Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site) Sponsors

Femmes Uniques

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

Podium-verslagen
Festivaria

 

Omhoog

25 februari 2007
Miss Moonlight wordt tot Miss Travestie 2007 uitgeroepen.

22 november 2003
Didier schittert met zijn Femmes Uniques

Travestieten. Het blijft nog steeds een wat schemerachtig onderwerp. Toch stijgt ook de aanvaarding, vooral dan van de artistieke waarde van de shows. Dat bleek gisterenavond in Stroming bij de show van Les Femmes Uniques. Deze groep, met als creatief - en eindverantwoordelijke Berlarenaar Didier De Geest, vierde er haar derde verjaardag. En bracht er als gastartiest, de echte, Belle Perez voor naar Berlare.

Er was me gevraagd om een verslag te komen maken. Ik moet toegeven, anders was ik wellicht niet gegaan. Ook al omdat ik vroeger al eens over dergelijke shows heb geschreven, toen die in cinema Flandria een van de laatste activiteiten werd voor daar een winkel kwam. En dat toen hét gespreksonderwerp in Berlare was. Nu ben ik blij toch te zijn geweest. Al was het maar om te kunnen getuigen dat een dergelijke show kwalitatief niet moet onderdoen voor vele andere culturele activiteiten en daarom dus ook een zelfde aandacht verdient. Volk was er wel - de tribune en alle stoelen waren bijna volledig bezet -, maar de meeste aanwezigen waren niet uit de Donkgemeenten. Inderdaad, er is hier nog enige schroom. Misschien waren er wel meer geweest indien men Belle Perez toch vooraf had mogen aankondigen.

Didier en zijn vijf collega's, begeleid door vier danseressen, brachten bijna 30 nummertjes, een afwisseling van ernstige met ludieke liedjes, uit een K3-musical maar ook uit Aļda en een Cirque du Soleil-voorstelling, heel soms eens wat gewaagder, maar nooit echt over de schreef, een euvel dat men deze shows vroeger wel eens kon aanwrijven. De 'contacten' met het publiek blijven natuurlijk wel voor wat spanning - ze gaan toch niet bij mij komen ? - en hilariteit zorgen. Soms wordt wel eens gelachten met iemand uit het publiek, maar dat is nu eenmaal een deel van dit soort shows en behoort wellicht tot het aanvaardingsproces, als uitlaatklep naar hen die minder begrip hebben.  "Als je maar beseft dat er aan iedereen wat scheelt en dat het goede binnenin zit", gaf 'Gigi' op het einde bij een verontschuldiging mee. 

De zes travestieten hadden er duidelijk heel wat tijd in gestopt. Het is intussen ook hun eerste optreden niet meer. Na de jongste Gentse Feesten waren mensen die vertrouwd zijn met deze shows naar verluidt vol lof. Het play-backen, de choreografie, en zeker de aandacht voor de details in de aankleding gaven dat aan.  De kleren, zelf ontworpen en gemaakt met stoffen en pluimen recht uit Parijs, en de sieraden van echt Swarovski-kristal waren het bekijken waard. De danseressen, een nieuw onderdeel van hun show, konden nog wat opsteken van het enthousiasme van de twee die Belle Perez begeleiden. Maar die vergelijking is wat scheefgetrokken want die twee zijn echt professionele dansers met dito begeleiding. Eigenlijk is de enige kritiek de te lange show. Wat te laat beginnen, twee pauzes en dan ook nog extra tijd voor verkoop van lotjes en trekking van de winnende nummers zorgden er voor dat de voorstelling pas rond 1 uur gedaan was. Als men een gastoptreden invoegt, moeten enkele eigen nummers afvallen, hoe graag men ook toont wat men kan.

Belle Perez, de verrassingsact, toonde zeker haar professionalisme, maar combineerde dat met een niet gespeelde aandacht voor het publiek. Dat toonde ze door graag in te gaan op een Happy Birthday voor een van de aanwezigen, door de aandacht voor Shirley, een gehandicapt meisje dat graag als gelegenheidsdanseres op het podium wou, en door de vriendelijkheid achteraf terwijl ze handtekeningen uitdeelde. Omdat ze niet vooraf mocht worden aangekondigd, was haar komst wel een serieuze financiėle aderlating voor de groep, die er geen bezoeker meer door kreeg. Voor Moonlight (Didier), die met een medley van haar liedjes meedoet aan de volgende nationale Miss Travestie-wedstrijd, was het wel een goede gelegenheid om haar in het echt bezig te zien.

Over die wedstrijd is voorlopig geweten dat in januari en februari een sms-stemronde wordt gehouden. Meer gegevens komen later. Wie meer wil zien over deze groep, kan terecht op hun site. 

Nico Keppens
23-11-03

Reacties zijn welkom, maar beledigende of racistische delen worden geschrapt.

 

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

jeugd

toerisme

sociaal

sport

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 21/02/07. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2007 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.