Moestuindag Twickel

Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt-Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt. In 1993 werd begonnen met de gedeeltelijke reconstructie van deze tuin met al haar karakteristieke elementen zoals de grote pronkkas ('Iron House'), het leifruit langs de muren, de rabarber, gebleekt in potten en de sla onder de glazen cloches.
Zo functioneert de moestuin weer als 'gebruikstuin' voor het Kasteel, Tuinen, Park en nu ook voor de Landgoedwinkel. Met een grote groep vrijwilligers lukt het om de moestuin weer een levend cultuurmonument te laten zijn. Meer info over

Van mei tot december is er op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur gelegenheid de moestuin te bezoeken. U kunt er dan groenten en bloemen kopen.

Een keer per jaar is er in de herfst een speciale moestuindag.

DELDEN - Landgoed Twickel houdt zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse moestuindag aan de Twickelerlaan 11 in Ambt Delden. Enige jaren geleden is de tuin in oude glorie hersteld.
Vrijwilligers wieden, zaaien, plukken en verkopen er groente en bloemen op woensdag en vrijdag middag.

Tijdens de moestuindag informeren zij bezoekers over hun werkzaamheden. Ook de Landgoedwinkel is er vertegenwoordigd. Er komt een valkenier, die in vroeger tijden de vogels uit de moestuin verjoeg. Ook is er een imker. De hoveniers laten zien hoe er geënt wordt. Pachters tonen producten zoals geiten-, schapenkaas en meerval. Kinderen mogen heksensoep koken. De entree voor de moestuin is gratis.

Toch iets speciaal, dat langoed Twickel:
"Vlakbij het Twentse stadje Delden ligt het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare"
Lees alles over het landgoed Twickel op www.twickel.nl.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen