Omhoog Jana Claus: finaliste Miss Global 2013 Knapste boer

 Jana Claus: finaliste Miss Global 2013

 

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

Mensen in het nieuws
Ik ben fier op ...
Onze emigranten

 

Omhoog 

18 november 2012

Jana geen Miss Global

Het werd een vreemde uitslag, zaterdagavond tijdens de finale: twee meisjes haalden evenveel punten en werden dus samen gekroond: Bo Ackaert (17) uit Knesselare en Ellen Bacquaert (17) uit Ruddervoorde. Jana kan zich met de uitslag verzoenen.

"Ik ben zo wie zo een beetje teleurgesteld! Juist zoals iedereen die niet won, denk ik! Uiteindelijk heeft iedereen het beste van zichzelf gegeven! Maar de top 4 bestaat uit vier prachtige dames (de twee winnaars en de twee eredames, nkb) die het nét nog iets beter deden en dus hun plaats verdienen!

Over de ervaring is ze alvast heel tevreden. "Dit is voor mij een ongelofelijke ervaring geweest waar ik met een blije blik op terug kijk! Miss Global Belgium is echt een verkiezing die mij altijd zal bijblijven! Ik heb ontzettend veel geleerd en ben dankzij mijn deelname ook veel sterker geworden! Ik heb ontzettend genoten van mijn finaleplaats en van alle kansen die ik tot nu toe heb gekregen! De finale was een spetterende afsluiter van deze periode. Wat nu nog komt zal enkel het begin zijn. Ik ben trots op al mijn medefinalisten én op mezelf voor de indrukwekkende prestatie die we hebben kunnen neerzetten!"

25 april 2012

Jana Claus uit Uitbergen behoort tot de 16 finalistes van de 'Miss Global Belgium 2013' wedstrijd. Meer over die wedstrijd en ook foto's staan op deze site.

nkb informatief stelde haar enkele vragen.

Is dit je eerste deelname aan een missverkiezing?
Het is eigenlijk mijn derde verkiezing, de eerste was Miss Dender, heel kleinschalig wel, daarna Miss Diamant vorig jaar waar ik ook tot in de finale ben geraakt en zéér toffe mensen heb leren kennen.. Dit is dus mijn derde verkiezing, het leuke eraan is dat ik in de finale zit met een ex-finaliste en ondertussen zeer goede vriendin van de Miss Diamant verkiezing ...

Wat is je motivatie om er aan mee te doen, en vooral: waarom aan Miss Global?
Waarom ik meedoe aan Miss Global Belgium? Wel, Sofie schillemans was bij miss diamant ook een finaliste en was op die moment eredame Miss Global Belgium.. Zij vertelde zo veel goeds en ik dacht, ik probeer het, sinds miss diamant heb ik die kriebel te pakken gekregen en omdat Miss Global Belgium een beetje alle cliches rond de missenwereld van tafel gooit ben ik er in gestapt..

Waarin verschilt deze verkiezing met andere?
Het is een eerlijke verkiezing, niet enkel om het uiterlijk maar eerder het totaalpakket, de winnares mag namelijk België gaan vertegenwoordigen in Jamaica dus moet ook haar mannetje kunnen staan, mensen kunnen boeien, sympathiek zijn, etc...

Heeft je opleiding in psychologie iets met deze deelname te maken?
 Mijn opleiding heeft hier niks mee te maken denk ik, ik vond psychologie gewoon héél interessant maar al de andere vakken die er bij kwamen kijken waren dat niet, daarom heb ik dat ook moeten opgeven.

Wat hoop je met deze wedstrijd, en zeker als je zou winnen, te bereiken?
 

Hoe reageert je omgeving op deze deelname?
Mijn ouders staan volledig achter mij, zij weten al van vroeger dat ik een podiumbeest was, dus het zat er aan te komen (lacht). Mijn vriendje en vrienden zijn ook een enorme steun, ik weet niet of ik dit allemaal zou doen, indien die belangrijke mensen niet achter mij zouden staan. Bevestiging krijgen van de personen die je het liefste ziet, helpt je een heel stuk op weg en maakt je zekerder om er toch voor te gaan.

Hoe is de ervaring tot nu toe? Wat heb je zoal bijgeleerd, en kan dit helpen met wat je later ook zal doen?
Cho, wat ik wil bereiken... Ik wil gewoon iemand zijn in mijn leven, presenteren doe ik graag, model zijn (wat ik al enkele jaren amateuristisch doe) is écht een droom (wel realistisch daarin want ik ben te klein en heb niet maatje 32, maar wil niet zeggen dat ik niet content ben met mezelf hoor!) Ik hou gewoon van de spotlights en mijn grootste droom is natuurlijk om in die wereld verder te geraken. Ik zou het niet erg vinden om Bv te worden. (lacht)
Wat ik tot nu toe al heb bijgeleerd heb? Dat is een moeilijk vraag omdat ik mezelf ook niet verander omwille van mijn deelname, ik ben wie ik ben en dat zal de uiteindelijke uitslag bepalen, ik heb wel geleerd wie mijn echte vrienden zijn, wie er altijd zal staan en wie er enkel staat om mee van de 'faam' te profiteren, daarin moet je voorzichtig zijn, mensen willen soms graag je vriend worden omwille van je deelname (niet dat ik populair of beroemd ben, maar die wereld is heel klein en eens je gezicht verschijnt op de grootste site van de missenwereld (missitems.be) Krijg je ontzettend rap heel veel vrienden bij, vooral op facebook!) Je moet ook heel voorzichtig zijn met wat je zegt en doet, want alles kan tegen je gebruikt worden en zéker op facebook.. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk te genieten van deze ervaring, we doen ontzettend veel leuke dingen zoals workshops, party's, etentjes, trainingen en gaan ook op reis ... Dus ik zie wel waar 'mezelf' me uiteindelijk brengt... Natuurlijk is het hoofddoel winnen, maar strijden naar het kroontje zonder plezier te maken is natuurlijk niet fijn, dus alles is gewoon heel tof en zoals ik al zei: we zullen wel zien wat we bereiken. Mijn kans is 1 op 16 en iedereen maakt een gelijke kans.

Wanneer is de finale?
De finale vindt plaats in november.

Op de site staat dat dit geen sms-verkiezing wordt. Is er dan enkel de beoordeling door de jury?
Er is inderdaad geen smsvoting, maar via de site (geloof ik) kan je binnenkort wel al stemmen op je favoriete kandidate (dit kost dus geen geld !) .. de uiteindelijke beslissing zal natuurlijk door de jury gemaakt worden, maar de stemming helpt natuurlijk ook! Dus moest er interesse zijn om mij op te volgen als kandidate kan dit op de facebookpagina 'jana claus - Finaliste Miss Global Belgium 2013' Daar komt écht alles op, heel de verkiezing door.

Wil je hier nog iets aan toevoegen?
Ik ben gewoon van het principe dat je niet moet hopen op verandering, maar er iets voor doen. Ik jaag mijn dromen achterna en zal dus op mijn oude dag ook nooit spijt krijgen dat ik er niet alles voor gegeven heb. Doorheen deze verkiezing word ik ook gesponsord door Physiomins en Tentenverhuur Francois, geleid door twee toffe mannen die me écht steunen. Dit allemaal maakt het echt aangenaam mee te doen, wetende dat er zoveel mensen zijn die je steunen en die je de overwinning wél zouden gunnen. Dat breekt gewoon met de zovelen die dat niet doen.
"Be a voice, Not an echo" staat er op mijn voet getatoeëerd en daar leef ik nu iedere dag naar. In mijn leven ben IK mijn stem en niet zomaar een echo van een ander. Een tip die ik graag doorgeef: laat niemand je zeggen dat je iets niet kan, met de juiste instelling zijn dromen écht bereikbaar en lukt het je uiteindelijk niet, dan kan je niemand iets kwalijk nemen, ook jezelf niet. Want, de grootste overwinning in het leven is het proberen op zich!

Succes!

 

links naar sites van verenigingen over:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

verkiezingen 14/10/12
 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 20/10/12. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.