Groenten in het Nieuws een website van Plantaardig.com

 
WWW   Deze webstek

dinsdag, februari 22, 2005

Tuinkrant.com - Aardappelen telen: een beknopte handleiding

Onder plastiekafdekking en op de lichtere grondsoorten kunnen we al begin maart de vroegste teelt van aardappelen planten. Zonder plastiekafdekking wachten we tot einde maart. Op Tuinkrant.com staat de handleiding over de aardappelteelt te lezen.
Aardappelen telen: een beknopte handleiding

Labels:

maandag, februari 07, 2005

Aardappelen voorkiemen

Voorkiemen is belangrijk bij de vroege teelt van aardappelen om een voorsprong op te bouwen. Een drietal weken voor het planten wordt het pootgoed opengelegd in bakjes in een plaats met veel licht, bij een temperatuur van 10°C. Dit om de ogen te doen uitlopen en scheuten te vormen die kort en stevig zijn.
Om de kieming sneller en gelijkmatiger te laten verlopen kan u het pootgoed bij 18°C en bij veel licht plaatsen. Doe dit alleen als het pootgoed nog geen uitgelopen ogen heeft. Als de ogen uitgelopen zijn worden ze afgehard, door ze terug bij een temperatuur van 6-10°C te plaatsen. Dit kan ook buiten, op een droge plaats. Bij nachtvorst terug binnen zetten.
Het is belangrijk dat de kiemen mooi groen zijn en niet te lang. Dit betekent dus voldoende licht en voldoende afharden.
Uit: Groente- en Fruit Encyclopedie (© Alle rechten voorbehouden)

Labels:


Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen