Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

vrijdag, maart 18, 2005

Cherry Prunella

"De Belgische productie van minitomaten is de jongste jaren steeds groter en diverser geworden. Amper enkele dagen na de lancering van de Miniflavour is nu de Cherry Prunella aan de beurt. De mini-tomaat werd woensdag voor het eerst geleverd op Veiling Hoogstraten. De aanplant van nieuwe rassen en de uitbreiding van het assortiment zijn deels het gevolg van de lage tomatenprijzen vorig jaar."

Lees verder bij VILT

donderdag, maart 17, 2005

Vlaams aardbeiteler scoort wereldprimeur met energiesysteem

"Kostelijke aardgasleidingen? Dure stookolieprijzen? Guy Herrijgers heeft er niet de minste last van. Voor de energievoorziening in zijn nieuwe serre heeft de aardbeiteler gekozen voor een ongebruikelijk concept. Tijdens de winter haalt de tuinder water uit een warmtebron. Een warmtepomp brengt dat water op een temperatuur van 45 graden. Het hete water wordt doorgesluisd naar diverse units die het omzetten in warme lucht die via ventilatoren verspreidt wordt in de serre. In de zomer put Herrijgers water uit een koudebron om via hetzelfde circuit voor de nodige koeling te zorgen. Omdat dit water opwarmt, kan het gestockeerd worden in de warmtebron. "
lees verder op VILT:

woensdag, maart 16, 2005

Winterbloemkool Zeeland heeft weinig geleden

Even een vervolg op het artikel van 5 maart. "De winterbloemkool in Zeeland heeft weinig schade opgelopen door de late vorst in maart. In Zeeland zakte de temperatuur in de nacht van 3 op 4 maart naar -10. De vroegste rassen zullen hierdoor iets verlaat zijn en wat minder nieuw blad produceren....."
Lees het volledige artikel op Bejo


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen