Dure groenten met eindejaar?

Zijn alle groenten duurder geworden in het vooruitzicht van de feestdagen? Neen. Of toch niet allemaal, als we de veilingprijzen van de voorbije dagen bekijken. Wilt u uw feestbudget niet te veel belasten, dan kunt u kiezen voor voordelige soorten als prei, serrebloemkool (jawel, sterk gedaalde veilingprijzen), spruitjes, Chinese kool, rode kool, witte kool en ons onvolprezen witloof.
Denk voor uw kerstmenu ook aan een dessert met peren, want hun prijs is gedaald (appels blijven goedkoop). Bij de tomaten zijn de trossen vrij voordelig, losse tomaten en kerstomaten zijn goedkoper om te gebruiken voor uw kerstmenu. Voor sommige groenten gaat u andersom een stuk meer moeten betalen voor alle slasoorten, savooikool, champignons, oesterzwammen en spinazie. Vooral veldsla en rucola zijn peperduur geworden. En als u iets extravagants op tafel wil met kerstmis kunt u op zoek gaan naar de eerste hoppescheuten. Bij het fruit scoren de aardbeien stevige prijzen.
(Bron : Flandria, Zondagskrant, 19/12/2004)
Nog een opmerking: Met de feestdagen wordt er door de winkels soms niet echt ingespeeld op een daling van de veilingprijzen. Soms merkt de consument in de winkel niet eens dat de veilinprijzen gedaald zijn.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen