Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site) Sponsors

Lotte Meulewaeter

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

Goed nieuwsbrief
Mensen uit Donkgemeenten
Berlare: politiek
Berlare: cultuur
Berlare: sociaal
Berlare: toerisme
Berlare: jeugd
Berlare: milieu
Berlare: onderwijs
Berlare: sport

 

Omhoog 

Lotte werd in 2005 de jongste scheidsrechter bij de Belgische voetbalbond. Als beloning mocht ze toen de aftrap geven van een interland van de Rode Duivels.

In 2006 was zij wellicht de enige Belgische aanwezige tijdens de Champions Leaguefinale in Parijs. Ze had een wedstrijd gewonnen bij de krant Het Laatste Nieuws. Een verslag van haar belevenissen en ook een terugblik op haar eerste jaar als scheidsrechter.

Mijn ervaringen tijdens de Champions Leaguefinale en als scheidsrechter

Dankzij een wedstrijd van Het laatste nieuws en Adidas  mocht ik op 17 mei naar de finale van de Champions League in Parijs. Ik kreeg zondagavond ervoor een mail en vertrok al dinsdagmorgen richting Parijs, klaar voor het 'grote' avontuur.

We waren met 4 ballenrapers/raapsters uit BelgiŽ, waaronder nog een meisje. In Parijs zelf logeerden we in een hotel vlakbij Disneyland Parijs, wat dus toch nog een eindje weg is van Parijs zelf. Daar ontmoette ik ook de winnaars uit de andere landen, nl. uit Frankrijk, Slovakije, Denemarken en China. In totaal waren we met 20.

In Parijs zelf zijn we naar een soort 'soccerfeest' geweest, vlakbij de Eiffeltoren. Daar hebben we een matchke gespeeld en de officiŽle beker mogen zien. We brachten ook een bezoek aan Disneyland en kregen op woensdagmiddag ook een training in het Stade de France. Dat was negen uur voor de match en toch was er al veel volk rondom en in het stadion. We mochten o.a. het veld betreden, zagen de kleedkamer van Barcelona en stapten door de spelerstunnel.

We kregen ook een sportzak van medesponsor Adidas, vol met spullen: een training, t-shirts, kousen, short, schoenen, ... allemaal van de Champions League. Die kleren moesten we de hele dag dragen.

De match zelf was heel indrukwekkend, en dan vooral het volle stadion met de vele supporters die allemaal om ter luidst meezongen. Een uur voor de match werd er zelfs Ä5000 geboden voor een ticket!

Jammer genoeg heb ik geen enkele speler mogen ontmoeten of om een handtekening kunnen vragen, maar toch was het een enorm unieke ervaring om de spelers van zo dichtbij te mogen zien. Ik stond opgesteld achter de goal, de kant van de supporters van Arsenal. Zo heb ik de rode kaart van Lehman van heel dicht gezien. De rode kaart zelf was  volgens mij eigenlijk niet de beste oplossing, er was beter doorgespeeld en achteraf Lehman geel gegeven, maar toch denk ik dat ik op zo een moment net hetzelfde zou doen. De beslissing van de scheidsrechter moet namelijk steeds gebeuren in een fractie van een seconde - fluit je of fluit je niet? - en dan gebeurt het wel eens dat, achteraf gebleken, beter een andere beslissing was genomen. Maar toch, ik zou  wel hetzelfde gedaan hebben.

Ik heb ook wel redelijk veel ballen mogen rapen, toch wel een tiental, o.a. een van Eto'o, Giuly en Henry. Ik moest de bal altijd teruggeven aan de keeper, en stond dus heel dicht bij Lehman, Valdťs en Almunia. Van Arsenal is mij vooral Soll Campbell opgevallen, omdat die met zijn gestalte toch wel heel veel indruk maakt. Henry moet zeker niet voor hem onderdoen, maar in de match zat hij volgens mij niet echt. Bij Barcelona keek ik vooral naar Ronaldinho, Eto'o en Larsson.

De scheidsrechter, Terje Hauge, vond ik bij momenten goed, maar soms liet hij wel iets te veel toe, vooral dan duw-en trekfouten, maar ik denk dat hij deze match met zoveel inzet en stress toch niet beÔnvloed heeft. Over die rode kaart kan je natuurlijk eeuwig blijven discussiŽren. Ik zou natuurlijk wel zeer graag ook eens zo een match fluiten, maar daar hoop ik niet op. Ik wil realistisch blijven en ben al blij met de matchen die ik nu fluit ( bij de scholieren).

Het voorbij seizoen was voor mij heel aangenaam. Het begon al goed met een positieve controle. Daardoor mocht ik onmiddellijk naar de scholierenreeksen stijgen. De matchen zelf verliepen ook goed, al is er wel een duidelijk verschil tussen knapen en scholieren op het gebied van het extra-sportieve (fairplay, houding publiek, enz.). Al mag ik content zijn van het afgelopen seizoen, want echte problemen heb ik niet gehad.

Lotte Meulewaeter

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Verkiezingen 10/06/07

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje VÓrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 25/12/07. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2007 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.