Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site) Sponsors

Godelieve Willems: speerwerpen

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

de Blauwe Vlam
Minivoetbalkern Berlare
Marc Van der Sypt: zangvogelkampioen
Marmotte 2009
kampioenen 2008
kampioenen 2007
kampioenen 2006
Carine De Rouck: marathon
Lotte Meulewaeter
kampioenen 2005
Veerle D'haese
Kampioenen '04
triatlon 2004
20km Brussel
Ingrid Van Peteghem
Kampioenen '03
SKV Overmere
Astrid in SloveniŽ
triatlon 2003
sport: archiefagenda

 

Omhoog 

Speerwerpster Godelieve Willems ging in op het aanbod om op nkb informatief informatie te verstrekken over haar prestaties.

2009 - 2008

2009

Op 31 mei behaalde Godelieve zilver tijdens de Belgische kampioenschappen in Sint- Niklaas.

De deelname aan het wereldkampioenschap in Finland ging uiteindelijk niet door, onder meer door inschrijvingsproblemen.

 

Ze mocht wel mee naar de Seniorgames in Nederland. Dat waren de eerste Europese kampioenschappen voor 50-plussers. "Daar heb ik buiten mijn verwachting brons behaald en ook mijn persoonlijk record van 21.45 naar 21.64 gebracht." Ze bedankt hiervoor onder meer mountainbiker Geoffry Maes uit Overmere, die haar vooraf nuttige tips had gegeven over hoe men zo een kampioenschap aanpakt. Er waren ook judokaís uit Berlare. "De atletiekwedstrijden waren in Zierikzee, terwijl zij ergens anders waren. Ik heb ze wel gezien bij de opening van de spelen in Goes."

 

In oktober waren er de provinciale, Vlaamse en VAL-kampioenschappen, in Maldegem. Daar won ze ondanks een val bij de opwarming en het doktersadvies om niet mee te doen. "Ik wierp de speer 21.90m ver en verbeterde zo het Belgisch record op 21.66m stond."

2008

Voor Godelieve Willems (50) uit de Pastoor Pennestraat, was 2008 een speciaal sportjaar. Het werd de bevestiging van haar vooruitgang in het speerwerpen, een sport die ze pas drie jaar geleden begon te beoefenen. Toch slaagde ze er in om verschillende podiumplaatsen te halen. Zo werd ze onder meer Vlaams en Oost-Vlaams kampioen en derde tijdens de nationale kampioenschappen voor de Masters, en bovendien selecteerde ze zich voor de Wereldkampioenschappen volgend jaar in het Finse Lahtin.

Haar sportcarriŤre begon bij de Oostendse atletiekclub. In die stad was ze terechtgekomen om er voor verpleegster te studeren. Ze liep er de 100 en 200m. Op de kortste sprint haalde ze toen al eens een vierde plaats tijdens een Europees Kampioenschap in Zweden. "Het was een ongelooflijk gevoel. Vooraf had ik me geen illusies gemaakt. Maar toen al die andere atleten me begonnen aan te moedigen ben ik er voor gegaan. Het werd juist geen podiumplaats. En ik ben daarna onmiddellijk gestopt met atletiek op dat niveau."

Eens afgestudeerd ging ze bij het leger, waar ze nu nog is tewerkgesteld. Omdat ze echter niet naar de officiersschool wou, werd ze naar het Duitse Soest gestuurd. Daar kon ze zich verder specialiseren als verpleegster, maar kon ze ook nog verder trainen, onder meer om aan het Belgisch kampioenschap voor militairen mee te doen.

Maar Godelieve had nog andere sportplannen. Ze begon al in Duitsland rally's te rijden en deed dat verder toen ze door het leger naar Gent werd overgeplaatst. Lieve werd zo de eerste vrouwelijke rallyrijdster in BelgiŽ, en haalde ook daar successen. Zo werd ze in 1992 derde in de rally Minsk-ItaliŽ. Kort daarna stopte een zwaar ongeval met haar 4x4-wagen, niet tijdens een wedstrijd, deze carriŤre. Door een gescheurde milt kon ze ze lang zelfs niet meer ademhalen zonder een zuurstoffles bij de hand.. Met karakter sloeg ze zich er door heen.

En door haar zoon kwam ze er uiteindelijk ook toe om terug aan sport te doen. Toen bleek dat haar zoon astma had, ging ze er mee zwemmen. Omdat ze er toch zo dikwijls was, ging ze voor het diploma zwemleraar om zo kinderen te leren zwemmen. En toen haar zoon daarna besliste om ook iets in atletiek te doen, volgde ze ook daar. Sprinten zat er door het ongeval niet meer in. Het werd speerwerpen.

"Drie jaar terug begon ik met 14m. Intussen haal ik meestal meer dan 20m en is mijn persoonlijk record meer dan 21m." Lieve is aangesloten bij RC Gent en voelt zich daar volop aanvaard en vooral aangemoedigd. "De hele club leeft mee als we naar wedstrijden gaan. Het is er zeker niet zo dat men daar oudere atleten 'er maar bij neemt.' Integendeel, als ik eens enkele trainingen moet overslaan wordt al naar me gevraagd. En onlangs werd ik er nog gevierd voor mijn goede seizoen." Ze doet het wel heel intensief. "Drie keer per week trainen bij de club en sinds dit jaar mag ik ook in het leger dagelijks een uur trainen."

Voor het nieuwe jaar is haar streefdoel het persoonlijk record op 25m te brengen. "Dat zal ook nodig zijn om tijdens het wereldkampioenschap een podiumplaats te halen."

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 28/10/09. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2008 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.