Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

Ingrid Van Peteghem

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Goed nieuwsbrief
Mensen uit Donkgemeenten
Berlare: politiek
Berlare: cultuur
Berlare: sociaal
Berlare: toerisme
Berlare: jeugd
Berlare: milieu
Berlare: onderwijs
Berlare: sport

 

Omhoog

Ingrid Van Peteghem.jpg (115271 bytes)

Een Overmeerse tijdens het WK-cross (20 maart 2004)

Op 20 maart liep de Overmeerse Ingrid Van Peteghem mee in het wereldkampioenschap cross, dat in Brussel werd gehouden. Haar verhaal.

De atlete, aangesloten bij Vita, was vorig jaar provinciaal kampioene geworden,  maar dat was niet voldoende om zich voor het WK te selecteren. Een plaats bij de eerste zes tijdens het Belgisch kampioenschap, op 7 maart in Oostende, was de volgende opdracht. “Na de examenperiode van januari heb ik daar naar toegewerkt. Een WK in eigen land, zo een unieke ervaring, dat wou ik zeker niet missen. De wedstrijd was heel spannend, en uiteindelijk haalde ik met een zesde plaats het WK-ticket.”

“Dat WK vond twee weken later plaats. De wedstrijden, in het park van Laken, waren gespreid over het weekend van 20 en 21 maart. Alle atleten verbleven al vanaf donderdag 18 maart in het Mercure-hotel in Brussel. Zo konden we rustig naar de wedstrijd toeleven.” In dat hotel verbleven onder meer ook de atletes uit Kenia, maar echt contact was er niet.

“Onze wedstrijd voor juniores-dames stond op zaterdag 20 maart op het schema, omstreeks 12u40. Met ongeveer 125 atleten begonnen we aan de drie ronden van 2km. Het heuvelachtig parcours lag tamelijk zwaar, er was veel modder en veel wind. Zo een modderig parcours is meestal in mijn voordeel, maar helaas kwam ik toch kracht tekort om de heuvels aan een snel tempo te verteren. Vooraf hoopte ik om 4de of 5de Belgische te worden. De eerste twee ronden van de wedstrijd kon ik die plaats ook aanhouden. In de laatste ronde kreeg ik echter pech. Ik viel tweemaal en was daardoor het wedstrijdritme helemaal kwijt. Uiteindelijk eindigde ik op de 105de plaats, als 6de Belgische.”

De wedstrijd werd, zoals verwacht, door de Afrikaanse meisjes beheerst. De eerste Belgische werd pas 70ste. “Er was weinig in te brengen tegen de buitenlandse tegenstandsters, vooral tegen de Ethiopische en Keniaanse meisjes! Voor de Belgen, eigenlijk voor de meeste Europeanen, zijn zij veel te snel en veel te sterk.”, ondervond Ingrid.

Maar ze is zeker niet teleurgesteld. Bovendien was het al zeker 15 jaar geleden dat iemand van de club aan een wereldkampioenschap mocht deelnemen, en voor Overmere was het zeker een primeur. “Als ik terugblik op dat weekend, dan ben ik heel blij dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Het is echt een unieke ervaring, die ik zeker en vast nog wil overdoen. Indien alle trainingen deze zomer naar wens verlopen, dan probeer ik me volgende winter tijdens de crosscup in Roeselare voor het Europees kampioenschap cross in Duitsland te selecteren.  Dit zou dan mijn laatste kans als juniore zijn, want na dat EK moet ik bij de seniores lopen. Bovendien wordt het dan nog veel moeilijker om een selectie te behalen. Hoewel ik het zeker zal proberen !”

Ingrid Van Peteghem

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.