Hoogstraten in Groenten en Bloemen 2007

 Elk jaar sluit Hoogstraten op een kleurrijke en originele manier de zomer af. Tijdens het weekend van zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september wordt het centrum van Hoogstraten omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met ontelbare... groenten en bloemen!

'Hoogstraten in groenten & bloemen' is ontstaan in 1999 naar aanleiding van de opening van het pas gerestaureerde begijnhof.

Ontwerper, Etienne Van Nyen, laat zich bij het ontwerpen van de creaties inspireren door het basisthema ‘De vruchten van het land’. Dat is geen toeval, want land- & tuinbouw zijn in de regio sterk vertegenwoordigd.

Over een lengte van maar liefst 1 km worden gevels, gebouwen en stoepen versierd met groenten-, fruit- & bloemencreaties. In totaal gaat het om ongeveer 40 grote composities bestaande uit een 110-tal stukken. Soms zijn dat figuratieve voorstellingen rond een specifiek thema, maar meestal werkt Etienne Van Nyen echter met geometrische figuren. De meeste creaties zijn dan ook eerder abstract.

De Hoogstraatse winkeliers zetten tijdens dit weekend hun deuren open en alle bezoekers krijgen een smakelijke traktatie.

Op zondagnamiddag wordt het centrum verkeersvrij gemaakt van 12.30 tot 19 uur.

's Avonds worden de creaties verlicht en over het ganse parcours loopt een leuke zoektocht, die zowel kinderen als volwassenen ken boeien! Misschien wint u wel een ballonvaart, geschoken door Veiling Hoogstraten of één van de waardebons van de Hoogstraatse winkeliers...

Gratis programmabrochures vindt u op het parcours of bij de dienst voor toerisme.

Foto's van vorige edities vind je hier:

editie 2004

editie 2003

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen