Omhoog 29-12: Het brandt ... (coŲrdinatie bij rampen) 22-12: Een dag van vrede 15-12: Over laten gaan en redden ... 8-12: Kritische media ? 1-12: (anders-)globaliseren ? 24-11: Onveiliger ? 17-11-02: Nut hulpacties ? 10-11: Witte raven 1-11: te veel info ?

 1-11: te veel info ?

 

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

Redactioneel - nieuwsbrief
24-4-04: Vrije meningsuiting !
columns '03
Columns '02

 

Omhoog 

1 november 2002
Informatie, informatie, informatie ...

De informatiemaatschappij heeft een steeds grotere impact op iedereen. Wie zich niet meer informeert, of de nieuwe informatiewijzen niet beheerst, geraakt achterop. Het is, hoe spijtig men dat ook mag vinden, maar al te waar. Deze website probeert om meer mensen toegang te geven tot informatie over wat nabij gebeurt, maar ook op Vlaams, Belgisch en zelfs Europees vlak. Maar ook aanzetten tot discussie, tot het nemen van initiatieven om zo nog meer mensen op weg te zetten in deze informatiemaatschappij. En er bovenop is het de bedoeling er een sociaal doel aan te koppelen.

Waarom dit initiatief ? Is er al niet genoeg informatie met kranten, lokale televisie en radio, met andere websites ? Wij dachten van niet.

In die informatiemaatschappij is er enerzijds een veelheid aan informatie, anderzijds een verschraling. Informatie kan en moet vanuit verschillende opvattingen en invalshoeken worden aangeboden om een kritische kijk op de gebeurtenissen mogelijk te maken. Bij uitgevers van kranten is verkopen echter belangrijker geworden dan goede informatie brengen. Door te vulgariseren en met oppervlakkige onderwerpen hoopt men zoveel mogelijk betalende lezers en kijkers (nodig voor reclameinkomsten) te werven. En door de vele fusies is het aantal invalshoeken (te) sterk verminderd waardoor de lezer/kijker een steeds engere visie voorgeschoteld krijgt.

Voor wie op zoek is naar informatie is het ook dikwijls moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Websites als deze proberen vanuit een zekere logica een gids te zijn naar kwalitatieve basisinformatie en tegelijk nieuws te brengen, zo objectief mogelijk maar wellicht toch onbewust vanuit een eigen invalshoek. En ook u krijgt hier de kans uw mening te geven over de gebeurtenissen in de eigen omgeving, Vlaanderen en BelgiŽ, en Europa. Het kan zo enkel bijdragen tot de hoger genoemde kritische kijk.

Bovendien is er het sociale luik aan deze website. U bepaalt of het initiatief waardevol genoeg is om de sociale doelen te steunen. 

De keuze van de sociale doelen heeft twee verklaringen. Er is het feit dat de initiatiefnemers voor deze site ook aan de basis van beide acties lagen. Maar vooral willen we aantonen dat het noodzakelijk is iets te doen aan de noden dichtbij en die van verder van ons bed. En dat laatste is niet alleen uit te leggen als menslievendheid. Gewoon zelfbehoud en het welzijn van onze eigen latere generaties zal er ons toe dwingen om meer mensen te laten genieten van het leven van de meesten in ons land.

Laat ons weten of u achter dit project kan staan en of u er op een of andere manier wilt aan helpen. We zijn er ons van bewust dat inhoudelijk en naar vorm en structuur deze website nog veel kan verbeteren. Met uw hulp en raadgevingen wordt het ook voor ons een leerrijke ervaring.

Nico

Uw reacties:

Iedereen kan reageren, ook gemeentebestuur en politieke fracties.

Stuur uw tekst het liefst in een Word-bestand. Beperk de grootte tot maximaal 60 lijnen, aub. Teksten mogen/moeten kritisch zijn maar racistische of beledigende gedeelten  worden geschrapt.

 

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Beoordeel het gemeentebestuur

vergelijk met beleidsplan 07-12

 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 25/03/12. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2011 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.