Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

vrijdag, december 24, 2004

"Betere?" spruitjes

"Zaadbedrijf Syngenta, trendsetter in de Belgische tuinbouw en goed voor 80 procent van de Europese zaadmarkt in de spruitenteelt, gaat een soort op de markt brengen die zoeter smaakt en beter ruikt dan gewone spruiten..................."
Lees het artikel op Het Nieuwsblad Online

Of dat voor de echtje spruitjesliefhebber een goede evolutie is laten we aan uw individueel over.
Laten we in ieder geval hopen dat de authentieke smaak van spruitjes binnen pakweg hier en 10 jaar niet verloren zal zijn.

dinsdag, december 21, 2004

Primeuraardappelen in December (Het Nieuwsblad)

Een landbouwer is er als eerste in België in geslaagd om in de periode augustus-december drie hectare aardappelen te kweken.
Lees het artikel in
Het Nieuwsblad

maandag, december 20, 2004

Boer levert nieuwe aardappelen voor de kerstperiode (VILT.be)

Door de ideale teeltomstandigheden van het voorbije najaar, is het experiment (3 ha) van de landbouwer gelukt. De West-Vlaamse landbouwer heeft het risico genomen om eind augustus aardappelen te planten.
Lees verder op www.vilt.be

zondag, december 19, 2004

Dure groenten met eindejaar?

Zijn alle groenten duurder geworden in het vooruitzicht van de feestdagen? Neen. Of toch niet allemaal, als we de veilingprijzen van de voorbije dagen bekijken. Wilt u uw feestbudget niet te veel belasten, dan kunt u kiezen voor voordelige soorten als prei, serrebloemkool (jawel, sterk gedaalde veilingprijzen), spruitjes, Chinese kool, rode kool, witte kool en ons onvolprezen witloof.
Denk voor uw kerstmenu ook aan een dessert met peren, want hun prijs is gedaald (appels blijven goedkoop). Bij de tomaten zijn de trossen vrij voordelig, losse tomaten en kerstomaten zijn goedkoper om te gebruiken voor uw kerstmenu. Voor sommige groenten gaat u andersom een stuk meer moeten betalen voor alle slasoorten, savooikool, champignons, oesterzwammen en spinazie. Vooral veldsla en rucola zijn peperduur geworden. En als u iets extravagants op tafel wil met kerstmis kunt u op zoek gaan naar de eerste hoppescheuten. Bij het fruit scoren de aardbeien stevige prijzen.
(Bron : Flandria, Zondagskrant, 19/12/2004)
Nog een opmerking: Met de feestdagen wordt er door de winkels soms niet echt ingespeeld op een daling van de veilingprijzen. Soms merkt de consument in de winkel niet eens dat de veilinprijzen gedaald zijn.


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen