Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, september 11, 2004

Wortels afgestorven door lange regenperiode

NIEUWS VAN WLTO
Schade in groente nu pas zichtbaar
"In de vollegrondsgroenten wordt nu pas zichtbaar hoeveel schade de regen vorige maand heeft aangericht. Nu het weer warmer is en de groenten volop beginnen te verdampen, valt het pas op. De WLTO heeft diverse telefoontjes gekregen van gedupeerde telers. De organisatie roept op om de schade te melden.Gerard Broersen, groenteteler uit Lutjebroek, ziet de spinazie voor zijn ogen verrotten. „Van tien hectare spinazie....."
lees het volledige bericht op de website van ltonet
Commentaar : Ook in België is hier en daar schade te melden van de intense buien tijdens de maand augustus.

donderdag, september 09, 2004

Hoe wordt een zaadje een groente?

Aardappelen, aardbeien, asperges, bloemkool, bonen, courgette, erwten, spruitjes en tomaten en ook nog uien...
Van al deze groenten vind je hier versnelde video opnames waarop je goed kunt zien hoe een tomatenplant, een bonenplant, .... het hele groeiproces doorloopt van zaadje tot oogstbaar product. Mooi gedaan!

Schooltv-beeldbank: honderden educatieve clips online versie
(kies indien nodig, biologie en dan planten)

dinsdag, september 07, 2004

Pas gekiemde onkruiden herkennen

Het herkennen van piepkleine ongewenste plantjes is een lastige klus. Gaat het om aardappelkruid of zwijngras? Stinkwied of avondkoekoeksbloem? Nochtans is dit belangrijk om de gepaste maatregelen te kunnen treffen. Ook een onkruid gevonden? Hier kan je misschien wel de juiste naam vinden.
Start hier het online programma

maandag, september 06, 2004

Rupsen en motten in de kas

"In bijna elk tuinbouwgewas komen wel rupsen voor. Ook in kassen gedijen ze vaak goed. Ze vreten aan de bladeren, jonge scheuten, vruchten of bloem(knopp)en. Hierdoor gaat het gewas in productie en groei achteruit, of kan (bij een grote aantasting) zelfs helemaal afsterven. Maar vaker gaat het om de cosmetische schade. Een plant, vrucht of bloem die aangevreten is door een rups, is vaak onverkoopbaar. In kassen zijn het meestal de rupsen van nachtvlinders (motten) die de meeste schade veroorzaken. Ze komen in allerlei soorten en maten voor.
Op deze site vindt u informatie over de meest voorkomende schadelijke rupsen en motten voor de glastuinbouw in Nederland. "
lees verder:


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen