Onze verkozenen Verkiezingen 25 mei 2014 verkiezingen 14-10-2012 verkiezingen 13-6-2010 verkiezingen 7-6-09 verkiezingen 10-6-07 Verkiezingen 8-10-2006 Verkiezingen 13-6-04 Verkiezingen 18-5-03 CD&V nieuwjaar VLD nieuwjaarsreceptie sp.a nieuwjaar vb  nieuwjaar N-VA

 vijf vrouwelijke kandidaten

 

Lijsterbes en Berlaarse consulente bouwen 'Guess who?'-netwerken

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Omhoog

 

 

 

Voor de verkiezingen van 13 juni 2010 staan er uit kanton Zele (Berlare en Zele) vijf vrouwelijke kandidaten op de lijsten.
nkb informatief  stuurde hen een vragenlijst om te peilen naar hun motivatie en om hun mening te vernemen over enkele onderwerpen. Hieronder staan de ingestuurde antwoorden.

PS Ook Karel De Gucht is kandidaat (voorlaatste opvolger op kamerlijst), maar omdat hij aangaf geen campagne te (mogen) voeren, werd hij niet in dit initiatief betrokken.

De vijf kandidates, alle op de kamerlijst voor Oost-Vlaanderen:

lijst 1     VB:                 Heidrun Van Moeseke - 7de opvolger (deze kandidate verliet later de partij)
lijst 4    Open Vld:       Katja Gabriëls - 6de plaats
lijst 9    CD&V:            Maria Verheirstraeten - 17de plaats 
lijst 10  sp.a:                Nancy Vercammen - 9de opvolger
lijst 11  N-VA:              Miranda Van Eetvelde - 6de plaats   

De vragen en de antwoorden, in volgorde van ontvangst:

  1. 'Politiek' en politici worden niet meer echt betrouwd, en zeker niet altijd gerespecteerd. Waarom doe jij aan politiek ?

bullet

Katja Gabriëls: Politiek is een passie. Een politicus maakt keuzes (samen met zijn/haar partij en andere gekozenen) die het leven van iedere burger mee bepalen. En de keuzes die gemaakt worden bepalen het leven nu maar vooral dat op langere termijn. Dus hopelijk kan de volgende generatie van dezelfde (of meer) welvaart genieten. Dat is mijn ‘drive’ om aan politiek te doen. Dat ook de jonge mensen in ons land nog een mooi leven kunnen opbouwen.
De meeste politici doen op een serieuze manier aan politiek. Het is spijtig dat dat niet meer gerespecteerd wordt maar de ‘verzuring’ is eigen aan een groot deel van onze maatschappij. Steeds meer ‘instellingen’ kennen minder vertrouwen. Meestal ligt de waarheid in het midden en politici hebben dat deels ook aan zichzelf te danken. Dat neemt niet weg dat iemand wel nog vertrouwen kan hebben in bepaalde ‘personen’ of dat er door op een andere manier aan politiek te doen, het tij kan gekeerd worden.

bullet

Maria Verheirstraeten: Als je met de mensen eerlijk bent, naar hen luistert  én hun mening respecteert dan word je wel geloofd en gewaardeerd.  Politiek doe je vanuit een mens- en maatschappijvisie.   Constant  worden er wetten en regels gemaakt die ons dagelijks leven beïnvloeden, denken we aan tewerkstelling,  inkomen,  huisvesting,  gezondheid …

Tegenover de dingen die rondom jou gebeuren moet je  kritisch zijn mààr vooral  :  “zelf”  verantwoordelijkheid opnemen en proberen mee te realiseren, hoe moeilijk dat soms ook is : “nooit opgeven”  dus!

Voor mij  zat dat een stuk in de politiek én ik blijf verder werken !

bullet

Nancy Vercammen: Ik stel vast dat het imago van politici de laatste tijd een zware deuk heeft gekregen. De werking van de federale regering de afgelopen drie jaren, beter gezegd de stilstand van de afgelopen drie jaren, heeft het beeld van de onbetrouwbare politici nog eens versterkt. Maar we mogen zeker niet concluderen dat alle politici niet meer betrouwbaar zijn. Het belangrijkste is dat je blijft geloven in de standpunten van uw partij en er steeds verder blijft voor vechten. Zeker in tijden van economische en financiële crisis is een socialistische partij nodig om de verworvenheden op gebied van sociale zekerheid te kunnen blijven garanderen. Het is gemakkelijker om aan de zijkant te staan roepen dat niets werkt. Maar deze houding is niet aan mij besteed, dat is ook de reden waarom ik aan politiek  doe.

bullet

Heidrun Van Moeseke: Als je spreekt over de ‘politiek’ en politici die niet meer betrouwd en gerespecteerd worden, dan denk ik dat dit vooral opgaat voor de huidige beleidsmakers. Voor mij als nieuweling geldt het spreekwoordelijke: “Je oogst wat je zaait”. Als partijen zich in alle bochten wringen om toch maar aan de macht te blijven en op deze manier een twijfelachtige politiek voeren, krijgen ze gegarandeerd het deksel op de neus! Ongeacht de (op)positie waarin het Vlaams Belang zich bevindt, zijn er sinds het begin van de partij nooit standpunten verloochend. Het is vooral deze rechte lijn die ik in mijn politieke werk wil waarmaken.

 

  1. Wat is je voornaamste motivatie om zich kandidaat te stellen ? Stelde je jezelf kandidaat of werd je gevraagd dit te doen ?

bullet

Katja Gabriëls: Ik heb mij zelf kandidaat gesteld. Motivatie werd bij vraag 1 reeds vermeld.

bullet

Maria Verheirstraeten: De voornaamste reden waarom ik kandidaat ben,  is meewerken om een goede uitslag voor CD&V te behalen.  Na de verkiezingen moét er geregeerd worden mét verantwoordelijkheid, en zal het nodig zijn om via communicatie én overleg  een politiek  te voeren  die  zorgt voor een gezonde economie, duurzame tewerkstelling, een goed evenwicht tussen arbeid en gezin, de nodige maatregelen neemt om de armoede te bestrijden, de laagste pensioenen verhoogt, de gezondheidszorg betaalbaar maakt, zorgt voor efficiënte maatregelen om de veiligheid van de burger te verzekeren… Ik kwam op de lijst op vraag én overleg met de plaatselijke afdeling.

bullet

Nancy Vercammen: Ik werd gevraagd om mij kandidaat te stellen. Voor mij was het geen moeilijke beslissing om terug aan de federale verkiezingen deel te nemen. Zoals ik al eerder heb aangehaald is de reden waarom ik aan politiek doe ook  mijn motivatie.

bullet

Heidrun Van Moeseke: Deze verkiezingen zijn de eerste waarbij ik kandidaat ben en eigenlijk omdat het me gevraagd is. Als jonge vrouw die zeker geïnteresseerd is in politiek, kan ook ik nu het ‘echte werk’ beleven. Want ernaar kijken, of ertussen staan is een groot verschil. Ondertussen weet ik dat, wanneer ik later verkozen word, dit werk zeker met beide handen wil aannemen. In het dagdagelijks leven geef ik nu prioriteit aan het opvoeden van mijn eigen kinderen als huismoeder. Als Bachelor in het secundair onderwijs(van opleiding) geef ik graag les en vorming aan kinderen,  maar het politieke werk is voor mij minstens even nobel.

 

  1. Enkel vrouwelijke kandidaten in kanton Zele. Is dat toevallig ?

bullet

Katja Gabriëls: Ik denk dat dat toevallig is. Partijen houden rekening met verschillende factoren om evenwichtige lijsten samen te stellen. Toevallig bij ons dus (op Karel na) enkel vrouwen in het kanton. Ik hou trouwens niet zo van het onderscheid man/vrouw. Dat wordt teveel benadrukt. Maar dat vrouwen anders aan politiek doen, zal wel een feit zijn. En een goede mengeling man/vrouw is dus het beste.

bullet

Nancy Vercammen: Ik denk dat het eerder toeval is dat er in het kanton Zele enkel vrouwelijke kandidaten zijn. Het is een feit dat elke partij moet zorgen voor een evenredige verdeling van het aantal mannen/vrouwen op een kieslijst. Vrouwen hebben het in de politiek ook moeilijker om een carrière uit te bouwen. Elke partij gaat op zoek naar sterke kandidaten die ook stemmen kunnen opleveren. Misschien kunnen we concluderen dat de sterkste kandidaten in het kanton Zele vrouwen zijn.

bullet

Maria Verheirstraeten: Opgemerkt door een man !  Het jarenlang ijveren voor gelijke kansen oogst !  Maar we zijn er nog niet.  Kijk maar naar de ongelijke behandeling in verloning, naar ongelijke behandeling in bestuursfuncties, naar ongelijke behandeling in topfuncties ……

bullet

Ja, Miranda Van Eetvelde: Ik denk dat dit echt toeval is. Het ging allemaal zo snel om de lijsten samen te stellen dat niemand zich kon afvragen wie waar staat op die of welke lijst dan ook. Iedereen was met zijn eigen lijst bezig. Wij hebben het ons alleszins niet afgevraagd. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik op een lijst sta. In 2006 op de kartellijst met CD&V voor de provincieraadsverkiezingen (samen met Maria op dezelfde lijst), in 2009 voor N-VA op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen. En nu dit.  

bullet

D    Heidrun Van Moeseke: Dat we in het kanton Zele met vijf vrouwelijke kandidaten zijn, bewijst voor mij dat de vrouwen in deze regio zeker met het dagelijkse bestuur van het land begaan zijn. Verder is er bij de federale lijstvorming een gezonde mengeling van sexe en regio nodig, maar dat we in dit kanton enkel vrouwelijke kandidaten hebben is eerder toevallig.
 

  1.  Hoe zie je je inbreng voor de partij, voor de bevolking van dit kanton, vooral omdat voor de meesten de kans om gekozen te worden wel heel klein is ?

bullet

Katja Gabriëls: Je gaat op een lijst staan omdat je volledig achter de standpunten van je partij staat en dus hoopt dat je partij het goed doet om zo de programmapunten in de praktijk te kunnen realiseren . Natuurlijk is het zo dat wanneer je gekozen wordt, je je eigen kanton in Brussel meer onder de aandacht kan brengen. Als burgemeester heb je voeling met de basis die je elke dag hoort en kan je dus je eigen mensen beter een stem geven in Brussel. Maar de opdracht zal vooral zijn, de reeds bestaande kanalen en mogelijkheden beter voor onze regio te gaan benutten.

bullet

Nancy Vercammen: Als 9de opvolger op de lijst van Sp.a is de kans dat ik verkozen wordt heel klein. Op de eerste plaats vind ik het belangrijk dat de  ideeën (investeren in pensioenen, minder roerende voorheffing op spaarboekjes, lagere energieprijzen, ...) van mijn partij ook kunnen gerealiseerd worden in de volgende regering. Dit is enkel mogelijk door een goed verkiezingsresultaat te behalen. Als kandidaat is het dan ook mijn taak om mensen te overtuigen van de meerwaarde van sp.a. in een federale regering. Doch mijn inbreng gaat verder dan dat. Ik probeer dan ook een bruggenbouwer te zijn tussen de bevolking en mijn partij door sp.a op de hoogte te brengen van de problemen waar mensen van wakker liggen.

bullet

Maria Verheirstraeten: Met verkozen te zijn eindigt het niet, noch bij deze verkiezingen noch bij gemeenteraadsverkiezingen !  Integendeel én dus kan ik me niet inbeelden dat  “omdat ik niet verkozen zou zijn”  mijn engagement in ’t water zou vallen.  

Hier heel dicht de mensen zijn, luisteren naar hun verhalen én bekommernissen, dié maatschappelijke problematieken overmaken  aan het beleidsniveau dat maatregelen kan nemen, dat blijft onze opdracht.

bullet

Miranda Van Eetvelde: Misschien is de kans dat ik verkozen ben toch iets groter nu. Maar dit terzijde. Ik zou uiteraard de standpunten van de noden uit mijn eigen streek trachten aan te kaarten. In Zele kampen we nogal met problemen rond hangjongeren, vandalisme, … zorgen die ook de omliggende gemeenten of steden hebben (ik denk daarvoor aan Lokeren, Sint-Niklaas, …). Proberen om een actieplan op poten te zetten dat de werkgelegenheid in onze regio zou kunnen stimuleren. Als bedrijfsconsulente bij de VDAB ben ik redelijk goed geplaatst om te weten wat er leeft onder de bedrijven en mensen die naar werk zoeken.

bullet

Heidrun Van Moeseke: Onderzoek wijst uit dat er minder vrouwen geïnteresseerd zijn in politiek dan mannen. Als jonge vrouwelijke kandidate wil ik andere jongeren en vrouwen inspireren. In de campagne, en ook na de verkiezingen, hoop ik via persoonlijk contact mijn streekgenoten warm te maken voor onze standpunten. Je hoeft immers geen mandataris te zijn om bij de mensen te luisteren naar wat hen bezig houdt.
 

  1. Mocht je gekozen worden, wat hoop je dan in de Kamer te kunnen doen ?

bullet

Katja Gabriëls: Als raadgever op het kabinet heb ik tien jaar kunnen ervaren hoe het achter de schermen werkt. Er zijn trouwens echt nog wel veel politici die serieus aan politiek doen en elke dag hard werken in commissies, werkgroepen en derg. om ons land beter te maken en om concrete dossiers aan te pakken. Dat wordt nog wel eens vergeten. Ons land staat op een keerpunt en dus voor belangrijke uitdagingen. Als ik gekozen wordt, wou ik graag na vier jaar kunnen zeggen dat ik bij de hardwerkende politici behoor, net zoals er zoveel hardwerkend andere Vlamingen zijn die ook ons respect verdienen. Dat is trouwens waar ik zelf bijzonder hard aan houd: dat ook in de toekomst werken beloond wordt. Open VLD zal echt nodig zijn om dit principe te blijven verdedigen.

bullet

Nancy Vercammen: Ik hoop dat mijn bijdrage als politica in werkgroepen en commissies resulteert in een sociale keuze voor een goed pensioen, een gegarandeerde gezondheidszorg aan een betaalbare prijs en een betaalbare energiefactuur. Met als resultaat dat de  toekomst van mijn zoon en alle andere kinderen verzekerd wordt door te investeren in hun welvaart.

bullet

Maria Verheirstraeten: Laat ons afwachten maar in ieder geval wat ik geantwoord heb op je vorige vragen  is hier ook van toepassing luisteren naar de mensen, kritisch blijven, verantwoordelijkheid opnemen………….met in het achterhoofd:  sociale rechtvaardigheid !

bullet

Miranda Van Eetvelde: Mocht ik verkozen worden, tja dan zou ik natuurlijk zeer graag op het domein van de werkgelegenheid worden ingezet. Alles wat te maken heeft met tewerkstelling, opleiding, bijscholingen, werkloosheid, tewerkstellingsmaatregelen enz…  dragen mijn absolute voorkeur en zijn de thema’s waar ik mijn steentje kan toe bijdragen.

bullet

Heidrun Van Moeseke: Als ik het geluk heb om als mandataris mijn ambities waar te maken, zou ik mij vooral richten op thema’s als gezin, gezondheid, onderwijs en onze standpunten ter zake, samen met mijn collega’s proberen door te voeren. Zo ben ik voorstander om een opvoedersloon toe te kennen aan elke moeder of vader die ervoor kiest om de eigen kinderen groot te brengen.
 

  1. Jouw visie op:

    1. de staatshervorming en het al dan niet voortbestaan van België

bullet

Katja Gabriëls:  Er is dringend een staatshervorming nodig omdat de huidige organisatie van ons land niet meer werkt.  Elke gemeenschap, elk gewest maar ook België moet hier beter van worden. Dus om alle grote problemen van dit land te kunnen aanpakken: begrotingsevenwicht, economische groei, verhogen van de activiteitsgraad, vergrijzing, hervorming justitie ..; etc zal er een hervorming van ons land en een herziening van de bestaande financieringswetten nodig zijn.

bullet

Maria Verheirstraeten: Het is goed en nodig dat men verder werkt aan een efficiënte staatshervorming maar moet  er gesplitst worden zoals een paar rechtse partijen propageren ?    Wat wil men met Brussel ?  Ik hoor bij die rechtse rakkers geen duidelijke uitleg.    Ik vrees dat splitsing heel veel onzekerheid voor de economische wereld teweeg brengt en dat het ten koste zal zijn van de zwakkeren in onze samenleving.

bullet

Nancy Vercammen: Ik kan niet ontkennen dat onze staatsstructuur te ingewikkeld is geworden. Het is een huis met veel bijgebouwen en achterhuizen geworden. We hebben een nieuwe samenwerking nodig tussen gemeenschappen, gewesten en de federale overheid, waarbij alle overheden versterkt worden. Ik ben voorstander van een staatshervorming, maar een met een duidelijke sociale doelstelling:  meer middelen voor de federale overheid die garant staat voor een degelijke sociale bescherming en meer bevoegdheden voor de gemeenschappen en gewesten om beter te kunnen investeren in mensen en kennis.

bullet

Heidrun Van Moeseke: België is een groot kluwen van kunstmatige structuren die er sinds decennia voor zorgen dat een efficiënt beleid onmogelijk geworden is. Als antwoord heeft het Vlaams Belang als enige partij hier een duidelijk oplossing voor; geen staatshervorming, maar een staatsvorming van een vrij en onafhankelijk Vlaanderen. Als Vlamingen hebben wij immers geen franstaligen nodig om een gezonde maatschappij neer te zetten. Integendeel; ze zijn al dezelfde decennia lang een blok aan het been naar die groeiende welvaartsstaat die Vlaanderen zou kunnen zijn. Of denkt u werkelijk dat na 13 juni BHV nu wel (zonder toegevingen) opgelost zal worden?

 

  1. de financiële en economische crisis: oorzaken, de aanpak tot nu, hoe verder

bulletMaria Verheirstraeten: De  oorzaken  van de financiële en economische crisis en de aanpak ervan is onmogelijk in een paar lijntjes te verwoorden.   Belangrijk is dat men na 13 juni beleidsmatig onmiddellijk kan verder werken want langdurige regeringsonderhandelingen zullen een bijzonder negatieve invloed hebben op het economische gebeuren  én dat kunnen we best missen.  Onzekerheid en onduidelijkheid zullen ook buitenlandse ondernemingen niet stimuleren om hier te investeren.   En nog eens vooral de zwakkeren én de mensen die nu juist rond komen met hun maandelijks inkomen  zullen hier de gevolgen van dragen.
bullet Nancy Vercammen: Zowat alle banken hebben zich bezondigd aan casinokapitalisme, waarbij ze roulette speelden met het spaargeld van gewone mensen. Spaargeld is geen speelgoed. De federale overheid heeft aan de banken 21 miljard euro toegekend. De federale regering heeft de crisis nog erger gemaakt door onze banken te verkopen aan het buitenland, nieuwe belastingen op te leggen op spaargeld en de nieuwe maatregelen die de spaarders moeten beschermen uit te stellen. Het wordt dan ook tijd dat we concrete maatregelen nemen die het gedrag van banken en bankiers reguleren.
bulletHeidrun Van Moeseke: In België is de oorzaak van de crisis te zoeken bij de banken, de producten die zij aanboden en de raden van bestuur, waar menig minister met kennis van zaken zijn zakken vulde. Als oplossing draafde de regering aan met de verkoop van Fortis aan Frankrijk. Wie braaf zijn pensioentje spaarde is meer dan ooit de dupe in het hele verhaal. Een gezond bankwezen, met eerlijke producten en banken in eigen beheer zijn voor het Vlaams Belang de oplossing… en niet de uitverkoop van onze nationale spaarcenten.
 
  1. wat kan/moet het federale niveau doen voor kanton Zele
bullet Nancy Vercammen:Het federale niveau moet ervoor zorgen dat er voldoende geld is voor een goed en verzekerd pensioen, ook na 2015. Men moet er ook over waken dat ziekte niet tot armoede leidt. De lonen en de belastingen moeten eerlijk verdeeld zijn. Banken moeten opnieuw de economie en de gemeenschap dienen en niet alleen de dubbele winstcijfers. En het federale niveau moet alles op alles zetten voor meer jobs.
bulletHeidrun Van Moeseke: De gewone burger ondervind in het kanton Zele stilaan ook meer en meer de gevolgen van een verregaande immigratie; islamisering, vervreemding, criminaliteit, veel werklozen,… Een duidelijke en behoudensgezinde wetgeving is dan ook dringend nodig. Ook is het voor onze regio van belang dat er blijvend geïnvesteerd wordt in het verlagen van de BTW en sociale lasten zodat de middenstander het hoofd boven water kan houden.
  1. wat betekent solidariteit voor jou: voor wie, hoever

bullet

Katja Gabriëls: Solidariteit betekent inderdaad dat de sterkeren noodzakelijk mee zorg dragen voor de zwakkeren in de maatschappij. Absoluut. Zolang het gaat om mensen die echt hulp nodig hebben, zal niemand een probleem hebben om solidair te zijn. Maar dat betekent voor mij ook niet dat vanaf nu ieder jong gezin dat met twee gaat werken moet betalen voor alle andere generaties of doelgroepen.  Dat is onhoudbaar. Als we vaststellen dat het aantal mensen die recht hebben op een uitkering in 10 jaar tijd van 500.000 naar 1,5 miljoen is gegaan dan hebben we echt een probleem in dit land. Dan moet dringend gekeken worden wie echt noden heeft. Meer jobs creëren zodat minder mensen afhankelijk zijn, is ook een uitdaging.

bulletMaria Verheirstraeten: Solidariteit: leuk detail = is een vrouwelijk woord -  voor mij betekent dit  samenhorigheid, betrokkenheid naar de andere toe, geen betutteling of medelijden maar een samen werken aan  zelfredzaamheid en gelijkwaardigheid  én  waarbij de eigen individuele vrijheid niet verloren gaat.
bullet Nancy Vercammen: Solidariteit is nodig in een samenleving. Iedereen is het erover eens dat we moeten besparen, maar dat mag niet afgewenteld worden op de middenklasse en de werkende mensen. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Ik sta ook sterk achter het voorstel om de fiscale bijdragen te herverdelen. Dit betekent dat we de fiscale lasten op arbeid verlagen alsook de vennootschapsbelasting voor KMO’s. Zo geven we kleine bedrijven een betere kans op succes. We vragen aan de grootste spelers (multinationals) een eerlijkere bijdrage. Solidariteit brengt iedereen welvaart en geluk.
bulletHeidrun Van Moeseke: Als belastingbetaler zijn wij allemaal solidair; met werklozen, langdurig zieken,… Maar als Vlaming de bodemloze put in Wallonië blijven spijzen, zonder dat er echt duidelijk is wat er met onze centen gebeurt, dat is een stap te ver. In ons eigen Vlaanderen zijn er nog te veel mensen die onder de armoedegrens leven of op een wachtlijst voor een sociale huurwoning staan. Zorg ervoor dat eerst deze vele Vlamingen geholpen worden, en dan kan je elders bijkomende investeringen doen.
  1. waar moeten belastingen (niet) voor worden gebruikt:

bullet

Katja Gabriëls: Belastingen zijn nodig om ons land draaiende te houden, het is eigenlijk bijzonder simpel: zonder inkomsten geen uitgaven, dus alles wat een overheid financiert, wordt betaald met belastingen en zoals in elk goed huishouden moet er dus bijzonder hard gelet worden op wat men uitgeeft. Open VLD weigert een verhoging van belastingen op werken, sparen en investeren. Opdat onze economie, de motor van ons land, zou blijven draaien.

bulletMaria Verheirstraeten: Ik heb er geen probleem mee om belastingen te betalen.  Belangrijk voor mij is wat ik ervoor in de plaats krijg :  veiligheid, degelijke wegen, culturele infrastructuur,  een gezond leefmilieu, onderwijs,  efficiënte gezondheidszorg ………..maar de zwaarste schouders moeten de zwaarste lasten dragen,  dus mensen én gezinnen die weinig of niets hebben zouden ook maar een minimum aan belastingen moeten betalen. Waar ik wel problemen mee heb is de belastingsfraude.  Deze dient  fundamenteel en onmiddellijk  ernstig aangepakt te worden.  Men zal dan een pak centen op tafel krijgen waar heel veel kan meegedaan worden !
bullet Nancy Vercammen: De belastingen zijn nodig om ons land draaiende te houden. Maar bij de keuzes in de uitgaven moet men duidelijke  prioriteiten stellen. Men moet kiezen voor deze uitgaven die op langere termijn een verbetering betekenen voor de mensen en de welvaart. Nutteloze, onefficiënte uitgaven kunnen niet meer.
bulletHeidrun Van Moeseke: Het verwondert niemand dat wij als Vlamingen bij de grootste belastingbetalers zijn van Europa. Jaar na jaar werden belastingen (ondoorzichtig) verhoogd en dit allemaal als excuus om niet te moeten besparen. Ondertussen is de bom gebarsten en kunnen we niet anders. Het Vlaams Belang is in ieder geval héél duidelijk tegen iedere vorm van belastingsverhoging. Geef de consument meer beweegruimte en geef een zaakvoerder dat ene personeelslid meer, zo zal onze economie terug gezond kunnen worden.

 

 

links naar sites van verenigingen over:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

links naar
winkels en bedrijven uit deze gemeente

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

verkiezingen 14/10/12
 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 23/12/16. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.