Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

mei 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

31 mei 2003:
Koenraad D'Heer mooiste boer ?

In De Streekkrant van deze week staat dat Koenraad D'Heer (Heirweg 11) wil deelnemen aan de wedstrijd 'Mooiste boer van Vlaanderen'. Zijn motivatie is het imago van de boer opvijzelen en vooral het beeld van boer Charel als beeld van de Vlaamse boer helpen vernietigen. In het artikel komt ook het poëtische van Koenraad aan bod. Al enige tijd zet hij regelmatig een nieuwe spreuk op een van zijn velden, om voorbijrijders op de noodzaak van goede landbouw te wijzen. Wordt vervolgd.

Aanvulling 22.45uur:
De wedstrijd wordt georganiseerd door een Gentse onafhankelijke organisatie. In de jury zitten vertegenwoordigers van onder meer Boerenbond (BB) en het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Er zouden zo'n 40 kandidaten zijn. Wie wou deelnemen diende een cv, twee foto's en een motivatie op te sturen.  Koenraad kreeg daarvoor de hulp van vrienden, zelfs van een fotograaf die in Engeland woont. "Het gaat er bijna aan toe zoals bij de verkiezingen voor politici, waarbij kandidaten ook een hele ploeg achter zich hebben", zegt hij. zijn motivatie is duidelijk:een bijdrage leveren tot een beter imago van de landbouwers. "Wij verdienen er onze boterham mee, maar beseffen goed dat de natuur verdedigen een onderdeel van onze taak is." In het verleden nam hij deel aan initiatieven opgezet door landbouworganisaties, zoals persconferenties en opendeurdagen. "Maar ik wil mijn eigenheid bewaren", benadrukt hij.
Het was de bedoeling al begin mei de 16 geselecteerden aan te duiden, maar de beslissing zou nu pas in juni worden bekendgemaakt, in Astene (Deinze) tijdens de Nacht van de Mooiste Boerin (de wedstrijd die vorig jaar werd gehouden). Nadien volgen nog een praktische proef in augustus en de eigenlijke verkiezing in september. Of Koenraad daar nog bij is enhoe d Donkgemeenten hem eventueel kunnen helpen, verneemt u op nkb informatief.

 

29 mei 2003:
'Onze buitenlanders'

bullet

Hoe zit het met Frank Maes (Overmerenaar maar woonachtig in Mere), sinds 30 maart te voet op weg naar Compostella. Gisteren kwam hij aan in San Juan de Ortago, op zo'n 500km en vermoedelijk twintig dagen van zijn doel. Lees hier zijn dagboek met wedervaren, en hoe je zijn tocht en zo wetenschappelijk onderzoek naar wiegendood kan sponsoren.

bullet

Niet alleen in Algerije beefde de aarde de voorbije week. In Japan, zo'n 400km ten noorden van Tokio was die gelukkig veel minder erg en maakte er, voor zover gemeld in onze media, geen slachtoffers. Mochten onze Berlaarse Japanners meer weten, we zijn er benieuwd naar.

bullet

Pater De Visscher, missionaris in Congo, werkt, als onze informatie juist is, niet echt in het gebied dat de jongste dagen spijtiggenoeg zo dikwijls in het nieuws komt. Wat niet wil zeggen dat het bij hem zo veilig is. Ook daar is er sprake van tegen elkaar strijdende partijen. We hopen nog altijd iets van hem te kunnen melden.

29 mei 2003:
Uit het politieverslag

Inbraak in woning
Dinsdag werd in Blauwhofdreef in Berlare een inbraak gemeld in het huis van een onlangs overleden vrouw. Omdat er niemand in woonde was ook het nachtslot niet aangebracht. De buit omvatte verschillende electrische toestellen, siervoorwerpen, een fiets en een glasservies.
   

27 mei 2003:

Drug-, alcohol- en tabakvrije Mega-toneelfuif
Als slothappening van een schoolactie om leerlingen te leren 'neen' zeggen tegen allerlei verslavende middelen organiseert politiezone Berlare-Zele morgen, woensdag 28 mei vanaf 19 uur, in cultureel centrum Stroming een toneelopvoering met aansluitend een drug-, alcohol- en tabakvrije fuif. Alle klassen die aan de de zogenaamde Mega-actie deelnamen, de leerkrachten en ook de ouders zijn uitgenodigd. De kinderen uit Zele krijgen gratis belbusvervoer. De toneelopvoering 'Wat doe je in de kou ?' brengt herkenbare situaties in het kader van de actie. Voor Mega kreeg de politie de steun van Rotary Dendermonde, De Lijn en de beide gemeentebesturen.

 

26 mei 2003:
Geen nieuws ...

Geen nieuws is goed nieuws, zeker. Maar dan mogen we niet denken aan wat in Irak, Congo, Algerije, China, Taiwan ... gebeurt.

 

24 mei 2003:
Urban Trad tweede

Urban Trad behaalde in het Eurosongfestival in het Letse Riga een schitterende tweede plaats, op twee punten van Sertab, de Turkse Madonna die ook al met Voice Mail een plaat opnam, en met een punt meer dan het Russische t.A.t.U. Opvallend was dat tijdens het hele verslag van André Vermeulen en Anja Daems met geen woord werd gerept over Soetkin Collier, de groepszangeres uit het Waasland, die van de RTBF niet meemocht omdat ze onder invloed van haar ouders tijdens haar jeugd en studententijd intussen afgezworen extreem-rechtse sympathieën had. Enkel in het journaal achteraf werd gezegd: "Urban Trad zonder zangeres Soetkin Collier".  Lees ook hier.

 

24 mei 2003:
Computers voor Vîrtop

Bij de openbare verkoop van OCMW-bureel- en keukenmateriaal kon de actiegroep voor het Roemeense adoptiedorp Vîrtop twee computers kopen. Die gaan deze zomer naar de school ginder om een computerklas te kunnen starten. De groep zoekt nog enkele tweedehandscomputers. Over de werking rond Vîrtop, lees hier.

 

24 mei 2003:
Alles kan beter

Onder dit motto willen we, zes maand nadat deze site is voorgesteld, uw mening horen over het nut, de inhoud en de vorm: hoe toegankelijk is de site, zijn onderwerpen gemakkelijk te vinden, hoe zit het met de leesbaarheid, voorstellen voor andere onderwerpen, voor medewerking aan bekendmaking, nieuwsinbreng of aan debatten ..., alle reacties zijn welkom.

In die bijna zes maanden (204 dagen) bezochten meer dan 4100 mensen de site. Vooral de voorbije maand steeg het dagelijks aantal tot boven de dertig. De aandacht voor de verkiezingen is daar een deel verantwoordelijk voor.

Waar we (voorlopig) nog niet in slaagden is in nieuws brengen over de ervaringen van vroegere bewoners uit de Donkgemeenten die om studie-, werk- of andere redenen langere tijd in het buitenland verblijven. Wie zet de eerste stap ?

 

23 mei 2003:
De media en verkiezingen

Koen Brynaert heeft bedenkingen bij de manier waarop de media de verkiezingen naar de kiezer bracht. Ze zijn te lezen bij een eerdere reactie op 'Inhoud of verpakking'. Wat denkt u ?
Overigens willen we ons verontschuldigen voor het afwezig blijven van reacties van de plaatselijke kandidaten. We doen dit weekeinde een poging. Ze mogen uiteraard ook zelf de eerste stap zetten...

 

22 mei 2003:
Brandweervrouwen

Er kwam vandaag nog een reactie binnen over de 'brandweervrouwen'. Zie hier.

 

21 mei 2003:
De 'vrouwen bij de brandweer'-enquête

Raf Maes (Rafken de pompier) vindt alvast dat er gerust vrouwen bij de "vrijwillige" brandweer mogen aantreden. Voorwaarden zijn dat ze er zowel fysisch als psychisch bekwaam voor zijn en er de tijd voor vinden/hebbe, indien ze kinderen hebben. Bovendien is belangrijk hoe de partner er tegenover staat. Zijn er nog meningen ?

Nog dit: in Zele zijn er twee vrouwelijke pompiers, een al zo'n vier jaar een andere sinds vorig jaar als stagiaire. En naar verluidt gaat dat zeer goed.

21 mei 2003
Was het dat wat Stevaert fluisterde ?

In de column veronderstelden we gisteren dat Steve Stevaert zondagavond bij Karel De Gucht misschien een oplossing in het oor fluisterde om Agalev toch in de Vlaamse regering te houden. Vanmorgen bleek dat hij bereid is voor Limburg een Agalev'er als senator te coöpteren. Zou het dat geweest zijn wat hij fluisterde ?

21 mei 2003:
Virus en simgevaar

Wim Arbijn laat weten dat er een nieuw héél gevaarlijk virus de ronde doet: het 'eet'  de hele harde schijf leeg ! Wie een bericht ontvangt met als onderwerp 'your friend d(apestaart-teken)fit', mag het zeker niet openen. Meer info hierover is te vinden op de site van mcafee op
http://vil.mcafee.com/dispVirus.aspvirus_k=98543&.

 En voor gsm'ers is er de waarschuwing niet terug te bellen naar 0141 45 51 14. En als je zogezegde provider je belt en vraagt om de 09# code in te drukken, zeker niet doen. In beide gevallen haal je zo een kaper in het toestel die op jouw kosten belt !

20 mei 2003:
Nieuwe notarissen

Voor wie het nog niet zou opgevallen zijn, zowel voor Berlare als in Overmere is een nieuwe notaris benoemd. In Berlare 'zetelt' (om het bij verkiezingstermen te houden) P(aul ?) De Meirsman en in Overmere Lutgard Hertecant.


20 mei 2003:
"Doet dat dan maar, hé"

Een, niet echt al goed uitgewerkte, column over de verkiezingsgesprekken achter de camera en het gebruik van taktiek.

 

20 mei 2003:
Brandweerkandidate haalt het niet

Tijdens de geheime zitting van de gemeenteraad, gisteren, werden zes brandweerstagiairs aangeduid. Astrid De Sutter, die als enige vrouw aan de selectieproeven had deelgenomen, haalde het niet. De gemeenteraadsleden baseerden zich op de testresultaten die hen door de jury waren meegedeeld. Waarbij nog eens de oproep: vindt u dat er vrouwen bij de plaatselijke brandweer mogen ? Reacties zijn welkom.

 

19 mei 2003:
De column komt wellicht morgen. Met die verkiezingen en de gemeenteraad ...

19 mei 2003:
Een sporthal voor Overmere

De gemeenteraad keurde vanavond een voorontwerp goed voor een sporthal in Overmere, naast het nieuwe voetbalplein. De bouw zou in twee fazen gebeuren. De eerste - de grote zaal, cafetaria en douches - wil men nog dit jaar aanbesteden, de tweede - en polyvalente zaal met erboven een conciërgewoning - komt later. Meer over de gemeenteraad lees je hier.

 

19 mei 2003:
Nog meer verkiezingsnieuws

De uitslagen zijn aangevuld met de laatste cijfers. De reacties vragen we morgen op, als een en ander al wat is bezonken.

 

19 mei 2003
Ex-Overmerenaar te voet naar Compostella

Frank Maes, een Overmerenaar die nu in Mere woont, vertrok van daar op 30 maart te voet naar Compostella. Met deze bedevaart van zo'n 2000km wil hij een studieproject over wiegedood steunen. Er zijn al verschillende sponsors, andere zijn welkom. Gisteren overschreed hij de Frans-Spaanse grens, op 15 juni wil hij in Compostella zijn. Wie zijn wedervaren wil volgen, klikt hier.

 

19 mei 2003:
Leren met dodehoek omgaan

Als preventie tegen ongevallen met vrachtwagens krijgen de leerlingen van het derde tot zesde leerjaar uit de gemeenschapsschool in Berlare op woensdag 21 mei een theorie- en praktijkles over de dodehoek en hoe er mee om te gaan. De praktijkles gebeurt met een vrachtwagen van het bedrijf van Florent Buyl, een Berlarenaar met een transportbedrijf in Lokeren. Ook in Zele werkte hij de voorbije weken mee aan dergelijke acties.

 

18/19 mei  2003:
Hoe verlopen de verkiezingen (02.00 uur)
Het tellen van de stemmen van kanton Zele duurde tot bijna 19 uur. Uiteindelijk toonde die dat de VLD haar positie als sterkste partij nog vergrootte en van 26,53 naar 31,90% klimt. CD&V blijft de tweede partij maar daalt wel met 2,6% naar 21,79. sp.a-Spirit klimt over het Vlaams Blok en kreeg 19,16%. De SP haalde vorige keer 11,5%. Het Blok steeg met een half procent naar 16,96. NVA klimt in kanton Zele over de kiesdrempel (5,48%), Agalev valt er onder (2,60%) na een daling van 5,74%. Het Liberaal Appel blijft hanten op 0,73, evenveel als Vivant. De andere kleinere partijen blijven onder het half procent. Lees hier verder.

 

18 mei 2003:
Hoe verlopen de verkiezingen (11.40uur)
VLD-partijvoorzitter Karel De Gucht heeft zijn stem uitgebracht. De VLD-persdienst had de grotere pers vooraf getipt wanneer dat zou gebeuren. VRT, VTM, Kanaal 3 en ook enkele krantenfotografen waren dan ook aanwezig. Voorspellingen wou hij niet doen, enkel zeggen dat hijzelf op veel namen had gestemd. Wie rond hem in de rij stond voor stemlokaal 24 in de Gaver stond er wat onwennig bij. Berlare is duidelijk nog niet gewoon met nationale personaliteiten om te gaan. En misschien ook omgekeerd. Of is dat eveneens een onderdeel van het 'vorm of inhoud ?'-probleem ?

 

18 mei 2003:
Kind en Gezin terug in Molenstraat

Op maandag 19 mei gebeuren de consultaties van Kind & Gezin in Berlare opnieuw in 'hun' gebouw op de hoek van de Molenstraat en de Molendreef. De voorbije maanden liet de gemeente het volledig renoveren.

 

18 mei 2003:
Hoe verlopen de verkiezingen (9.50uur)

bullet

Zowel in Berlare als in Zele zijn de stemcomputers tijdig en goed opgestart. De verantwoordelijken zijn wel verrast door de hoge opkomst van bij de start, temeer omdat toch tot 15 uur kan worden gestemd.

bullet

Voor het kanton Zele worden geen tussenverslagen bekendgemaakt. Het is dus wachten tot omstreeks 17 uur om, maar dan wel de volledige uitslag te kennen.

bullet

Nog dit: wie zijn oproepingsbrief verloor of toch nog een volmacht nodig heeft, kan in het gemeentehuis terecht.

bullet

Op de verkiezingsroddelspagina komen vanavond en morgen reacties van de kandidaten uit Berlare en Zele.

17 mei 2003:
Laatste verkiezingsinformatie

Een dag voor de verkiezingen is het misschien nog eens nuttig de bladzijden hierover te bekijken en de roddels na te lezen ... Wie nog voor 18 uur iets aanbrengt, komt er met zijn bericht nog bij.

17 mei 2003:
Sluiting Dexia-kantoor

Uit goed ingelichte bron is vernomen dat het Dexia-kantoor aan de E.Hertecantlaan (het vroegere Bacob) op 1 november verdwijnt. Klanten worden doorverwezen naar het kantoor in Zele of bij het vroegere Gemeentekrediet. Naar verluidt zou er nog geen nieuwe bestemming zijn voor het lokaal. Hier en daar is ook al gezegd dat het ACW en de CM zouden verhuizen, maar dat bericht is niet bevestigd.

17 mei 2003:
Mensen met een handicap integreren

In Zele zijn er morgen, 18 mei, op en rond het gemeentelijk sport- en wandelpark Ter Elst allerlei activiteiten die willen aanzetten tot een betere integratie van mensen met een handicap. Dit is het soort activiteiten die ook het Berlaarse Kinderfonds wil stimuleren, maar waarvoor het afhangt van initiatieven die in samenwerking met de gemeente en andere verenigingen worden genomen. Wie wil meehelpen ? Lees ook de pagina over het Kinderfonds en iets over Hoe integreren ?

16 mei 2003:
Is er nood aan een sportraad ?

Vanvond is de vergrote polyvalente zaal van de sporthal in Berlare geopend en maandag komt het voorstel van een sporthal in Overmere voor de gemeenteraad. Met al die infrastructuur wordt de taak van de sportclubs nog belangrijker.

Reagerend op het discussiethema daarover, kwamen Wouter Dierinck en Wim Arbijn terecht bij de vraag of een sportraad nuttig zou zijn. Zij zouden graag ook anderen daarbij betrekken. Dit was het discussiethema en lees hier de reacties.
En wie vindt dat sportclubs een preventiebijdrage tegen drugs kunnen/moeten leveren ?

15 mei 2003:
Geen vrouwen bij de brandweer ?

Volgende maandag bespreekt de gemeenteraad, maar spijtiggenoeg in geheime zitting, de aanstelling van zes stagiairs bij de brandweer. Naar verluidt is er nogal wat opschudding omdat vrouwen blijkbaar geen kans krijgen in het Berlaarse corps. Vindt u dat er vrouwen bij mogen ? Laat het ons weten.

15 mei 2003:
Koen Schockaert naar GBA

Deze week raakte bekend dat Koen Schockaert, die in Overmere woont (nog ?), van Club Brugge naar GBA verhuist. Hij is niet de eerste inwoner uit de Donkgemeenten die bij die ploegen speelt. Roger Beelaert speelde bij het vroegere Beerschot en Danny Christiaens was keeper bij Brugge.

14 mei 2003:
Agenda gemeenteraadszitting

Een dag na de verkiezingen, maandag 19 mei (20 uur), verzamelen de gemeenteraadsleden voor een gemeenteraad. De interessantste punten lijken de voorstelling van het voorontwerp van de sporthal in Overmere, en de goedkeuring van de heropbouw van de, intussen bijna helemaal ingestorte loskaai aan het Sluis in Berlare. De volledige agenda is te lezen op de website van de gemeente.

14 mei 2003:
CD&V meeting

Een verslag van de meeting van vanavond en ander plaatselijk verkiezingsnieuws, lees hier.
En wie thuis eens wil oefenen met een stemsimulatie, klik hier.

14 mei 2003:
Kabarka-uitbater veroordeeld

Gisteren veroordeelde de rechtbank de eigenaar van dancing Kabarka en een medeplichtige tot celstraffen en tot de verbeurdverklaring van drugswinsten. De rechter stelde dat men duidelijk op de hoogte was van het drugsdealen en er zelf op verdiende. Na de invallen van de rijkswacht liet burgemeester Van Sande de dancing sluiten. De uitbater verkreeg dat Kabarka terug openmocht, onder bepaalde voorwaarden. Daarom wou de rechter nu niet tot sluiting overgaan. 

13 mei 2003:
Vlaams Blokmeeting

Hier vindt u een verslag van de meeting van vanavond. En morgen komt Etienne Schouppe een volgende aflevering brengen in de 'De Gucht'-aanval.

12 mei 2003:
Opening polyvalente zaal sporthal
 
Op vrijdag 16 mei (18.30 uur) heropent de vergrote polyvalente zaal van de sporthal (in Berlare). Voor het schepencollege is dit tevens de gelegenheid om enkele winnaars van gouden en zilveren medaillewinnaars op het Belgische judokampioenschap te huldigen. Er zijn ook demonstraties van judo, karate en jiu-jitsu, de sporten die het meeste van deze zaal gebruik maken. Zou dat toevallig zijn, twee dagen voor de verkiezingen ?

12 mei 2003:
Verkiezingsroddels

Voor nieuwtjes over de verkiezingen in de Donkgemeenten, klik hier... Wie iets kan aanbrengen is altijd welkom.

12 mei 2003:
Uit de kindermond

De column is eigenlijk een verslag van de kindergemeenteraad van Zele, een initiatief dat ook hier nuttig zou kunnen zijn.

11 mei 2003:
Stofferis wint Oost-Vlaams wielerkampioenschap

Meer dan 180 wielrenners 'Elite zonder contract' namen vanddag deel aan het Oost-Vlaams kampioenschap, met start en aankomst aan het Donkmeer. Rieno Stofferis haalde het, na een snelle wedstrijd, in de spurt van Cockuyt en Schoonjans. Plaatselijk renner Van Miegeroet zat enkel ronden vooraan in een kopgroep van 5, maar die kon niet optornen tegen het peloton dat aan meer dan 50 jaagde. Tijdens de receptie achteraf werden heel verschillende verkiezingskandidaten opgemerkt. Die receptie, in de Festivalhal, was er ook voor schepen Julien Spruyt, die zijn 60 ste verjaardag vierde. 

9 mei 2003:
Nog reacties

Wim Arbijn stuurde zijn reactie op de taken van sportclubs. We willen hier nog een element aan de discussie toevoegen: kunnen/moeten sportclubs helpen om het drugsgebruik bij de jeugd  tegen te gaan ? Of behoort dat niet tot hun taken ?

9 mei 2003:
Europadag

Op 9 mei 1950 sprak ene Robert Schuman, Frans minister, de rede uit die tot de oprichting van eerst EGKS, later van de EEG en Euratom zou leiden, de voorlopers van de Europese Unie. Die Unie zorgde al voor meer dan 50 jaar vrede en een vooruitgang van de welvaart voor de meeste van de inwoners van de, intussen van 6 tot 15 en volgend jaar wellicht tot 25 lidstaten, en vooral, tot 450 miljoen mensen aangegroeid. Voor meer info, zie hier.

8 mei 2003:
Het OCMW verkoopt

Op zaterdag 24 mei verkoopt het OCMW allerlei goederen die het niet meer gebruikt: een diepvrieskamer, keukenapparatuur, kantoormeubilair, PC's ... Belangstellenden kunnen de goederen vanaf 13.30 uur bekijken in de recreatiezaal van rusthuis Ter Meere (Overmere) en voor 17 uur een schriftelijk bod doen. De opening van de enveloppen gebeurt om 17 uur. Kandidaat kopers moeten dan aanwezig zijn en na contante betaling de gekochte goederen meenemen. Dit geldt uiteraard niet voor de diepvrieskamer uit rusthuis Herfstvreugde (Berlare), die na afspraak, vooraf kan worden bekeken. Meer informatie bij Freddy Schollaert of bij François Moyson (09-367.40.48).

8 mei 2003:
Vogelredders gehuldigd

De jonge mensen uit Berlare die, na de olieramp met het schip Tricolore, in Oostende hielpen om vogels te redden, zijn met alle andere vrijwilligers door het stadbestuur van Oostende uitgenodigd voor een huldiging op zaterdag 10 mei.

8 mei 2003:
Serge Reding en François Baeyens

Vanavond bracht Canvas in de Histories-reeks een bijdrage over Serge Reding, een van de weinige Belgen die internationaal iets betekenden in het gewichtheffen. De uitzending zal ook wel herinneringen hebben opgeroepen bij François Baeyens uit Berlare, toen op Belgisch vlak een van de voornaamste concurrenten van Serge.

7 mei 2003:
Uit het politieverslag

Verkrachtingsverdachte aangehouden
Het onderzoek van de lokale recherche leidde gisteren tot de aanhouding van een verdachte in een verkrachtingszaak. Die gebeurde vorige woensdagavond na een feest op een camping. De verkrachte vrouw had klacht ingediend tegens onbekenden, maar het onderzoek spitste zich toe op iemand die na het feestje door de vrouw en haar vriend thuis was uitgenodigd om nog iets te drinken. Het onderzoek bracht blijkbaar voldoende gegevens op om de onderzoeksrechter tot aanhouding te laten overgaan. Het zou een 25-jarige Berlarenaar betreffen die niet meer in de gemeente woont. 

6 mei 2003:
Verkiezingsroddels

Vanaf vandaag vind je op Verkiezingsroddels randverhalen over de verkiezingen in de Donkgemeenten. Heb je zelf iets opvallend gezien of gehoord, laat het dan weten, aub. Het 'roddel' in de titel wil niet zeggen dat zomaar alles op deze bladzijde komt ...

6 mei 2003:
Uit het politieverslag

Verkeersongeval met gekwetste
Gisterenavond, omstreeks 20 uur, botsten aan de Em. Hertecantlaan de wagens van Kathy H. (37 jaar) uit Berlare en van Dirk T. (43 jaar) uit Dendermonde. Dirk T. diende naar het ziekenhuis van Dendermonde overgebracht. De geparkeerde wagen van Hilda M. uit Londerzeel raakte bij dit ongeval beschadigd.

5 mei 2003:
Reacties

De eerste meidagen zetten Wouter Dierinck aan om te reageren op het discussiethema over de taken van sportclubs en op het randartikel over politieke inhoud en verpakking. Wie antwoordt ?

4 mei 2003:
Leren uit fouten

In de column van deze week enkele bedenkingen over leren uit de geschiedenis, met een oproep om zich actiever te informeren over politiek en over wat politici in onze naam doen. Reageren mag...

2 mei 2003:
Ik stem 50

Dat staat op een bord in de tuin van het huis in de bocht van de scheiding Brugstraat-E.Hertecantlaan. De bewoners willen de automobilisten die uit Schoonaarde komen duidelijk maken dat de brede weg niet moet aanzetten tot sneller rijden. 

1 mei 2003:
Gemeenteraad

Hier is een uitgebreider verslag van de gemeenteraad van 28 april.

1 mei 2003:
Verkiezingen: Inhoud of verpakking ?

De media schenken veel meer aandacht aan de verkiezingen. "Te veel", zeggen sommigen, "Te veel amusemen en te weinig inhoud", hoort men ook. Geef je reacties op enkele van deze bedenkingen.

En voor wie niet naar het gemeentehuis kan om het stemmen op de computer eens te oefenen, is er hier een handleiding (pdf-bestand). Je kan de tekst eventueel afdrukken.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.