Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, januari 06, 2007

Hoeveel calorieën bevatten groenten?

Bent u nog op zoek naar een middel om de overtollige kilo's van de feestdagen weer kwijt te raken? Bent u daarom op zoek naar het ultieme light product? En laat u zich daarbij misleiden door het opschrift "light" op uw pakje margarine, koekjesdoos of frisdrank? Er bestaan nochtans voedingsmiddelen die het opschrift "light" helemaal niet nodig hebben! Ze zijn het van nature.
Ooit al eens een pakje groenten gezien met het opschrift "light"? En toch zou dat niet misstaan! Geen enkel product die per gewichtseenheid zo weinig calorieën bevat. Als je de gesuikerde vloeistoffen zoals frisdranken niet meerekent.

Website "Wisegeek" heeft gisteren een interessant foto-artikel gepubliceerd daarover. "200 calorieën in beeld" noemt het.
De foto's kan je hier bekijken.

Hoe zien 200 calorieën (kcal) er uit?
Wel, bij selder is dit 1425 gram, bij paprika's 740 gram, bij broccoli 588 gram, bij wortelen 570 gram, bij meloen 553 gram, bij ajuin 475 gram, bij appels 475 gram, en bij kiwi 328 gram.
Bonen in tomatensaus zijn al wat rijker : 186 gram. 
Brood? Dat is een portie van 90 gram. Muffins 72 gram. Snoep is nog wat minder en van een Snickers chocoladereep heb je slechts 41 gram nodig om aan 200 calorieën (kcal) te komen. Chips spannen zowat de kroon met 37 gram.
Een portie groenten bevat slechts tien procent van wat er in koekjes te vinden is!
Groenten zijn de ultieme slankmakers! 
Voor wie er zin in heeft : er bestaat ook een slankplan met groenten.

donderdag, januari 04, 2007

Preventieve gezondheidseffecten van groenten.

Heel regelmatig duiken in de pers berichten op over de preventieve werking op de gezondheid van groenten. Zo staan er momenteel drie belangrijke berichten in verband met groenten en gezondheid op de website van Ortho Institute.

* Een grotere groente- en fruitconsumptie dan gemiddeld geeft minder problemen met de galblaas. Dit blijkt uit onderzoek bij een groep van 77090 vrouwelijke verpleegkundigen.  Vooral groene bladgroenten, koolsoorten en citrusvruchten, evenals vitamine C-rijk groente en fruit waren verantwoordelijk voor dit effect. Lees het volledige  bericht : Minder galblaasoperatie met meer groenten en fruit

*Openbaring van Alzheimer wordt uitgesteld door de consumptie van minstens drie glazen groenten- en vruchtensap per week in vergelijking met personen die maximaal één glas per week gebruikten. Het onderzoek had plaats bij personen, gemiddeld 72 jaar oud, die nog geen tekenen van Alzheimer vertoonden . Vooral mensen die erfelijk belast zijn bleken er voordeel bij te hebben
Lees het volledige  bericht : Minder alzheimer met sappen

*Consumptie van knoflook en uien kan mogelijk preventief werken tegen een vermindering van het geheugen door veroudering. Dit bleek althans uit proeven met muizen. Het betreft hier de positieve werking van een zwavelverbinding (di-n-propyltrisulfide). Lees het volledige bericht : Uien en knoflook verbeteren geheugen

Over het Orhto Institute.
Het Ortho Institute in Gendringen (Gld.), dat wordt geleid door dr. Gert E. Schuitemaker, is hét orthomoleculair kenniscentrum van Nederland. Sinds 1983 volgt dit instituut de ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid op de voet. De internationale wetenschappelijke literatuur wordt dagelijks intensief bijgehouden. Zij selecteren onderzoek vanuit een orthomoleculaire, holistische visie. Voeding, vitaminen en mineralen spelen hierin de belangrijkste rol, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan factoren als leefgewoonten en beweging. Zowel positieve als negatieve berichten worden gepubliceerd. Het gaat  erom dat u zelf uw oordeel kunt vormen.

woensdag, januari 03, 2007

Groente en Fruit Encyclopedie aan -23 % bij Azur!

Zopas ontdekt, de Groente en Fruit Encyclopedie is nu (tijdelijk) in promotie enkel en alleen bij Azur! Nu voor € 34,50 in plaats van de adviesprijs van €45! 

Klik hier om onmiddelijk te profiteren van dit aanbod! Want hoe lang die promotie zal duren, dat weet ik ook niet...

zondag, december 31, 2006

Exclusief aanbod voor huidige en toekomstige abonnees op de nieuwsbrief.

Artikels & Berichten 2006
Er werd een overzicht gemaakt van de berichten die door jullie het meest gelezen werden op nieuws.plantaardig.com in het afgelopen jaar. Enkel de berichten uit de top 100 die relevant zijn voor wat betreft teelttips voor de moestuin werden weerhouden in dit overzicht, en ze werden alfabetisch gerangschikt.
U vind de lijst met deze berichten, alfabetisch gerangschikt, in de laatste nieuwsbrief van 2006. Of als u zich nu abonneert (zie onderaan dit bericht).

Artikels & Berichten 1998-2006
Ter gelegenheid van het 8 jarig bestaan werd een alfabetisch en per onderwerp gerangschikt overzicht gemaakt van meer dan 600 artikels, berichten en handleidingen die tussen 1998 en 2006 verschenen op Plantaardig.com en Groenteninfo. Eveneens te vinden via de laatste nieuwsbrief Of als u zich nu abonneert...

Niet geabonneerd op de gratis nieuwsbrief?
Doe het dan nu en u ontvangt na bevestiging van uw inschrijving eveneens de link naar deze twee unieke documenten die u heel wat zoekwerk op de website kunnen besparen.
Deze twee documenten zijn enkel op het internet te vinden door nieuwsbriefabonnees!
Schrijf u nu in op de gratis nieuwsbrief via deze pagina.

Ik wens u een gelukkig, gezond en veilig 2007!


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen