Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

februari 2004

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

februari 2004

29 februari 2004:
Sport

bullet

volley:
halve finale beker van Oost-Vlaanderen heren:
Meteors Erwetegem - JTV Brigand 2e provinciale: 3 - 1
De ploeg strijdt wel nog, zowel met de eerste als met de reservenploeg voor de titel.

bullet

Voetbalwedstrijden zijn uitgesteld en door de afgelasting van de Omloop Het Volk was er gisteren geen doortocht in Overmere.

 

28 februari 2004:
Donkgemeenten bedekt met sneeuw

Dit bericht is vooral bedoeld voor wie niet meer hier woont. Gisteren zag alles wit hier. De wegen waren spekglad en de bruggen bijna niet berijdbaar. Wie er over wou liet gelukkig voldoende afstand, de files waren dan er ook naar. Pas na de middag werd alles weer wat normaler. Vanmorgen viel ook nog wel wat sneeuw, maar niet meer in die mate. In Overmere dient men door het slechte weer vandaag wel de doortocht van de Omloop Het Volk te missen, wegens afgelast. En alle voetbalwedstrijden zijn naar een latere datum verplaatst.

 

28 februari 2004:
Gemeentelijk ACW: "Meer gemeentelijke inspanningen voor betaalbaar wonen"

Het overkoepelende orgaan van de ACW-afdelingen in de drie Donkgemeenten maakte een studie over het sociaal woonbeleid en -situatie in de Donkgemeenten. Daaruit blijkt dat het aantal sociale woningen met 6.64% (in 2000) boven het Vlaamse gemiddelde ligt. Toch is het gemeentelijke ACW niet echt tevreden, vooral dan over de gemeentelijke initiatieven, eigenlijk beperkt tot een sociaal verhuurkantoor binnen het OCMW. De inspanningen van de sociale bouwmaatschappij Hulp in Woningnood, dat nog verschillende projecten op stapel heeft, krijgen wel felicitaties. Van de gemeente verwacht men de oprichting van een 'woonraad', waar de verschillende betrokkenen overleg kunnen plegen en een beleidsplan opmaken, en meer informatie naar de bevolking. "De belasting op verkrotting en op niet-bebouwde gronden moet helpen om steeds sneller stijgende prijzen van woningen en gronden naar beneden te halen", zegt voorzitter René Stevens. Het gemeentelijke ACW vraagt verder dat hogere overheden in samenspraak met de gemeente een oplossing uitwerken voor de camping-bewoners, zonder het globaal sociaal woonbeleid te hypotheceren.

 

25 februari 2004:
Uit het politieverslag

Stelende drugdealers aangehouden
De Lokale Recherche van politiezone  Berlare-Zele kon 3 drugdealers aanhouden die ook verdacht werden van een handtasdief bij een bejaarde vrouw uit Zele. A.O. (19 jaar) uit Zele en H.V.D.H. (23 jaar) uit Berlare werden al eerder geïdentificeerd en voor de onderzoeksrechter gebracht. Gisteren kon ook de derde, S.T. (22 jaar) uit Zele, worden voorgeleid. Zij bekenden zowel het dealen als de diefstal. Het voertuig waarmee zij de drugs in Antwerpen gingen halen, werd in beslag genomen.

Ongeval met gestolen bromfiets
Gisteren zette een interventieploeg omstreeks 16.30 uur in de Blauwhofdreef de achtervolging in op een motorfietser met duozitter. De bestuurder had er een wagen ingehaald tegen hoge snelheid en zonder rekening te houden met de doorlopende witte strepen. In Wichelen botste de bromfietser met de politiewagen. Bestuurder T.V.D.M. (23 jaar) en zijn duozitster N.D.K., beiden afkomstig van Berlare, werden daarbij licht gekwetst. De motorfiets bleek in Gent als gestolen opgegeven.

Evaluatie veiligheidsplan
De volledige tekst van de evaluatie van het veiligheidsplan van de politiezone (zie 21-2-04) is hier te lezen. 

 

25 februari 2004:
Wereldreizigers bijna 150 dagen onderweg

John en Stef die vanuit Overmere aan een wereldreis begonnen zijn overmorgen aan hun 150ste dag toe. Ze zijn intussen in Bali. Volg hun avonturen op hun site.

 

23 februari 2004:
Uit het politieverslag

Branden

bullet

Zondagmorgen brak omstreeks 9.30 uur brand uit in een woning aan het Sluis. Buren haalden de 59-jarige bewoonster uit de woning. Ze werd niet gekwetst, maar raakte wel door de rook bevangen. Na behandeling kon door de mensen van de MUG kon de vrouw naar het hospitaal te Aalst. Ook haar huisdier kon uit de vlammen worden gered. De schade aan de woning is groot: twee slaapkamers brandden volledig uit en in de rest van de woning is er zware rook- en waterschade. De brand bleek in een van de slaapkamers te zijn ontstaan. Kwaad opgezet wordt uitgesloten.

bullet

Zaterdagnamiddag was er schouwbrand aan de Heidewegel. De brandweer die gelukkig snel blussen. Verder was er geen schade

Inbraak

In de Kerkstraat in Overmere werd vanmorgen een diefstal vastgesteld die waarschijnlijk vannacht werd gepleegd. Uit de brieventassen van de bewoners verdween een geldsom. De woning werd blijkbaar niet verder doorzocht. De bewoners vermoeden dat de achterdeur niet goed was gesloten.

 

22 februari 2004:
Sport

voetbal

Beker Oost-Vlaanderen: SK Berlare-Kemzeke: 2-0

volley
Heren:

bullet

1ste land. JTV Brigand - SSJ Hemelveerdegem: 3-0

bullet

2de prov. Heren: ATB Sint-Niklaas - TV Brigand : 1 - 3

 

21 februari 2004:
Parkeerverbod aan Heikantstraat

Inwoners van de Heikantstraat in Overmere vroegen acht jaar naar een parkeerverbod voor vrachtwagens aan het kruispunt van hun straat met de Dendermondse Steenweg. Sinds deze week staan de nodige reglementaire borden er. De bewoners hopen nu dat er ook voldoende controle komt op de naleving ervan.

 

21 februari 2004:
Kermis gedeeltelijk terug op dorpsplein ?

Een petitie en de discussie tijdens de gemeenteraadszitting maakten duidelijk dat alvast een deel van de Overmeerse bevolking de kermis terug op het dorpsplein wil. Het schepencollege stelde toen dat de beplanting - waar men deze week is aan begonnen - verhinderen dat de kermis terugkomt. Naar verluidt zou als compromis nu worden voorgesteld dat alvast een deel van de kermis terugkomt, indien dat de groenbeplanting niet beschadigt.

 

21 februari 2004:
Politie duldt geen overtredingen

Tijdens de persconferentie over de resultaten van politieacties in 2003, zei Patrick Poppe, burgemeester van Zele, dat in politiezone Berlare-Zele geen gevolg wordt gegeven aan de oproep van de procureurs van vandaag om minder pv's te schrijven. "De bevolking vraagt een correcte en streng politieoptreden", stelde hij en kondigde tegelijk snelheidscontroles op 23 en 24 februari aan, in beide gemeenten.
Lees hier het volledige verslag.

 

21 februari 2004:
Reacties over toerismebeleidsplan

In de nieuwsbrief, die vandaag is uitgestuurd, staat een redactie-tekst over het toerismebeleidsplan. Daar kwamen al twee reacties bij. De tekst en de reacties staan hier.

 

20 februari 2004:
Overlast aan de Sparrendreef

Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat buurtbewoners van de camping aan de Sparrendreef (Donkmeer) last ondervinden van jongeren, volgens hen vermoedelijk druggebruikers. Er zou al wat vandalisme zijn geweest en er zijn mensen lastiggevallen. Gemeentesecretaris Lippens en de politie zeggen dat de toestand in de gaten wordt gehouden en dat al iemand is opgepakt.

 

19 februari 2004:
Politiebetoging

Aan de politiebetoging, gisteren in Brussel, namen ook tien agenten uit zone Berlare-Zele deel. Volgens zonechef De Rocker namen ze daarvoor allen een vakantie- of recuperatiedag op en kwam de normale dienstverlening niet in het gedrang.

 

18 februari 2004:
Scholen vieren de EU-uitbreiding mee

Wil je met je school meevieren aan de uitbreiding van de EU ? Of op een andere manier samenwerken met scholen uit de andere lidstaten ? Of ben je op zoek naar interessante spelletjes ..., klik hier.

 

17 februari 2004:
Liesbet Cornelis opnieuw kampioen

Vrijdag was ze de jongste Belgische kampioene bij de viering in het gemeentehuis. Zaterdag werd deze pas elfjarige ropeskipster met haar drie ploegmaats van Siluskip Zele in Bierbeek opnieuw kampioen, in een hogere reeks ditmaal.

 

17 februari 2004:

Gemeenteraadsverslag

Lees hier het debat over de subsidieaanvraag voor het  regionaal bezoekerscentrum en over ...

 

16 februari 2004:
Gemeente vraagt subsidies voor regionaal bezoekerscentrum

De gemeenteraad heeft vanavond de aanvraag bekrachtigd om voor de invulling van het regionaal bezoekerscentrum aan het Donkmeer - tot nu meestal boerenkrijgmuseum genoemd - Vlaamse en Oost-Vlaamse subsidies aan te vragen. Enkel de CD&V-meerderheid stemde voor, VLD tegen en sp.a onthield zich. Wim Arbijn (sp.a) kloeg vooral aan dat het voorstel niet kaderde in een totaalvisie voor het Donkmeer, de VLD herhaalde de kritiek tegen de lokatie, de niet te voorziene totale kostprijs en de personeel- en werkingskosten achteraf. Bovendien, zei deze partij, zijn er andere prioriteiten in deze gemeente waarvoor we beter subsidies zouden vragen. Vijf CD&V-leden zorgden bij aanvang voor wat spanning: ze kwamen ostentatief een kwartier te laat. Wellicht nog een nasleep van de communicatietwist over de aankondiging van een burgemeesterwissel in 2005. Een verslag volgt later. Over het bezoekerscentrum staat hier een samenvatting van het dossier.
 

16 februari 2004:
De Gucht krijgt veel sympathiebetuigingen
De gebeurtenissen bij de VLD van de voorbije dagen zorgen er blijkbaar voor dat Karel De Gucht aan sympathie heeft gewonnen, ook bij niet-VLD'ers. Dat bleek in de rand van de gemeenteraad, vanavond. En ook de media, inclusief deze site, krijgen mails toe van mensen die hun steun willen betonen.

 

16 februari 2004:
Miss Moonlight tweede

Didier De Geest had vooraf aangekondigd liever, zoals vorig jaar, vierde te zijn dan tweede of derde, tijdens de finale van Miss België Travestie. Gisteren werd het als Miss Moonlight dan toch een tweede plaats. "Maar ik zal die plaats zeker niet afgeven. En er is ook nog volgend jaar", klonk het in Telefacts. 

 

15  februari 2004:
Sport (2)

Voetbal

bullet

SK Berlare - JV Kruibeke: 2-1
Met deze overwinning blijft alles mogelijk !
PS: vergeet niet de site tot voetbalsite van de maand te stemmen. Een technische fout heeft vele stemmen verloren laten gaan, dus opnieuw stemmen, aub !!!

bullet

SKV Overmere - Melle: 1-1

15 februari 2004
Bezoekerscentrum moet regio ontsluiten

Lees hier wat het voorstel voor het bezoekerscentrum (Boerenkrijgmuseum) inhoudt. Het plan wordt morgen aan de gemeenteraad (zie agenda op deze blz op 9-2) voorgelegd.

 

15 februari 2004:
Nog geen kartelafspraken in Berlare

Het aangekondigde kartel tussen CD&V en NV-A is in de Donkgemeenten blijkbaar ook enkel via de pers bekendgeraakt. De plaatselijke partijbesturen willen het eerst nog intern bespreken voor het over eventuele samenwerking te hebben.

 

15 februari 2004:
Sport

Volley:

1ste landelijke Heren: Richa Michelbeke - JTV Brigand: 3 - 2
2de prov Heren: JTV Brigand - Spectrum Moerbeke: 2 - 3
1ste prov Dames: JTV Brigand - Deco Denderhoutem: 1 - 3

 

14 februari 2004:
Sport

bullet

Handbal: Don Bosco III - HC Groot Berlare: 30-17
Volgens de Berlaarse spelers liet de scheidsrechter - een plaatselijke speler omdat de officieel aangeduide niet was opgedaagd - Berlare niet toe echt gevaarlijk te worden. Toen die dat beu werden, kon de thuisploeg de kloof groter maken.

bullet

Judo: Kumiuchi Berlare haalde vandaag 15 medailles tijdens de provinciale kampioenschappen.

 

14 februari 2004:
Speel-o-theek breidt uit

De gemeentelijke speel-o-theek, waar scholen, onthaalgezinnen, opvanginstellingen en jeugdbewegingen gratis speelgoed kunnen uitlenen, heeft haar aanbod uitgebreid.  “Met de speel-o-theek proberen we wat variatie te bieden voor organisaties die met kinderen werken”, zegt Francky Verhofstadt, schepen bevoegd voor jeugd. Het speelgoed kan voor een maand worden uitgeleend. Ontleners staan zelf in voor transport en onderhoud. Het huidige aanbod is bestemd voor kinderen tussen 0 en 12 en omvat  zowel fantasiespelen, motorische spelen als muziekspelletjes. De aankoop gebeurde in samenspraak met de Buitenschoolse Kinderopvang en de jeugdraad. De schepen belooft ook in de toekomst het aanbod aantrekkelijk te houden. De gemeentelijke jeugddienst heeft een catalogus met het beschikbare speelgoed. Catalogus en speelgoed kunnen tijdens de openingsuren van de dienst Jeugd&Vorming (Gaver 2a) worden afgehaald.

 

14 februari 2004:
"Museum zal niets kosten"

Tijdens de algemene vergadering van VVV-Donkmeer gaf burgemeester Van Sande uitleg bij het toerismebeleidsplan dat met de hulp van de vzw Ename Expertisecentrum is uitgewerkt en maandag aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. (Lees hier een samenvatting). Het grootste deel van zijn tussenkomst ging over het museum dat naast de Festivalhal is gebouwd. "We zijn afgestapt van de naam Boerenkrijgmuseum omdat de structuur niet strookt met het museumdecreet. Het wordt nu een Regionaal Bezoekerscentrum met tussen haakjes Boerenkrijg." De inhoud brengt - als het voorstel op hogere beleidsinstanties wordt goedgekeurd en mee-gesubsidieerd, nkb - een historisch overzicht sinds wat de nieuwste tijden wordt genoemd: de industrialisatie en de invloed van de Franse filosofen, de opstanden tegen Napoleon van Baskenland over Overmere tot Oostenrijk, en de invloed tot vandaag van de instellingen die Napoleon oprichtte. "De inrichting ervan gaat", aldus Van Sande, "de gemeente te boven." Daarom zocht en vond hij na jaren speurwerk samen bijna een miljoen euro steun van de Vlaamse regering - "Berlare is na Oostduinkerke het tweede toerismeproject dat subsidies krijgt van minister Landuyt" - en van de provincie. Voor het overblijvende gemeentelijk aandeel, zo'n € 520.000, zoekt hij ook nog geld. "Het gebouw heeft de gemeente nog niets gekost en ook voor de inrichting wil ik dat bereiken."
Voor alle duidelijkheid: DDS zette het gebouw en de gemeente betaalt sinds vorig jaar in huurgeld terug, en voor de inrichting is al geld in de begroting voorzien. Meer over het Boerenkijgmuseum.

VVV-voorzitter Wim Van Beveren zei dat de vereniging niet langer kan concurreren tegen de mega-activiteiten die elders worden opgezet. Men is dan ook op zoek naar een goede formule om verder promotie voor het Donkgebied te voeren. Van Sande had het in zijn toespraak ook nog over het belang van het infocentrum voor de nieuw opgerichte Toerisme Schelde-Dender, dat aan het Donkmeer is opgericht, "de gemeente veel geld heeft gekost, maar zal bijdragen tot de grotere bekendheid".

 

14 februari 2004:
Sportkampioenen gehuldigd

Gisteren werden meer dan 40 sportlui uit de verschillende deelgemeenten gehuldigd die in hun sporttak minstens een derde plaats hadden behaald in een of ander kampioenschap. Atletiek en judo bleken het meeste succesvolle sportlui te hebben, maar blijkbaar hebben de Donkgemeenten ook sterke vertegenwoordigers met de degen, in het gewichtheffen, het ropeskippen, in wedstrijden met sledehonden, mountainbiken, wielrennen, triatlon, kunstschaatsen en in de siervogelsport. De hele lijst staat hier.

Aanvulling: Schepen Spruyt kondigde aan dat de werken voor de sportzaal in Overmere wellicht in oktober starten. En, deze week is een eerste bijeenkomst geweest voor de oprichting van een sportraad.

 

12 februari 2004:
Standpunt
Wat nu, Van Sande en De Gucht ?

De politieke kopstukken hebben deze week beide voor nieuws gezorgd. Van Sande bracht zondag de communicatiestrategie van de plaatselijke CD&V-voorzitter in de war door zijn opzijstappen op 1 januari 2005 nog niet te willen aankondigen. De Gucht bleef in de kamer rechtlijnig het standpunt verdedigen dat de VLD eigenlijk steeds had voorgehouden, maar blijkbaar werd dat nu door de premier niet meer gesmaakt. In beide gevallen gaat het wellicht om strategie, princiepes, perceptie, 'hogere belangen'. In beide gevallen zou er best snel duidelijkheid komen over de politieke toekomst. Ook al omdat hun invloed op de plaatselijke politiek de voorbije jaren zo groot was, dat na hen een zo grote kloof ontstond die eventuele opvolgers moeilijk kunnen dichten.

Reageren mag. 
In de nkb informatief-nieuwsbrief van deze week staat een wat uitgebreider commentaar. Je kan die steeds aanvragen.

 

12 februari 2004:
"BINs werken goed"

In een persmedeling zegt Wim De Geest, hoofdcoördinator voor de drie buurtinformatienetwerken (BIN) in politiezone Berlare-Zele dat het aantal inbraakpogingen in de wijke met zo een BIN sterk zijn gedaald, omdat mogelijke dieven worden afgeschrikt door de preventieve maatregelen die in zo een buurt ontstaan en door de hogere pakkans. "Zonder specifiek 'extra blauw op straat' wordt een stuk van de criminaliteit beperkt en doeltreffend aangepakt", aldus De Geest. De goede samenwerking met de politie leidde er toe dat de BINs in het veiligheidsplan van de politie een plaats kregen. De Geest stelt verder dat er veel meer sociale kontakten zijn in een buurt met een BIN."  Op 21 februari wordt in de zone, naast die in Overmere-Heikantstraat, Uitbergen en Zele-Schrijverswijk, een vierde opgericht in de Zeelse Tuinwijk. Meer over BIN-Heikantstraat.

 

11 februari 2004:
Ugo Prinsen en Berlare

Gisteren overleed acteur Ugo Prinsen, bij het grote publiek wellicht het beste gekend door zijn kosterrol in de tv-serie naar Martens' De Paradijsvogels. In Berlare liet hij zich midden de jaren negentig twee keer van een andere kant zien. Op uitnodiging van de sociale dienst van het plaatselijke Rode Kruis bracht hij hier twee monologen: een waarin de integratie van mensen met een handicap aan bod kwam, een ander waarin begrip wordt gevraagd voor mensen met aids. Hij toonde hierin zijn grote betrokkenheid met mensen die door de maatschappij aan de kant worden gezet. Voor het Rode Kruis waren deze initiatieven, zoals ook de voordracht door dr. Beaucourt en het toneelstuk van de Berlaarse zussen Ringoet over drugs, een poging om, door sociale thema's aan cultuur te binden, deze onderwerpen bespreekbaarder te maken.

 

10 februari 2004:
En nu Miss Travestie ?

Vorig weekeinde kon Berlare duimen voor Evy Van Malderen, in de finale van Miss Belgian Look. Volgend weekeinde staat Didier De Geest in de finale van Miss België Travestie. Die heeft op zondag 15 februari plaats in Zaal De Lord in Schepdaal. Er is alvast al televisiebelangstelling van Telefacts en van Kanaal 3.

 

9 februari 2004:
Gemeenteraad voor het toerisme

Op maandag 16 februari komt de gemeenteraad samen. Op de agenda staan maar elf punten voor de openbare zitting en 2 twee voor de geheime. Maar toch zou het wel eens een belangrijke kunnen worden. Bijna alle punten hebben verband met toerisme.

 

Meest in het oog springend wordt allicht het aanvraagdossier voor de subsidiëring van de inrichting van het Boerenkrijgmuseum, dat in een toeristisch beleidsplan is ingebouwd. Het bezoekerscentrum, zoals de ontwerpers - vzw Ename Expertisescentrum liet het uitvoeren door bvba Monument in ontwikkeling - van de toeristische beleidsvisie het museum noemen, wordt een middel tot de ontsluiting van regio Schelde-Dender. Hierdoor maakt men kans op subsidies van Toerisme Vlaanderen en van de provincie. Berlare zou in de raming nog iets meer dan €0,5 miljoen (en niet €1,5 miljoen zoals eerder gemeld) moeten bijdragen. Overigens is het dossier al ingediend om nog op tijd te zijn, maar wordt beloofd met de uitwerking te wachten op de subsidiebeloften.

 

Een wat snellere uitvoering krijgen wellicht de voorgestelde werken aan de festivalhal en de aanleg van een brug over het Donkmeer voor wandelaars (ongeveer ter hoogte van de Scheve Villa). En om tegemoet te komen aan de klacht tegen de containers van Festivaria op het schiereilandje, zou het Festivaria opstalrecht krijgen over een stuk grond dichter bij de festivalhal. Verder bespreken de raadsleden nog onder meer: een subsidie voor de Boerenkrijgstappers, de uitbreiding van het waterbedelingsnet in de Zandstraat, de aankoop van foorkasten voor electriciteitsvoorziening tijdens de kermis, en enkele wijzigingen aan het visreglement en de bijhorende tarieven. En uiteraard zijn er de variapunten.

 

Op de inrichting van het Boerenkrijgmuseum en de toeristische beleidsvisie komen we later uitgebreider terug. 

8 februari 2004:
Sport (2)

Voetbal:

2de prov: SK Kalken-SK Berlare: 1-1

Op de site lees je ook het nieuwste transfernieuws. En vergeet niet te stemmen voor de site als voetbalsite van de maand. Als er een site dat verdient ! Spijtig dat daar geen plaatselijke erkenningsprijs voor bestaat.

3de prov.: St. Denijs - SKV Overmere 2-3

Een overwinning op het veld van een titelkandidaat !

8 februari 2004
Onduidelijkheid tijdens CD&V-nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie van CD&V, vanmorgen in Overmere, zorgde voor heel wat onduidelijkheid. Een deel van de pers was er op afgekomen omdat een persbericht van het partijbestuur een burgemeester-, schepen- en OCMW-voorzitterwissel had aangekondigd. Daar werd echter niets meer van gezegd. Wel werd opgeroepen tot eenheid, vernieuwing en een samengaan van ervaring en jeugd. Joke Schauvliege, lijsttrekster in Oost-Vlaanderen, kwam nationaal voorzitter Leterme - verhinderd door de 7de Dag en het VTM-nieuws - als gastspreker vervangen. "Wij rekenen op jullie omdat jullie weten hoe Karel De Gucht te verslaan", besloot zij haar tussenkomst. Lees hier het verslag.

 

8 februari 2004:
Boot vast in Uitbergen
(met aanvulling dank zij attente lezer)
Sinds vanmorgen ligt een Duits schip vast in Uitbergen, bijna ter hoogte van het kasteel. Blijkbaar had schipper, die uit Antwerpen kwam, de bocht en vooral het aanwezige zand verkeerd ingeschat. De hele morgen trachtte hij zich tevergeefs los te werken. Door het opkomende lage tij zal dat wellicht pas vanavond ten vroegste nog kunnen. Intussen hoopt men dat het lage tij geen schade aanricht. Door de ligging van het schip wordt wellicht het hele scheepvaartverkeer de hele dag onmogelijk. Als het bij hoogtij niet loskomt, wordt wellicht een sleepboot nodig.

 

8 februari 2004:
Evy Van Malderen is Miss Belgian Look

Gisterenavond werd Evy Van Malderen in Maasmechelen tot Miss Belgian Look gekroond. Zij had een bus met sympatisanten mee, maar haar overwinning was eigenlijk vooraf al bijna zeker. Haar prestaties en uitstraling tijdens de reizen met de andere 19 finalisten en tijdens opgelegde 'présences', haar zelfopgezette promotie-activiteiten (met onder meer een foto op broodzakken), en de sms-stemmen hadden haar al een grote voorsprong bezorgd. Evy kreeg gisteren al verschillende naturaprijzen en er staan gedurende een jaar nog verschillende reizen en 'optredens' bij belangrijke activiteiten op het programma. Er is haar wel beloofd dat zij haar rechtenstudies mag laten voorgaan.

 

8 februari 2004:
Sport:

Volley:

1ste div.: JTV Brigand A - Ooivo Ooigem: 3 - 0

2de prov.: VC Kalken - JTV Brigand B: 3 - 1
                    1ste nederlaag na 19 overwinning op rij.

 

7 februari 2003:
Sport

Handbal: Dendermonde-Berlare: 23-22
Berlare kon in de tweede helft de 10-5 uit de eerste ophalen. Beide ploegen zorgden dan voor een spannend verloop, met uiteindelijk een nederlaag voor Berlare met slechts 1 doelpunt verschil. Het is nu al de tweede wedstrijd op rij die Berlare nipt moet laten gaan. De ploeg kan er zich voor de toekomst aan optrekken.
Kampioenen: zie hier de (voorlopige ?) lijst van de personen die op 13 februari in het gemeentehuis worden gehuldigd.

 

7 februari 2003:
Niet Leterme, maar Schauvliege

CD&V Berlare meldt dat, door de politieke actualiteit, morgen niet nationaal voorzitter Leterme maar Joke Schauvliege, lijsttrekker in Oost-Vlaanderen voor de Vlaamse verkiezingen, gastspreker is tijdens de nieuwjaarsreceptie. Leterme beloofde later nog eens naar de Donkgemeenten te komen.
Het staat vast dat er belangrijk plaatselijk nieuws te horen zal zijn. Het verslag komt morgennamiddag op deze site.

 

6 februari 2004:
Uit het politieverslag

Opnieuw brand
Gisterenavond kort na half elf diende de brandweer opnieuw uit te rukken voor een brand in de natuur. Ditmaal ging een rietkraag aan de Waterhoek grotendeels in de vlammen op.

 

5 februari 2004:
Huldiging sportlui

Op vrijdag 13 februari (20 uur) worden meer dan 40 sportlui uit verschillende disciplines op het gemeentehuis gehuldigd. Ze hebben alle minstens een derde plaats behaald in een of ander kampioenschap. Op de sportpagina's komt dit weekeinde de lijst.

5 februari 2004:
Uit het politieverslag

Te snelle bromfietsen
Gisteren hield de politie tussen 13 en 18 uur in Zele en Berlare controle op de werkelijke maximumsnelheid van bromfietsen van klasse A, die maximum 25km/uur mogen. In Zele zette men 24 bromfietsen op de curvometer (of de "rollen") en bleek geen enkele sneller te kunnen. Wel werd er een in beslag genomen omdat de bestuurder geen verzekeringsbewijs kon voorleggen. In Berlare bleken 6 van de 13 gecontroleerde meer dan toegelaten te kunnen rijden, zelfs tot 61km/uur. De voertuigen zijn voor 30 dagen in beslag genomen. De eigenaar moet ze dan onmiddellijk opnieuw correct laten afstellen. 
'Den Berg' in brand
Gisterennamiddag werd de brandweer opgeroepen om een brand van struiken en beplanting te blussen tussen de Heidekasteeldreef en de Galgenbergstraat. De schade bleef beperkt. De oorzaak is nog onbekend, maar er zijn alvast geen sporen gevonden van opzettelijke brandstichting. 

 

4 februari 2004:
ABS bij De Gucht

Kanaal 3 toont beelden van het bezoek van een delegatie van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) aan de woning van nationaal VLD-voorzitter Karel De Gucht. Ze wilden hem een open brief afgeven waarin ze vragen de lasten voor het BSE-onderzoek niet over alle landbouwsectoren te spreiden. Echtgenote Mireille nam de brief in ontvangst, de voorzitter zat in Brussel, wellicht nog over het stemrecht voor vreemdelingen te debatteren in de Kamer.

 

4 februari 2004:
Europees nieuws

Het nieuws over de Europese verkiezingen is aangevuld. Lees onder meer een verslag van de persconferentie van Wilfried Martens, voorzitter van de Europese Volkspartij, bij de start van het tweedaagse congres dat de verkiezingen voorbereidt.

 

4 februari 2004:
Stem SK Berlare tot beste voetbalsite

De website van SK Berlare is genomineerd voor de wedstrijd 'Voetbalsite van de maand' op voetbalwebsite Belgiumsoccer, zowat dé nieuwssite voor het voetbal. Dat houdt in dat gedurende een maand 8 voetbalsites zich met elkaar meten en trachten zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De winnaar staat de maand daarop bij Belgiumsoccer in de kijker, met een speciale vermelding op de indexpagina, wat uiteraard helpt om meer bekend te geraken. De initiatiefnemers van de SK-site hopen dat zoveel mogelijk mensen uit Berlare bereid zijn een stem uit te brengen op http://www.belgiumsoccer.be/sitevdmaand.php.

Volgens ons hebben ze de titel van voetbalsite van de maand dubbel en dik verdiend !

 

2 februari 2004:
Verkeersthema: aandacht voor voetgangers

De politie startte vorige maand, in het kader van haar actieplan rond verkeershandhaving, met veertiendaagsen rond een speciaal thema. Voor de volgende twee weken staat de aandacht voor de voetganger in de kijker.

 

1 februari 2004:
De Batselier: "Werk, gezondheid en sociale huisvesting"

De nieuwjaarsreceptie van de sp.a bracht Norbert De Batselier naar Berlare. Hij had het over het belang van de Europese verkiezingen en over de thema's voor de Vlaamse. Over lijstvorming en zijn eigen ambities wou hij niets kwijt. Lees hier.

1 februari 2004:
Sport
(met aanvulling 's avonds)
Voetbal:
3de prov.: SKV Overmere - Serskamp  1-2
2de prov.: SK Berlare-Heikant: 2-0
Handbal (zaterdagwedstrijd): Berlare - Aalst: 20-24. 
Lang zat er een vierde overwinning in. De inbreng van een later aangekomen ervaren speler deed de balans omslaan in het nadeel van een thuisploeg waarin verschillende titularissen ontbraken.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.