Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site) Sponsors

2009 - verkiezingsmeetings

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

horizontal rule

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

horizontal rule

verkiezingen 7-6-09
verkiezingen 10-6-07
Verkiezingen 8-10-2006
Verkiezingen 13-6-04
Verkiezingen 18-5-03
CD&V nieuwjaar
VLD nieuwjaarsreceptie
sp.a nieuwjaar
vb  nieuwjaar
N-VA

 

Omhoog 

Omdat er al bij al niet zo veel volk naar verkiezingsmeetings gaat, ook al omdat men denkt dan te worden beschouwd als een lid van de organiserende partij, tracht nkb informatief zoals bij vorige verkiezingen van zoveel mogelijk van dergelijke meetings een verslag te brengen.

25 mei 2009: CD&V stelt kandidaten voor

Een dertigtal mensen plus bijna evenveel kandidaten waren vanavond samen in de parochiale kring in Overmere. Gastheer Steven Baeyens, plaatselijk partijvoorzitter en derde opvolger op de lijst voor de Vlaamse parlementsverkiezingen, zei in zijn inleiding dat hij het een plicht vond om als partij de bevolking informatie te geven over programma en kandidaten, om die bevolking zo meer bewust te laten kiezen.

Over zijn eigen campagne verduidelijkte hij het waarom van zijn geenaffiches.be opzet: ideeën zijn belangrijker dan affiches. Hij vatte het CD&V-programma samen in vier woorden: voorzien (jobs, energie), versterken (goed onderwijs, bijstand bij het vinden van jobs), verzorgen (iedereen moet mee kunnen) en verbinden (familie, verenigingen). Lijsttrekster Joke Schauvlieghe, ingeleid als een waardig boegbeeld met de nodige inhoud om de campagne vorm te kunnen geven en als de mèt (meter) van de plaatselijke Jong CD&V, benadrukte dat in deze crisis nood is aan de personen en het programma van de CD&V 'omdat deze partij als enige die zowel kan voorbereiden om klaar te staan na de crisis en tegelijk ook zorg heeft voor de mensen met noden'. "De andere partijen doen of het ene of het andere", vond ze. Het verschil tussen CD&V en die andere partijen is volgens haar vooral te wijten aan het overleg dat CD&V heeft met het middenveld, maar ook aan 'kandidaten die geen schijnkandidaten zijn, die gegroeid zijn van onderuit en hun plaatsen niet in de schoot geworpen krijgen'. "De tijd is voorbij dat kiezers vooral stemmen op mensen die op tv komen. Ze willen met de kandidaten kunnen spreken." Ze riep de aanwezigen, die dus inderdaad allen werden beschouwd als trouwe militanten, op om met hun eigen inzet te helpen anderen te overtuigen en zo 'Vlaanderen en zeker ook Oost-Vlaanderen na 7 juni weer oranje te kleuren'.

Dat laatste kwam regelmatig terug bij de voorstelling die het twintigtal kandidaten op de Europese en Vlaamse lijst van zichzelf mochten maken. De betrachting is duidelijk: CD&V wil de grootste partij zijn en zo Kris Peeters terug aan het hoofd van de Vlaamse regering plaatsen. Lijstduwer Van De Vijver (of was het toch Jos De Meyer, tweede op de lijst ?) vond dat Peeters in zijn campagne te bescheiden was en meer moest benadrukken dat het toch dank zij zijn leiding was dat de vakministers hun taak zo goed konden vervullen. Hij durfde het ook aan om zelfs zeven zetels in Oost-Vlaanderen voor mogelijk te houden.

Uit de voorstellingen van de kandidaten kon onder meer nog worden opgemaakt dat Steven Baeyens als troef in Berlare verder wordt uitgespeeld, dat CD&V terug de achting en respect wil krijgen die het vroeger had, dat men met vele jongere kandidaten wil aantonen dat deze partij ook bij de jeugd terug 'aanvaardbaar' is, dat het voor burgemeesters niet evident is om zich dan ook nog voor verkiezingen voor andere niveaus in te zetten, dat men Europees kiest voor kleine stapjes 'die meer realistisch tot resultaten kunnen leiden'.

De aanwezigen werden nog uitgenodigd voor de provinciale slothappening, op 26 mei in Waasmunster, en voor een fietstocht door Berlare op 6 juni.

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Beoordeel het gemeentebestuur

 

Verkiezingen 7/6/2009

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

horizontal rule

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 26/05/09. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2008 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.