Dit is een archiefpagina. Klik hier voor de nieuwste berichten
Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

zaterdag, september 18, 2004

Speciale tomatenrassen : Green Zebra


Green zebra is tomaat die ook in rijpe toestand groen is met donkergroene strepen. Bij de rijping worden de vruchten zacht en hebben een ietwat geelachtige schijn. Maar de algemene druk blijft die van groene tomaten. Ook binnenin zijn ze groen. De smaak is goed, sommigen menen een lichtzure smaak waar te nemen, die ideaal is bij bepaalde gerechten.


De groei is vrij krachtig, de vruchtzetting verloopt vlot, de plantstructuur is open met lange, losse bladeren.
De grootte van de vruchten varieert tussen 40 en 65 mm.


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.

Labels:

vrijdag, september 17, 2004

Oorzaak voor allergie in paprikateelt kan ook bij biologische bestrijder liggen

In de paprikateelt is beroepsallergie, veroorzaakt door hoge en chronische blootstelling aan paprikapollen, een omvangrijk probleem. Als gevolg daarvan hebben tuinders een duidelijk verminderde kwaliteit van leven. Dit stelt Giséle Groenewoud in haar proefschrift 'Beroepsallergie in de glas- en tuinbouw', waarop zij woensdag 22 september 2004 promoveert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maatregelen om blootstelling aan pollen te verminderen zijn noodzakelijk om verdere toename van deze nieuwe beroepsallergie te voorkomen
lees verder op Agriholland

REO Veiling reikt 500ste EurepGAP-certificaat uit


"De REO Veiling heeft aan producent Hubert Boudry uit Kemmel het 500ste EurepGAP-certificaat uitgereikt. Hubert Boudry, zijn vrouw Maria Carnel en hun zoon Bart telen sluitkool, prei, bloemkool en knolselder voor de REO Veiling.
,,Drie jaar geleden heb ik al geïnvesteerd in EurepGAP, vooral in afwatering", vertelt Boudry. ,,Toen was ik nog een beetje tegen EurepGAP, omdat ik het administratief nogal zwaar vond. Maar de teeltbegeleiders van de REO Veiling hebben me overtuigd om deel te nemen."
artikel niet meer op de website, klik op de foto om nog een gedeelte te lezen

Meer info over Eurepgap? Klik hier.

donderdag, september 16, 2004

Kwaliteitsproblemen in peen (Bejo zaden)

"De overvloedige regen van de afgelopen weken zorgt in grote delen van Nederland voor kwaliteitsproblemen in peen. Peen aangetast door rotpunten kan als verloren beschouwd worden. Herstel is niet mogelijk. Rotpunten ontstaan door overvloedige neerslag in combinatie met het dichtslaan van de grond, waardoor zuurstofloosheid ontstaat. De peen stikt en begint te rotten, omdat de Erwinia-bacterie de peen secundair aantast. Afhankelijk van het verdere verloop van het seizoen stagneert het rottingsproces of zet het zich voort"

lees verder op de website van Bejo zaden


Vandaag bericht ook de website van Groenten en fruit over dit fenomeen : lees het artikel.

Speciale tomatenrassen : Géante de Belgique Jaune


De Géante Belgique Jaune is mijn persoonlijke favoriet bij de tomatenrassen die ik dit jaar teelde

Grote vruchten met stevig vruchtvlees met snelle groei en rijping

En met een frisse, fruitige smaak!

woensdag, september 15, 2004

Opendeur bij aardbeikweker Wim

Het Nieuwsblad Online: "Wim Van Den Heuvel (27) startte met een aardbeienbedrijf in Minderhout (Hoogstraten). Op de Dag van de Landbouw, deze zondag, opent hij zijn bedrijf voor het publiek.
Hij werkt met de modernste technieken en uitermate milieuvriendelijk. "

lees het artikel van het nieuwsblad:

Hoogstraten in Groenten en Bloemen

Editie 2006? Klik hier

Elk jaar sluit Hoogstraten op een kleurrijke en originele manier de zomer af. Tijdens het weekeinde van zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 september wordt het centrum van Hoogstraten omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met ontelbare …… bloemen en groenten!
Ontwerper Etienne Van Nyen laat zich bij het ontwerpen van de creaties inspireren door het basisthema ‘De vruchten van het land’. Dat is geen toeval want de land- & tuinbouw zijn in de regio sterk vertegenwoordigd.
Over een lengte van maar liefst 1 km worden gevels, gebouwen en stoepen versierd met groenten-, fruit- & bloemencreaties.....


Meer info over dit evenement vindt u hier

dinsdag, september 14, 2004

Tip voor de tuinliefhebber : Nu veldsla zaaien of planten

"De ganse winter, te starten vanaf september kan u veldsla planten onder koud glas of in de plastiektunnel. Een plantdatum half oktober geeft u een teelt waar u tijdens de winter kan van oogsten. In november en december is het minder interessant een teelt te starten, de groeisnelheid is miniem. Start opnieuw in januari.
Plant de gekiemde plantjes in een zeer jong stadium (twee zichtbare, echte blaadjes), om de groeiremming te beperken. Plant de potjes op een afstand 10*15cm, steek ze niet al te diep in de grond"
Veldsla telen. Hoe veldsla zaaien of zal je ze planten? Lees verder:

Labels:


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen