Goed nieuwsbrief Mensen uit Donkgemeenten Berlare: politiek Berlare: cultuur Berlare: sociaal Berlare: toerisme Berlare: jeugd Berlare: milieu Berlare: onderwijs Berlare: sport

 Veerle D'haese

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

Omhoog
de Blauwe Vlam
Minivoetbalkern Berlare
Nationale Wandeldag 2013
Kampioenen 2012
Kampioenen 2011
Eddy Van Boven: 100 (ultra)marathons
Kampioenen 2010
streetkarten bij Skorpio
Marc Van der Sypt: zangvogelkampioen
Marmotte 2009
Godelieve Willems: speerwerpen
kampioenen 2008
kampioenen 2007
kampioenen 2006
Carine De Rouck: marathon
Lotte Meulewaeter
kampioenen 2005
Veerle D'haese
Kampioenen '04
triatlon 2004
20km Brussel
Ingrid Van Peteghem
Kampioenen '03
SKV Overmere
Astrid in Slovenië
triatlon 2003
sport: archiefagenda

 

Omhoog 

12 oktober 2013

Derde Iron Man in Hawaď

Veerle D'haese is 9de geworden in haar leeftijdsgroep (35-40), 63ste vrouw en 701ste in het algemeen klassement. Ze deed 17u8min45sec over de totale afstand. Na het zwemmen was ze 57ste (op de 83 deelnemers in haar leeftijdsgroep). Na het fietsen was ze al opgeklommen tot de 29ste plaats. In haar groep won een andere Belgische, Stefanie Adam uit Sint-Katelijne-Waver, in 16u33min29sec. Om op het podium te komen had Veerle zo'n 18 min sneller moeten zijn. Zie meer  op deze site.

 

10 oktober 2010

Iron Man in Hawai

Veerle D'haese werd bij haar eerste deelname 54ste bij de vrouwen, in 10u15min16sec. Daarmee was ze 605de in de algemene stand (mannen en vrouwen) en 14de in haar leeftijdsgroep. Zij kwam bij haar leeftijdsgenoten als 48ste uit het water, was al 23ste na het fietsen en verbeterde - als voormalig marathonkampioene - haar uitslag nog bij het lopen. In de algemene stand kwam ze van de1197de plaats na het zwemmen naar de 939de na het fietsen.

31 augustus 2010
Eerste Berlaarse damesoverwinning in kwarttriatlon aan Donkmeer
Veerle D'haese, die zich na haar marathontitels op de triatlon stortte, won bij haar eerste deelname aan de kwarttriatlon in Berlare. Zij won in 2uur32min19sec, bijna acht minuten sneller dan de tweede dame. In de totaaluitslag.(waar zij vermeld staat als inwoonster van Oostende) was zij met deze tijd bij de eerste dertig. In het najaar doet ze mee aan de Iron Man in Hawaď.

15 mei 2006
Veerle D'Haese opnieuw marathonkampioene
Veerle, onlangs nog uitgeroepen tot sportfiguur van 2005, is er in Wezet in geslaagd om haar marathontitel te verlengen. Ze werd in 2u51'29'' tweede na de Ethiopische Alemitu Bekele.

16 juni 2005
Veerle D’haese: “Vooral verbaasd over de tijd”

 Hoe word je Belgisch kampioen marathon ? Het gebeurt niet dikwijls dat je dat aan iemand van de eigen gemeente kan vragen. Met Veerle D’haese kan dat sinds 4 juni 2005, haar 27ste verjaardag, toen ze in Eernegem in 2u53m29s een prachtige overwinning behaalde.

 “Het was eigenlijk geen spannende wedstrijd: van start tot aankomst liep ik in een eerste positie. Mijn haas/tempomaker bleef bij me tot de 30km-aanduiding. In een gelijkmatig tempo van ongeveer 4min per km bleef ik onder het schema waarmee ik de afstand in minder dan drie uur wou lopen.”

 Was het dan niet moeilijk ? “Vergis je niet. Het doet altijd pijn. De eerste 20km gaan vlot; tussen kilometer 20 en 30 begin je de vermoeidheid te voelen. Vanaf km 35 is het afzien, je automatische piloot inschakelen en blijven lopen, ook al doet nu elke spier pijn.”

 Hoe bescherm je je tegen ‘de man met de hamer’ ? “Uiteraard moet je voldoende hebben getraind. In deze wedstrijd kon ik gelukkig altijd in een bijna constant tempo lopen, wat toch minder vermoeit. En je moet regelmatig je glycogeenvoorraad aanvullen. Nee, ik ben die man zeker niet tegengekomen. Dat blijkt ook uit de tijd.”

 Wat zie je zoal als je een marathon loopt ? “Je let natuurlijk op de kilometeraanduidingen en op de andere lopers. Er waren ook mijn vriend en mijn kinesitherapeut die op de fiets volgden. Zowat halverwege stonden mijn ouders langs de kant. De bevoorradingplaatsen zijn ook altijd welkom. Maar vooral moet je op de wedstrijd geconcentreerd blijven. Ik had mijn richttijden op mijn arm geschreven en die hield ik goed in het oog. En zowat om de 5km moet je drinken, om de 10km suikers innemen. Babbelen tijdens de wedstrijd, zeker tijdens de eerste 10km wanneer je nog gemakkelijk loopt, moet je trachten te vermijden want je verspeelt er nodeloos energie mee, die je op het einde dan tekort kan komen.”

Hoe beleefde je de aankomst ? “Ik was echt tevreden met die 2u53m29s ! Als je dan over die meet bent word je direct overweldigd. De eersten die mij kwamen feliciteren waren mijn haas, mijn vriend, de kiné en m'n ouders. En dan gaat alles zo snel. De journalisten willen van alles weten, je moet het podium op. Met als gevolg dat je na een kwartier helemaal bent ‘verzuurd’.”

En nu ? “Dat ik door die titel zoveel aandacht te krijgen, had ik niet gedacht. Het doet wel plezier, na al die uren trainen ! Ja, wat nu ? Eerst wat rustig aan doen en pas na mijn vakantie in augustus terug harder trainen. Ik doe wellicht wat stratenlopen, in de winter enkele veldlopen, en volgend jaar opnieuw een marathon. Mijn doel is nu onder de 2u50 te blijven.”

Succes !

 

links naar sites van verenigingen over:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

verkiezingen 14/10/12
 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 29/08/13. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.