Onze verkozenen Verkiezingen 25 mei 2014 verkiezingen 14-10-2012 verkiezingen 13-6-2010 verkiezingen 7-6-09 verkiezingen 10-6-07 Verkiezingen 8-10-2006 Verkiezingen 13-6-04 Verkiezingen 18-5-03 CD&V nieuwjaar VLD nieuwjaarsreceptie sp.a nieuwjaar vb  nieuwjaar N-VA

 14-10-12: uitslagen

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Omhoog
14-10-12: uitslagen
14-10-12: partijstandpunten
14-10-12: vragen van burgers
14-10-12: zes maand voor de verkiezingen
14-10-12: vragen aan bgm/schepenen
14-10-12: vragen aan raadsleden
14-10-12:  de vragen aan de partijen
14-10-12: de reacties van lezers
14-10-12: vragen aan Zeelse partijen

 

Omhoog 

Op deze pagina komen (met uw hulp) 'nieuwtjes' over het verloop van de stemdag, reacties, de uitslag en dan ook een analyse.

De gebeurtenissen tot januari - Analyse - Reacties - De stemdag - Totaaluitslag - kop- en naamstemmen

 

De gebeurtenissen tot januari 2013

31-12-12 Lessen en vooruitzichten van (niet-)herkozenen

nkb informatief stuurde de gemeenteraadsleden van de huidige legislatuur eind december enkele vragen.  De antwoorden worden er in volgorde van ontvangst bijgeplaatst.
Vragen naar de nieuwe gekozenen worden pas na de eedaflegging op 2 januari gestuurd, omdat de partijen vooraf geen definitieve namenlijst stuurden van diegenen die effectief zullen zetelen.

1. Was je verrast door het eigen resultaat bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen, door dat van je partij?

   Wim Arbijn: In feite wel. We hadden goede hoop dit maal een tweede zetel binnen te halen en dat is, jammer genoeg, op 19 stemmen niet gelukt. Mijn persoonlijk resultaat  daarentegen steeg met 90 wat toch aangeeft dat men mijn werk binnen de coalitie kon waarderen.

 

2. Indien je terug in de gemeenteraad komt:

a. Denk je het de volgende jaren anders te doen dan tijdens de huidige legislatuur? Waarom (niet)?

   Wim Arbijn: Mijn inzet voor de bevolking blijft minimum gelijk en waar mogelijk steek ik nog een tandje bij. Ik blijf de dossiers op de voet volgen.

b. Wat zijn de gevolgen van de nog grotere absolute meerderheid?

   Wim Arbijn: Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking even goed zal verlopen. Binnen de coalitie zijn het de argumenten die tellen. Ik zal zeker even sterk opkomen voor de standpunten van mijn partij en mezelf als de vorige zes jaar.

3. Indien je niet herverkozen bent, of beslist niet in de gemeenteraad te zetelen:

a. Wat heb je geleerd uit de plaatselijke politiek?

b. Raad je jonge mensen aan om aan politiek te doen? Waarom (niet)?

4. Wat zijn de uitdagingen waar de plaatselijke politici de komende zes jaar echt voor staan, en kan een gemeente, kunnen de plaatselijke politici die aan?

   Wim Arbijn: Een eerste uitdaging is om in de huidige onzekere tijden, waarbij vele veranderingen komen ten gevolge van de beslissingen van de Vlaamse regering (waarbij toch substantiële subsidies verdwijnen), te kijken wat nog kan en wat nog wenselijk of haalbaar is. Een tweede is zonder meer de aanpak van de (kans)armoede die ook in onze gemeente stijgt. De eerste uitdaging is haalbaar mits de juiste keuzes te maken. De tweede is een stuk moeilijker omdat ik vrees dat we als gemeente niet altijd de nodige hefbomen hebben om structureel te kunnen ingrijpen.

  

5. Er wordt meer en meer gevraagd naar meer inspraak (zie ook het debat in Tafel 13, met Liesbeth Imbo op Canvas), naar het meer betrekken van de burger. Hoe zie jij in deze gemeente de kansen voor inspraakvergaderingen, overlegmomenten, het meer gebruiken van sociale media?

   Wim Arbijn: Er is nu reeds meer inspraak dan velen denken. Er zijn de diverse adviesraden, al mogen deze wat mij betreft nog actiever zijn. Daarnaast zijn de verschillende schepenen en de burgemeester steeds aanspreekbaar of hebben zij spreekuren. Ook via de sociale media en via mail komt er veel inspraak. Wat mij betreft mag er gerust meer inspraak zijn, maar hoe verhinderen dat die door sommige personen gemonopoliseerd wordt?

9-11-12 Het nieuwe college

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen wordt voorgesteld. Daarbij wordt duidelijk dat de huidige Open Vld-sp.a-coalitie wordt verdergezet. Katja Gabriëls: “We hebben de afgelopen zes jaar zeer goed samengewerkt met onze coalitiepartner sp.a die ook het huidige beleid mee vorm heeft gegeven. Door met sp.a te blijven samenwerken, behouden we een bredere kijk op onze beleidsbeslissingen en vergroten we het draagvlak in onze gemeente nog meer ”
Wim Arbijn, de enige sp.a-gekozene wordt tot de terugkeer van Karel De Gucht (eind 2014 indien hij geen tweede ambt als Europees commissaris krijgt) voorzitter van de gemeenteraad. In 2016 neemt hij het schepenambt van René Kets over.

De bevoegdheidsverdeling:
tot 31 december 2015

Katja Gabriëls:  burgemeester, politie, brandweer, personeel, burgerlijke stand, financiën en begroting en communicatie

Gunther Cooreman: voorzitter OCMW en schepen voor sociale zaken, volksgezondheid, senioren, tewerkstelling

Julien Wettinck: schepen voor openbare werken, erediensten en feestelijkheden

Rene Kets: schepen voor onderwijs, kinderopvang, vorming, huisvesting & patrimonium, & Eendenkooi

Steven Vandersnickt: schepen voor sport, ruimtelijke ordening en stedenbouw, milieu en landbouw, ICT

An Van Driessche: schepen voor jeugd, mobiliteit, bibliotheek, gelijke kansen en ontwikkelingssamenwerking

Kris Malfliet: schepen voor cultuur, toerisme, middenstand en lokale economie

Op 1 januari 2016 verlaat René Kets het college en komt Wim Arbijn er in. Dit heeft gevolgen voor de bevoegdheidsverdeling:

Wim Arbijn: schepen voor mobiliteit, milieu en landbouw, ICT, gelijke kansen en ontwikkelingssamenwerking

An Van Driessche: schepen voor jeugd, onderwijs, vorming en kinderopvang, bibliotheek

Steven Vandersnickt: schepen voor sport, ruimtelijke ordening en stedenbouw, Huisvesting en partimonium

Analyse

Dat Katja Gabriëls er was in geslaagd om zich als burgemeester te laten aanvaarden, was al langer duidelijk. De monsterscore toont dat nu in cijfers. En daarmee trok ze ook de partij naar een nog grotere meerderheid. "Een beloning voor het werk dat we met onze ploeg hebben geleverd", zegt ze zelf. Maar is zo een meerderheid een zegen of een vloek? Van de CD&V wordt gezegd dat, als ze in 2000 ondanks haar meerderheid een coalitiepartner had genomen, hun uitslag in 2006 heel anders had uitgezien. Maar nu een coalitiepartner bijnemen, zou betekenen dat men opnieuw iemand van de eigen mensen geen schepenzetel zou kunnen geven. Het aanduiden van schepenen wordt dit keer bovendien bemoeilijkt omdat de Overmeerse kandidaten het niet allemaal echt goed deden, in tegenstelling tot enkele Berlaarse jongeren. "Dat zijn vragen voor morgen. Nu eerst feesten", klinkt het bij Open Vld. Ze hebben tot eind dit jaar de tijd om knopen door te hakken.

Bij CD&V is de ontgoocheling groot: bijna een halvering van het aantal zetels. Was dit een afstraffing van de jonge ploeg, of leed die jonge ploeg onder het gebrek aan steun die men de voorbije zes kreeg? Werd de jonge Steven Baeyens te vroeg, en te veel alleen, voor de leeuwen gegooid. Zelf liet hij vooraf uitschijnen dat deze verkiezingen een opstap waren naar die van 2018. Het is nu af te wachten of men die jonge ploeg kan bijeenhouden en of die bereid is om nog zes jaar, en zoals het er nu uitziet, vanuit de anonimiteit te werken.

N-VA is tevreden met drie zetels bij de eerste deelname als zelfstandige partij. De partij moet echter beseffen dat dit geen garantie is voor blijvend succes, zeker als zou blijken dat men nu vooral kon profiteren van de nationale trend. Het VB, dat terug uit de gemeenteraad verdwijnt, kan dat getuigen. Het zal er nu op aankomen om op een degelijke manier echt deel te nemen aan de gemeenteraden. En om daarbuiten de gekendheid van de mandatarissen en ook van andere mensen te verbeteren.

Ook sp.a zal nu wel ontgoocheld zijn. Wellicht vreesden sommigen vooraf om de enige zetel te verliezen, fijngemalen tussen de strijd van Open Vld en CD&V en het niet te voorspellen succes van N-VA. Maar omdat bij het tellen lang op een tweede zetel kon worden gerekend, was het eindresultaat dan toch niet zo goed. Ook voor deze partij zit er niets anders op dan te blijven tonen dat 'men er nog is' en dat men in staat is om goede mensen naar voor te schuiven.

Het VB verdwijnt terug uit de gemeenteraad. De nationale trend is niet meer dezelfde als voor zes jaar en in die zes jaar is men er niet echt in geslaagd om met goede punten naar buiten te komen. Dat de voorzitter er op voorhand van uit ging dat men toch niet in staat is om een programma door te drukken, deed wellicht de rest om vroegere kiezers naar andere partijen te sturen.

Reacties (met aanvullingen op zondagavond laat)

Open Vld Berlare wil eerst feesten

Katja Gabriëls, tijdens de huidige legislatuur waarnemend burgemeester, was met 3165stemmen de grote overwinnaar van de dag. Niet alleen had zij hiermee meer dan drie maal meer stemmen dan Karel De Gucht, haar partij verstevigde de absolute meerderheid met twee zetels: 14 tegen 12 nu. Ze noemt het een beloning voor het werk dat de voorbije jaren is geleverd. Het succes is groter dan verwacht: “We hoopten op het behoud van 12”. Haar partijvoorzitter, Luc Vande Meirssche beseft dat deze uitslag ook voor moeilijke gesprekken kan zorgen: bij de gekozenen haalden er verschillende nieuwelingen betere resultaten dan de huidige schepenen en ook de verdeling over de drie deelgemeenten wordt niet gemakkelijk. Ook is niet duidelijk of het met deze grotere meerderheid nog nodig is om er de huidige coalitiepartner, sp.a, bij te halen. “Maar eerst willen we feesten”, wil hij er nu nog niet verder op ingaan.

N-VA heel tevreden

Bij N-VA Berlare is men heel tevreden met de drie behaalde zetels. “Wij hadden gehoopt op 2, en in het beste geval 3 of 4”, zegt lijsttrekster Marie-Christine Vleminckx. Even was er nog twijfel gerezen binnen de partij omdat de lijsttrekster in het Grootspraak-debat, opgezet door de Jeugdraad, een niet zo goed figuur had geslagen.

Later werd daar nog aan toegevoegd dat men een positieve constructieve oppositie wil voeren. "Dus toegeven wanneer we iets goed vinden, maar ook onze prioriteiten benadrukken.", zegt voorzitter Marnic De Wilde. De nieuwe mandatarissen zullen alvast worden voorbereid. De volgende jaren wil men ook intern aan de structuur werken, de huidige kandidaten blijven betrekken, maar ook nieuwe mensen zoeken, onder meer via de pas opgerichte Jong N-VA. Zo willen ze tegen de volgende verkiezingen bewijzen dat de plaatselijke afdeling niet afhangt van 'Bart De Wever'.

Sp.a ontgoocheld

Bji sp.a is men ontgoocheld. Heel lang zat het er in dat men een tweede zetel zou behalen. Maar net als voor zes jaar ontglipte die op het laatst, (verbeterd: niet toen naar CD&V), opnieuw naar Open Vld. Men verwacht niet echt om zoals in de huidige legislatuur opnieuw als coalitiepartner te worden opgenomen.

Men beseft dat het niet halen van een tweede zetel het verschil maakte tussen feest vieren en 'wat nu?'. Men hoopt dat jonge mensen zich voor de partij zullen willen inzetten om zo een nieuwe basis op te bouwen.

CD&V put kracht uit nederlaag

Enkele uren na het bekendmaken van de uitslag. Lijsttrekker en voorzitter Steven Baeyens erkent de nederlaag. "Maar ik kreeg van de aanwezigen in de Parochiezaal de nodige steun om verder te doen. Alle kandidaten waren aanwezig, wat toch mooi is na zo een uitslag, en vooral bij de jeugd is er de wil om opnieuw een sterke partij te worden. Het is een uitdaging om dat inderdaad zes jaar vol te houden. Maar we gaan er voor. Het alternatief is de kop laten hangen en zo alles overlaten aan een partij. En dat is ook niet gezond voor de gemeente."

De stemdag

(de bijdragen over de gebeurtenissen tussen 20 en 23 uur werden om samen doorgestuurd)

Bij Open Vld is het volop feest in zaal Fina. De mensen staan tot buiten. Ook Eurocommissaris Karel De Gucht is er. Katja Gabriëls roept alle aanwezige kandidaten rond zich en bedankt de hele ploeg voor het samen bereikte resultaat. "Is het niet prachtig, deze uitslag"; zegt zus Véronique. "Maar we blijven met de voeten op de grond. Dat is er bij ons thuis altijd ingelepeld." Het feest zal daar wellicht enkele uren doorgaan.

N-VA zit samen in d'Afspanning. Hier heerst wat euforie. "We zijn de sterkst gegroeide partij in Berlare", wordt door de megafoon geroepen. Drie zetels is dan ook meer dan men als minimum had gesteld.  Men beseft dat dit slechts het begin is van de verankering die men beoogt, en is bereid om er voor te werken. "Want er is nog potentieel: voor de provincieraadverkiezingen haalde N-VA hier 22%." Morgen wordt nog worden nagegaan of Brecht Arbyn wel mag zetelen, als familielid van sp.a'er Wim Arbyn. Indien niet dan komt Marnic De Wilde in zijn plaats in de gemeenteraad.

De Parochiezaal is nog zowat half gevuld, iets na 20.30 uur. Echt gelaten is de sfeer niet. Er was intussen al een kleine evaluatie gebeurd met de kandidaten en daaruit blijkbaar toch weer moed geput: de groep wil er verder voor gaan. Men beseft dat die groep eigenlijk te laat tot stand is gekomen, maar dat ze nog heel wat mogelijkheden heeft. "De uitdaging is nu die mogelijkheden te benutten."

In De Dreef, het verzamelpunt voor sp.a was het stil. Op een muur in het achterzaaltje wordt naar de resultaten op Één gekeken. Zes personen proberen nog wat te evalueren, maar het gebeurt met moeite. "Hadden we dat twintigtal stemmen meer gehad, en dus die tweede zetel, dan was het hier feest." Wim Arbijn is duidelijk teleurgesteld: "Het lijkt nu alsof Open Vld alleen heeft gewerkt en dat onze inspanningen niets hebben opgeleverd." Maar dan komt toch ook weer weer de weerbaarheid boven. "We gaan ons nu eerst bezinnen, eventueel heroriënteren en er dan weer voor gaan."

(de bijdragen over de gebeurtenissen tussen 16 en 18 uur werden samen doorgestuurd)

17.10 uur. Buiten wordt Katja Gabriëls opgewacht. Zij vliegt vader Chris om de nek en bedankt dan de andere aanwezigen. Ook CD&V-lijsttrekker Steven Baeyens krijgt een stevige knuffel, zij gemeende felicitaties. Zelf wil Baeyens nog niet reageren op het resultaat. "Wacht nog een uurtje ...". Katja Gabriëls kan nog juist telefonisch een reactie geven aan nkb informatief en Radio 2, dan gaat het snel naar de Chiwawa. "Ik moet om 19 uur bij Tv Oost zijn..."

17uur. En dan is het wachten op het eindresultaat. Die zorgt nog voor een koude douche voor sp.a. De tweede zetel gaat, zoals voor zes jaar, dan toch verloren. Dit keer is Open Vld er mee weg.

16.30 uur. Het blijkt dat in tegenstelling tot vorige verkiezingen, toen enkel het eindresultaat kon worden meegedeeld,  resultaten nu per twee bureaus wordt bekendgemaakt. De eerste twee geven al direct de trend aan: Open Vld 13, CD&V 6, N-VA 3 en sp.a 1. Een kwartier later, na vier stembureaus, verschuift een zetel van CD&V naar sp.a. Geen tien minuten later, na zes bureaus, gaat een zetel van CD&V naar Open Vld. Die partij verliest die weer na acht bureaus. "Dat komt door het bureau in Uitbergen", gaat het rond bij Open Vld-aanwezigen. Die partij is intussen wel het grootst vertegenwoordigd in de raadszaal. Intussen wordt ook regelmatig eens gekeken naar de uitslagen in omliggende gemeenten. Vooral Aalst (JJ De Gucht) en Zele krijgen veel belangstelling. "Oei, niet zo goed", klinkt het.

16 uur. De eerste voorzitters van stembureaus zijn in het gemeentehuis toegekomen. Daar wachten drank, sandwiches en een groot scherm om de uitzendingen op Één te volgen. Even paniek: de verantwoordelijke van het telbureau meldt dat er problemen zijn met de verbinding naar Binnenlandse Zaken. Iets met de programma's. Het is al na 16.20uur wanneer het tellen kan beginnen.

15.15 uur. De stembureaus werden stipt gesloten. Er werd wel tot op het laatste moment gestemd. Vooral jongeren kwamen later op de dag. Eerst uitgeslapen na een nachtje uit?
In een van de lokalen in Ten Berge viel omstreeks 13uur een computer uit. De nog wachtenden werd gevraagd om een uur later terug te komen. Omdat de computer blijkbaar niet te herstellen was, dienden de kiezers zich over de twee andere bureaus in de school te verdelen.
Het is nu wachten op de uitslag. De sticks met de uitgebrachte stemmen gaan nu naar het gemeentehuis waar ze allemaal samen worden geteld. Richtuur voor de bekendmaking is (ten vroegste) 16.30 uur.

12.15uur Na het bekendmaken van de uitslag kan met de partijen hier mee worden gevierd of getreurd: lijst 1 Open Vld: Fina Overmere; lijst 2 N-VA: d'Afspanning (Donkmeer); lijst 3 VB ?; lijst 4 sp.a De Dreef Berlare; lijst 7 CD&V: parochiezaal.

11.40uur In Overmere was er een probleem met een computer, waarvoor technische bijstand nodig was. Over het algemeen blijven de wachtrijen heel kort. Mede door het goede weer wandelen vele kiezers naar de stembureaus. Hierdoor zijn er ook geen grote verkeersproblemen.

De meningen van aangesproken mensen variëren van "Het zal wel hetzelfde blijven, zeker?" over "Ik verwacht toch wel kleine verschuivingen" tot "Je weet maar nooit of er toch geen andere coalitie mogelijk wordt". Ook over de kiesplicht zijn de meningen verdeeld. "Als het niet verplicht was, dan kwam ik niet", zegt de ene. "Het is toch altijd een gelegenheid om mensen terug te zien", vindt een andere. En een oudere kiezer: "Ik wilde zeker zelf mijn plicht komen doen. Het is misschien mijn laatste keer ...".

Huidig burgemeester Katja Gabriëls (Open Vld) wil niet op het resultaat vooruitlopen. Over de campagne is ze tevreden, behalve dan over het verfincident. "Ik wil ook graag weten wie het heeft gedaan. Maar als partij hebben we er zeker niets mee te maken." Steven Bayens (CD&V) betreurt enkele incidenten van de voorbije dagen, maar is verder ook overtuigd dat zijn partij in de campagne heeft gedaan wat kon. Ook even over de rol van de media: "Er was meer aandacht. Maar dat legde ook veel druk op de lijsttrekkers: wij werden steeds maar om onze mening gevraagd en dienden te antwoorden in functie van hun deadlines. En de meeste media zochten ook vooral naar tegenstellingen, die ze dan in de verf zetten." Wim Arbijn (sp.a) vindt dat de media te veel op de steden hebben gefocust. Over zijn verwachtingen: "Hopelijk kleurt de hemel tegen vanavond wat roder". Voor N-VA hoopt Harry De Paepe dat de mensen bij het maken van hun keuze vooral oog hebben gehad voor het inhoudelijke, niet alleen op hoe het is gebracht. VB zorgde voor een klein incident: de kandidaten kwamen met een VB-trui naar de stembureaus, wat wettelijk niet mag: geen propaganda in die lokalen.

9.10uur Het eerste uur is voor zover geweten goed verlopen. Het nieuwe systeem lijkt toch heel vlot te werken. Bij de partijverantwoordelijken in de stembureaus is de spanning duidelijk merkbaar. "Nu is het wachten ...", klinkt het.

Totaaluitslag

Lijst 2000 2006 2012
aantal stemmen % aantal zetels aantal stemmen % aantal zetels aantal stemmen % aantal zetels
CD&V 4267 43,61 12       2082   5
CD&V-NV-A       3551 34,30 8      
N-VA             1650   3
VLD (PVV) 3916 40,02 10            
VLD-Vivant       4650 44,91 12      
Vivant 91 0,93 0            
Open Vld             5.180   14
SP 873 8,92 1            
sp.a-Spirit-Groen!       1072 10,35 1      
sp.a             1017   1
Agalev 361 3,69 0            
BAL 277 2,83 0            
Anders                  
VB       1081 10,44 2     23

 

  2000 2006 2012
aantal ingeschreven kiezers 10.849

11.294

(is cijfer bepaald
op 1 augustus)

 
  aantal % aantal aantal
aantal uitgebrachte stemmen 10,207 94,08 10.826 10.815
aantal geldige stemmen 9.785 95,87 10.354 10533
blanco/ongeldig 422 4,13 472 282

 

Kop- en voorkeurstemmen

 

Het aantal kopstemmen/voorkeurstemmen per partij in 2012:
 

Lijst 1: Open VLD:    466/4714

Lijst 2: N-VA:             568/1082

Lijst 3: VB:                 203/401

Lijst 4: sp.a:               175/842

Lijst 7: CD&V:           230/1852

                                                                                                                            O: opvolger

Lijst 1: Open Vld 2006 2012
aantal

rechtstreeks gekozen

plaats
1  Katja Gabriëls 1006 3165 X 1
2  Karel De Gucht 2968 1314 X 2
3  Anne-Marie De Lausnay 917 870 X 9
4  Gunther Cooreman 996 1273 X 3
5  René Kets 863 1024 X 5
6 Carine Meyers 786 829 X 10
7  Tom Temmerman 654 492   O1
8  An Van Driessche 770 960 X 7
9  Frank Van Laecke   483   O6
10  Frank Van Laere 518 560 X 14
11  Freddy Schatteman 776 673 X 11
12  Kim Haentjens   526   O4
13  Kris Malfliet 542 887 X 8
14  Lynn Vanhenden   544   O2
15  Steven Vandersnickt   979 X 6
16 Carine Bollaert   544   O3
17  Anneleen Roels   462   O7
18  Greta Van Boven 419 437   O8
19  Tom Van Hauwermeiren   403   O9
20  Rita Sichien 499 504   O5
21  Ingrid Rogiers 618 578 X 13
22  Marleen Lateir 634

651

X 12
23  Julien Wettinck 796

1073

X 4

 

Lijst 2: N-VA 2006 2012
aantal

rechtstreeks gekozen

plaats
1  Marie-Christine Vleminckx 416 408 X 1
2  Marc Van Driessche   243 X 2
3  Marnic De Wilde   139   O1
4  Brecht Arbyn   228 X 3
5  Eric Bonnarens   144   O5
6 Hilde Van Doorsselaere   170   O4
7  Harry De Paepe   115   O13
8  Marc Kesteleyn   105   O14
9  Annelies Claeys   128   O8
10  Manuel Aelbrecht   117   O11
11  Jana Claus   132   O7
12  Ivan Nimmegeers   122   O10
13  Mariane De Wael   137   O6
14  Ilse Van Accolyen   198   O2
15  Karen Van Eetvelde   87   O19
16 Frédérique De Vos   92   O17
17  Marie-José Bracke   128   O9
18  Peter Floren   68   O20
19  Sheila Vandendriessche   94   O16
20  Maria Mees   102   O15
21  Isabelle Bauwens   91   O18
22  Lili Raemdonck   117   O12
23  Jan Joos   174   O3

 

Lijst 3: VB 2006 2012
aantal rechtstreeks gekozen plaats
1  Pascal Lanckman   191    
2  Gabriella Krisztin 104 72    
3  Jempi Heekhout   74    
4   Kelly Uyttendaele   74    
5  Eric Strymeers   46    
6  Angelique Verdurmen   47    
7  Marie-Anne De Vuyst   51    
8  Andrea Van Langenhove 101 46    
9  Marc Uytborck   41    
10  Patricia Faict 105 37    
11  Erna Baeyens   39    
12 Arlette Coulier   39    
13 Gert Van Poel   41    
14 Petrus Van Driessche   42    
15 Erik Van Acker 104 97    

 

Lijst 4: sp.a 2006 2012
aantal

rechtstreeks gekozen

plaats
1  Arbijn Wim 411 501 X 1
2  Anne-Marie Van Hove 177 280   O2
3  Luc Nelis 315 385   O1
4   Inge Moens   179   O9
5  Kim Moerman   182   O8
6  CindyBroothaerts 170 171   O14
7  Anneke Van Bruyssel   213   O6
8  Anne-Marie Van Cauteren   230   O4
9  Ina Van De Velde   179   O10
10  Elien Dierickx   218   O5
11  Liliane De Rijcke   179   O11
12  Willy Vertonghen   177   O12
13 Sigin Etienne 170 183   O7
14  Georges Van Eeckhaut   161   O18
15  Jimmy Sigin   164   O16
16  Marc De Paepe 140 159   O19
17  Katrien Dooms   155   O21
18  Myriam Van Heck   154   O22
19  Ernest Poppe   157   O20
20  Rudi De Wolf   168   O15
21  Jean-Pierre Samson   175   O13
22  Hilaire De Meyer   163   O17
23  Van Den Meerssche Willy 239 236   O3

 

Lijst 7: CD&V-NV-A 2006 2012
aantal rechtstreeks gekozen plaats
1   Steven Baeyens 721 971 X 1
2  Marleen Zaman 695 461 X 5
3  Francky Verhofstadt 927 592 X 2
4  Tania D'heer-Vis 535 381   O1
5  Jan De Palmenaer 586 468 X 4
6  Patrick Van Malderen 437 295   O12
7  Marleen Abbeel 394 374   O5
8  Piet Van Doolaeghe 626 403   O3
9   Willem Van Steendam   386   O4
10  An Schuddinck   316   O7
11  Nathalie Schepens   362   O6
12  Raf Maes 563 313   O9
13  Koen Van Eetvelde   303   O11
14  Wout Tackaert   305   O10
15   Carine De Rouck   181   O18
16  Marleen De Petter   198   O17
17   Annick Stevens   273   O14
18  Els De Greef   316   O8
19  Jasmine Van Bever   227   O15
20  De Schutter Marie-José 305 220   O16
21   Marc Duquet   429   O2
22  Paul Cooreman   277   O13
23 Luc Vercruyssen 1863 548 X 3

 

 

links naar sites van verenigingen over:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

links naar
winkels en bedrijven uit deze gemeente

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

verkiezingen 14/10/12
 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 30/11/14. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.