Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

woensdag, september 14, 2005

Pluktomaatje

De jury van de AGF-Innovatieprijs 2005 kende de eerste prijs toe aan het Pick-a-Tom concept.
Pluktomaatje of Pick-a-Tom wordt gezien als het meest innovatieve marketingconcept. Met de krachtige slogan ‘De lekkerste tomaatjes pluk je zelf!’ bouwde het Pluktomaatje in korte tijd een enorme bekendheid op. Aan dit tomatenplantje (hoogte circa 35 cm) groeien minstens 40 kerstomaatjes. De plantjes worden aangeboden wanneer het eerste trosje oranje/rood is gekleurd. Thuis kunt u dus al snel de eerste tomaatjes proeven. De plantjes vragen een mooie zonnige plaats en dagelijks een scheutje water. Zo geniet u enkele weken van uw zelf gekweekte tomaatjes, lekker om uit het vuistje te eten, maar ook om in een salade te verwerken.
Meer info op de website www.pluktomaatje.nl

dinsdag, september 13, 2005

Bezoek een groenteteler tijdens de Dag van de Landbouw

De Dag van de Landbouw is al meer dan 25 jaar het moment waarop boeren en tuinders in heel Vlaanderen de bedrijfspoort wagenwijd openzetten voor het grote publiek.
Dit jaar gebeurt dit op 18 september.

Het is ook het uitgelezen moment om eens een professioneel groentebedrijf van dichtbij te verkennen. In de provincie Antwerpen kunt u een trostomatenbedrijf ( info + foto's )en een tuinbouwbedrijf met o.a. slateelt onder glas (info + foto's) bezoeken. In West-Vlaanderen kunt u een bedrijf waar men bloemkool en prei teelt of een aardbeienbedrijf (hydroteelt)bezoeken. (info + foto's)
In Vlaams Brabant kunt een witloofteler en een gemengd openluchtgroentebedrijf bezoeken.
Meer info over de Dag van de Landbouw en de deelenemende bedrijven per provincie vindt u hier

maandag, september 12, 2005

Bezoek een biogroentebedrijf.


In het ganse Vlaamse land kan je tijdens het weekend van 17 en 18 september gaan kijken bij verschillende biologische groentetelers.
Wie zijn de Vlaamse bioboeren en -boerinnen en hoe runnen ze hun bedrijf? Wat betekent milieuzorg en duurzaamheid voor hen en hoe brengen ze dit in de praktijk? Op welke manier werken zij anders dan gangbare boeren en wat voor lekkers wordt er van hun gewassen of producten gemaakt? Dat en nog veel meer kom je allemaal te weten als je tijdens het opendeurweekend een bezoek brengt aan één van de deelnemende biologische bedrijven.
Alle deelnemende bedrijven vind je hier


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen