Goed nieuwsbrief Mensen uit Donkgemeenten Berlare: politiek Berlare: cultuur Berlare: sociaal Berlare: toerisme Berlare: jeugd Berlare: milieu Berlare: onderwijs Berlare: sport

 Mensen in het nieuws

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

Omhoog
Mensen in het nieuws
Ik ben fier op ...
Onze emigranten

 

Omhoog
Jana Claus: finaliste Miss Global 2013
Knapste boer 

In 2003 kwamen onder meer Evy Van Malderen (Miss Belgian Look), Koen D'Heer (finalist Mooiste Boerverkiezing), Bernice Coppieters (balletdanseres in Monaco), Frank Van Laecke (regisseur) en Karel De Gucht (VLD-voorzitter) in het (inter)nationale nieuws en zorgden er zo voor dat de Donkgemeenten daarin een plaats kregen. Op deze bladzijde willen we voortaan verzamelen wanneer deze of andere mensen daar in slagen. Ziet u ergens iemand uit de Donkgemeenten  in een of ander medium vermeld, laat het dan weten, aub. En liefst met goed nieuws !

2013

Sofie De Saedelaere, Cedric Van de Putte, Evelin Van Haever, Veerle D'haese, Koen Scheirs en Annick Coppieters, Frederik Neus

Er stonden dit jaar opnieuw enkele inwoners van deze gemeente in het (inter)nationale nieuws.

Sofie (BK judo), Cedric en Evelin (WK canicross), Veerle (bij de eerste tien tijdens de triatlonwedstrijd in Hawaï), Koen en Annick (Oost-Vlaams zorgboerderij van het jaar), Frederik (zette met twee vrienden bedrijf op dat 'klikken' op internetvideo's mogelijk maakt en kreeg eind december belangrijke investeerder 'aan boord').

Zijn er vergeten?

 

5 mei 2012

Aster en Adriaan in 'Boer zoekt vrouw'

Vandaag waren de broers Aster en Adriaan De Nil in zowat alle media te zien, als broers die deelnemen aan de nieuwe editie van 'Boer zoekt vrouw'.

 

11-12 februari 2012

Donkmeerijs krijgt nationale belangstelling

Bij de televisiestations en op de nationale (web)pagina's van de kranten kwam het Donkmeer ruim aan bod. Het was dan ook, mede door het verbod op de Damse Vaart, de grootste waterplas waarop mocht worden geschaatst. De naam van de ludieke Driestedentocht was door het wegvallen van de Nederlandse Elfstedentocht ook goed gekozen om aandacht te trekken.

 

21 januari 2012

Bernice Coppieters op RTBF

Gisteren (en met herhaling op do. 26 januari omstreeks 9.45 's morgens) werd in het programma 'C'est du Belge' een interview uitgezonden met Bernice Coppieters, dochter van Rik en van Hortense Van Wesemael en sterdanseres bij het Ballet van Monte Carlo. De choreograaf van het gezelschap geeft zijn indrukken over zijn Belgische hoofddanseres. Het programma kan ook hier worden bekeken (zie vanaf minuut 13.30 tot 18.30).

 

19 januari 2012

Politierechter bevestigt celstraf voor Guy Bracke

Gisteren bevestigde de politierechter dat Guy Bracke (26), die in Lede in oktober 2010 ging lopen na een ongeval  waarbij zijn vriendin overleed en zijn zus zwaar gewond werd, effectief de eerder uitgesproken celstraf van tien jaar en zes maanden moet uitzitten.

 

16 januari 2012

Nathalie Schepens net niet de uitverkorene in De Bachelor

Nathalie Schepens nam deel aan het VTM-programma De Bachelor, waarin een vrijgezel na een hele reeks uitzendingen, waarvan een deel in Thailand werd gedraaid, uit 16 alleenstaande jonge dames zijn vriendin moet zoeken. Nathalie, een 23-jarige veiligheidsagente, haalde het in de finale die vanavond werd uitgezonden maar enkele maanden geleden opgenomen, net niet. Nochtans was zij de favoriete, ook van de familie van vrijgezel Jeoffrey Brabanders.

 

19 augustus 2011

Pukkelpopgetuigenis op Radio 2

Sven Van Der Linden vertelde op Radio 2 over zijn belevenissen tijdens de storm op Pukkelpop. Merijn Keppens deed dit op onze 'Nieuws van de dag'-pagina.

 

18 augustus 2011

Thuur Merckx over de Donkgemeenten op Radio 2

Met de Festivaria-productie 'My fair lady' als aanleiding reed Radio 2 een heel uur door de Donkgemeenten. (Ar)Thuur Merckx was hun gids. Ook in andere radio- en tv-programma's kwamen My fair lady, regisseur Frank Van Laecke en verschillende acteurs ruim aan bod.

 

17 augustus 2011

309 cannabisplantjes in Overmere

De politie vond in de Kerkstraat een cannabisplantage met 309 plantjes. De kweker, een vijftiger uit Lokeren, werd opgepakt.

 

4 mei 2011

Jaar cel voor Harald B.

De rechtbank veroordeelde Harald B., die vorig jaar het ongeluk veroorzaakte waarbij chiroleidster Neeltje Tackaert verongelukte tot een jaar gevangenis, waarvan drie maand met uitstel.

 

3 mei 2011

Rechter Freddy Troch met pensioen

Sinds 1 mei is rechter Freddy Troch met pensioen. Deze rechter die bekendheid verwierf onder meer door zijn speurwerk naar de Bende van Nijvel (een onderzoek dat hem werd afgenomen), door de rechtszaak tegen de DHKP-C-activiste Erdal, en door enkele boude uitspraken over de trage hervorming van het gerecht, is van Zele. Hij woont op de grens met Berlare en speelde enkele jaren minivoetbal in de sporthal in Berlare.

 

4 november 2010

Overmeerse eeuwelinge in Knack Extra

In een Knack Extra over 'Het pensioendebat' is ook het verhaal opgenomen van Julia Van Ruyteghem, die op 22 november 100 jaar wordt. Zij verliet in februari vorig jaar haar huis in Overmere en woont nu in een woon- en zorgcentrum in Grembergen. Zij trok met haar broer, een priester, mee naar Congo waar ze gedurende een kwarteeuw onderwijzeres was. Bij de onafhankelijkheid verbleef ze in Kolwezi. Ze kon via Zuid-Afrika vluchten, maar ging nadien terug om er tot 1975 verder les te geven. Haar recept om zo oud te worden: "We zijn altijd content. Niet altijd willen wat niet kan."

 

25 augustus 2010

Eric Vande Meirssche en Christine Van Malderen maken chocolade op wereldtentoonstelling

De voorbije dagen kwamen Eric Vande Meirssche en echtgenote Christine Van Malderen in verschillende media. Aanleiding was dat zij op de wereldtentoonstelling in Shangai op de Belgische stand chocolade maken die er wordt verkocht en enkele keren per dag gratis wordt bedeeld. Blijkbaar heeft dat een groot succes, te oordelen naar de lange wachtrijen en de vele Chinezen die met de uitbaters van chocolaterie Chèr op de foto willen staan.

 

19 maart 2010

Filip Michiels wint Citi Journalistic Excellence Award

Filip Michiels uit Berlare schrijft sinds enkele jaren voor Vacature, waarvoor hij reportages schrijft over sociale en economische toestanden ook ver van hier. Voor zijn  zijn artikel “Undercover in Dubai” kreeg hij gisterenavond van Citibank een gerenommeerde onderscheiding. Deze Excellence Award wordt elk jaar aan een Nederlandstalig en een Franstalig journalist gegeven. Het bekroonde artikel beschrijft niet het klassieke 'pooier - prostitueeverhaal, maar de diverse stakeholders in deze maatschappij die blijkbaar belang hebben bij de gereorganiseerde aanwezigheid van prostituees. De jury roemde deze interessante invalshoek "waarbij de betreden paden werden verlaten om zo tot nieuwe inzichten te komen die de lezer perplex achterlaten".

De prijs bestaat uit de deelname aan een internationaal seminarie georganiseerd aan de gerenommeerde Columbia University (NY, USA), samen met journalisten uit een 20-tal landen, academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen. Behalve verschillende lezingen over financiële en economische thema’s, staan onder meer een bezoek aan het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News op het programma.
 

7 april 2009

Tania Vis in Terzake

En vandaag was het de beurt aan Tania Vis. Als Boerenbond-medewerkster met een eigen boerderij was zij voor Terzake een goede spreekbuis om de problemen van de landbouwer voor te stellen.

 

6 april 2009

Els Sichien in Terzake

Naar aanleiding van de zware aardbeving in Italië mocht seismologe Els Sichien uit Berlare, die in het KMI in Ukkel werkt, uitleg geven over het voorspellen van aardbevingen.

 

4 april 2009

't Veer 'strafste cafélocatie'

Vlaanderen Vakantieland had 't Veerhuis uitgekozen als een van de vier 'strafste cafélocaties'. Via mails konden kijkers bepalen wie van de vier zich echt de strafste locatie mocht noemen. En dat werd het café aan de dijk nabij het veer. (zie ook Nieuws van de dag van 7 maart)

 

7-8 januari 2009

De Gucht krijgt kritiek voor wijziging gemeentedecreet

De media zetten dik in de verf dat oppositiepartijen en ook de coalitiepartners in de Vlaamse regering de vraag van Open VLD, om Europese Commissarissen toe te laten zich te laten 'verhinderen' voor de uitoefening van een gemeentelijk ambt tot na het beëindigen van het Europees ambt, zien als een zet van Karel De Gucht om zijn plaats in de gemeenteraad van Berlare te behouden.

 

3-  januari 2009

IJs op Donkmeer

Ook voor het ijs op het Donkmeer hebben heel wat geschreven en andere media heel wat aandacht, van het weekblad van de Gezinsbond (grote foto op voorpagina) tot zowat alle kranten en televisiestations toonden beelden.

 

3- januari 2009

Branden in woning en op campings

De aangestoken branden in een camping aan het Donkmeer en de brand met twee doden in het Vennepark staan in alle media.

 

27-28 december 2008

Kasteel van Berlare

Via berichten in verschillende nieuwsuitzendingen kreeg de opendeurdag in het door de gemeente gekochte kasteel ruime belangstelling. Ook fysiek want bij de vele duizenden bezoekers zondag waren er ook velen niet uit de Donkgemeenten.

 

18 november 2008

68-jarige tracht echtgenote te vermoorden

Kort na de middag trachtte de 68-jarige R.D. zijn echtgenote Marie-Jeanne B. te doden. Dit gebeurde nabij hun huis in het Vennepark. Volgens de Gazet van Antwerpen (GVA) heeft een buurvrouw alles gezien. Ze was naar buiten gegaan omdat er daar zoveel lawaai was. Buiten zag ze haar buren op straat schelden en duwen. Toen ze R.D. een mes zag trekken, trachtte ze hem tevergeefs nog tegen te houden. De vrouw werd getroffen in borst en hals, maar overleefde de aanslag. De man werd aangehouden. Wat de directe aanleiding was, is niet zeker. Volgens GVA had de vrouw haar man enkele weken terug buiten gezet en trachtte ze zo van het drinken af te komen.

 

13 november 2008

Jacques Schreurs: "Het was mijn beslissing"

Vandaag kwam in zowat alle media Jacques Schreurs aan het woord, nadat hij gisteren aan TV Oost had gezegd dat de beslissing om de Fortis-aandelen van zijn moeder te verkopen, van hem kwam. En zonder enige voorkennis, gewoon om wat hij uit de media over de toestand van Fortis had vernomen. Waarom hij dat niet eerder had gezegd, vroeg men bij Radio 1? "Omdat niemand me tot nu iets heeft gevraagd", klonk het. "En zeker niet omdat Karel me nu zou hebben gevraagd om dit te zeggen."

 

11 november 2008

Marc Buys verdedigt tv-sponsoring met geld ontwikkelingsgeld

In De Morgen stond vorige zaterdag een interview met Marc Buys (lang inwoner van Berlare, waar hij onder meer met de Concertvereniging hoogstaande concerten in de kerk opzette), nu directeur Sensibiliseringsprogramma's bij het Directoraat Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGOS). Hij verdedigde daarin de sponsoring van populaire tv-programma's als Toast Kannibaal omdat het veelbekeken programma's zijn waarna men ook de eigen boodschap aan een breder publiek kan tonen dan bij meer gespecialiseerde programma's over ontwikkelingshulp. Hij gaf wel toe dat men de politiek aan het evalueren is.

 

11 november 2008

Karel De Gucht en Mireille Schreurs: gerechterlijk onderzoek na verkoop Fortisaandelen

Nadat op 3 november gekend raakte dat er bij het bankcontroleinstituut een anonieme klacht was over de verkoop van Fortisaandelen door Mireille Schreurs, enkele uren voor de verkoop van het Nederlandse Fortisluik, is er al heel wat rond dit feit te doen geweest. Minister De Gucht wees elke verwijzing naar voorkennis van de hand en weigert ook om ontslag te nemen. Toch komt er nu ook een gerechterlijk onderzoek na klachten van het Vlaams Belang. De minister wil dat er zo snel mogelijk een uitspraak komt. Hij verwacht dat het VB dit zo lang mogelijk wil laten aanslepen om het zo tijdens de aanloop naar de gewestverkiezingen (en naar federale ?) volop te kunnen gebruiken.

 

27 oktober 2008

Kristof Vandekerckhove hielp Palestijnse kinderen

In de Vacature van vorige week stond een artikel over de belevenissen van een groep dokters, waaronder kindercardioloog Kristof Vandekerckhove (zoon van) uit Berlare, in het Palestijnse Gaza. Vanuit het Gentse UZ proberen al enkele jaren dokters ginder mee te helpen om de gezondheidszorg te verbeteren.

 

10 september 2008

Daens (regie door Frank Van Laecke) krijgt nu al heel wat belangstelling

Binnenkort starten de voorstelling van de musical Daens, in een regie van Frank Van Laecke. Die musical wordt nu al met heel wat lof aangekondigd en kreeg al veel mediabelangstelling. In deze communautair geladen periode omschreef een van de hoofdrolspelers de productie als 'het verhaal van het Vlaamse volk'. Bepaalt na 'De stomme van Portici' nu 'Daens' de geschiedenis van België ?

 

25 juli 2008

Liesbet Cornelis: wereldkampioene rope skipping

In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad werd Liesbet Cornelis met haar ploeggenoten van Siluskip Zele wereldkampioene bij de junioren, en haalde er nog twee gouden medailles bij onderdelen bij. Het kreeg niet echt veel nationale belangstelling, maar je moet het toch maar doen. Haar prestaties zijn hier nog te bekijken (kijk bij 'Bel jun open 1'

 

26 juni 2008

Juf Anita in het Een-nieuws en op Radio 2

Het afscheid van Anita De Wilde aan de Sint-Annaschool na een carrière van 48 jaar werd opgenomen door Radio 2 en het Een-nieuws. Zij besteedden er ruim aandacht aan.

 

18 juni 2008

Bernice Coppieters in Oostende

Bernice Coppieters, dochter van Rik en Hortense Wesemael, werd uitgebreid geïnterviewd op Een naar aanleiding van het optreden met het Ballet de Monte Carlo in Oostende. Dat gebeurde bij het bezoek van prins Albert van Monaco om te herdenken dat zijn ouders prins Rainier en prinses Grace er 50 jaar geleden waren geweest.

 

17 april 2008

Guy Van Cauteren peter van Week van de Smaak

De kok van 't Laurierblad, Guy Van Cauteren, is de peter van de Week van de Smaak. Hij kondigde aan een actie op te zetten waarbij kinderen smaken leren kennen.

 

8 april 2008

Wereldcreatie van Steven Prengels

Vanavond brengt het pas opgerichte Belgische Kamerfilharmonie tijdens hun eerste concert een werk dat ze lieten maken door Overmerenaar Steven Prengels. Hij moest zich hierbij laten inspireren door de 1ste symfonie van Beethoven. En volgende donderdag krijgt hij in Aalst de provinciale cultuurprijs voor nieuwe muziek voor zijn compositie "Festschrift".

Aanvulling: recensie uit Knack (16 april): "Een broeierige textuur van hypersnelle, fluisterende nootjes werd onverwachts doorsneden met agressieve Bartok-pizzicati en luide signalen in de kopers. Het orkest genoot even veel als het publiek."

 

27-28 november 2007

't Laurierblad verliest ster

In vele media wordt vermeld dat Michelin de ster van 't Laurierblad heeft afgenomen. Daarbij wordt toch meestal gesproken van de gerenommeerde chef-kok Guy Van Cauteren. Deze laat in een reactie weten dat hij er na 28 jaar niet zo mee in zit. "De mensen weten wel dat ze hier kwaliteit krijgen. En nu kan ik eens echt mijn goesting doen, zonder te moeten kijken naar eventuele inspecteurs.

De Lijsterbes van die andere chef-kok uit de Donkgemeenten, Geert Van Der Bruggen, behoudt wel zijn ster nog.

 

4 november 2007

Sofie De Saedelaere bijna Belgisch kampioene
Gisteren haalde Sofie De Saedelaere zilver in de reeks tot 70kg bij de Belgische judokampioenschappen in Hasselt. Ze verloor in de finale van Catherine Jacques.

 

11 oktober 2007

Katja Gabriëls in Flair

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen sprak het weekblad Flair met drie vrouwelijke burgemeesters die in januari voor het eerst de sjerp omgordden. Daarbij ook Katja Gabriëls. Het gesprek gaat vooral over hoe ze hun functie combineren met het gezin.

 

1 oktober 2007

Lindsay wint smsvotingprijs

Zaterdag was er in Oostende de finale van de Miss Belgian Coastverkiezing. Lindsay De Vriese van aan het Donkmeer was er niet bij de eerste vijf, maar haalde wel de smsvotingprijs. ze moet dus zeker heel wat mensen (van hier ?) hebben overtuigd om een berichtje te sturen.

 

25 september 2007

Frank Van Laecke beste musicalregisseur

Voor het tweede jaar op rij werd Frank Van Laecke (gisteren) gekozen als beste musicalregisseur. Hij kreeg die prijs vorig jaar voor Dracula, nu voor Kuifje. Meer, en ook reactie van Frank, op de Musicalsite.

 

16 september 2007

Stefaan Boeve terug thuis (met aanvulling op 18/9)

"Welkom thuis" hing er aan het huis van gezin Boeve toen Steven er met zijn ouders vanavond aankwamen. De ouders waren met minister De Gucht meegereisd om hun zaterdag vrijgelaten zoon op te halen. Buren en vrienden hadden voor een verwelkomingfeestje gezorgd. Dinsdagmiddag gaf hij op Radio 1 in 'Stories' zijn relaas over de ontvoering, de spanning, hoe hij zijn ouders wilde sparen tijdens de telefonische contacten. Hij blijkt intussen niet meer zo zeker te zijn nog zelf de jeep - die hij nochtans zijn levenswerk noemde - zelf te gaan ophalen in Iran.

 

3 september 2007

Belgische ambtenaren naar Iran voor Stefaan Boeve

Minister De Gucht zei vanmorgen, tijdens zijn toespraak voor de Belgische ambassadeurs, dat ambtenaren naar Iran zijn om daar verder te bemiddelen voor de vrijlating van Stefaan Boeve uit Overmere, die er vorige maand werd ontvoerd toen hij op weg was naar zijn broer, die in India werkt.

 

3 september 2007

Paardenkoningin uit Berlare (met correctie)

Vorige week stond in De Standaard een interview met de 16-jarige Indra De Nil (en niet De Mil). Aanleiding was Waregem Koerse. Indra werd onlangs in Torhout verkozen tot Paardenkoningin. Ze vertelt er hoe bij haar geboorte alle paarden op de boerderij van haar ouders verdwenen, maar dat dit haar niet weerhield om snel met paarden in contact te komen. In het middelbaar schakelde ze snel over naar een paardenschool, eerst in Bilzen, dan in Torhout. Ze droomt van een carrière in de paardensport.

Correctie: een lezer wees er op dat het Indra De Nil betreft, en niet De Mil. Ze is de dochter van Hugo en Anja. Het artikel in De Standaard heeft het echter meerdere keren over 'De Mil'.

 

23 augustus 2007

West Side Story mag enkel in oude versie, regisseur Frank Van Laecke neemt ontslag

Met een dag vertraging nemen ook de nationale media het nieuws over dat Festivaria werd verplicht om de Vlaamse versie van West Side Story te vervangen door de oorspronkelijke. Regisseur Van Laecke besliste vandaag om ontslag te nemen. Hij stelt zich ernstige vragen over de reden waarom men pas nu niet akkoord is met zijn versie, die nochtans de oorspronkelijke idee zelfs nog beter naar voor brengt. Meer.

 

20 augustus 2007

West Side Story in Rode Loper

Het Een-programma 'De Rode Loper' besteedde vandaag aandacht aan de West Side Story-opvoeringen van op het openluchttheater aan het Donkmeer.

 

15 augustus 2007

Overmerenaar gegijzeld in Iran

Vandaag blijkt dat Stefaan Boeve, de 28-jarige Overmerenaar die maandag in Iran werd ontvoerd, ondanks de berichten van gisterenavond nog niet werd vrijgelaten. Wel werd zijn vriendin, 37-jarige Carla Van den Eeckhout uit het Antwerpse, vrij zijn. De twee waren op doorreis door Iran, op weg naar India, toen ze door een drugsbende werden klemgereden. De bende zou hen willen ruilen voor een gevangen broer van een bendeleider. Het paar hield van hun reis een weblog bij. Het duo was begin april aan hun reis met de wagen naar India begonnen.

 

6 juli 2007

Uitbergse 'Galliërs'

Vandaag stond in het Yo-magazine van Het Nieuwsblad een verslag van de reis naar Tongeren van een klas van de gemeenteschool in Uitbergen. Die reis was de hoofdprijs van een Galliërs-wedstrijd van dat magazine. In Uitbergen had men zich het best in Galliërs verkleed. Ze mochten naar het Gallo-Romeins museum en naar de film 'Asterix en de vikingen'.

 

15 juni 2007

Eric Suy over VN-Secretaris Generaal Waldheim

Gisteren overleed de voormalige secretaris-generaal van de VN, Kurt Waldheim. Prof. Suy, erevoorzitter van de Heem- en Oudheidkundige Kring van Overmere, was adjunct Secretaris-Generaal bij de VN onder Waldheim. Suy mocht gisteren ook op de radio over Waldheim vertellen. Bij de archief-interviews staat een gesprek met Suy, waarbij het onder meer over Waldheim gaat.

 

10-12 juni 2007

De Guchts ...

Vader Karel maar zeker ook zoon Jean-Jacques blijven in het nieuws. Karel De Gucht haalde op de kamerlijst het meeste aantal stemmen in de provincie en kon zo de schade voor de Open VLD enigszins beperken. Jean-Jacques haalde met bijna 67.000 stemmen meer dan heel wat gevestigde waarden en werd zo de jongste senator. In interviews beklemtoont hij dat de achternaam wellicht belangrijk was, maar dat zij toch nergens samen op de foto stonden, en dat hij alleen op campagne trok. "Maar de volgende jaren zal ik toch moeten tonen wat ik zelf waard ben", staat in de Corleo-kranten.

 

4-5 juni 2007

Paling een bedreigde diersoort

Het was hier in november 2005 al aangekondigd dat er problemen dreigden met de aanvoer van paling, omdat de jonge glasaaltjes als dure lekkernij naar Azië vertrok. Op 4 juni raakte bekend dat experten tijdens een VN-bijeenkomst in Den Haag deze week de paling op de lijst van bedreigde diersoorten zouden willen zetten. Dat zou uiteraard gevolgen hebben voor de palingrestaurants. EU-ministers beslissen wellicht dinsdag om alvast 35 percent (en jaarlijks stijgend tot 60% in 2013) van de glasaaltjes verplicht hier in rivieren en meren te laten uitzetten. Het verhaal bracht het Donkmeer op 5 juni op Radio 1. In 'Voor de dag' mocht palinghandelaar Borremans uitleggen waarom de paling in het Donkmeer werd uitgezet, en hoe het probleem eigenlijk is ontstaan. Hij vond het mogelijke EU-akkoord een oplossing, maar toch vreesde hij dat de paling in 't groen iets zou kunnen worden voor de dure restaurants. In restaurant De Waele liet men via de radio weten dat men men grote problemen voor de huidige palingrestaurants voorziet als deze trend zich zou doorzetten.

 

3 juni 2007

Lieve Van De Rostyne en Paul Van Gysegem

Twee mensen van bij ons speelden zich tijdens het pinksterweekeinde (27-28 mei) in de kijker. Organiste Lieve Van De Rostyne gaf twee concerten in Dendermonde tijdens het Klaraweekeinde, en stelde er tegelijk haar eerste soloCD voor, al de derde waarop zij te horen is (info: zie nieuws van de dag 3 juni). Beeldhouwer, maar verder ook onder meer jazzmuzikant, was te horen tijdens het heropeningsweekeinde van het museum voor kunst in Gent.

 

4 april 2007

Jarno Van Mingeroet fietst zich weer in de kijker

Vandaag reed Jarno Van Mingeroet, in de tweede rit van de Driedaagse van De Panne, zo'n 135km in de aanval, samen met een andere renner. De groep pakte hen op drie km van de streep. Jarno kreeg de prijs van de strijdlust.

 

28 maart 2007

Alerte politie vangt overvaller

De waakzaamheid van de politie van Berlare-Zele zorgde ervoor dat een van beide overvallers van een winkel in Borgerhout in Zele kon worden opgepakt. Een patrouille hield na de overval de E17-afrit in het oog en volgde een wagen die in verband met de overval was geseind. In Zele-centrum kon de wagen na een wilde achtervolging worden gestopt. De inzittende kon in de A. Geerinckstraat in een serre achter een woning vluchten. De politie hield de buurt in het oog, zelfs vanop de brandweerladder, vertelde commissaris Van de Voorde aan de VRT-radio. De dienst voor speciale interventies kon de man omstreeks 19.30 uur uit de serre halen en arresteren.

 

15 maart 2007

Jarno Van Mingeroet, tweede in eerste kermiskoers

Gisteren werd Jarno, de enige profrenner uit de gemeente, een tweede plaats in Wanzele, de eerste kermiskoers van het nieuwe seizoen. Hij viel aan op 25km van het einde en enkel ploeggenoot Geert Omloop (voormalig Belgisch kampioen) kon aanklampen. Samen konden ze het peloton voorblijven. In de spurt was Omloop het sterkst. Hij gaf toe dat hij zijn eerste overwinning van het seizoen niet zomaar wou weggeven.

 

14 maart 2007

Frank Van Laecke regisseert 'Daens'

Vandaag raakte bekend dat Frank Van Laecke volgend jaar de musical over priester Daens regisseert, een productie van Studio 100. Het moet de grootste Vlaamse musical worden. Stijn Coninx, die de film regisseerde, wordt artistiek directeur.

 

6 maart 2007

Geert Van Der Bruggen kookt 17de eeuws

Vandaag vertelt Geert Van Der Bruggen (Lijsterbes) in Het Nieuwsblad dat hij op Vitaya een kookprogramma brengt met recepten uit de 17de eeuw. Het blijkt dat men toen al heel wat afwist van smaakcombinaties en het gebruik van kruiden. "Onder meer omdat men toen het eten nog niet zo goed kon bewaren", is de uitleg. Het programma is acht weken te zien, op dinsdag om 17.45 uur.

 

26 februari 2007

Miss Moonlight, miss België 2007

In 'De Zevende Dag' werd ruim getoond hoe  Didier De Geest gisteren of Miss Moonlight, kampioen van België 2007 Miss Travestie werd.  Het was de bekroning van een aantal jaar heel hard werken en ook investeren. In Berlare liet Didier al enkele jaren zien tot wat hij met zijn groep Femmes Uniques in staat is.

 

7 februari 2007

Museum in Knack

In een reeks over 'De grote ommekeer: gebeurtenissen die ons leven ingrijpend veranderden', komt in het weekblad Knack deze week de Boerenkrijg aan de beurt. Daarin wordt verhaald dat die strijd in Overmere begon (zonder er bij te zeggen dat de leiders van de opstand eigenlijk op Engelsen wilden wachten). Er is ook een kaderstuk over het museum aan het Donkmeer. Men stelt daarin dat de Boerenkrijg in het museum in de geschiedkundige context wordt weergegeven, als onderdeel in de overgangsfase naar de moderne tijd. Het museum geeft aan hoe de idealen van de Franse Revolutie traag maar zeker werden verwezenlijkt.

 

17 december 2006

Overval Sweetie haalt nationale pers

De overval van vrijdag in de vooravond bij lingeriezaak Sweettie haalt alvast de eerste pagina van de websites van de nationale pers. Uitbaatster Martine D'haese mag er haar verhaal doen.

 

12 december 2006

Karel De Gucht: Knack-persoon van het jaar

De redactie van het weekblad Knack riep de minister uit tot persoon van het jaar omwille van zijn rechtlijnigheid, de wijze waarop hij in Kongo en in Washington 'de fouten van zijn voorganger rechtzette', en ... tussendoor nog de gemeenteraadsverkiezingen in Berlare won.

 

7 november 2006

Zussen Ringoet regisseren zwembadtheater

Sarah en Isabelle Ringoet, van het Sint-Annaplein, bereiden in het Olymposzwembad in Dendermonde een theaterstuk met jongeren voor. Een stuk in een zwembad, met teksten die eigenlijk van de jongeren zelf komen, het is wel een vreemde combinatie. Te zien op 25 en 26 november. Slechts een honderdtal toeschouwers per voorstelling toegelaten.

 

11 oktober 2006

Berlare ook in Nederlandse kranten

De overwinning van Karel De Gucht, zondag bij de gemeenteraadsverkiezingen, en zijn tijdelijke vervanging door Katja Gabriëls bracht Berlare op blz. 1 in nationale kranten, maar ook in Nederland in de kranten.

 

4 oktober 2006

Ik wil burgemeester worden...

Dat zegt Karel De Gucht alvast in een interview in Knack, dat hem blijkbaar tijdens de jaarmarkt volgde.

 

2 oktober 2006

Verkiezings-Berlare op Canvas

Vanavond wordt op Canvas de reportage uitgezonden die op jaarmarkt rond enkele plaatselijke verkiezingskandidaten werd gefilmd. Nog de hele nacht te herbekijken, en wellicht de komende dagen ook op de VRT-site.

 

30 september 2006

De euro-ambtenaren en Brussel ...

Filip Michiels (journalist uit Berlare bij Vacature) interviewde ondermeer een euroambtenaar uit Berlare. Het was een gelegenheid om alvast enkele vooroordelen te proberen te weerleggen ...

 

13 september 2006

bullet

De veroordeling van burgemeester Van Sande, schepenen Spruyt en Audenaert en raadslid Moerman op 11 september (zie nieuws van de dag) kwam ook in het nationale nieuws. De Standaard geeft als titel 'Karel blij'.

 

23 augustus 2006

bullet

Professor Hera Van Sande, dochter van, gaf vandaag in het Radio 1 programma De Wandelgangen uitleg over een project bij ingenieursstudenten om plannen voor nieuwe gevangenissen te maken. Met de ontsnapping in Dendermonde een actueel onderwerp. Bij de tv-nieuwsberichtgeving over de staking van de cipiers in Dendermonde kwamen ook cipiers afkomstig uit de Donkgemeenten in beeld.

 

25 april 2006

bullet

Met het oppakken van een groepje jongeren die al enkele weken een 16-jarig meisje uit Zele afpersten, haalde politiezone Berlare-Zele vandaag het nationale nieuws.

 

13 april 2006

bullet

In het Knack Weekendnummer van 15-21 maart stond een artikel over het museum aan het Donkmeer, met uitleg door de architecten Hera Van Sande en Laurent Liefooghe.

 

29 maart 2006

bullet

Ster-restaurant Lijsterbes was vandaag even gastronomisch middelpunt. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) stelde er de schelvis voor als 'Vis van het jaar'. Chef-kok Geert Van Der Bruggen was betrokken bij het opmaken van de tien recepten die in een speciale folder gratis wordt verspreid als een van de acties om de schelvis meet bekend te maken. In de rand werd ook gemeld dat Geert Van Der Bruggen vanaf midden april een eigen programma heeft op Vitaya, waar Guy Van Cauteren ('t Laurierblad) al langer wekelijks actief is.

 

27 maart 2006

bullet

Liersekeeper en keepertrainer van SK Berlare, Yves Van Der Straeten, is ook genoemd in het omkoopschandaal. Na verschillende gesprekken met het Liersebestuur behield Yves echter het volle vertrouwen van de clubleiding.

 

25 maart 2006

bullet

Enkele jaren terug was er een hele discussie over de vergunning van Ray of Hope, de organisatie met zetel in Berlare die mensen helpt om een kind uit derde landen te adopteren. Uiteindelijk kon de organisatie toch verder werken, onder meer na een steunacties met mensen ook van hier, die er goede ervaringen mee hadden gehad. Vandaag, en blijkbaar ook al vorige week, was Ray of Hope te zien op 'Een' in het programma "Het leven zoals het is: adoptie".

 

21 februari 2006

bullet

Lien De Bie is tijdens de Belgian Boat Show door het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond uitgeroepen tot Zeilbelofte van het jaar. Zij dankt deze verkiezing onder meer aan een 5de plaats vorig jaar in het Europees kampioenschap in Noorwegen. Als we OIC-voorzitter Rogge mogen geloven is het vooral in technische sporten zoals het zeilen dat ons land nog op olympische kampioenen mag hopen. Wie weet ...

 

15 februari 2006

bullet

Vandaag kon Luc Boterbergh (ouderlijk huis aan de Frankrijkstraat) op de radio uitleggen hoe hij met de Federale Recherche een netwerk van mensensmokkelaars had opgerold.

 

8 februari 2006

bullet

Vandaag kwam Nancy Vercammen uit Overmere aan het woord in het Radio1-programma Lopende Zaken en nadien in het 13-uurjournaal. Als woordvoerster van de VDAB gaf zij uitleg over de problemen van allochtonen, vooral in Antwerpen en in de Limburgse mijnstreek.

bullet

Gisteren meldden enkele kranten dat twee van de drie duikers die het voorbije weekeinde in het Zilvermeer in Mol onder het ijs verdwaalden, uit deze gemeente kwamen. Gunther Coppieters en Danny Lanckman uit Berlare en Pascal Redant uit Wichelen zijn lid van een Dendermondse duikclub. Bij een oefening met kompas waren zij van het uitgestippelde parcours afgeraakt. Dank zij hun training en door kalm te blijven slaagden ze er in te overleven. Ze deelden de beschikbare lucht en konden een gat in het ijs maken, groot genoeg om een hoofd door te stoppen. Zo konden ze om hulp roepen. Danny Lanckman had geen winterondergoed aan en leed aan onderkoeling.

 

5 februari 2006

bullet

Vanavond zijn in het tv-journaal  beelden te zien van het bezoek van minister Karel De Gucht aan het Kongolese Kikwit. Hij ontmoette er dorpsgenoot pater Leo De Visscher, die de kans kreeg over zijn werk te praten en de moeilijkheden uit te leggen.

 

29 januari 2006

bullet

Bernice Coppieters is, samen met een andere Vlaming, Chris Roelandt, de ster van 'Romeo en Julia', dat het Ballets de Monte Carlo van 26 tot 29 januari in de Antwerpse Stadsschouwburg bracht. Beiden zijn al jaren de sterdansers van dit wereldvermaarde gezelschap. Spijtig dat deze Vlaamse topprestaties in de media minder aandacht krijgen dan die van anderen.
 

16 januari 2006

bullet

Karel De Gucht sprak vandaag, als voorzitter van het OVSE, voor de veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Hij legde er het Belgische programma uit, waarbij vooral een oplossing voor het statuut van Kosovo, en de zorg voor meer democratie in vroegere Sovjetstaten hoofdpunten zijn. In verband met Russische kritiek op de OVSE-vraag naar OVSE-controles bij de verkiezingen in Wit-Rusland, antwoordde De Gucht vorige week al dat hij er ook geen bezwaar zou tegen hebben als er Russische controleurs zouden zijn bij de verkiezingen in Berlare (bron: De Standaard). Er is nu ook een site voor het Belgische OVSE-voorzitterschap

 

11 januari 2006

bullet

Vanmiddag stelde Karel De Gucht het programma voor dat België als voorzitter van de Organisatie voor samenwerking en vrede in Europa (OVSE) dit jaar wil uitwerken. (zie ook 31 december 2005). In De Standaard blokletterde het artikel over dit voorzitterschap: "Belgium rules the world". Met nog meer overdrijving kunnen we misschien zeggen: "Berlare rules the world" ...

bullet

Vanavond begon Ingrid Coppieters (dochter van Hortense en Rik en vaste waarde bij de Festivaria- producties) als vast vast jurylid in het VT4-programma 'Let's dance'.

 

11 december 2005

bullet

Uit een advertentie in Knack over 'Dracula', de musical die Music Hall wegens groot succes tot eind januari verlengde, schreef De Standaard: "De regisseur Frank Van Laecke heeft die indringende geschiedenis schitterend omgezet naar het Nederlands, zodat niet alleen de nieuwe verhaallijn fascineert, maar ook de teksten zelf, soepelder en zuiverder dan we ze ooit in een Vlaamse musical hebben gehoord."

 

29 november 2005

bullet

Vandaag raakte bekend dat Kris Coppieters (31) uit Uitbergen vorig weekeinde in Birma enkele uren was aangehouden. Met zijn vriendin is hij bezig aan een wereldreis om op verschillende plaatsen te gaan paraglijden. Daarbij was hij vanuit Thailand per ongeluk in Birma en daar in een legerkamp terechtgekomen. De Thaise overheid kon het koppel vrij krijgen. (website)

 

14 november 2005

bullet

Diane Van Hoorick, voorzitster van het Heikantstraat-buurtcomité en actief in verschillende andere organisaties, wordt door Één en Radio 2 verkozen tot 'SAM van de week'. Op 19 november werd zij, samen met het 15-jarige comité,  in Overmere gehuldigd.

 

13 november 2005

bullet

Lierse-keeper Yves Van Der Straeten houdt zijn ploeg in de bekercompetitie. Tegen Roeselare stopt hij in de penaltyreeks die de winnaar moest aanduiden, de beslissende strafschop.

 

24 september 2005

bullet

De 'Berlaarse' Isabelle Naert, vriendin van Yves Van Peteghem, die ons vanuit New Orleans berichtte over haar activiteiten met B-Fast, staat met een foto in Het Laatste Nieuws.

 

19 september 2005

bullet

Chef-kok Guy Van Cauteren mocht bij Fried'l Lesage op Radio 1 (Het beste moet nog komen) uitleggen hoe hij in Berlare aan de kleine klok mocht hangen, van de pastoor al iets leerde over wijnen, hoe hij thuis zijn eerste kookervaringen meekreeg en nog meer. Is nog te herbeluisteren op de Radio 1-site (zie onder 'programma's').

 

19 augustus 2005

bullet

De negenjarige Lenny Vlaeminck uit Overmere werd gisteren aan de Schoolstraat in het oor gebeten door een golden retriever. Dat gebeurde toen hij aan de Schoolstraat de tuin passeerde waarin de hond in een hek opgesloten was. Het dier had de kop door de spijlen gestoken. De jongen werd in het ziekenhuis van Lokeren geopereerd, maar blijkbaar kon een deel van het oor niet worden gerecupereerd. Het agressieve dier belette de politie om de tuin te betreden. De eigenaar beloofde om er voor te zorgen dat het dier niet meer door het hek zou kunnen.

 

17 augustus 2005

bullet

Mario Janmart mag in het VTM-journaal zijn mening geven over de gratis pendelparking aan het station in Aalst.

 

16 augustus 2005

bullet

Kanaal 3 meldt dat Geoffrey Maes uit Overmere tijdens het weekend in het Canadese Toronto voor de tweede keer op rij wereldkampioen moutainbiken  is geworden bij de masters in de reeks +30.

bullet

'Annie' kreeg reclame in het Eén-programma 1000 Zonnen en Garnalen.

 

15 juli 2005

bullet

In het Caermersklooster in het Patershol in Gent loopt tot 4 september een tentoonstelling van werken van de onlangs 70 jaar geworden Paul Van Gysegem, uit Berlare. Hij brengt er - op uitnodiging van de provincie - oudere werken maar ook verschillende speciaal voor de tentoonstelling gemaakte, waaronder drie reuzengrote gipsbeelden.

 

9-10 juni 2005

bullet

Mireille Schreurs, vrouw van Karel De Gucht, deelt mee in aanhoudende stroom van artikels als gevolg van het kranteninterview van vorige zaterdag. Dat zij mee is naar China en er in Xian mee in de put stapte waarin het terracottaleger staat, deed er nog een schep bovenop. De reacties op de minister van Buitenlandse Zaken blijven verdeeld. De ene noemt het moedig - en zeker niet erger dan wat Louis Michel in zijn periode zoal zegde en deed -, de ander vindt het ongepast voor iemand in die functie, en vraagt zelfs zijn ontslag. Dat blijkt ook uit de opiniepeilingen: zowel bij de meest populaire als bij de meest geflopte ministers staat hij bij de top-5. Intussen blijft hij toch Berlare in het nationale nieuws houden. Gezien dat hij in Villa Politica in het eind-tekenfilmpje door Verhofstadt eerst in een puit werd getoverd ?

 

5-6 juni 2005

bullet

Karel De Gucht haalt opnieuw de kop bij alle media in België, en nu ook in Nederland, met zijn uitspraken over het referendum in Nederland en vooral met zijn omschrijving van de Nederlandse premier. Dat laatste haalt het ruim over wat hij eigenlijk wou zeggen, namelijk dat de Nederlandse regering het referendum slecht had voorbereid en weinig inspanningen had gedaan om het verdrag uit te leggen en te verdedigen. Of wou die regering door het over de Potter-uitspraak te hebben, juist de aandacht daarover wegnemen ? De herrie daarover verhindert wellicht wel dat De Gucht in China vraagt om Taiwan te erkennen, wat hij naar verluidt wel van plan was ...

 

4 juni 2005

bullet

Veerle D'haese uit Berlare, maar meestal verblijvend in Oostende, won op haar verjaardag in Eernegem het Belgisch kampioenschap marathon voor seniores. Haar tijd was 2h53’29’’.

bullet

Lynn De Coninck werd in Oudenaarde provinciaal kampioene op de 1500m piste (cadetten ?).

 

23 mei 2005

bullet

Walter Schelfhout werd benoemd tot 'Academicien Correspondant' bij de Italiaanse internationaal vermaarde Academia Internazionale "Greci-Marino" voor letteren, kunst en wetenschap. Als reden wordt het hoge professionalisme op artistiek domein vermeld. En in het Italiaanse Ferrara won Schelfhout een tweede prijs in de Art Howard 2005 voor schilderkunst, grafiek, beeldhouwen en fotografie. Hij nam er deel met twee modulaire composities.

 

 

15 april 2005

bullet

Deze keer niet een persoon, maar een locatie. In de aflevering in de Urbanus-reeks op Eén-tv, kwam de wasserij van Dirk Burm in beeld. Enkele maanden terug werden er tijdens twee dagen (en een nacht) de scènes gedraaid waarin Urbanus door een 'Elvis Presley' werd gegijzeld.

 

9 april 2005:

bullet

Jean-Jacques De Gucht, zoon van, mocht in Terzake (Canvas) in debat met Peter (niet Herman) Van Rompuy, zoon van. Zij hadden het over hun politieke overtuiging, de invloed van politiek in hun jeugd en in hun toekomstplannen, de paus en religie. Phara de Aguirra, die het debat leidde, was dit keer wel heel zachtmoedig met haar gasten en hield rekening met hun onervarenheid.

 

15 maart 2005:

bullet

Nog kampioenen (voorbije week):

bullet

Melanie Van Dorpe: degen, als 2de jaars-kadet  bij de juniores, in Jodoigne

bullet

Lynn Van Der Stricht: atletiek, 400m indoor in Oostende

bullet

Sofie De Saedelaere: judo bij -63kg in Charleroi

 

6 maart 2005:

bullet

Lynn De Coninck werd vorige zondag in Oostende Belgisch kampioene veldlopen bij de cadetten (1990).

 

27 februari 2005:

bullet

Het verhaal van de 42-jarige Marc Verhofstadt, die op een behandeling in China voor zijn levensbedreigende A.L.S.-ziekte hoopt en waarvoor in Berlare een solidariteitsactie loopt, staat deze week in Dag Allemaal.

bullet

Karel De Gucht liet Frieda Van Wijck binnen voor haar 'Ten huize van'-reeks. Was vanavond (en ook morgen om 0.10 uur) te zien op Canvas. 

20 februari 2005: Guy Van Cauteren ('t Laurierblad) mocht bij Pat Donnez in Titaantjes (Radio 1) zijn visie over het leven, over koken en sterren, over drama's en succes komen geven. Daarbij had hij het uiteraard over zijn vader, de slager die zijn klanten regelmatig een kwartiertje moest laten wachten omdat hij er rechtover in de kerk de klokken moest gaan luiden.

4 januari 2005: Het Nieuwsblad bracht nationaal een artikel over het 'Fonds voor kinderen van bij ons'. Vivianne De Vriendt kon er uitleggen hoe het initiatief ontstond en hoe ze met de medewerkers tracht gezinnen met zwaar zieke en gehandicapte kinderen uit de Donkgemeenten te helpen.

3-4-6 december 2004: Karel De Gucht bracht weer de tv naar Berlare: vrijdag toonde Villa Politica hoe hij 's morgens naar 'zijn werk' vertrekt,  zaterdag volgde VTM hem bij de VLD-verkiezingen en was 'Man bijt hond' bij hem thuis voor een reportage die maandag werd uitgezonden.

28 november 2004: Lierse-keeper Yves Van Der Straeten, uit Berlare, liep bij een tussenkomst in de wedstrijd tegen Brussels een hersenschudding en een oogwonde op. Hij verbleef twee dagen in het ziekenhuis. Hij moet zeker een week rustig aan doen. En met zijn club gaat het financieel niet goed, zeker nadat het stadsbestuur besliste om het stadion niet over te kopen.

18 november 2004: politiezone Berlare-Zele haalt het nationale nieuws met haar bedeling van fluovestjes aan alle leerlingen uit het 4de en 5de leerjaar uit de scholen in beide gemeenten. De actie werd mogelijk door wat de zone uit het Boetefonds kreeg.

17 november 2004: de 15-jarige Lotte Meulewater uit Overmere mocht met twee leeftijdsgenoten de aftrap geven van de voetbalinterland België - Servië-Montenegro. Het was de beloning voor het slagen voor het scheidsrechtersexamen, waarmee zij tot de jongste scheidsrechters van het land behoort.

23 oktober 2004: Berlare werd verschillende keren vernoemd deze week. Karel De Gucht uit Berlare (Ter Zake), de aankondiging van de tweedelige Historie-reportage over Fred De Bruyne (Canvas 28 okt. en 4 nov), en Vitaya-kok Guy Van Cauteren maakt deze week puitenbillen klaar.

16 oktober 2004: Nele Blanckaert kon blijkbaar niet genoeg mensen overtuigen om haar tot Miss Belgian Beauty te verkiezen. Tijdens de finale in Knokke, kreeg de 22-jarige Cynthia Reekmans uit het Limburgse Herk-de-stad het kroontje. Reeckmans is een studente Romaanse Talen aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Eerste eredame werd Vicky Cosyns uit Hamme, de West-Vlaamse Sofie Denoo is tweede eredame.

9 oktober 2004: Steven Prengels uit Overmere wordt tijdens de World Soundtrack Awards ceremonie van het Filmfestival van Vlaanderen uitgeroepen tot laureaat van de derde compositiewedstrijd voor jonge Belgische filmcomponisten, een initiatief van Sabam en het Koninklijk Belgisch Filmarchief. Componisten van Belgische nationaliteit, jonger dan 36, kregen als opdracht de filmscore te maken voor de stille (publiciteits)film "Le Réveil Tam Tam" (1906). Via deze wedstrijd wil het filmfestival jong Belgisch muzikaal talent de kans bieden om naam te maken als componist van filmmuziek. Steven is dirigent van de Koninklijke Fanfare "De Verenigde Vrienden" Overmere en raakte eerder dit jaar in het nieuws met de musical 'Chaplin', die hij mee componeerde. 'Chaplin' was al te zien in Sleidinge en in Berlare, en ook het Capitool in Gent zou geïnteresseerd zijn om hem te laten opvoeren.

2 oktober 2004: In het VTM-programma 'De Werf' waarbij enkele koppels samen een woning bouwen die op het einde aan de winnaar wordt geschonken, nemen uit Berlare Bert en Margriet deel. Bert is in Berlare gekend als de technicus in Stroming en is ook bij de brandweer actief.

25 september 2004: In plaats van naar de kermis te gaan, sprak Karel De Gucht als minister van buitenlandse zaken in New York de algemene vergadering van de Verenigde Naties toe. Wil je de beelden zien, klik dan hier en kies bij 'Belgium' de taal waarin je de toespraak wil horen. Die werd in het Frans gegeven.

12 september 2004: Kanaal 3 zendt een reportage uit over degenschermster Melanie Van Dorpe, Belgisch kampioene zowel bij de junioren als bij de kadetten.

2 september 2004: Uit Infogem vernemen we dat Ronny Nilsen, van judoclub Kumiuchi Berlare, door de Vlaamse Judobond als regionaal trainer is aangeworven. Met Ulla Werbrouck gaat hij jeugdig talent begeleiden. Hij mag worden bijgeplaatst bij de rij van mensen uit de Donkgemeenten die aantonen dat men niet noodzakelijk uit een grote stad moet komen om belangrijke taken te krijgen. Een voorbeeld voor onze jeugd.

30 augustus 2004: In de zomerreeks van De Standaard kwam Geert Van Der Bruggen (Lijsterbes) aan de beurt. Hij vindt de Donk het mooist tijdens de winter, gaat wel eens graag bij de (ook lokale) 'concurrentie' eten, zou een standbeeld voor Fred De Bruyne goedkeuren (en ook voor Karel De Gucht) en heeft geen paling op het menu. (pas op 3 september bijgeplaatst)

30 juli 2004: Onder de vele gewonden bij de gasontploffing in het Henegouwse Ghislenghien (Gellingen) bij Ath waren ook twee mensen uit Berlare. Hun verslag .

26 juli 2004: Walter Schelfhout won bij een triënnale in het Italiaanse Ferrara een derde prijs. Deze voorloper van het constructivisme won vroeger tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland en is daar blijkbaar nog niet vergeten. Daarom ook dat hij voor deze wedstrijd was uitgenodigd. Meer over Schelfhout.

24 juli 2004: Sinds januari staat er elke week een foto van haar op de laatste Knack-bladzijde. Begin deze week kwam Mireille Schreurs aan bod in een zomerreeks in De Standaard. Zij heeft blijkbaar hetzelfde stamcafé als Guy Van Cauteren, gaat graag naar de sterrestaurants in onze gemeente, maar zou even graag in Antwerpen of Brussel wonen. Voor de verkiezingen mocht zij ook dagelijks een column schrijven in Het Laatste Nieuws, waarbij Berlare en Overmere (geboortedorp van echtgenoot Karel De Gucht) regelmatig aan bod kwamen.

18 juli 2004: Vrijdag zorgde hij voor opschudding door met de VLD-fractie boos van de Vlaams regeringsonderhandelingen weg te lopen. Vanavond raakte bekend dat Karel De Gucht minister van Buitenlandse Zaken wordt. 

18 juli 2004: Herman Van Molle, die toch enkele jaren aan het Donkmeer woonde en er bij interviews regelmatig over heeft, komt vanavond in het VRT-programma 'In Vino'. Wellicht heeft hij het daarin ook over zijn vis-ervaringen aan het Donkmeer. In de Knack Weekend-editie van deze week noemt hij alvast een van de restaurants daar als zijn vaste (eet)adres.

9 juli 2004: Guy Van Cauteren ('t Laurierblad) vertelt in De Standaard over zijn tomaten, Berlare, zijn natuur, bewoners, beleid en cultuur. Voor abonnees of tegen betaling nog de hele zomer te lezen op de website van die krant.

3 juli 2004: Karel De Gucht (VLD-voorzitter) geeft in De Standaard zijn visie over het verloop van de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering. Tussendoor steekt hij niet weg Europees commissaris te willen worden, maar niet tegen elke prijs en bovendien wil hij een sterk partijbestuur om de gemeenteraadsverkiezingen voor te bereiden.

1 juli 2004: Nele Blanquaert, finaliste voor Miss Belgian Beauty, stelt kamervoorzitter Herman De Croo voor als haar peter. Wie haar wil steunen, leest daarover meer op haar website. De finale heeft plaats op 16 oktober in het casino van Knokke.

 

links naar sites van verenigingen over:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

links naar
winkels en bedrijven uit deze gemeente

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

verkiezingen 14/10/12
 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 13/12/13. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.