U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

 

 

30 oktober 2003:
Bert Cluytens nieuwe SK-trainer

De site van SK Berlare meldt dat Bert Cluytens, ex-speler van onder meer SK Beveren en Anderlecht, de nieuwe trainer wordt. Hij vervangt de dinsdag ontslagen Dirk Van Moorleghem. Ook speler Steven De Groot kreeg toen het bericht niet meer welkom te zijn.

30 oktober 2003:
Veel volk voor kinderfilm

De voorstelling van 'De kleine ijsbeer', gisteren in Stroming lokte meer dan 300 kinderen en ouders. Volwassenen hebben blijkbaar nog niet echt door dat er in Stroming films zijn: begin oktober waren er maar 17 aanwezigen. "Maar de reacties waren positief. We hopen dan ook dat er morgen, vrijdag, meer zijn voor "Arizona Dream" van Emir Kusturica", aldus Bob Pieters van de cultuurdienst. Kusturica won in 1995 met "Underground" de Gouden Palm van Cannes. Met de abonnementenverkoop gaat het alvast goed: al meer dan 280 personen schreven in voor 5 tot 18 voorstellingen.   abonnementen voor het cultuur

30 oktober 2003
Jeugd wil fuifzaal en meer informatie

Het ACW hield een enquête bij de jeugd en leerde uit het 60-tal antwoorden onder meer dat die dichter bij huis wil fuiven, maar ook dat de jeugd meer informatie wenst over activiteiten. Zo weet men blijkbaar niet wat de  oktober jeugdraad en de jeugddienst eigenlijk doen. De resultaten werden overhandigd aan jeugdschepen Verhofstadt. Die beloofde dat men er zal rekening mee houden bij het opstellen van het jeugdwerkbeleidsplan 2005-2008. Hij zei er aan het gedeelte van de pers dat hierbij was uitgenodigd dat de gemeente geen geld heeft voor een nieuwe zaal, die als een monster van Loch Ness al verschillende jaren regelmatig als eis naar boven komt. 

28 oktober 2003:
nkb informatief nieuwsbrief
Vandaag vertrok de 2de nieuwsbrief over deze site, een herinnering aan wat de voorbije dagen nieuw op de site kwam, een apart redactie-artikel en voor het eerst een reclamebijdrage voor de site en voor het Fonds voor kinderen van bij ons. Wens je de nieuwsbrief, die zoveel mogelijk wekelijks wordt gestuurd, ook ontvangen, dan volstaat een e-mail.

28 oktober 2003:
Interviews op politics.be

Politieke interviews van deze site zijn overgenomen door politics.be, een site waarop al heel wat politieke zwaargewichten hun zeg deden en waarop heel wat: achtergrond en duiding over de politiek in België te vinden is.

28 oktober 2003:
Films in Berlare

De Donkgemeenten hebben al enkele jaren geen cinema meer. Niet erg, er zijn cinema's genoeg in de buurt, zou je kunnen zeggen. Toch bleek onder meer bij enquêtes bij de jeugd, dat men graag film in de eigen gemeente zou zien. De gemeentelijke culturele dienst startte daarom een filmcyclus in Stroming. Na de premiére in openlucht eind september was er ook begin oktober al een. Deze week staan er nog twee op de affiche. Klik hier (kies film) voor het programma. 

28 oktober 2003:
Al reactie op nieuw discussiethema

De eerste reactie op het thema over 'vreemdelingenstemrecht' is binnen. Lees hier de discussietekst en de reactie. Wat is jouw mening ?

28 oktober 2003:
Zele leert oudste verleden kennen. En Berlare ?

Bij de werken voor de Zuidelijke Omleidingsweg in Zele ontdekte men bewijzen van menselijke aanwezigheid in de IJzertijd en in de middeleeeuwen. De gemeente financierde mee dat die bewijzen niet verloren zouden gaan en zorgde ervoor dat de provincie en de Gentse Universiteit de nodige tijd kregen om hun werk te doen. Het resultaat is van 14 november tot 15 december in Zele te zien. In Berlare vond men bij de aanleg van de wegen voor het laatste deel van de Kerkveldverkaveling sporen van een paalwoning. Naar verluidt is daar iets van verzameld maar was er geen tijd om grondiger onderzoek te doen. De wegen moesten er dringend komen.

28 oktober 2003:
Uit het politieverslag

Wodca-controle / resultaten
De politie van zone Berlare - Zele hield vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcohol- en radar-snelheidscontrole. Die gebeurden aan de Donklaan in Overmere en aan gewestweg N47 in Zele. In Overmere werd één bestuurder geverbaliseerd wegens geïntoxiceerd sturen en in Zele werden 3 bestuurders positief bevonden. Van één bestuurder liet het parket van Dendermonde het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen intrekken. De snelheidscontroles leidden tot 14 pv's in Berlare en een in Zele. 

27 oktober 2003
Fons Oerlemans en andere stunts aan het Donkmeer

Fons Oerlemans kwam vandaag weer in het nieuws. In een grote fles wil hij de oceaan over. Oerlemans slaagde al verschillende dergelijke pogingen met vreemde vaartuigen. Een poging om een hoogterecord met luchballon te vestigen en er dan uit te springen, slaagde enkele jaren geleden niet. Hij had nochtans aan het Donkmeer een cursus ballonvliegen gevolgd, waarna hij in het examen lukte. Vermoedelijk vond hij niet genoeg sponsors voor die stunt. In 1968 was het Donkmeer een recordzoeker beter gezind. Ene Roland (achternaam vergeten, iets als Vanderputten) slaagde er in om met een wagen een (ook vergeten) recordafstand in het water te springen. Het initiatief zorgde voor wellicht een recordaantal bezoekers aan het meer.

27 oktober 2003
Wat denken de Donkgemeenten over stemrecht voor vreemdelingen ?

In de Donkgemeenten wonen wel mensen van verschillende nationaliteiten, maar een vreemdelingenprobleem is er zeker niet. Toch vond het Blok. het nodig om aan de Brugstraat in Berlare met een reuzenaffiche te reageren tegen het voorstel om vreemdelingen stemrecht te geven. Het is alvast een aanleiding om ook eens dieper in te gaan op het onderwerp. Lees hier de discussietekst.

26 oktober 2003:
Geen gemeenteraad

Voor wie zat te wachten op een aankondiging of verslag van de gemeenteraadszitting van deze maand: er komt er geen. Naar verluidt waren er niet voldoende punten om een te houden. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat schepenen en administratie volop bezig zijn aan de begroting voor 2004. Om dit jaar toch aan tien raadszittingen te komen, zou men er in december twee houden.

26 oktober 2003:
Geen verslag van alles

Dit weekeinde waren er onder meer het burgemeesterbal, de vogeltentoonstelling in de parochiezaal en het Sint-Maartensfeest. Er komen geen verslagen van op deze site, omdat we er niet naar toe zijn geweest. Dat wil dan ook een aanmoediging zijn aan verenigingen en organisaties om zelf een kort verslag te schrijven (max. 15 regels) of ons te verwittigen als dat op hun website te lezen is. Eventueel kan dit hier dan worden opgenomen of naar verwezen. Om echt nieuws te zjn, wordt het verslag wel ten laatste twee dagen na de activiteit verwacht.

26 oktober 2003:
Sport

zaterdag:
volley 1ste landelijke b: JTV Brigand-Richa Michelbeke: 2-3. JTV doet het goed tegen de vierde in de stand. Ook even vermelden dat de ploeg in 2de prov. medeleider is.
zondag:
voetbal 2de prov. C: SK Berlare-Wetteren: 3-4. Na een spannende wedstrijd (van 1-0 over 1-3 en 3-3 naar 3-4 !) zakt Berlare toch verder weg in de stand. Dat zal geen deugd doen aan de al gespannen zenuwen ... 

24 oktober 2003:
Berlaarse brandweer op Nederlandse site

De nieuwste wagens van de eigen brandweer staan te bewonderen op de site van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen !

23 oktober 2003:
DDS en Verko: statuten aangepast

Tijdens de vorige gemeenteraadszitting verklaarde Berlare zich akkoord met de vernieuwing van de statuten van de intercommunales DDS en Verko. De voorbije dagen bevestigden de algemene vergaderingen van beide de wijzigingen. Ze zijn een gevolg van een decreet van het Vlaamse Gewest over de samenwerking tussen gemeenten. Lees hier meer.

22 oktober 2003:
Daal eenrichtingsstraat

Voor wie het nog niet zou hebben opgemerkt: de Daal in Berlare (en alleen die straat) is voortaan eenrichtingsweg, waar men enkel nog vanaf de E.Hertecantlaan mag inrijden. Deze gewestweg oprijden was tot nu steeds gevaarlijk door de bocht die de weg juist voor het kruispunt maakt.

21 oktober 2003
Vernieuwd Sigmaplan

Wie opmerkingen wil maken over het vernieuwde Sigmaplan (plan met maatregelen om overstromingen van getijderivieren zoals de Schelde te voorkomen), moet dit voor 20 november doen. Het plan met een overzicht van de mogelijke milieueffecten, en het opmerkingformulier zijn ter beschikking in het gemeentehuis maar ook hier (typ Sigma in het zoekvenster bovenaan de bladzijde van die site). Dit moet vooral mensen uit Uitbergen interesseren.

20 oktober 2003:
Sportkalenders

Ingaand op een suggestie is er op de sportbladzijde een link gemaakt naar de (al gevonden) wedstrijdkalenders. Sportclubs die ook een kalender op het web staan hebben, kunnen ons hun adres doorgeven.

20 oktober 2003:
Uit het politieverslag

Politie arresteert gezochte Fransman
De poltie van zone Berlare-Zele arresteerde zaterdag in Zele een 37-jarige Fransman waartegen twee nationale en een internationaal opsporingsberichten waren uitgevaardigd. Hij lag aan de Spoorwegstraat in Zele te slapen in een wagen die in Frankrijk bij een carjacking was gestolen. Het was de wijkagent die hem daar opmerkte. Op bevel van eht het Parket werd hij in de gevangenis van Dendermonde opgesloten.
Inbraak in woning
Vrijdag was er een inbraak in een woning aan de Lindestraat in Overmere. De dieven drongen, wellicht tussen 18.30 uur en 20.15 uur, binnen via de achterdeur, die met een scherp voorwerp werd opengebroken. De buit omvatte een GSM, een fles met muntstukken en een dameshandtas.

19 oktober 2003:
Eenrichting in Daalwijk

Een lezer merkte op dat er sinds kort nog afgedekte borden aan de straten die uitgeven op de E.Hertecantlaan in Berlare (Daal e.a.). Die moeten aangeven dat er in die straten enkel eenrichtingsverkeer mogelijk is. De maatregel is al enkele maanden geleden door de gemeenteraad goedgekeurd, maar nog niet uitgevoerd. Volgens Julien Spruyt, de bevoegde schepen, omdat er geen verkeersborden beschikbaar waren. Die staan er nu en zouden nog deze week ingebruik worden genomen.  

19 oktober 2003
Nieuwe pastoor wil meer aandacht voor het gebed

Marc Van Steen, de nieuwe pastoor voor de Sint-Martinusparochie, is vanmiddag officieel aangesteld. Burgemeester Van Sande, de kerkraad, een deel van de gemeenteraadsleden, enkele jeugdbewegingen en de fanfare verwelkomden hem aan cultureel centrum Stroming. Tijdens zijn homilie wees de nieuwe pastoor zijn nieuwe parochianen op zijn aandacht voor het gebed en de traditie. Lees er hier meer over.

19 oktober 2003:
Berlare op VillaMedia

Deze website is opgenomen op VillaMedia, de site die een overzicht geeft van media in België. Zie 'Lokale media' (onder de kaart).

19 oktober 2003:
Sport

zondag:
Voetbal: Kruibeke-SK Berlare: 2-0. Berlare verliest voeling met de top.
zaterdag: 
Volley heren Eerste Landelijke B:  Ooivo Ooigem-
JTV Brigand 0-3. Ook de andere ploegen behaalden overwinningen. 

18 oktober 2003:
Verloren Zoon wint PhyNiX-kwis

De muziekkwis, georganiseerd door PhyNiX, mocht gisterenavond 48 ploegen verwelkomen. De Verloren Zoon won met maar liefst 170 punten op 200. Met slechts 43 punten minder werden de Duvelkes tweede, nipt voor de Kakkerlakken.

18 oktober 2003:
Stroomonderbreking
(met correctie dank zij alerte lezer)
Vrijdag kondigden de electriciteitsleveranciers aan dat op dinsdag 21 oktober de electriciteit wordt afgesloten tussen 8.30 en 8.45 uur 's morgens om onderhoudswerken uit te voeren. De kaart geeft niet aan of dit in de hele (deel)gemeente gebeurt. We zoeken dat nog op. Op dat tijdstip liefst de lift niet gebruiken, de computer best uit hebben en nadien wekkers niet vergeten juist te zetten ...

18 oktober 2003:
Berlaarse finaliste voor Miss Belgian Look

In De Streekkrant legt Evi Van Malderen uit waarom en hoe ze deelnam aan de voorselecties voor Miss Belgian Look, een wedstrijd die omschreven is als 'een middel om jong talent de kans te geven om door te breken in de mode- of mediawereld'. De laatstejaarsstudente rechten kon tijdens het gesprek en met het defilé in badpak en avondkledij de jury overtuigen om haar bij de 20 finalisten te plaatsen. De finale heeft plaats op 7 februari 2004. Daar moet ze zich bewijzen tijdens een defilé en een IQ-test. De uitslag wordt echter mee bepaald door de initiatieven die ze tot dan neemt. Er was al een modedefilé waar punten te halen waren, ze moet een promotiedossier samenstellen met daarin de activiteiten waar ze zich als kandidate voorstelde, er is een televoting (kandidaat nr. 19) en een eigen website. Als finaliste kon ze intussen met de andere kandidaten al een week naar Turkije.

17 oktober 2003:
Uit het politieverslag

Uitgebrande (gestolen?) wagen
Aan de Scheldedijk in Berlare werd deze voormiddag omstreeks 11.45 uur een uitgebrande wagen gemeld. Het betrof een BMW van de 5-reeks. Onderzoek wees uit dat die al gisterenavond rond 20.00 uur in brand zou zijn gestoken. Een getuige zag de vlammen maar wachtte tot vanmorgen om de politie te verwittigen. Het chassisnummer van de wagen bleek uitgevijld. Dat wijst op kwaad opzet. De politie hoopt alsnog de eigenaar van deze wagen te identificeren.

17 oktober 2003:
"Hun kostuums zijn geleverd door het Boerenkrijgcomité van Overmere"

Deze zin staat vandaag in de aankondiging in Het Nieuwsblad van de Boerenkrijgherdenking in Haasdonk. Daar worden morgen, voor de vijfde keer al, in het centrum alle lichten gedoofd, de fanfare speelt, de eigen chiro zorgt voor vlaggegezwaai, en zes 'Franse' soldaten, met Overmeerse kledij, houden een oogje in het zeil. Een voorbeeld voor ons om meer mensen voor de boerenkrijg te interesseren ?

17 oktober 2003:
Website van ombudsman voor pensioenen

De ombudsman voor de pensioenen heeft een eigen website. Daar worden al heel wat vragen beantwoord over de (toekomstige) pensioenen, maar ook met klachten over de pensioendiensten kan je er terecht.

16 oktober 2003:
Aanstelling pastoor
Marc Van Steen, de nieuwe pastoor voor de Sint-Martinusparochie, wordt op zondag 19 oktober aangesteld. Hij wordt om 16.30uur aan het cultureel centrum verwelkomd. Vandaar gaat het in stoet, met de fanfare en de vertegenwoordigers van verenigingen, naar de kerk waar om 17 uur de aanstellingsmis begint. Om 18.30 uur is er in de parochiezaal een receptie, 'ook voor wie de viering niet bijgewoond heeft', staat in het parochieblad. Overigens blijft de pastoor nog in Zele wonen (en bereikbaar) tot de verfraaiingswerken aan de pastorij zijn beëindigd.

16 oktober 2003:
Provinciale museumtoelage goedgekeurd

De toelage voor het museum aan het Donkmeer, die gisteren door de provincieraad in een begrotingswijziging is aanvaard, maakt deel uit van een extra toelage aan de vzw Ename Expertisecentrum (die €92 436 bijkrijgt) en van het MoveE-museumproject, een e-governmentinitiatief (waarvoor € 69 695 is voorzien). Meer over het museum leest u hier

15 oktober 2003:
Een jurygetuigenverslag

Wat doet een jurylid bij een assisenzaak ? Hoe voelt men zich er bij, er na ? Lees hier de ervaring van iemand van bij ons.

14 oktober 2003:
Provincieraad morgen weer bijeen

Morgen, een dag na de opening van het parlementair jaar in de kamer (met Karel De Gucht en Greta D'hondt als gekozenen uit Berlare en Zele), komt ook de provincieraad. Daarin zetelen onder meer Willy Van Sande en Maria Verheirstraeten. Uit wat zondag is gezegd, zou er weleens belangrijk nieuws voor het boerenkrijgmuseum kunnen uitkomen, hoewel dat niet zo duidelijk uit de agenda blijkt.  

14 oktober 2003:
Berlaars jurylid op Dutroux-proces ?

Die kans is wel klein. Maar hoe gaat er dat eigenlijk in een assisenjury aan toe ? Morgenavond kan je hier lezen hoe iemand uit Berlare zo een jury beleefde.

12 oktober 2003:
Een oplossing mogelijk voor Midden-Oosten ?

Het conflict in het Midden-Oosten kan ook invloed hebben op de Donkgemeenten, al was het maar omdat de olietoevoer er door zou kunnen stoppen. In een nieuw discussiethema kan je een aanzettekst lezen. Reageer !

12 oktober 2003:
Provinciaal geld voor boerenkrijgmuseum ?

Bij de herdenking van de boerenkrijg, die vandaag 205 jaar geleden begon, zei burgemeester Van Sande dat de provincie woensdag beslist over een bijdrage van €125.000 voor wetenschappelijke studies nodig voor de uitwerking van het boerenkrijgmuseum. Lees hier meer.

12 oktober 2003:
Overmeerse pastoor blijft

Pastoor Vande Winckel ontkende dat hij spoedig op pensioen wil. "Dat zal ooit wel eens gebeuren maar niet direct", bevestigde hij ons vanmorgen bij de herdenking van de Boerenkrijg. In Berlare ging het gerucht dat de nieuwe pastoor voor de Sint-Martinusparochie, die volgende week zijn instellingsmis doet, er ook Overmere zou moeten bijnemen.

12 oktober 2003
Sportuitslagen

voetbal: SK Berlare-HO Kalken: 1-2. Zie hier voor verslag.
handbal (zaterdag): Don Bosco Gent 2-Berlare: 16-20, of de eerste overwinning van het seizoen.
Volley: zie uitslagen op de JTV Brigand-site

11 oktober 2003:
10.000 bezoekers

Vanavond mocht de site de 10.000ste bezoeker verwelkomen. Vooral sinds eind juli is het dagelijks aantal sterk gestegen. Alvast bedankt voor de belangstelling, di eer toch op wijst dat de site aan een zeker behoeft voldoet. Suggesties en steun blijven steeds welkom.

11 oktober 2003:
Meer dan 200 kinder-heksen aan Donkmeer

De tweede halloween-fakkeltocht van VVV-Donkmeer mag, met 202 kinderen en bijna drie maal zo veel volwassenen, een succes worden genoemd. De stoet trok door de Eendenkooi en dan langs de Strijddam terug naar de Festivalhal. Onderweg waren er verschillende verrassingen, enkele verstopte opgestelde heksen en snoep aan drie horecazaken, en in de Festivalhal zelf bracht de groep Sneyssens enkele heksendansen. Alle kinderen konden nog een geschenkje mee naar huis nemen. "Het wordt stilaan zelfs te groot voor ons", gaf organisator René Stevens aan dat er zeker nog wat extra medewerkers nodig zijn om nog meer deelnemers te kunnen opvangen. 
Voor de wedstrijd 'Grootste Pompoen van Berlare' lagen al enkele exemplaren in de Festivalhal, waaronder enkele die bij het kampioenschap in Duisburg ereplaatsen hadden gehaald. Vierde daar werd een pompoen van Dirk Burm, van maar liefst 343kg zwaar. "Dank zij de paardemest waarin de pompoenen konden groeien. Maar ook de compost gemaakt uit wat in de GFT-bakken wordt gegooid is goed", geeft hij het geheim prijs. De Berlaarse winnaar is morgenavond rond 18.30uur gekend.

11 oktober 2003:
Toerisme voor de eigen inwoners

Toerisme-activiteiten moeten ook oog hebben voor de inwoners van de eigen gemeente. Activiteiten zoals het pompoenfestival in en rond de Festivalhal, met vanavond (19 uur) de halloween-fakkeltocht voor kinderen en morgen de 'Grootste pompoen van Berlare"-wedstrijd (een VVV-Donkmeer-initiatief), en morgenvroeg de herdenking van het begin van de Boerenkrijg, in 1798, aan het monument in Overmere, zijn activiteiten die daarvoor kunnen dienen. Ze doen een beroep op de inbreng van de eigen inwoners en hebben oog voor de mogelijkheden uit de eigen omgeving.

9 oktober 2003:
Een pastoor voor Berlare en Overmere ?

Het gerucht gaat dat de nieuwe pastoor voor Berlare binnenkort ook voor Overmere en voor de Donkkapel zal moeten instaan.

9 oktober 2003:
Bloed geven

Aanvulling 's avonds: 123 mensen boden zich aan voor een bloedgifte. Deze opkomst behoort tot de betere. En vooral, er waren er verschillende voor de eerste keer, of die na vele jaren terugkwamen.

Vandaag, tussen 17 en 19.30 uur houdt het Rode Kruis in de foyer van Stroming in Berlare de driemaandelijkse bloedinzameling.  

8 oktober 2003:
Inspelen op overheidsinitiatieven

Bij het lezen van het volgende krantenbericht even teruggedacht aan het gesprek met Greta D'hondt, waar ze het had over Zele dat nog te weinig zou inspelen op initiatieven van overhand....
"Johan Malcorps (Agalev) vernam van minister Bossuyt dat slechts negentien van de 308 Vlaamse gemeenten hebben ingetekend voor subsidies voor de herinrichting van schoolomgevingen. Alles bij elkaar zijn 143 scholen begonnen met het opstellen van 'schoolvervoerplannen', met daarin maatregelen voor kinderen die met de fiets of het openbaar vervoer naar school komen. ,,Dat is vier procent van de 3.577 scholen in Vlaanderen'', stelt Malcorps vast. ,,Veel te weinig.'' Scholen uit de Donkgemeenten mogen hun plannen hier steeds bekendmaken.

Dat gaat blijkbaar iets beter voor het nemen van maatregelen om snelheid te beperken. Om op de gewestwegen slechts 70km/uur toe te laten dienden gemeenten aan de Vlaamse overheid een aanvullend reglement ter goedkeuring  voor te leggen. Vlaams-Brabant volgde de oproep het beste op: in 54 van de 65 gemeenten (83 procent) is op minstens een gedeelte van de lokale gewestwegen de maximum snelheid verlaagd. In Antwerpen deden 56 van de 70 gemeenten, of 80 procent dat, in Limburg 34 van de 44 gemeenten, in Oost-Vlaanderen 38 van de 65 gemeenten (in Overmere op de baan Gent-Zele) en in West-Vlaanderen 24 van de 64 gemeenten (37 procent). Volgens het kabinet-Bossuyt is er nu op 1.200 kilometer gewestwegen 70km de regel, of op bijna een kwart van de 4.952 kilometer Vlaamse gewestwegen.

6 oktober 2003:
Uit het politieverslag
Verkeersongeval met gekwetsten
Gisteren omstreeks 11.15 uur was er aan de Donklaan een frontale aanrijding tussen twee wagens. De bestuurders, Ronny D.S. (35 jaar) uit Aalst en Benjamin D.B. (27 jaar) uit Berlare werden gekwetst, maar gelukkig zonder levensgevaar.
Vandalen gebruiken pompoenen
Zowel in Zele als in Berlare (Hoogstraat) gebruikten vandalen de voorbije dagen pompoenen, die als versiering aan huizen lagen, om auto's te beschadigen.

5 oktober 2003:
Bedenkingen over herhalingen

De VRT zendt vele programma's uit haar 50 jarig bestaan opnieuw uit. In de column enkele bedenkingen hierbij.

5 oktober 2003:
Sport

voetbal 2de prov.: Heikant Zele - SK Berlare: 1-1. Berlare blijft leider, zie hier meer.
handbal: HC Aalst 2 - Berlare: 26-15 

5 oktober 2003:
Eerste foto's van wereldreizigers

John en Stef, die donderdag  vanuit Overmere aan hun wereldreis begonnen, hebben de eerste reisfoto's op hun site gezet. En ook de eerste opdracht is volbracht. Lees hier het interview met nkb informatief.

5 oktober 2003:
Ruimtelijk structuurplan

Er werden nog wat gegevens uit de startnota voor het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan bijgevoegd. Zie hier.

4 oktober 2003:
Greta D'hondt over het ACV, de kamer en Zele

Als tweede in de reeks over "Onze verkozenen" is Greta D'hondt aan de beurt. Het interview had donderdagavond plaats, het verslag staat hier.
In deze reeks komen ook nog de provincieraadsleden Maria Verheirstraeten en Willy Van Sande aan bod. Vragen zijn welkom.

4 oktober 2003:
Wat met de paling ?

Gisteren raakte bekend dat het slecht is gesteld met het palingbestand. Moet het Donkmeer haar uithangbord wijzigen ? Of is het dat al een tijd niet meer ? Uw reacties ?

2 oktober 2003:
Eendenkooi bijna erkend ?

Vandaag stond in De Standaard de Eendenkooi vermeld als dierentuin met een voorlopige erkenning. Nochtans klinkt het in de volksmond dat alle dieren er uit moeten. Navraag in het gemeentehuis leerde dat met de bevoegde inspectiediensten is afgesproken tegen het volgende seizoen een aanvraag tot erkenning als dierentuin wordt ingediend. Eerst zijn een aantal aanpassingen nodig onder meer aan de schuilhokken en voor een betere toepassing van dierengezondheidsregels. In afwachting kreeg de Eendenkooi een voorlopige erkenning. De meeste aanpassingen zijn intussen al uitgevoerd.Deze erkenning staat helemaal los van het dossier over de restauratie van de vangkooien.

1 oktober 2003:
Vragen voor Greta D'hondt ?

Wie vragen mocht hebben voor CD&V-kamerlid Greta D'hondt, uit Zele, kan die nog tot morgen 19 uur doorsturen. Het interview heeft morgenavond plaats.

1 oktober 2003:
Slecht weer, toch koers en vuurwerk

De regen was Berlare-kermis genadig, tot juist voor de 53ste wielerwedstrijd voor eliterenners, die naar verluidt onder zwaar regenweer diende gereden. Een uitslag hebben we spijtiggenoeg niet. Het vuurwerk kon vanavond wel in droog weer doorgaan. De kermis is weer voorbij...

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.