Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p. 10/34

Legacy of Death
aflevering 137

Legacy of Death

Transport?
SteedRolls Royce Silver Ghost 40/50
Tara KingLotus Europa
Andere: Land Rover, Porsche 911 Carrera, Rolls Royce Phantom III, Mercedes (onbekend type), Vanden Plas Princess 4-litre R, Ford 1939 en Peugeot 404
Avengers op DVD
zone 2 zone 1 zone 2
 zone 2 zone 2

John Steed & Gorky

Diabolisch?
Baron Von Orlak in zijn rolstoel en zijn dwergbediende Winkler proberen Tara aan de praat te krijgen door gebruik te maken van de Chinese martelmethode.
Score op 5
The Avengers?
Steed bracht zijn kindertijd door in een tuinhuis vol spelletjes.
Tara houdt niet van feestjes, ze probeert ze dan ook liefst te combineren op één avond.


Credits

Scenario:
Design:
Regie:
Productie:
Terry Nation
Robert Jones
Don Chaffey
9 augustus 1968
Cast
John Steed
Tara King
Sidney
Humbert
Baron Von Orlak
Dickens
Farrer
Zoltan
Ho Lung
Gorky
Oppenheimer
Slattery
Winkler
Dr. Winter
Patrick Macnee
Linda Thorson
Stratford Johns
Ronald Lacey
Ferdy Mayne
Kynaston Reeves
Richard Hurndall
John Hollis
Leon Thau
Tute Lemkow
Peter Swanwick
Vic Wise
Teddy Kiss
Michael Bilton
volledige credits

Synopsis

Steed erft een dolk van een onbekende, al snel blijkt dat de hele wereld op deze dolk uit is. Terwijl de lijken in Steeds flat zich beginnen op te stapelen ontdekt Tara dat de dolk de sleutel is tot een grote schat. De Wrekers proberen de schat te vinden maar worden op de hielen gezeten door een legertje schattenjagers met minder fraaie bedoelingen…

Beste tekst

Humbert en Sidney komen aan in het huis van Farrer en vinden de laatste dood in zijn kist:
Humbert: "He's dead Sidney, dead!"
Sidney: "He can't be. I didn't travel 4000 miles to end up with a dead man. How dare he die before we had a chance to kill him? I won't allow it."

Beste scène

Oppenheimer die onder het mom van Dr. Winters assistent bij Steed binnenraakt, hij merkt als 'dokter' niet eens dat Gorki werd neergeschoten, Oppenheimer: "Soon have him up and about.", Steed: "This man is dead!" Hierna houdt hij Steed onder schot met zijn stethoscoop.

Tag

Steed is nog altijd volop in de weer met het speelgoedvliegtuigje voor zijn neef. Hij heeft eindelijk de fout gevonden, maar bij het testen vliegt het toestelletje door het raam naar buiten.

Media © Canal+
Videoclips
Beste tekst
Best scène
Tag
Trivia
Een parodie op 'The Maltese Falcon', deze episode zit vol verwijzingen naar de film. Het is eveneens de Wrekers aflevering met de meeste excentriekelingen, het loopt er gewoon vol van en bovendien zijn ze zonder uitzondering zeer grappig.
Stratford Johns en Ronald Lacey zetten een voortreffelijke prestatie neer als de compleet uit de bol gaande Sidney Street en Humbert Green. Ronald Lacey is ook te zien in 'The Joker' (Emma Peel kleur) en 'The Midas Touch' (The New Avengers).
Als kaalkop is John Hollis (Sensai) in heel wat films te zien waaronder 'Star Wars: The Empire Strikes Back', 'Flash Gordon' en 'Superman I & II'. Hij vertolkt zelfs, zij het zonder in de credits vermeld te worden, de rol van Ernst Stavro Blofeld in de James Bond film 'For Your Eyes Only'. Hollis heeft ook een rol in 'Warlock' (Cathy Gale), 'The Superlative Seven' (Emma Peel kleur) en 'The Cybernauts' (Emma Peel z/w).

Tara King

Excentriek?
Slattery die nootjes opgooit maar er niet in slaagt om er ook maar ééntje op te vangen, de grond aan zijn voeten ligt dan ook altijd bezaaid met nootjes.
Old' Gorky die in Steeds flat het ene na het andere glas champagne ledigt om het daarna over zijn schouder stuk te gooien.
Ho Ling, de Chinese winkeleigenaar, spreekt aanvankelijk gebrekkig Engels maar aan de telefoon blijkt hij een volbloed Brit te zijn.

Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com