Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

dinsdag, februari 22, 2005

Tuinkrant.com - Aardappelen telen: een beknopte handleiding

Onder plastiekafdekking en op de lichtere grondsoorten kunnen we al begin maart de vroegste teelt van aardappelen planten. Zonder plastiekafdekking wachten we tot einde maart. Op Tuinkrant.com staat de handleiding over de aardappelteelt te lezen.
Aardappelen telen: een beknopte handleiding

Labels:

zondag, februari 20, 2005

Groenten telen op kantoor.


In Tokyo, misschien wel het meest verstedelijkte gebied ter wereld groeien er groenten in een torenhoog kantoorgebouw. Alles groeit er met kunstlicht in verschillende kamers verspreid tussen de kantoren. Kruiden, groenten en rijst worden verbouwd door de Japanse human resources firma Pasona O2.
Zij willen het verbouwen van groenten dichter bij de stedelingen brengen, die dikwijls geen voeling meer hebben met de nieuwe landbouwtechnieken. Er wordt natuurlijk ook gebruik gemaakt van hydrocultuur. Naast het promoten van de groenteteelt bij de stedeling wil men er tuinbouwers opleiden en vertrouwd maken met de nieuwste technieken. De geproduceerde groenten worden verbruikt in het bedrijfsrestaurant. Bekijk meer foto's op Yahoo! News - Entertainment Photos - Reuters
Of luister naar de uitleg en bekijk het filmpje van dit project.


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen