Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

februari 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

28 februari 2003:
Hoeveel pc's zijn er in de Donkgemeenten ?

Op deze site van het Nationaal Instituut voor de Statistiek vind je onder meer hoeveel pc's er in de Donkgemeenten zijn (zie onder Algemene socio-economische enquête 2001) of andere gegevens over hoe men in België leeft, werkt, zich ontspant ...

28 februari 2003:
Inspraak in cultuurbeleid

De gemeentelijke cultuurdienst start met de naam 'Stippel cultuur !' een campagne waarbij iedereen wordt opgeroepen om een bijdrage te leveren in het cultuurbeleid tot 2007. In het maart-aprilnummer van Infogem komt een vragenlijst. Wie die in maart of april persoonlijk komt binnenbrengen bij de cultuurdienst krijgt een vrijkaart voor een voorstelling in Stroming. De dienst voorziet ook nog overlegmomenten met de verschillende (soorten van) socio-culturele verenigingen. De inspraak past in de actie om een gemeentelijk cultuurbeleidsplan op te maken. Een dergelijk plan analyseert de huidige situatie, formuleert een toekomstvisie en koppelt daaraan doelstellingen. Zo een plan is een gevolg van het nieuwe cultuurdecreet. Lees ook hier.

27 februari 2003:
Kinderen bezochten kasteel

De schoolkinderen van Uitbergen mochten vandaag, verkleed als ridder of prinses, het dorpskasteel bezoeken. Of hoe carnaval kan helpen om het eigen historisch erfgoed te leren kennen.

27 februari 2003:
Gevangenis Dendermonde en PWA-vergoedingen

Verkiezingsperiodes hebben alvast dat voordeel dat streekpolitici die nationaal actief zijn, al eens meer laten weten wat ze daar doen. Zo meldde Greta D'hondt (CD&V) dat minister Verwilghen haar antwoordde dat de ministerraad zich nog niet uitsprak over de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. De geruchten over een gevangenis naast het Sint-Blasiusziekenhuis zijn voorbarig. D'hondt melde ook nog dat zij aan de basis ligt van de hogere vergoedingen voor PWA'ers. 

27 februari 2003:
100 ziekenwagen Zele

Vermits ook al op politievlak met Zele wordt samengewerkt, is het nuttig te volgen hoe het met de 100-ziekenwagen evolueert. In Berlare komt vooralsnog eerst de 100 van de Wichelse brandweer, maar in het kader van de reorganisatie van de brandweerzones zou dit weleens kunnen veranderen. Gisteren tijdens de gemeenteraadszitting en vanavond tijdens een persconferentie bevestigde Zele het voornemen om die dienst vanaf 19 uur en tijdens de weekends door de brandweer te laten overnemen. Een 35-tal vrijwilligers toonden zich bereid hiervoor de nodige cursussen te volgen. 

27 februari 2003:
Foto Bareldonkkapel in de prijzen

Deze middag kwam ene Laurens in Ketnet met een reportage over zijn winnende foto in een (provinciale ?) wedstrijd. Proficiat, Laurens.  Het onderwerp was de Bareldonkkapel, die duidelijk aan restauratie toe is. Naar verluidt is het dossier klaar om daar nog dit jaar aan te beginnen.

26 februari 2003:
Uit het politierapport

Opnieuw autodiefstal
Te Uitbergen werd afgelopen nacht ingebroken in een woning in de Kerkwegel. Naast enkele GSM’s werd ook een auto Audi TT gestolen, die slotvast op de openbare weg geparkeerd stond.
De reeks autodiefstallen blijft groeien en zal maandag zeker ter sprake komen bij de voorstelling van het veiligheidsplan.

25 februari 2003:
Reactie op column Berlare-decreet

Lees hier een reactie.

24 februari 2003:
Voorstelling veiligheidsplan

Sinds de oprichting van de politiezone Berlare-Zele is er ook regelmatig een vergadering van de politieraad. Daarin zitten de burgemeesters van de beide gemeenten, de zonechef en de commissarirssen, en enkele gemeenteraadsleden. Een deel van de bijeenkomst is openbaar, dus iedereen kan dat bijwonen. De volgende heeft plaats op maandag 3 maart vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Berlare. Op de agenda staan onder meer de voorstelling van het veiligheidsplan voor deze zone met daarin de voornaamste actiepunten. Bij de punten voor de geheime zitting staan onder meer het vacantverklaren van een betrekking van hoofdinspecteur en een van inspecteur, het inwilligen van de pensioenaanvragen van Frans Van Der Strieckt (op 01/08/03) en van Johny Ruiz (op 01/02/04), en de bespreking van de actieplannen voor de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan.

24 februari 2003:
Provinciale subsidies van streek- en landbouwproducenten
Het provinciebestuur voorziet  in haar begroting voor 2003 kredieten voor de subsidiëring van streek- en landbouwproducenten voor de openstelling van hun productieruimten. Voor werken die in 2003 beginnen moeten de aanvragen voor 1 maart 2003 bij aangetekend schrijven worden ingediend. Inlichtingen en aanvraagformulieren aanvragen bij het provinciebestuur 09/267 86 00. (gevonden op de website van Zele)

23 februari 2003:
Waarheen met het Donkmeer ?

De column van deze week wil de aanzet geven voor een debat over de toekomst van het toerisme in deze gemeenten. Een debat dat meer dan dringend moet worden gevoerd.

23 februari 2003:
Voetbal: Robur - SK Berlare: 5-0

De leider in de reeks is inderdaad enkele maten sterker dan Berlare, dat het na drie nederlagen misschien ook voor de tweede plaats moeilijk zal krijgen. Lees het verslag hier.

20 februari 2003:
Vlaams = racistisch ?

Naar aanleiding van de rel rond Soetkin Collier wordt het zingen van Vlaamse liederen bijna automatisch in verband gebracht met racistische 'geaardheid'. Een reactie is te vinden bij het eerder gestarte discussiethema over Vlaamse symbolen. Zie ook Zangstonde-liedjes. Reageren mag.

19 februari 2003:
Nieuwe toekomst voor Boerenkrijgmuseum ?

Vanavond werden gemeenteraadsleden, leden van de Raad van Bestuur van intercommunale en enkele geïnteresseerden rondgeleid in het gebouw dat het Boerenkrijgmuseum zou worden. De uiteenzettingen toonden echter aan dat het museum een heel wat ruimere inhoud zou kunnen krijgen. Lees hier.

19 februari 2003:
Uit het politierapport

Dinsdagmorgen hield de politie van zone Berlare-Zele tegelijkertijd 4 huiszoekingen. Onderzoek van de eigen recherchedienst had op aangetoond dat daar aan autozwendel zou worden gedaan. Er werden verschillende voertuigdocumenten in beslag genomen, maar de verdachten mochten na verhoor terug naar huis. Het rapport vermeldt niet of er een verband is met de recente home-jackings in Berlare en Overmere.

18 februari 2003:
Post verplaatst

Voor wie het nog niet mocht hebben opgemerkt, de postbus aan het postkantoor (E.Hertecantlaan) is, wellicht om veiligheidsredenen, verplaatst naar de overkant van de Hoekskensweg, aan de hoek van de parking.

17 februari 2003:
Korte gemeenteraadszitting

Het was wel een heel korte zitting dit keer en veel zinnigs te beleven was er niet. Toch blijft het jammer dat niet meer mensen er eens de tijd voor nemen om zo een zitting bij te wonen. En de geheime zitting was dit keer ook heel kort. Misschien omdat enkele vastbenoemden beloofd hadden de raadsleden achteraf te trakteren ? Een verslag staat hier.

17 februari 2003:
Broekbos bijna ontoegankelijk

Wandelaars en fietsers kloegen de voorbije dagen over de staat van het wandelpad in het Broekbos. Wellicht door de dooi zijn die veranderd in echte modderpaden waardoor wandelen en fietsen er bijna onmogelijk is geworden. 

17 februari 2003:
Geen verstoppertje

Neen, het was niet de bedoeling om naar de verschillende webpagina's te moeten zoeken. Er was iets fout gegaan met het doorsturen waardoor alle titels blijkbaar verdwenen waren. Hopelijk nu opgelost ...

16 februari 2003:
Help, de deurwaarder ...

Ziekenhuisfacturen, deurwaarders, maximumfactuur. Dat zijn de sleutelwoorden van de column van deze week.

16 februari 2003:
SK Berlare - Tielrode 1-2

Een slechte zaak in de strijd om de tweede plaats. Voor een volledig verslag, kijk hier.

16 februari 2003:
Astrid in Slovenië

Lees hier over de belevenissen van kunstschaatster Astrid De Backer bij haar eerste selectie voor de nationale ploeg: een derde plaats in de Dragon Trophy in Slovenië.

15 februari 2003:
Volley-uitslagen
Heren
1ste Divisie B               Berlare - VT Flamingo Maldegem            3-2          
2de provinciale A         Berlare - Beervoc Lochristie                     3-0
Dames
2de provinciale B        Berlare   -   Kuros Zulte                               3-0
Voor meer info over Thunderballs en VC Berlare, klik hier.

15 februari 2003:
Voetbalgeschiedenis

Wie meer wil weten over het voetbal in Berlare, moet het jongste nummer van de plaatselijke Heem- en Oudheidkundige Kring lezen. Pas uit.

14 februari 2003:
Wie nog een gelukkig Valentijnverhaal kwijt wil, er is nog plaats voor.

14 februari 2003:
Vîrtop verder helpen

De akties voor het Roemeense dorpje Vîrtop, in 1990 door Berlare 'geadopteerd' gaan en nieuwe faze in. De hulpgroep wil de bewoners van het dorp stimuleren om via socio-culturele activiteiten, en vooral dan volksdansen, eerst opnieuw zelf bewuster te worden van de eigen mogelijkheden. Daarnaast blijft er aandacht voor de andere noden. Zo wordt geholpen om de schoolklassen tijdens de heel barre winter te kunnen verwarmen, en wordt nagegaan of toch niets mogelijk is om de waterbevoorrading te verbeteren. Tegen het volgende schooljaar hoopt de groep turntoestellen en enkele (eventueel oudere) computers te kunnen aanbieden, een mogelijkheid om dan chatsessies met scholen van hier op te zetten. Wie wil meewerken aan deze acties, gelieve kontakt op te nemen met Mario Janmart of met nkb informatief. Wie meer wil lezen of vroegere acties rond Vîrtop, lees hier.

13 februari 2003:
Aanstelling pastoor Redant
Een nog niet bevestigd gerucht zegt dat al zo'n 300 mensen hebben toegezegd om eind volgende week aanwezig te zijn bij de aanstelling van pastoor Paul Redant in Drongen !

13 februari 2003:
Gemeenteraad
Op de agenda van de gemeenteraad van maandag17 februari zijn als voornaamste punten te melden: de aankoop van een 4x4-wagen, een akkoord over de restauratie van het vaandel van fanfare De Vriendenbond, de goedkeuring van gewijzigde reglementen voor de cultuur- en voor de jeugdraad en van de procedure om contracten aan te gaan met lesgevers in jeugdsport. De volledige agenda vindt u hier. Geen echt spectaculaire punten, dus, maar hoedanook blijft het nuttig er 'eens bij te zijn'. En wie weet wat de variapunten nog aanbrengen.

13 februari 2003:
Treinproblemen duren langer
De NMBS liet weten dat de problemen, veroorzaakt door een grondverzakking in Ternat, pas tegen eind volgende week zullen opgelost zijn. Voor wie de IC trein Dendermonde-Brussel neemt, geen goed nieuws.

12 februari 2003:
Gemeenteraad vergadert maandag

Volgens de planning voor 2003 komt de gemeenteraad samen op maandag 17 februari (20 uur). Zodra beschikbaar zijn hier de voornaamste agendapunten te lezen. Hou maandagavond alvast vrij om eens te komen luisteren.

12 februari 2003:
Treinen stoppen in Brussel-Noord

Wie in Brussel werkt en daar met de trein naar toe moet, zal tot het einde van de week met problemen moeten rekenen. Door een grondverzakking in Ternat rijdt de IC-trein van Dendermonde naar Brussel niet verder dan Brussel-Noord. Wie verder moet, dient daar over te stappen naar een andere trein. Door deze maatregel kan de NMBS het aantal treinen beperken dat door de smalle noord-zuidverbinding moet. Wie vanuit het centrum van Brussel 's avonds naar Dendermonde moet, dient eerst met een andere trein naar Brussel Noord. Wie dicht bij het station Merode werkt, kan beter via Mechelen naar Schoonaarde treinen. 

11 februari 2003:
Geen nieuws vandaag.

10 februari 2003:
De column van deze week is misschien een beetje stout ... Reageren mag !

9 februari 2003:
Kalken-SK Berlare: 1-3

Voor meer informatie, klik hier.

9 februari 2003:
Heren volley (1e divisie): Wevelgem-Bissegem - Berlare  3-0

Naar verluidt speelde de ploeg gisteren een van de slechtste wedstrijden van het seizoen.

9 februari 2003:
Astrid De Backer derde in Slovenië

Gisteren behaalde kunstschaatster Astrid De Backer een derde plaats in de internationale Dragon Trophy-wedstrijd in de Sloveense hoofdstad Ljubljana, waar ze deel uitmaakt van de Belgische delegatie. Die delegatie deed het blijkbaar heel goed. De wedstrijd in de leeftijdsgroep  van Astrid (Novices) werd gewonnen door de Brugse en twee jaar oudere Joyce De Bruyne.

8 februari 2003:
Tot ziens, pastoor Paul

Vanavond nam pastoor Redant officieel afscheid van de Sint-Martinusparochie en van Berlare. Tijdens de mis - anderhalf uur lang maar dat deerde de aanwezigen blijkbaar niet - gaf de pastoor zijn opdracht in Berlare terug aan deken Willems van Zele. Nadien was er een receptie in de parochiezaal. Op uitdrukkelijke wens van de pastoor was iedereen hierop uitgenodigd. En zowat alle geledingen van de Berlaarse maatschappij waren daarop ingegaan. Opmerkelijk ook de aanwezigheid van Karel De Gucht, en dat was duidelijk niet om electorale redenen. Een groter bewijs van de erkenning van de openheid die pastoor Redant de voorbije zes jaar had getoond is moeilijk denkbaar. Naast liederen gebracht door kinderen van de gemeenschapsschool - wie had dat vroeger kunnen denken - en door het eigen kerkkoor kreeg de pastoor ook nog meer dan € 2000, samengebracht door schenkingen van verenigingen en individuen. Over zijn opvolging tast men nog volledig in het duister. Naar verluidt zouden vier pastoors al hebben geweigerd om na Redant te komen, omdat ze vrezen steeds met hem te worden vergeleken. "In het bisdom beseft men nu wat men heeft gedaan", zei een insider. Misschien daarom dat de titel op het briefje met de liedjesteksten luidde: 'Tot ziens, pastoor Paul'.

8 februari 2003:
PV-jaaroverzicht van politiezone Berlare-Zele 2002
Op de website van gemeente Zele verscheen deze week een jaaroverzicht van het resultaat van politiecontroles op de weg in zone Berlare-Zele.

 In 2002 noteerde de politie 696 snelheids- en 2197 andere overtredingen. Bovenop waren er 97 onmiddellijke inningen en 287 waarschuwingen. Er werden vorig jaar 1119 ongevallen vastgesteld.

 Bij de ‘andere overtredingen’ zijn aangegeven, maar spijtig genoeg zonder vermelding van het aantal:

bulletVerkeerd parkeren: op fiets-, voet- of zebrapad, in de verkeerde rijrichting, te dicht bij straathoek, zebrapad of bushalte, aan een gele onderbroken streep of op plaatsen voorbehouden aan mindervaliden;
bulletZonder helm met brommer of moto rijden;
bulletRichtingaanwijzers niet gebruiken;
bulletStraat inrijden waar dat niet mag;
bulletRood licht negeren;
bulletRijden onder invloed;
bulletGSM gebruiken tijdens het rijden.

 De politie dringt aan op een beter respecteren van de verkeersregels om zo de veiligheid mee te helpen verhogen. “Onze bedoeling bij de controles is zeker niet om een zo hoog mogelijk aantal overtredingen vast te stellen”, beklemtoont commissaris Van de Voorde.

Dit jaar zijn ook al controles gebeurd op brommers met opgedreven snelheid. Daarbi werden drie brommers in Berlare en een in Zele tijdelijk in beslag genomen.

8 februari 2003:
Tentoonstelling van Yves De Smet in Stroming

Gisterenavond opende in Stroming een tentoonstelling van werk van Yves De Smet, nee, niet de journalist van De Morgen. De schilderijen vormen het vierde deel van een reeks  over 'Het pad is het doel', waarbij hij refereert naar een Azteken-wijsheid die stelt dat het doel van geboren worden het sterven is. "De weg is belangrijker dan het doel", zegt De Smet. Dat toont hij met variaties van een spiraal, of zijn het concentrische cirkels, of toch een labyrint ? De werken kregen een naam en een naam van een architect, schilder of beeldhouwer mee, die in hun werk ook aandacht hadden voor spiralen of cirkels. De tentoonstelling is te bekijken tot 9 maart. Mark Van Gysegem, die als ondervoorzitter van de Cultuurraad de aanzet geeft voor tentoonstellingen in Stroming: "Met tentoonstellingen als deze hopen we zo veel mogelijk mensen in kontakt te brengen met kunstvormen die soms wat vreemd lijken. Het is belangrijk dat mensen die verschillende vormen leren kennen. Tussendoor geven we echter ook meer toegankelijkere tentoonstellingen, zoals de volgende, foto's van de Overmeerse fotoclub."

8 februari 2003:
Baggerboten De Nul vrij

Enkele weken terug meldden we dat Gery Vandewalle, een oud-inwoner, het in de pers had over de boten van baggerbedrijf De Nul, het bedrijf waar hij een hoge functie heeft, die in Indonesië in beslag waren genomen. Na het betalen van een dwangsom werden de boten deze week vrijgelaten. We konden nog niet achterhalen of er Berlaarse personeelsleden op die boten werken.

8 februari 2003:
Nog Berlaarse vogelredders

In Het Laatste Nieuws van gisteren stond een interview met Stefaan Demeyer. Hij was met de Tuinbouwschool uit Melle van maandag tot gisteren gaan helpen in Oostende. Ze mochten helpen bij het ophalen, verdelen, voederen en wassen van de vogels. Stefaan, die ook lid is van Natuurpunt, vond het zeker een toffe ervaring.
Morgen gaan ook Merijn Keppens en Nils Van Hauwe in Oostende helpen. Ze vertrekken omstreeks 8 uur in Aalst. Meegaan kan nog altijd

6 februari 2003:
Toch zedenleer in overgenomen gemeentescholen

Het Vlaams Parlement heeft gisteren, meerderheid tegen minderheid, het onderwijsdecreet XIV aangenomen. Die bepaalt onder meer dat in vrije scholen die een gemeenteschool overnemen zedenleer moet worden gegeven indien leerlingen daarom vragen. De regeling geldt met terugwerkende kracht zodat ook de Vrije Basisschool in Overmere, die in september de gemeenteschool overnam. Bij de bespreking zei de CD&V trouwens dat het decreet eigenlijk op maat van Berlare is geschreven om VLD-voorzitter Karel De Gucht van dienst te zijn. De CD&V had nog gehoopt dat de Vlaamse Regering zou rekening houden met een advies van de Raad van State, dat een uitdoofregeling had voorgesteld en zedenleer te verplichten tot de leerlingen weg zijn die in de overgenomen school zedenleer volgen. De VLD bleef echter op het standpunt dat, als de gemeenteschool weg is, de overnemende school ook deze functie moet aanhouden. 

5 februari 2003:
Wie helpt 'olie-vogels' redden ?

Zondag trekt Merijn Keppens met enkele schoolvrienden naar de kust om er te helpen de vogels te redden die door aangespoelde olie in problemen zijn geraakt. Als er nog jonge mensen uit de Donkgemeenten meewillen, dan graag een seintje om verder af te spreken: 052-42.34.00.

5 februari 2003:
Laat je stem horen over Europa

Laat zien dat men in de Donkgemeenten ook een mening heeft over de Europese thema's. Op dit webadres komt je oordeel bij die van andere inwoners van de Unie. Uiteraard mag je een copie naar nkb informatief sturen !!!

5 februari 2003:
Uit het politierapport

Nog inbraken in politiezone Berlare-Zele
Politiezone Berlare-Zele is de jongste dagen toch wel heel vaak 'bezocht' door dieven. Na de inbraken in auto's en woningen van vorig weekeinde en van maandagnacht werden vanmorgen nog drie inbraken gemeld, twee in de Overmeerse Frans Broeckaertlaan (bij Robert Geens en bij Luc Staes) en een aan de Heikant in Zele. In alle gevallen geraakten de dieven binnen door het cilinderslot van de achterdeur af te breken. Overal werd enkel de benedenverdieping onderzocht waardoor de bewoners niet werden verontrust. In Overmere stal men een wagen, een geldsom en een GSM. In Zele eveneens geld en een vulpen.

Inmiddels is ons gemeld dat de wagen die maandagnacht bij Jacques Schreurs werd gestolen, vandaag in Brussel werd gevonden. Er was wel schade aan toegebracht, onder meer met een brandblusapparaat. Toch wordt geen verband gelegd met zijn verwantschap met de politierechter in Aalst en met de VLD-voorzitter.

4 februari 2003:
Werken aan provinciale baan Klappel - Zele
Op 1 april begint een aannemer in opdracht van het provinciebestuur aan werken aan het deel van de provinciale baan N445 tussen Overmere-Klappel en de rotonde in Zele aan het Torenhof. Zoals dat eerder tussen Overmere en Kalken gebeurde, komt er asfalt over het cementbeton. De werken zouden vier weken duren. Intussen is een omleiding voorzien via Kamershoek, Meerskant, Frans Roomsstraat, Avermaat, Scheldestraat en Zuidelijke Omleiding. Voor meer informatie kan men terecht bij Dienst 32 - Wegen, W. Wilsonplein 2, 9000 Gent (tel.: 09-267 77 32; fax: 09-267 77 99; www.oost-vlaanderen.be).

4 februari 2003:
Uit het politierapport

Car jacking
In de nacht van maandag op dinsdag is de wagen van Jacques Schreurs gestolen. De dieven braken hiervoor in in de woning aan het Dorp en stalen er naast de sleutels ook nog zo'n €5000. Het gezin heeft, wellicht gelukkig, niets gehoord.

3 februari 2003:
Uit het politierapport

- Diefstal in auto
Zowel in Zele als in Berlare (aan 't Laurierblad) werden dit weekeinde autoradio's gestolen nadat een venster werd stukgeslagen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide.
- Niet-verzekerde wagen aangeslagen
In Overmere moest de politie een wagen wegslepen die voor parkeerhinder zorgde. Toen bleek dat er geen verzekeringspapieren aanwezig waren, werd de wagen, eigendom van iemand uit Geraardsbergen, aangeslagen.

2 februari 2003:
Column: Impressies uit Sofia en Boekarest
Enkele bedenkingen over de toestand in deze steden.

2 februari 2003:
En zijn de lichtmispannenkoeken al gebakken ?

2 februari 2003:
Werkgroep Drugspreventie
Morgen, maandag, heeft normaal gezien de tweede vergadering plaats van de werkgroep Drugspreventie. Tijdens deze bijeenkomst, aangekondigd tijdens de startvergadering in december, zal men trachten een aanzet te geven tot een werkprogramma. Plaats en uur zijn vermoedelijk CC Stroming, 20 uur. 

2 februari 2003:
Nieuwjaarsreceptie sp.a
Zoals bij de andere partijen was de nieuwjaarsreceptie van de sp.a zowat de startactie voor de komende verkiezingen. Een 80-tal waren er voor naar zaal De Dreef gekomen. Plaatselijk voorzitter Wim Arbijn had in zijn nieuwjaarstoespraak ook nog aandacht voor de onlangs gestemde belastingverhogingen in Berlare, een onderwerp waar blijkbaar nog niet alle aanwezigen veel over wisten. Provinciaal ondervoorzitter Peter Hertog, die als gastspreker was uitgenodigd, had het over de waarde van verkiezingspeilingen, zeker als men als groot stijger wordt aangekondigd, over de lijsttrekker in Oost-Vlaanderen (Freia Van Den Bossche) en over het belang van deze verkiezingen voor de sp.a. 

2 februari 2003:
Nieuws uit Vîrtop

Mario Janmart bracht eind januari een bezoek aan het Roemeense Vîrtop, dat sinds eind 1989 door de Donkgemeenten wordt gesteund. Hier kan u al de eerste kort verslag lezen van het bezoek. Een volledig verslag volgt nog.

1 februari 2003:
Astrid in februari naar Slovenië
Vorige week werd hier gemeld dat ijsschaatster Astrid De Backer in maart als lid van de Belgische delegatie deelneemt aan een wedstrijd in Slovenië. De juiste datum is 6 tot 8 februari. Foto en verslag komen zo snel mogelijk na haar terugkomst op deze site.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.