Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

donderdag, september 08, 2005

Het Nieuwsblad - ,,Hoe kan ik tomaten drogen?''

Lees het artikel hier
Het Nieuwsblad - ,,Hoe kan ik tomaten drogen?''

maandag, september 05, 2005

De groeiende saladbar

Helemaal nieuw is het concept natuurlijk niet (zie dit artikel), maar de ondernemers Lensink en Eversdijk introduceren de zogeheten ‘home-grow-salad-bar’ volgende week op de AGF Totaalbeurs in Rotterdam.
Met het home-grow-salad-bar concept bepaalt de consument ter plekke hoeveel verse sla er op tafel komt en in welke combinatie. De sla in de home-grow-salad-bar is plukrijp en altijd supervers. Een broodje gezond is dus zo gemaakt. Op elk gewenst moment kan een volgende portie worden geoogst. Bovendien past de home-grow-salad-bar perfect op de vensterbank in de keuken.
De keuze van de slasoorten vond plaats op basis van smaak, presentatie en kwaliteit. Voor wat betreft de kwaliteit is o.a. gekozen voor sterke soorten die goed bestand zijn tegen variërende omstandigheden tijdens het traject tussen kweker en consument. De planten moeten qua hoogte goed in de verpakking passen. Tegelijkertijd moet de klant er zoveel mogelijk blad af kunnen halen. Uit diverse proeven kwamen de zogeheten babyleaf- soorten als besten uit de bus. Bij de kleurschakering van de tray in combinatie met de slasoorten is gelet op een frisse, vrolijke en natuurlijke aantrekkingskracht: groente is niet alleen gezond, maar moet ook leuk zijn om te zien. Meer uitleg over deze nieuwigheid vindt u op de website http://www.homegrowsaladbar.com/

zondag, september 04, 2005

Groenteteler biedt tomaten aan in automaat

Een tomatenteler uit de Zijpstraat in Duffel heeft voor een primeur gezorgd met een tomatenautomaat. 'Dit is waarschijnlijk de enige tomatenautomaat ter wereld', lacht hij. En blijkbaar meteen ook een gat in de markt, want de automaat wordt al volop gebruikt. De tomatenautomaat van Pittoors is eigenlijk een verbouwde broodautomaat.

'Er is koeling en verwarming ingebouwd zodat de temperatuur op vijftien graden gehouden kan worden, ideaal voor trostomaten', vertelt de teler. 'De vakjes zijn ook op een andere hoogte ingesteld zodat de automaat plaats biedt aan vijftig mandjes trostomaten'.
Lees verder op VILT - Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen