maak uw keuze

poëzie eigen werk
2005 - 2006
13. 14. 16. 17. 18.
19. 20. 21. 22. 23.
24. 25. 26.

muziek klik hieronderNEVELS en SEIZOENEN in TUIN en NATUUR

SEASONS -
Vakantie VERHALEN en andere

VAKANTIES 1.


Zomer 2000
Jersey - Bretagne - Normandie

 

Over ZON, REGEN en VAKANTIE

Zou 2000 een bijzonder jaar worden? De "zomer" zal hier niet licht vergeten worden. Toch hebben wij het maar "van horen zeggen". Vertrokken met regen, kwamen wij aan de Franse grens, de ZON reeds tegen. En die heeft ons niet meer verlaten tijdens onze twee weken vakantie, als was dit nog niet eens zover van huis.
Naar Jersey hadden wij de zon meegebracht en daar waren ze ons heel dankbaar voor, na weken wat kilte en nat. De natuur is er prachtig, en het was er lang niet zo druk als we ons voorgesteld hadden. De tuinen zijn "mini", zoals trouwens het hele eiland (amper 8 km. hoog en 16 km. breed.) De "Green lanes" voerden ons langs prachtige plekjes, waar soms de tijd had stilgestaan. Van de "money" daar in St. Helier hebben we trouwens niet veel gemerkt, behalve wat "sjikke" mevrouwen en mijnheren in de straten, na de kantooruren. Het zal wel zijn omdat wij de weg niet kennen naar die "big-business". Maar daar waren we ook niet voor gekomen. We waren content met een pic-nic of een hapje in een gezellige pub. 's Morgens stonden we op het strand van St. Aubin en St. Brelade in het zuid-westen, en 's avonds sloten we af aan de Rozelbay in het noord-oosten van het eiland.

 

 

 

 

 

 

De zon bleef onze gezel ook als we terug overstaken naar het vasteland, om er nog enkele dagen te genieten van het mooie en uitgestrekte Bretagne. Wat leken die afstanden groot en waarom moesten we nu weer "rechts rijden". Heel die zondag liet de zon zich van haar feestelijkste, maar ook warmste kant zien en voelen.
In Dinan, niet ver van St. Malo, waar we even halt hielden, hadden "de middeleeuwers" hun beste plunjes uit de kast gehaald. We wilden wel graag meedoen maar... nog 150 km. van onze bestemming besloten we toch maar door te rijden. Wat een geluk, onze valiezen waren juist uitgepakt, of we kregen de volle laag. Alle regen (die ze van België nog overhadden) en die wij de voorbije 8 dagen hadden gemist kregen we in 1 uur tijd te verwerken. Geen nood, we hadden nog wat overschot in onze frigo-box en een drankje stond al klaar.

Wat dacht je nou, dat wordt daar ook regen en nog eens regen, mis hoor......'s anderendaags lekker ontbijt in het zonnetje.
Bretagne, tenminste Morbihan waar wij waren is PUUR NATUUR, en bloemen........massa's, wilde en gecultiveerde, allemaal even mooi. Genoten hebben we ook daar, al kregen we wel eens een buitje, maar dat was vooral bedoeld om alles mooi groen te houden.
ALLEEN, de rozen, zowel in Jersey als in Bretagne, mooi waren ze wel en talrijk, maar bijna allemaal waren ze "gezegend" met sterroetdauw. En ik maar vechten in ons tuintje om alle aangetaste blaadjes te verwijderen. Dikwijls hebben mijn handen gejeukt om onderweg er ook aan te beginnen. Maar ik heb het maar zo gelaten, want ik vrees dat ik anders "overwerkt" uit verlof was teruggekeerd. Diegene die HET middel vindt om deze plaag uit te roeien (op een veilige manier voor mens en natuur) verdient volgens mij een standbeeld.

........En dan al die klaagzangen, als wij naar huis telefoneerden, over kou, grijs en regen......
Ons hart liep over van medeleven. We hebben dus alles ingepakt (de zon incluis) en zijn via het mooie Normandie gelukkig en tevreden huiswaarts gekeerd.
Lieve Lezer, als U in de voorbije dagen van een zonnetje genoten hebt denk dan maar eens aan ons.
En de REGEN, wel die zijn wij ook dankbaar, want toen we hier thuis kwamen vonden wij ons tuintje mooier dan andere jaren, groen en volop in bloei. Onze zoon die "huiswacht" had gehouden, bij grootmoeder, huis en tuin, kon toch apprecieren dat hij niet (veel) had moeten sproeien en gieten tijdens onze vakantie. Dat was dan de goeie kant van de medaille.
En wij.....wel wij zijn heel content over al het mooie dat we mochten zien en ervaren, maar we zijn even tevreden weer thuis te zijn en ......mijn handen jeuken om in onze eigen tuin te kunnen werken.
En deze keer zal ik er ECHT aan beginnen. Tenminste als ik hier ben uitgepraat. Bedankt lieve lezer, dat je het zolang hebt volgehouden, maar waar het hart van vol is…… 5 augustus 2000.

 

 

 

VERVOLG - vakantieverhalen

Andere verhalen

HOME

GASTENBOEK

STARTPAGINA

 

hit counter html code