Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

december 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

31 december 2003:
Uit het politieverslag
Begin van brand in woning
Waarschijnlijk door een kortsluiting in de motor begon vanmorgen een dampkap te branden in een woning aan de M. d’Hooghestraat. De bewoners waren thuis en verwittigden de brandweer. Daardoor bleef de schade beperkt.
In beslagname niet-verzekerd voertuig
Vanmorgen werd aan de Donklaan een wagen zonder geldige verzekering en inschrijving in beslag genomen. Dat gebeurde bij een controle omdat de wagen hinderlijk geparkeerd stond. De eigenaar was afkomstig uit Lokeren.

30 december 2003:
Oprichting sportraad

Wie langs het gemeentehuis loopt en de aankondigingen leest, kan zien dat sportverenigingen tot 15 januari schriftelijk een vertegenwoordiger voor de nieuwe gemeentelijke sportraad kan bekendmaken. 

30 december 2003:
Begroting met licht overschot

De begroting voor 2004 en de meerjarenplanning tot 2007 voorzien een overschot. Volgens schepen voor Financiën Luc Vercruyssen (CD&V) een gevolg van de meeropbrengsten van de belastingverhoging die vorig jaar is ingevoerd, de strenge controle op personeels- en werkingskosten, en een rigoureuze spreiding van de investeringen. De Gucht (VLD) riep dan weer het grotere gemeentefonds als reden aan en kloeg de hoge kostenstructuur van de gemeente aan, vooral dan wat culturele infrastructuur betreft.
De gemeenteraad gaf gisteren ook toelating om tegen Kalken te procederen tegen de geplande afsluiting van de verbindingsweg tussen Overmere en Kalken. Lees hier meer.

30 december 2003:
OCMW moet opruimen

Het OCMW moet van OVAM - of is het toch de Vlaamse Milieumaatschappij ? - ten laatste in oktober beginnen met de opruiming van ondergrondse tanks en vervuilde grond aan het rusthuis aan de Gaver. De tanks worden niet meer gebruikt sinds op aardgas is overgeschakeld, maar lekten vroeger en zorgden zo voor vervuilde grond. Het OCMW had gehoopt deze werken, raming €150.000, te kunnen uitstellen tot na de verhuizing van de bewoners naar de geplande nieuwbouw in Overmere en tot is beslist wat dan met het gebouw gebeurt. De werken houden uitgraving tot dicht bij het gebouw in.

29 december 2003:
Gemeenteraadsverslagen

Zoals reeds aangekondigd, vanavond bespreekt de gemeenteraad onder meer de begroting voor 2004. Misschien interessant om eens na te lezen hoe de bespreking er vorige keer aan toe ging ? Nog dit, vorig jaar werd in december beslist om met voorlopige twaalfden te werken omdat de begroting nog niet klaar was. Dit jaar kon men blijkbaar toch op tijd de knopen doorhakken. Wat die waren, wordt hopelijk vanavond duidelijk.

29 december 2003:
Nieuws uit Congo

Leo De Visscher stuurde uit Kikwit de beste wensen voor 2004, en bedankingen voor de aanmoediging en steun die hij bij zijn bezoek in augustus-september kreeg. Tegelijk ook wat nieuws over zijn werk in de plaatselijke gevangenis. Het volgende project wordt een cementen bevloering in de slaapzaal, om een einde te maken aan de schurft en besmettingen, veroorzaakt door wormen en insecten. Hij heeft het er ook over dat regelmatig nieuwe mensen toekomen, gevangen omdat ze geen papieren bij zich hadden. Die mensen worden eerst van hier naar daar verhuisd, wat hen uitput en ver van hun familie(hulp) brengt.

27 december 2003:
Wie kent dichter Georges Vansevenant ?

Nieuwsarme dagen zijn een goede gelegenheid om op het net naar andere sites te zoeken. Daarbij konden enkele interessante links op deze site worden geplaatst. We vonden hier ook vier titels van dichtbundels geschreven door Georges Vansevenant 'uit Berlare'. Heeft iemand daar meer informatie over ?

26 december 2003:
Gegevens over de Donkgemeenten

Uit het gemeentelijk jaarverslag over 2002 werden enkele gegevens gehaald over de gemeente, de brandweer en de scholen.

25 december 2003:
Kerstspel brengt universele boodschap

Het kerstspel aan het Sint-Annaplein lokte, ondanks het miezerige weer, opnieuw enkele honderden mensen, op zich al een erkenning voor de inspanningen van de initiatiefnemers en van de buurtbewoners. Paul Redant, de vorige pastoor van de Sint-Martinusparochie, was wellicht de meest opgemerkte aanwezige.
Zeventien keer het kerstverhaal op een andere manier brengen is zeker een prestatie. Nog meer dan de vorige jaren slaagde men er in om het universele van de boodschap weer te geven, los van religie. Met 'verander jezelf eerst en je verandert de wereld' beklemtoonde men het belang van aandacht (en inzet) voor je eigen omgeving én voor wat ver van hier gebeurt, en van aandacht voor kwaliteit van het leven, wat meer is dan het streven naar steeds meer. En de (al vroeger geschreven) speciale aandacht voor Kato, het gehandicapte meisje van Ludwig, de ontslagen werknemer van 'Scrooge', herinnerde aan de koninklijke boodschap.

25 december 2003
Donkmeer en Elegasten op VRT

Maandag herinnerde ex-voetballer Rik Coppens er aan dat hij op het Donkmeer leerde vissen (of het toch probeerde), zondag komen De Elegasten nog eens op het VRT-scherm, tijdens de Pré-historieaflevering over 1968. Niet te missen, dus.

24 december 2003:
Kerstspel aan het Sint-Annaplein

Het is niet de gewoonte hier activiteiten aan te kondigen. Voor het, intussen 17de, kerstspel aan het Sint-Annaplein, maken we graag een uitzondering. Morgenavond, om 18.30uur, brengen de buurtbewoners een verhaal gebaseerd op Dickens' Scrooge. Gratis, ook de soep nadien.

24 december 2003:
14 jaar geleden...

hingen er overal in de Donkgemeenten affiches met de aankondiging voor de inzameling voor Roemenië. Een week later was gekend dat Vîrtop de bestemming zou zijn.

24 december 2003:
Aandacht voor gehandicapten

Dat vroeg de koning in zijn kerstboodschap. In de Donkgemeenten tracht het Kinderfonds al sinds 1996 dat te doen, waarbij gezinnen met zwaar zieke en gehandicapte kinderen, en dan vooral zij die door de mazen van het sociale vangnet vallen, hulp kunnen krijgen met wat het zelf krijgt van verenigingen, door de pannenkoek- en andere verkoopacties. Het Fonds - en dat is naast het ongebondene het grote verschil met de zuilgebonden verenigingen voor gehandicapten - roept verenigingen ook op om bij hun acties aandacht te hebben voor gehandicapten en zo de integratie te bevorderen. 

De koning riep ook op voor Afrika. Eigenlijk steunde hij met die twee punten eigenlijk de visie om doorgedreven en blijvende aandacht en steun te hebben voor een probleem van hier als voor een van 'ginder'. In de Donkgemeenten is die visie al jaren verdedigd en omgezet door de oprichting van het 'Kinderfonds' en door de acties voor het Roemeense Vîrtop.

24 december 2003:
Begroting 2004 is klaar

Het schepencollege is klaar met de begroting voor volgend jaar en stelt die maandag 29 december voor (20 uur). Nieuw is de invoering van een vergoeding voor het aanpassen van bermen aan woningen. Ook die van het OMCW komt ter sprake. Verder worden subsidies aan verenigingen en enkele aankopen voorgelegd, onder meer van aankondigingsborden en voor de aanleg van een speelplein in Uitbergen. De agenda is te vinden op de officiële site van de gemeente

22 december 2003:
Zeelse erkenning voor Liesbet Cornelis

Vorige week kreeg de Berlaarse Liesbet Cornelis in Zele, samen met de andere kampioenen van de plaatselijke rope-skippingclub Siluskip een erkenning. In april was ze, met partner Germer Cardon, in Gent Belgisch kampioen geworden. 

22 december 2003:
Cultuurprijs en -nominaties

De cultuurraad geeft jaarlijks een erkenning aan mensen die zich voor cultuur inzetten. Dit gebeurt door hen een nominatie en een kunstwerk te schenken. Op 18 januari, tjidens de nieuwjaarsreceptie in Stroming,  valt die eer te beurt aan:

bullet

Luc De Bruyne, Cyriel De Bruyne, Theo Roels, Tony Van Dender: de auteurs van ‘Berlare in de 19de eeuw';

bullet

Arnoud De Rouck, de Berlaarse laureaat in de intergemeentelijke poëziewedstrijd voor kinderen;

bullet

Petrus Van Espen: zorgt al sinds 1984 voor de Hogewegkapel. Met zijn nominatie wil de cultuurraad alle vrijwilligers eren;

bullet

Drumband Overmere: deze blijkbaar unieke vereniging in de regio bestaat 25 jaar en trad dit jaar op in het Vlaams Parlement.

 

Bovendien is er, pas voor de tweede keer, een cultuurprijs. Die gaat naar Frank Van Laecke, internationaal gekend als scenarist en regisseur.

 

De aanduiding gebeurt door de algemene vergadering van de cultuurraad, meestal op basis van een lijst die het dagelijks bestuur voorlegt. Voor de cultuurprijs was er een kandidaat.

 

21 december 2003:
Sport

voetbal:
2de prov.c: SK Berlare-Svelta Melsele: 2-1
Door deze overwinning en het puntenverlies van de kopploegen is Berlare mede-leider !
volley:

1ste landelijke B:JTV Brigand - Lendelede: 0-3

19 december 2003:
Breng je stem uit

Vandaag haalde het referendum 'Grootste Vlaming' de 20ste stem binnen. 'Niet veel', zeg je. Inderdaad, maar uit de statistieken over het bezoek aan deze site blijkt dat de bladzijden wel regelmatig worden bekeken. Er wordt wellicht meer over gesproken - en daarmee is eigenlijk al een deel van het opzet geslaagd - dan gestemd. Daarom deze oproep: hier mag je kijken én aankomen, in dit geval, met een mailtje je voorkeur kenbaar maken. Doen !

17 december 2003:
Meer kerstverlichting

De privatisering van de electriciteitssector zorgt voor duurdere prijzen en minder inkomsten voor de gemeenten, wordt gezegd. Aan 't Schuitje, en wellicht ook in nog andere straten, is daar in deze eindejaarsperiode weinig van te merken: zoveel sfeerverlichting is er wellicht nog nooit geweest ... Anderen zullen daar dan weer een bewijs in zien van wat deze week werd gezegd: in Vlaanderen wordt het minst op electriciteitsverbruik bezuinigd.

17 december 2003:
Uit het politieverslag

Vrouw teruggestuurd
De Poolse Emilia B. (25 jaar) bood zich gisteren aan op het Zeelse gemeentehuis om te melden dat zij in de gemeente wou komen wonen. Ze werd onmiddellijk aangehouden omdat zij geen geldige verblijfsvergunning meer had: haar visum voor België en andere Shengen-landen was verlopen. In opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken bracht de politie haar naar de luchthaven van Zaventem. Vanwaar vliegt de vrouw terug naar haar land van herkomst.
Commentaar:
dit is op enkele dagen al de derde repatriëring van vrouwen vanuit deze politiezone. Opvallend, bij twee ervan betrof het vrouwen uit een land dat binnenkort tot de Europese Unie behoort. Wat vindt u van deze uitwijzingen ?

Verkeersongeval met gekwetste
Gisteren omstreeks 16.00 uur botsten een wagen en een bromfiets  in Uitbergen in de Kleine Kouterstraat. De bromfietser Nick V.D.P. (16 jaar), uit Uitbergen werd licht gekwetst. Er ontstond een discussie met de autobestuurster Lieve D.M. (31 jaar), eveneens van Uitbergen. Deze reed daarop  weg zonder de nodige vaststellingen te laten verrichten. De vrouw werd dezelfde avond nog door een politieploeg gecontacteerd .

16 december 2003:
Gevangenisstraf voor ongeval in Uitbergen met dodende stenen

Kanaal 3 meldt  dat de man die vorig jaar naar verluidt in dronken toestand tegen de brug in Uitbergen reed, waarbij vallende stenen twee jonge Uitbergse mensen doodden, vandaag tot een jaar gevangenisstraf en een geldboete is veroordeeld.

15 december 2003:
Politiezone vraagt minder gemeentegeld

Vanavond keurde de politieraad de begroting goed. Opvallend daarbij is dat Berlare en Zele als gemeente, door de hogere federale tussenkomst, minder moeten bijdragen. Tijdens de raad ging het ook over de duidelijk gedaalde snelheid in deze gemeenten, over de politiehuisvesting, de Zeelse fietsgraveermachine en, in geheime zitting, het drugsbeleid. Een verslag.

15 december 2003:
Uit het politieverslag

Drie vrouwen teruggestuurd
De politie van zone Berlare-Zele controleerde vrijdagavond, in samenwerking met de diensten van Douane en Accijnzen, de RVA en de Dienst Vreemdelingenzaken, in Zele enkele Turkse vzw's. Men was op zoek naar mensen die hier illegaal verblijven en naar inbreuken op tewerkstelling en op de wet op drankvergunningen. Naast enkele overtredingen i.v.m. douane en accijnzen vond men ook nog drie vrouwen die geen verblijfsvergunning konden voorleggen. De drie - 1 Roemeense en 2 Bulgaarse - werden naar een gesloten instelling in Brugge overgebracht en moeten van daar terug naar hun land van herkomst.

15 december 2003:
Brochure met jeugdverenigingen

De gemeente gaf een brochure uit waarin de jeugd, van heel jong tot ouder, uit de Donkgemeenten een overzicht vindt van de verenigingen waar ze terecht kunnen. Sportverenigingen zijn niet opgenomen omdat daarvoor al een andere brochure bestaat. De brochure is gratis te verkrijgen bij de gemeentelijke dienst Jeugd en Vorming (Gaver 2).

15 december 2003:
Overmeers muziek op 't net

Na die van Uitbergen en Berlare heeft nu ook de fanfare van Overmere een eigen website. Met heel wat geschiedenis en een indrukwekkende loopbaanbeschrijving van de dirigent.

14 december 2003:
Europa, VS en Irak

De column is een wat schizofrene beoordeling geworden over het verband tussen de Europese top en de aanhouding van Saddam. Reageren mag.

14 december 2003:
Het 'onze verkozenen'-gesprek met Maria Verheirstraeten

In de reeks over 'onze verkozenen' was het de beurt aan provincieraadslid Maria Verheirstraeten, ook CD&V-schepen in Zele. Wily Van Sande diende op het laatste af te zeggen.

14 december 2003:
Sport

voetbal:

bullet

2de prov. C: SOS Schellebelle-SK Berlare: 1-0 of een nederlaag tegen de hekkesluiter...

bullet

3de prov. B: SK Wichelen-SKV Overmere: 2-1
Lees het verslag bij nkb informatief, dank zij Overmeerse medewerking.

volley:
1ste landelijke B: JTV Brigand-Orchidee Wetteren: 3-1, een overwinning tegen de vierde in de stand !

13 december 2003:
Berlaarse bezwaren te laat naar provincie

Gisteren meldde Kanaal 3 dat de bezwaren op het provinciaal ruimtelijk structuurplan van inwoners uit drie Oost-Vlaamse gemeenten, waaronder Berlare, niet tijdig waren toegekomen en dus niet in aanmerking genomen. Blijkbaar waren ze vanuit het gemeentehuis te laat opgestuurd. Tijdens een van de vorige gemeenteraden was gezegd dat men gemeentelijk vooral moet ondergaan wat op hogere niveau's wordt beslist. Bezwaren indienen tijdens een openbaar onderzoek is een middel om daar tegen in te gaan.

12 december 2003:
Uit het politieverslag

Slip-ongevallen
Vanmorgen zorgde de gladheid van de baan voor  aanrijdingen in Berlare en Uitbergen. Geert D.P.  uit Berlare kwam omstreeks 6.40 uur in de Blauwhofdreef naast de rijbaan terecht. Hij werd licht gekwetst. En ook Jozefa N. uit Berlare hield lichte verwondingen over nadat ze rond 10 uur in Uitbergen aan Nieuwdonk tegen een electriciteitspaal was gereden.
Snelheidsovertredingen
Op 8, 9 en 10 december hield de politie snelheidscontroles in Zele, Berlare en Overmere.

 In Zele controleerde men maandag en dinsdag, met het volgende aantal PVs tot gevolg:

bullet

Dendermondebaan (8 en 9-12): 23 op 623 gecontroleerde voertuigen

bullet

Veldeken: 10 op 306

bullet

Gentsesteenweg: 3 op 217

bullet

Bakkerstraat (9-12): 4 op 24

bullet

Kamershoek: 0 op 137

bullet

Wezepoel (8-12): 3 op 71

bullet

Kouter (9-12): 0 op 79.

In Berlare stond de politie dinsdag en woensdag:

bulletNieuwstraat (9-12): 16 op 311
bulletBrugstraat.  5 op 102
bulletSchuitje (10-12): 17 op 120

En in Overmere noteerde men woensdag:

bulletBaron Tibbautstraat: 83 op de 335
bulletKruisstraat: 21 op 365.

11 december 2003:
Toch dubbeldektreinen (2) ...

De Standaard meldt dat er vanaf maandag dan toch dubbeldektreinen tussen Dendermonde en Brussel rijden, maar enkel met vertrek om 7.06 en 16.08 uur in Dendermonde en, in omgekeerde richting, vanuit Brussel-Zuid met vertrekuur 8.18 en 16.19 uur. Voor reizigers die van en naar Sint-Niklaas, Lokeren en Zele moeten, betekent dat wel overstappen in Dendermonde.

10 december 2003:
Zoekfunctie

Omdat er stilaan al heel wat op deze site te vinden is, voegden we een zoekfunctie toe. Bij de hoofdindelingen bovenaan elke bladzijde kan je naar de zoekpagina en daar het gezochte woord opgeven. Nog niet echt perfect, maar toch al een aanzet...

9 december 2003:
Uit het politieverslag

Ongeval
Kort na de middag reed KVC uit Dendermonde met zijn monovolumewagen tegen de woning aan Brugstraat 9. De bestuurder werd hierbij licht gekwetst, de wagen en twee huizen zwaar beschadigd. 

9 december 2003:
Wat is een bijzondere veldwachter ?

Een lezer stuurde ons de taakomschrijving van een 'bijzondere veldwachter'. In de omgeving van het Donkmeer houdt zo iemand een oogje in het zeil.

9 december 2003
Toch dubbeldektreinen ?

In de gratis krant, Metro, stond vandaag dat vanaf 16 december zowel tijdens ochtend- als avondpiek twee dubbeldektreinen op de lijn Dendermonde-Kortrijk worden ingelegd. Voor de pendelaars naar Brussel brengt dat wel geen oplossing.

8 december 2003:
Overmeerse stamboomkunde

De foto van Theophiel Janssens (zie 6-12) werd op het web gezet door zijn achterkleinkind Stefaan. Theophiel was banketbakker in Overmere. Zijn familie vestigde zich omstreeks 1694 in Overmere wat daar bijna 10 jaar geleden met een familiefeest werd gevierd. Stefaan is stamboomkundige en zette op zijn website nog informatie over heel wat andere families.

8 december 2003:
Wie was Gaston Roelants ?

Wie meer wou weten over Gaston Roelants, een van de kandidaten bij het Grootste Vlaming-referendum, moest vanavond naar Canvas kijken ...

7 december 2003:
Sport

Voetbal: E. Laarne-SK Berlare: 0-3 en daardoor op drie punten van leider Melsele.
Volleybal (bekerwedstrijd): VC Boechoutse-JTV Brigand 2-3

6 december 2003:
Overmeerse emigranten ?
Gevonden: een foto uit ongeveer 1920 van het gezin van Theophiel Janssens uit Overmere. De foto werd op het web gezet door Stefaan Duym die in Duitsland woont en meer info over deze familie zoekt. Kan iemand helpen ? We mailden hem om te weten of hij familie is en of deze familie emigreerde.

5 december 2003:
Dré en Co winnen voor zesde keer

Dré en Co wonnen met 280 punten de zesde Jokokwis-nieuwe formule. Het was ook hun zesde overwinning. De kloof met de tweede, Nyx was dit keer 12 punten of het dubbele van vorig jaar. Derde werd Kwisselvallig, met 266 punten. Nog in de top tien eindigden Sharon de Killer (258 punten), Sober (251), Geinstein (250), Arbijn Adelt (249), Korsakovs (245), Bros (241) en Alles behalve (239). Er deden 57 ploegen mee. De organisatoren beraden zich of het opportuun is om, met kleinere tafels of door een verhuizing naar de Festivalhal, naar nog meer ploegen te streven. 

5 december 2003:
Uit het politieverslag

Diefstal in weekendverblijf
Dieven stalen visgerief en een lichte aanhangwagen van de eigenaar van een stacaravan in een camping aan het Donkmeer. Ze konden in de vakantiewoning binnen via een achterrraampje.

4 december 2003:
Discussiethema over fuif- en andere jeugdruimten

Is er genoeg infrastructuur voor de jeugd om te fuiven en voor de verschillende jeugdorganisaties ? Lees de discussietekst en reageer.

4 december 2004:
Prinselijke steun voor Donkmuseum

Tijdens het naar verluidt druk bekeken programma over het gezin van prins Filip verklaarde de prins zijn grote belangstelling voor de geschiedenis van het oude Griekenland en Rome, en voor de de periode van de Verlichting. Dat laatste is wat men in het museum aan het Donkmeer wil tonen. Waarmee al direct bekend is wie men voor de opening moet vragen.

4 december 2003:
Eerste stemmen zijn binnen

De eerste stemmen voor het 'Grootste Vlaming'-referendum zijn binnengebracht. Hier kan je dagelijks volgen hoe het evolueert. Heb je al gestemd ? (per e-mail of door het stembiljet binnen te brengen)

4 december 2003:
Vergadering politieraad

Sinds de oprichting van de politiezone Berlare-Zele is er ongeveer elke een bijeenkomst van de politieraad waarin naast de burgemeesters van beide gemeenten ook enkele raadsleden en de politie zelf beraadslagen over het plaatselijk politiebeleid. De volgende heeft plaats op maandag 15 december (19.30uur) in de raadszaal van het gemeentehuis in Berlare en mag, wat het openbaar gedeelte van de agenda betreft, door iedereen worden bijgewoond. De agenda is hier te lezen. 

2 december 2003:
Mobilhomebezitters verenigd

Gisterenavond werd in Den Turfput een feitelijke vereniging voor bezitters van mobilhomes opgericht. De leden, uit Berlare maar ook van veel verder, kwamen vroeger al onder Vakantiegenoegens eens per trimester samen om technische en reiservaringen met elkaar uit te wisselen. Het succes van die vergaderingen zette aan om een eigen vereniging te beginnen. Meer info volgt nog.

2 december 2003:
Skorpion voor Overmeerse jeugd

In de VUM-kranten stond vandaag te lezen dat in Overmere de vzw Skorpion is opgericht. Deze wil, aanvullend op wat onder meer jeugdbewegingen en jeugdclub JZN al brengen, initiatieven nemen om de jeugd in Overmere activiteiten aan te bieden, en zo het risico op verkeersongevallen tijdens verplaatsingen naar omliggende gemeenten te verminderen. Zo komt er een fuif in de voetbalkantine tijdens nieuwjaarsnacht.
In Berlare doen ook Bosquimano, dat de nieuwjaarsfuif in Stroming organiseert, en PhyNiX dat al. 

1 december 2003:
Uit het politieverslag

Branden
Gisteren was hier al te lezen dat de Berlaarse brandweer zaterdagavond was opgeroepen voor de brand in een maïssilo van veevoederbedrijf Baert in Zele-Hansevelde. Die brand begon al omstreeks 21.00 uur. Zele vroeg tot in Gent om versterking. Dat was nodig omdat men zelf te weinig water had en omdat speciaal materiaal nodig was om tot bij de brandhaard te komen. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een technisch defect aan de maïsdrooginstallatie. Er werd niemand gekwetst.

In Berlare was er vannacht, rond 02.30 uur, brand in een autobergplaats aan de Molendreef. Om de vuurhaard effectief te kunnen bestrijdene brandweer de nabijgelegen autobergplaatsen openen . De brand ontstond vermoedelijk aan een bromfiets die in de bergplaats stond.

 

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.