Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, juli 30, 2005

Kropsla en vele groentesoorten nu voordeliger


Slaatjestijd! Na een dure periode zijn kropsla en veldsla in de voorbije dagen fors in prijs gedaald op de Belgische veilingen. Veldsla werd zelfs de helft goedkoper. De krulsalades (lollo bionda en lollo rossa) en eikenbladsla blijven voordelig. We hebben dus alle reden om nu volop te genieten van gezonde zomersalades. En stond er vorige week niet in de krant dat kropsla goed is voor ons seksleven?
Welke groenten zijn nog aanraders deze week? Welke zijn duur of duurder geworden? Lees het in de
Groenteman van 29 juli

vrijdag, juli 29, 2005

Tuinkrant: Bloemrui en de bestuiving en bevruchting bij paprika en pepers (Tuinkrant.com)

Veel mensen vragen zich af hoe het komt dat de bloempjes van de pepers of paprika’s afgestoten worden. Misschien heb je het ook wel eens gezien: het bloemsteeltje wordt geel, de bloemblaadjes verdrogen en na een paar dagen valt het bloempje van de plant. Een slechte bestuiving kan niet de oorzaak zijn, paprika is namelijk een zelfbestuiver. Wat dan wel? Lees het antwoord met foto's op Tuinkrant.comsnoei paprika
paprika de teelt
neusrot en brandvlekken

donderdag, juli 28, 2005

Gele courgettes brengen kleur in de wok


Updateaugustus 2006 Bekijk de nieuwe mini-site Wokken met groenten, lees de recepten

De nieuwste verschijning in de groenterekken is geknipt voor iedereen die houdt van kleurig koken en vrolijke borden: gele courgettes. Ze bestaan in twee vormen (langwerpig en rond). En om de diepgele kleur maximaal te behouden geeft u best de voorkeur aan korte bereidingen zoals wokken of grillen.
Lees in dit artikel op Tuinkrant.com over het gebruik van gele courgettes.

Later toegevoegd:
Gele courgette in trek bij Duitsers
De afzet van gele courgettes in Duitsland verloopt goed, sinds the Greenery deze levert in flowpacks samen met de groene versie van de vruchtgroente. Volgens woordvoerder Regina van Hoof van The Greenery zijn Duitsers gewend om courgettes te eten. Duitsland is voor de afzetorganisatie dan ook een aantrekkelijker afzetgebied dan Nederland. Als er vanuit Duitsland meer vraag komt, zal The Greenery de omzet van de losse courgette gaan uitbreiden.

Groenten & Fruit, 03/06/04

Labels:

zondag, juli 24, 2005

Elke week vijf kookboeken te winnen.

Elke vrijdagnamiddag publiceren de groente- en fruitveilingen van de Flandria-groep de jongste trends in de prijzen op de website http://www.lava.be
Consumenten kunnen hun inkopen daarop afstemmen. Om deze service beter bekend te maken, lanceren de veilingen een receptenwedstrijd die elke week 5 winnaars beloond.
Elke week zijn zo 5 kookboeken te winnen.

Meer info over deze wedstrijd


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen