Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, oktober 08, 2005

Sommige groenten houden niet van de koelkast


"Volgens An Schenk van het Vlaams centrum voor de bewaring van tuinbouwproducten (www.vcbt.be) vrezen zowat alle vruchtgroenten lage temperaturen, terwijl blad-, stengel- en wortelgroenten perfect in de koelkast kunnen worden bewaard. Vruchtgroenten zijn onder meer aubergines, augurk, avocado, bonen, courgette, komkommer, tomaten, paprika en fruit zoals ananas en meloen. Allemaal zijn het de vruchtbeginselen van een plant en alle komen ze oorspronkelijk uit warmere klimaatgebieden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze niet van koude houden. Voor al deze vruchten geldt een bewaartemperatuur die hoger ligt dan acht graden Celsius....." Lees verder in het artikel Welke groenten en fruit mag je niet in de koelkast bewaren?
(Bron : De Standaard Online)

vrijdag, oktober 07, 2005

Keukenmeidenverdriet

'De teelt van schorseneer gaat achteruit', zo schrijft Marc Declerq in De Standaard Online,
De redenen zijn de verminderde consumptie en de vruchtafwisseling die bij schorseneer zeer nauw luistert. Doordat vroeger heel wat schorseneren geteeld werden hebben vele gronden last van een ziekte die ,,ruwschilligheid'' heet. Die veroorzaakt een harde, schorsachtige aanwas rond de schorseneerwortel die de vrucht waardeloos maakt. Tegen de ziekte is nog altijd geen enkel kruid gewassen.
Lees meer over de teelt van schorseneer en waarom ze deze groente ook keukenmeidenverdriet noemen in dit artikel op De Standaard Online. Je leert er ook hoe je best schorseneer kan klaarmaken.

dinsdag, oktober 04, 2005

Record pompoen.


Jef Boonen uit Kasterlee is zaterdag in Duisburg door de Belgian Pumpkin Confederation (BPC) uitgeroepen tot Europees kampioen onder de pompoentelers. De pompoen van Boonen woog 484,5 kilo en brak daarmee het record van stadsgenoot Jos Verbachtert die in 2003 een pompoen van 447 kilo indiende. Lees verder in Het Laatste Nieuws

maandag, oktober 03, 2005

100 tips voor de groentetuin.


Zaterdag verscheen de honderste editie van Tuinkrant. Het eerste internetmagazine over tuinieren bestaat al sedert 1996, en heeft sedertdien een hele evolutie meegemaakt.
Speciaal voor deze editie werd een honderddelige checklist voor de groentetuin opgemaakt. Een samenvatting in honderd zinnen over wat belangrijk is om met succes groenten te telen.
De volledige honderddelige lijst vindt u hier.


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen