Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

Verkiezingsroddels

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Verkiezingen 8-10-2006
Verkiezingen 13-6-04
Verkiezingen 18-5-03
CD&V nieuwjaar
VLD nieuwjaarsreceptie
sp.a nieuwjaar

 

Omhoog
14-5:CD&V meeting
13-5:Vl.Bl. meeting
Reacties roddels

Op deze bladzijde komen, tot aan de verkiezingen, allerlei verhaaltjes in de rand van de verkiezingen. Heb je er zelf een, laat het ons dan weten.

21 mei 2003:

bullet

In de column van deze week hebben we het over taktiek bij de verkiezingen, naar aanleiding van enkele gesprekken die de VRT in de rand van de verkiezingsshow opnam. Daarbij ondermeer over wat Stevaert als oplossing voor de Vlaamse regering in het oor van De Gucht fluisterde. Vanmorgen raakte bekend dat hij Agalev een gecoŲpteerd senator in Limburg wil geven. Was het dat wat hij fluisterde ?

19 mei 2003:

bullet

De gordijntjes van de kieshokjes zijn blijkbaar te klein. Verschillende getuigen gaven toe dat ze eigenlijk weinig moeite zouden moeten doen om te zien wat de kiezer aantikte op de computerschermen. De hokjes vergroten is uitgesloten, nieuwe gordijntjes, breder of zwaarder, worden overwogen.

18/19 mei 2003:

bullet

02.00.
- Voor de uitslagen zie hier.

Enkele verhalen uit de kiesbureau's:
- Zowel in Uitbergen als in bureau 17 in Belare bood zich iemand in bikini aan. In Overmere waren er twee in short en zwemvliezen. Deze mensen hopen op een vliegticket van Virgin Airlines.
- De stemmen van de 12 stembureaus waren om 17.27uur in het centraal telbureau in Zele. Bureau 19 (uit Overmere) was het snelste: om 16.01.  In sommige bureaus diende men tot na het officiŽle sluitingsuur mensen toe te laten omdat het electronisch stemmen inderdaad wat trager verliep. Er waren enkele informatieschermen bijgeplaatst en ook de overgang van de schermen was wat vertraagd, vooral om oudere mensen de kans te geven alles te lezen. De voorzitters dienden ook regelmatig te helpen. Waar mogelijk gebeurde dat helpen door familieleden. Het bleek in sommige bureaus dat het leesvermogen sterk daalt, ook bij jongere mensen. 
- Er waren verschillende nieuwe voorzitters in de kiesbureaus. Berlare verloor sinds de vorige verkiezingen twee ervaren voorzitters: Eddy Langbeen en Hendrick De Meyer. De nieuwe mensen kweten zich goed van hun taak. Het bleek opnieuw niet zo gemakkelijk om genoeg kandidaten te vinden voor de verschillende taken. Wie er bij was, bleek het zich achteraf niet echt te beklagen.

bullet

9.50 uur. Zowel in Berlare als in Zele zijn de stemcomputers tijdig en goed opgestart. De verantwoordelijken zijn wel verrast door de hoge opkomst van bij de start, temeer omdat toch tot 15 uur kan worden gestemd. Voor het kanton Zele worden geen tussenverslagen bekendgemaakt. Het is dus wachten tot omstreeks 17 uur om, maar dan wel de volledige uitslag te kennen. Nog dit: wie zijn oproepingsbrief verloor of toch nog een volmacht nodig heeft, kan in het gemeentehuis terecht.

17 mei 2003:

bullet

Vlaams minister-president Patrick Dewael (VLD) zou bij regeringsdeelname van zijn partij dus overstappen naar de federale regering. Speculaties over zijn eventuele opvolger zijn dus al volop begonnen. In Berlare is het een publiek geheim dat huidig partijvoorzitter Karel De Gucht die functie wel ziet zitten. Hoewel ook Europees commissaris hem wel zou liggen. Het Vlaams Blok zei dinsdag smalend dat De Gucht Berlare als het centrum van het heelal zag. Je moet hem toch nageven dat hij vanuit een kleine gemeente opklimt tot de hoogste beleidsregionen. 

16 mei 2003:

bullet

De verkiezingscampagne is blijkbaar uitputtend geweest en de toegelaten middelen allemaal op. Vandaag zat enkel  nog een klein sp.a-foldertje in de bus. Op tv is wel nog veel te beleven.

bullet

Onze ex-inwoners die nu ver in het buitenland wonen, mochten/moesten intussen al stemmen. Zo zitten de enveloppes met de stemmen van de Berlaarse AustraliŽrs nu in een vliegtuig ergens boven Afrika om morgen in Zaventem aan te komen, leerden we vanmorgen via de radio.

15 mei 2003:

bullet

Karel De Gucht (VLD) had premier Verhofstadt in januari al eens naar hier gehaald. Twee keer in een jaar zou wellicht wat te veel zijn. Uiteindelijk is Berlare nu ook zů groot niet. Geen VLD-verkiezingsmeeting hier, dus. Maar in de plaats konden de VLD'ers vanavond met de bus mee naar de slot-verkiezingsmeeting in Gent. En naar verluidt was de bus helemaal vol. Vele andere inwoners stuurde De Gucht een brief met verontschuldigingen: door het vele werk elders had hij de bewoners van Berlare wat over het hoofd gezien. En inderdaad, elke stem zou wel eens van belang kunnen zijn.

bullet

Greta D'hondt (CD&V) houdt dapper vol. Vandaag legt ze in een persbericht uit waarom de premier een (of zijn het er meerdere ?) zwart kruis op het voorhoofd heeft. 

14 mei 2003:

bullet

Vanavond riep de CD&V de troepen samen voor een laatste steunoproep. Een verslag vind je hier.

bullet

Greta D'hondt drijft het tempo nog op. Vandaag stuurde ze de pers twee nota's. De eerste moet aantonen dat het later mogen indienen van de belastingsbrief tot gevolg heeft dat wie moet terugkrijgen dat ook later ontvangt. Dat bezorgt de regering, volgens D'hondt, een mooier financieel plaatje. Het tweede kondigt een actie rond betaalbaar wonen aan, morgen in Rupelmonde.

13 mei 2003:

bullet

De arrondissementele verkiezingsmeeting van het Vlaams Blok werd, zoals verwacht, vooral een aanval op Karel De Gucht (VLD). Het verslag staat hier.

bullet

Iemand reageerde op de aanwezigheid van kandidaten tijdens allerlei manifestaties. Lees hier.

bullet

Volhoudster Greta D'hondt (CD&V) heeft het in haar persbericht vandaag over de gezondheidskosten die toch nog ten laste blijven van de patiŽnt, ondanks de maximumfactuur.

12 mei 2003:

bullet

Stemmen in de Gemeenschapsschool. Velen keken allicht verrast op omdat op de oproepingsbrief gemeenschapsschool Ten Berge als stemlokaal is vermeld. De reden is dat cultureel centrum Stroming op 18 mei al is ingenomen door de voorstelling van Othello door Het Gevolg - die zijn toch niet door het Vl.Bl. gevraagd, hoop ik -, iets wat al was toegezegd voor men de verkiezingsdatum kende. Kiezers zullen eens elders een drankje moeten zoeken om te bekomen van het vervullen van hun burgerplicht. De school heeft alvast een gelegenheidscafť klaar.

bullet

Tijdens de receptie om het succes te vieren van het provinciaal kampioenschap voor 'eliterenners zonder contract' ťn van de 60ste verjaardag van schepen Spruyt, werden de volgende verkiezingskandidaten opgemerkt: de burgemeesters Willy Van Sande (CD&V) en John Taylor (VLD), en Vlaams parlementslid Karel De Gucht (VLD). Tot een confrontatie kwam het niet: de eerste was al weg als de laatste toekwam. Komt er een confrontatie tussen De Gucht met Dewinter (Vl.Bl.) of met Schouppe (CD&V) de volgende dagen ?

bullet

Greta D'hondt (CD&V) blijft persberichten rondsturen. In die van vandaag heeft ze het over ingewikkelde berekeningen van Verhofstadt (VLD) om aan te tonen dat er minder werklozen zouden zijn. Met soms even ingewikkelde tijdsbepalingen wil zij het tegendeel bewijzen. Zij is echter bereid om samen met Verhofstadt officiŽle statistieken te raadplegen om te zien wie nu gelijk heeft. Zei onze prof statistiek niet dat statistieken zijn zoals bikini's: je ziet veel, maar niet het voornaamste ?

bullet

Twee dagen voor de verkiezingen opent het college van burgemeester en schepenen de vergrote polyvalente zaal van de sporthal. Hoewel zeker een aanwinst, toch een niet zo onschuldig gekozen datum ?

7 mei 2003:

bullet

Het Vlaams Blok doet ook mee aan het rondje De Gucht-pesten. Op 13 mei komt Filip Dewinter in hoogsteigen persoon naar De Dreef. Zoals in Zele, bij de oprichting van de plaatselijke afdeling, met de eigen veiligheidsdiensten ? Hij voorspelde die toen een belangrijke taak.

6 mei 2003:

bulletVLD-voorzitter Karel De Gucht wordt duidelijk geviseerd. Er werden al snorren op zijn affiches getekend, Ward Bijsen (Liberaal Appel en niet meer een vriend te noemen) koos zaterdag Overmere als startplaats voor een motor-campagnerit, en vandaag verspreidde de CD&V een aankondiging van een verkiezingsmeeting met voormalig spoorbaas Etienne Schouppe (ook al niet echt de beste vriend van De Gucht), burgemeester Van Sande en 'vele andere CD&V-kandidaten', op 14 mei in de Parochiezaal.
bulletCD&V'ster Greta D'hondt, die overigens ook al met affichebewerkers te maken kreeg, is heel actief met persberichten. Gisteren kwam er een over dienstenchecks die uitblijven, vandaag over de belastinghervorming die volgens haar meer beloften dan realisaties omvat. Eerder was er al een waarop ze iedereen oproept om haar verhalen te sturen over mislukkingen van paars-groen. 
bulletUit de jongste gemeenteraad. De VLD-oppositie vroeg om op te treden tegen aanhangwagentjes met verkiezingsaffiches die in het centrum worden vastgemaakt. Niemand bleek te weten of en eventueel hoelang die wagentjes mogen blijven staan. Volgens burgemeester Van Sande moet de politie maar optreden. Waarop hij er attent werd op gemaakt dat hij het hoofd is van de politie.
bulletWe melden al dat sinds enkele dagen aan de scheiding Brugstraat-E.Hertecantlaan een bord staat met 'Ik kies voor 50', een initiatief van een bewoner om mensen die richting centrum rijden aan te zetten de snelheid te beperken. Ook daar zijn verkiezingen goed voor.
bulletEen verhaal uit de oude doos. Burgemeester Van Sande, die aan Hogeweg 9 woont, kreeg bij een van de vorige verkiezingen een lading palen en borden voor zijn deur. Bij nazicht bleek dat die eigenlijk dienden geleverd bij Karel De Gucht, aan Hoogstraat 9. Na een telefoontje kwam alles toch op de juiste plaats. 

Uw reacties:

Stuur uw tekst het liefst in een e-mail of in een Word-bestand. Beperk de grootte tot maximaal 60 lijnen, aub. Teksten mogen/moeten kritisch zijn maar racistische of beledigende gedeelten  worden geschrapt.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje VÓrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.