Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, februari 05, 2005

Tomaten: meerdere jaren doorgaan met dezelfde plant.

"Deze teeltwijze die nog in onderzoek is maakt gebruik van hangende goten zonder substraat. De wortels van de plant worden in een donkere omgeving voortdurend vochtig gehouden. Zo blijft de plant zich voortdurend verjongen door telkens nieuwe wortels te vormen. In het systeem laat men de plant tot maximaal 5 meter groeien. De plant wordt via een touw naar een bovendraad geleid. Bij verdere groei laat men een deel van de stengel in de goot hangen. Een plug zorgt ervoor dat dit deel nooit meer dan anderhalve meter betreft. Het uiteinde van de laatste anderhalve meter van de stengel wordt regelmatig door de plug heen getrokken en dan afgesneden.
Doordat de tomatenplant zich zowel aan de bovenkant als aan de onderzijde zich voortdurend verjongt kan de plant 3 tot 4 jaar mee. "
Lees het volledige artikel op AgriHolland Nieuws

vrijdag, februari 04, 2005

We eten te weinig groenten...

"De gemiddelde consumptie van groenten schommelt rond 150 gram per dag, terwijl bijna de helft van de Belgen het op een dagelijkse portie van 90 à 150 gram houdt. Er is een opmerkelijk verschil op naarmate de leeftijd toeneemt. De groenten die het meest geconsumeerd worden, zijn tomaten, wortels en salade.
Bijna zeven op de tien Belgen beseft dat ze te weinig groenten en fruit eten, vooral jongeren. De belangrijkste redenen die de Belgen aanhalen zijn tijdsgebrek (31 procent), de beperkte houdbaarheid (23,8 procent) en het seizoensgebonden karakter van fruit en groenten (20,3 procent)."
Lees verder op
VILT

zondag, januari 30, 2005

Groenteteelt in Spanje getroffen door uitzonderlijke koudegolf

Prijsstijgingen in het vooruitzicht!
Spaanse landbouworganisaties melden zware schade aan tuinbouwteelten in Catalonië, Andalucië, Murcia, Valencia en de Balearen, vanwege de koudegolf van de afgelopen dagen.
Hoewel al zeker is dat de vorst tot schade heeft geleid, is de omvang hiervan nog niet bekend. Het is in ieder geval duidelijk dat er de komende weken een schaarste in tuinbouwproducten zoals tomaten, paprika en komkommer te verwachten is en in artisjokken en bonen, inclusief navenante prijsstijgingen.
Bronnen AGF en Agrovia


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen