Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

Astrid in SloveniŽ

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Goed nieuwsbrief
Mensen uit Donkgemeenten
Berlare: politiek
Berlare: cultuur
Berlare: sociaal
Berlare: toerisme
Berlare: jeugd
Berlare: milieu
Berlare: onderwijs
Berlare: sport

 

Omhoog

Een operatie en de stilaan te grote trainings- en financiŽle druk (trainster, verplaatsingen ...) deden Astrid in het najaar van 2003 besluiten om (voorlopig ?) te stoppen met kunstschaatsen op dat niveau. 

Een verslag van kunstschaatster Astrid De Backer over haar eerste selectie in de nationale ploeg: deelname en derde plaats in de Dragon Trophy in Ljubljana (6-8 februari 2003)

Astrid-solo.jpg (235711 bytes)

Over haar selectie:
Het voelt zeker leuk aan om voor de Belgische ploeg geselecteerd te worden. Maar eigenlijk beschouw ik het ook als een verdienste voor het harde werk dat al is geleverd ! Het kwam wel zeer onverwacht, dat is juist. Het heen- en weertelefoneren om op het laatste moment nog onze vliegpassen en reisformaliteiten in orde te krijgen namen we er graag bij  want zo'n kans als 14-jarige kan je moeilijk laten liggen ! In ieder geval motiveert het mij om te blijven verderwerken. Maar het zorgt toch ook voor wat zenuwen: om opnieuw een selectie te krijgen zijn verder sterke prestaties nodig in wedstrijden in BelgiŽ !

Over de voorbereiding:
De voorbereiding van deze Sloveense wedstrijd was heel intensief. Dagelijks trainen is de boodschap. Bovendien  moesten er op het laatste moment hier en daar nog enkele correcties worden aangebracht en hiemee bedoel ik dan aan de afwerking en de choreografie. Uiteindelijk ging het toch om een internationale wedstrijd.

Over haar resultaat:
Mijn prestatie, zoals in BelgiŽ in de categorie novicen, vond natuurlijk iedereen geweldig. Toch weet ik dat ik nog veel beter kan, de zenuwen speelden me parten. En ik had er een heleboel, zeker als je voor de 1ste keer zoiets meemaakt. Hopelijk blijft het niet bij deze ene keer !!! Zoals je misschien als wist neemt een wedstrijd steeds 2 dagen in beslag. De korte kŁr (2'40) wordt meestal vrijdags gereden en de lange kŁr (3'10) zaterdags. Voor deze 2 wedstrijdkŁren heb je instrumentale muziek nodig. Er mag absoluut geen gezongen tekst in voorkomen . Ikzelf schaats hiervoor op filmmuziek, er moet zowat alles in voorkomen : trage passages en vlugge passages. M.a.w. passages voor pirouetten, honderden pasjes, zweefreeksen en uiteraard niet te vergeten de passages voor de sprongen !

En haar ploeggenoten ? 
Mijn Belgische teamgenoten  waren SUPER.  Met alle meisjes heb ik ondertussen een sterkere band gekregen. Jaloersheid onder elkaar bestaat hier niet. Het is nu eenmaal zo dat je naar een wedstrijd gaat om te winnen. maar ťťn maal daarbuiten zijn we de beste vriendinnen !  De twee jaar oudere Joyce De Bruyne behaalde in mijn reeks een welverdiende eerste plaats. De andere 2 Belgische meisjes, Nicky Zeebroeck en Anne-Sophie Verhaegen schaatsten in een hogere categorie, nl. bij de junioren. Nicky behaalde een 8ste plaats en Anne-Sophie een 10de plaats... In deze categorie springt men reeds triple-sprongen en dat loopt soms niet van een leien dakje.

Over de reis, het verblijf en de opvang:
SloveniŽ is een leuke herinnering ! Ljublijana is zeer mooi, maar jammer genoeg heb ik hiervan niet veel gezien, je had hiervoor nauwelijks de tijd. En van het hotel tot ijsbaan Tivoli was her maar een 10 minuutjes gaan. 
Onze vlucht verliep prima, het eten kon wel iets beter, maar daar hadden we dan ook niet op gehoopt... Het vliegschema was perfect : eerst vlogen we van Zaventem naar Praag, om daar over te stappen naar de Sloveense hoofdstad Ljublijana. Minpuntje : ons vliegtuig was zeer klein en leek eerder op een mini-busje ! Het hotel daarentegen droeg onze Westerse charme voluit: 's morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avond aten we ŗ la carte. Voor de hongerigen onder ons voorzag de Sloveense ijsbaan dagelijks tussendoortjes, aangevuld met heerlijk vitaminenrijk vers fruit. Hier in BelgiŽ zijn we dit zeker niet gewoon, ze mogen hier gerust eens een voorbeeldje aan nemen !

Zelfstandig als ik ben had ik geen problemen om zonder mijn ouders in een vreemd land te zijn. Het maakt niet uit of ze ginder nu een andere taal spreken dan hier, ťťn ding is zeker het waren allemaal zeer sociale mensen !!! In het begin verliep het een beetje stroef en zochten we dan ook geen contact, maar dat kwam waarschijnlijk door de grote spanning ! Gelukkig was er die ene wedstrijdorganisator die ons soms naar de ijsbaan begeleidde. Uit dank zijn we met hem iets gaan eten. 

Astrid De Backer

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje VÓrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.