Hoeveel calorieën bevatten groenten?

Bent u nog op zoek naar een middel om de overtollige kilo's van de feestdagen weer kwijt te raken? Bent u daarom op zoek naar het ultieme light product? En laat u zich daarbij misleiden door het opschrift "light" op uw pakje margarine, koekjesdoos of frisdrank? Er bestaan nochtans voedingsmiddelen die het opschrift "light" helemaal niet nodig hebben! Ze zijn het van nature.
Ooit al eens een pakje groenten gezien met het opschrift "light"? En toch zou dat niet misstaan! Geen enkel product die per gewichtseenheid zo weinig calorieën bevat. Als je de gesuikerde vloeistoffen zoals frisdranken niet meerekent.

Website "Wisegeek" heeft gisteren een interessant foto-artikel gepubliceerd daarover. "200 calorieën in beeld" noemt het.
De foto's kan je hier bekijken.

Hoe zien 200 calorieën (kcal) er uit?
Wel, bij selder is dit 1425 gram, bij paprika's 740 gram, bij broccoli 588 gram, bij wortelen 570 gram, bij meloen 553 gram, bij ajuin 475 gram, bij appels 475 gram, en bij kiwi 328 gram.
Bonen in tomatensaus zijn al wat rijker : 186 gram. 
Brood? Dat is een portie van 90 gram. Muffins 72 gram. Snoep is nog wat minder en van een Snickers chocoladereep heb je slechts 41 gram nodig om aan 200 calorieën (kcal) te komen. Chips spannen zowat de kroon met 37 gram.
Een portie groenten bevat slechts tien procent van wat er in koekjes te vinden is!
Groenten zijn de ultieme slankmakers! 
Voor wie er zin in heeft : er bestaat ook een slankplan met groenten.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen