Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

februari 2005

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

februari 2005

28 februari 2005

Sint-Pietersvrienden weer nationaal kampioen (met aanvulling)

Gisteren kon fanfare Sint-Pietersvrienden zich in het Leuvense Lemmensinstituut al voor de derde keer tot nationaal kampioen in de ereafdeling spelen, na een duel met de kampioenen uit alle Vlaamse provincies. De groep haalde met 94,3% zelfs het meeste punten in al de finales die tijdens het weekeinde werden gespeeld, en mag zich daarom Vlamo-ambassadeur 2005 noemen. In de finale voor concertbanden haalde het Dendermondse Dynamic het. Ook daar spelen enkele muzikanten uit Berlare mee.

 

28 februari 2005
Afbraak gemeenteschool in Uitbergen

Al wat nog kon worden gerecupereerd diende ten laatste vrijdag uit de gemeenteschool van Uitbergen worden gehaald. De aannemer had laten weten vandaag met de afbraak te beginnen. Dan kan hij starten met de bouw van het socio-cultureel centrum voor de kleinste deelgemeente. Het is de bedoeling die nog dit najaar ter beschikking te stellen van de verenigingen.

 

28 februari 2005

Het Overmeerse schoolleven

Marcel Pieters schreef de herinneringen aan zijn schooltijd in Overmere in het jongste nummer van het tijdschrift van de Heem- en Oudheidkundige Kring. Het werd een verhaal vol met anecdoten en herinneringen aan 'die goede oude tijd'. Verder bevat het tijdschrift een overzicht van de voornaamste gebeurtenissen in 2004

 

28 februari 2005

Sport: Van Mingeroet wint in Limburg

In verschillende kranten stond vandaag het verslag van de overwinning van wielrenner Jarno Van Mingeroet, gisteren in Beverkamp Classic. De 27-jarige vloerder hield zijn Franse medevluchter en een aanstormend peloton achter zich. "Vooral jongens die niets anders doen dan koersen", laat hij zijn ambitie om toch nog prof te worden duidelijk blijken.

 

28 februari 2005

Uit het politieverslag

Verkeer- en drugcontroles

Het voorbije weekeinde controleerde de politie op dronken besturen en op druggebruik. Door de opgedreven controles was er tegelijk ook meer inbraakpreventie.
De verkeerscontroles gebeurden op vier plaatsen in Berlare en Zele. Daarbij werden vijf bestuurders betrapt op rijden met teveel alcohol op. Bij een ervan hield men onmiddellijk het rijbewijs in. Daarnaast waren er pv's en waarschuwingen voor het rijden zonder gordel en voor defecte lichten.
De drugcontroles gebeurde op plaatsen die bekend staan als mogelijke ontmoetingsplaatsen en in de omgeving van het Donkmeer. Nabij het uitgangscentrum daar vond de politie in twee voertuigen kleine hoeveelheid drugs, telkens bij Franse inzittenden. Zij kregen een pv en mogen in eigen land een vervolging verwachten.

 

27 februari 2005
Ten huize van ... De Gucht

Vanavond was Frieda Van Wijck in haar 'Ten huize van...'-reeks te gast bij Karel De Gucht. Wie het miste kan morgen nog kijken, maar dan wel pas om 0.10 uur.

 

27 februari 2005

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: Hoger Op Kalken - SK Berlare: 1-1. Door dit gelijkspel, de winst van Kruibeke en een gelijkspel van Vrasene, staan deze drie nu samen aan de leiding.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - Zaffelare: 2-0. Als de ploeg zo blijft punten winnen, moet de redding toch mogelijk zijn.

 

bullet

Volley

bullet

1ste prov.: JTV Brigand b - KVB Beveren A: 1-3

 

26 februari 2005

Sport

bullet

De Omloop Het Volk is dan toch gestart. Overmere bereidt zich al voor op de doortocht, kort voor de aankomst in Lokeren. De renners rijden er over de voorlaatste kasseistrook van de wedstrijd, een moment dat beslissend kan zijn voor de uitslag. Wie het ter plaatse wil meemaken, kan vanaf 14 uur terecht in de gelegenheidskantine opgezet door buurtcomité 't Endeken in het Heistraatje. Via een televisietoestel kan je daar volgen wat voor Overmere gebeurt.

bullet

Gisteren werden de sportlui gevierd die in 2004 minstens een derde plaats haalden bij een kampioenschap. De lijst.

 

26 februari 2005

Uit het politieverslag

Gisteren werd in Zele een betaalkaart ontvreemd van iemand die aan de De Deckerstraat geld uit de automaat haalde. Blijkbaar konden de daders ook zijn paswoord achterhalen want achteraf werd met de kaart getankt en geld afgehaald. Het is dus opletten voor wie zijn kaart bij deze automaten gebruikt.

 

24 februari 2005

Uit het politieverslag

Vanmorgen omstreeks 7.40 uur was er een ongeval op het kruispunt Kerkhofdreef-Dorp. Bromfietsster Martine B. (43) uit Berlare werd daarbij licht gewond. De bestuurster van de wagen, Veerle V.M. (40 jaar), eveneens uit Berlare bleef ongedeerd.

 

24 februari 2005

Berlare en Congo

Berlare heeft duidelijk wat met Congo. Leo De Visscher werkt er al jaren als missionaris en Karel De Gucht heeft het er als minister van Buitenlandse Zaken dikwijls mee aan de stok. Wie op de hoogte wil blijven van wat er in dat land zoal gebeurt, kan hiervoor terecht op deze site, maar moet wel wat Engels of Frans kennen. Mits voldoende belangstelling kan eventueel voor een vertaald dagoverzicht worden gezorgd. Wel even waarschuwen: er staat zelden echt goed nieuws op ...

 

23 februari 2005

Zeelse grootwarenhuizen vrezen komst Lidl

Omdat Berlaarse consumenten ook al eens naar Zele gaan, toch dit bericht uit de gemeenteraad van Zele van vanavond. Daar zorgde de aankondiging van de mogelijke komst van een Lidl-vestiging, in de vroegere Neyt-garage aan de Gentsesteenweg, voor heel wat vragen. En blijkbaar vooral bij de al gevestigde grotere winkels. Ami, GB Partner en AD Delhaize vroegen het gemeentebestuur al om een negatief advies te vragen. Vragen van sp.a en van Zeelse Belangen, maar ook vanuit de VLD-CD&V-meerderheid, wezen er op dat ook anderen vrezen dat de markt, in Zele met naast de drie genoemde ook nog een Colruyt, een Aldi en toch ook nog kleinere handelszaken, nu al verzadigd is. "De komst van Lidl zou voor afdankingen kunnen zorgen", zeggen de drie warenhuizen die al reageerden. Zij ontkennen dat Lidl een ander publiek zou aanspreken omdat ze zelf 'om te overleven' steeds meer goedkopere producten moeten aanbieden. Het schepencollege wil met de aanvraag instemmen als van het ministerie van Economische Zaken een gunstig advies komt over de inplantingsnormen, en als Lidl beantwoordt aan de stedebouwkundige normen. Burgemeester Poppe denkt dat het niet zo eenvoudig zal zijn om daaraan te voldoen. Wordt wellicht vervolgd.

 

23 februari 2005

Zoektocht in Donkmeer

Radio 2 meldde deze middag dat federale en scheepvaartpolitieagenten, op vraag van de onderzoeksrechter van Oudenaarde, vanmorgen een zoekactie hielden in het Donkmeer. Het parket wou niet meedelen wat precies werd gezocht. Sommigen vermoeden wapens. De politie gebruikte een motorboot met sonarapparatuur.
 

22 februari 2005

Bevolkingsgegevens aangevuld

De detailgegevens per jaar en per leeftijdscategorie zijn nu volledig ingebracht voor de bevolkingssamenstelling op 31 december 2004.  Uit deze gegevens kunnen heel wat conclusies worden getrokken in verband met de sociale, onderwijs en andere behoeften de komende jaren. Lees meer.

 

22 februari 2005

Toch legeroefeningen

Een krantenartikel meldt dat het leger gisteren oefeningen hield aan de brug in Wieze. Daar maakten de soldaten alles klaar om de brug te doen ontploffen. Vermoedelijk gebeurde hetzelfde gisteren aan de Scheldebrug. Ook vandaag werden nog verschillende legervoertuigen in Berlare opgemerkt. Wat er aan herinnert dat een slag van Berlare eigenlijk nog altijd mogelijk blijft ...

 

21 februari 2005

Rustige gemeenteraad

Het was zo een van de gemeenteraadszittingen die worden gehouden omdat men er tien per jaar moet hebben. Zelfs met enkele variapunten was het nog geen 21 uur toen de boeken dicht gingen. Omdat werd beslist het verslag  pas na de goedkeuring ervan tijdens de volgende zitting - dus minstens een maand later - op de gemeentesite te zetten, is hier al wat meer uitleg te vinden.

 

21 februari 2005

Inval in Berlare ?

Wie vandaag over de Scheldebrug in Berlare reed, kon daar soldaten in vol ornaat zien. Vooral vanavond was het even schrikken, in het donker. Vreesde men voor een aanslag op minister De Gucht ? Of kwam president Bush in een van onze gerenomeerde restaurants eten en stonden ze er als bewaking ? Ook in het gemeentehuis kon men geen verklaring geven. "Wij weten van geen soldaten. Alles wordt tegenwoordig in Brussel beslist", klonk het daar...

 

20 februari 2005

Gemeenteraadsagenda

Morgen komen de gemeenteraadsleden samen. Op de agenda staan onder meer de principiële goedkeuring van herstelwerken aan de oude gemeenteschool (Dorp 96) (gewijzigd !), van het herstel van de steiger in het Donkmeer, en van werken aan de Mandemakersstraat. Voor de sporthal in Overmere ligt een gewijzigd ontwerpdossier voor, en er is de vraag om in het gemeentehuis een aircosysteem te mogen plaatsen.

 

20 februari 2005

(Geen) Sport

Weinig sport dit weekeinde. Door de hevige sneeuwval van afgelopen nacht waren de meeste voetbalpleinen niet bespeelbaar, waarop de voetbalbond alle provinciale wedstrijden afgelaste. Toch moet SK Berlare na dit weekeinde de leidersplaats delen: Vrasene kon gisteren spelen en komt door de overwinning tegen Dendermonde mee vooraan, wel met een wedstrijd meer gespeeld. Voor de plaatselijke volley- en handbalploeg was er ook al geen competitie.

 

20 februari 2005

Gaver: huisnummers veranderen

Vrijdag kregen de bewoners van de Gaver een brief van het gemeentebestuur met de melding dat de even huisnummers (rechterkant voor wie van het Dorp komt) op 1 mei wijzigen. Reden is de bouw van de sociale woningen op de plaats van de vroegere kleuter- en meisjesschool. De betrokken bewoners zullen hierdoor niet alleen adreskaartjes, paspoort en andere officiële papieren moeten (laten) veranderen. Werkgevers, banken, ziekenfondsen ... zullen ook op de hoogte moeten worden gebracht.

 

20 februari 2005

Veel filmbelangstelling

De tweede Nacht van de film, een initiatief van KSJ, kon rekenen op duidelijk heel wat meer belangstelling dan vorig jaar. En dit de hele nacht door want verschillende mensen wilden het hele pakket van vijf films zien. Een opsteker voor deze nog jonge jeugdbeweging met bouwplannen.

 

19 februari 2005

Het debat - het verslag
Vermits deze site een aanzet wil geven tot een gezonde debatcultuur, is er dan ook wat meer aandacht aan debatten in de Donkgemeenten georganiseerd. Lees het verslag van het debat dat Open Kerk donderdag hield over 'Christus in stukken verdeeld ?' en de eigen discussietekst die hier vooraf werd aangebracht. En reageren mag !

 

19 februari 2005

Guy Van Cauteren bij Titaantjes

Morgen, tussen 9 en 10, is Guy Van Cauteren te gast op Radio 1 bij Pat Donnez in zijn Titaantjes-programma waarin een gast vertelt over zijn leven en werk. Het programma wordt morgenavond nog eens herhaald en is ook de hele week nog te beluisteren via de Radio 1-website (zie Programma's).

 

17 februari 2005

Christus dan toch niet in stukken verdeeld ?

Het debat vanavond met als titel 'Christus in stukken verdeeld ?' - een initiatief van Open Kerk -, bracht een 80-tal mensen naar de Parochiezaal. Zij hoorden hoe een katholieke, een protestantse en een orthodoxe geestelijke eigenlijk heel eensgezind waren over de noodzaak om samen in te gaan tegen een maatschappij waarin 'geloven' steeds moeilijker wordt. De historische geschilpunten tussen de drie bleken nog wel te bestaan, maar ondergeschikt aan het gezamenlijke doel. Over wat dat 'geloven' eigenlijk zou moeten of kunnen betekenen werd niet echt ingegaan. Toch een geslaagd initiatief dat zeker navolging verdient. Een ruimer verslag komt er wellicht dit weekeinde. Lees alvast de discussietekst die we als inleiding op deze site zetten. En reageer.

 

17 februari 2005

Uit het politieverslag

bullet

Fietser overleden
Gisteren omstreeks 15.15 uur kwam de 76-jarige Joseph V.D.B uit Uitbergen nabij
het Slot met zijn fiets ten val. De hulpdiensten konden geen hulp meer bieden, enkel vaststellen dat hij, wellicht door een hartstilstand, was overleden.

bullet

Controles op brommers
Woensdagnamiddag hield de politie in Berlare en in Zele controle op de snelheid van brommertjes. In Zele werden tijdens twee controlesessies 15 bromfietsers gecontroleerd. Vier ervan konden sneller rijden dan toegelaten. In Berlare was er één controlesessie? Van de 18 gecontroleerde bromfietsen waren er twee in overtreding. De bromfiets van vijf jongeren werd voor 30 dagen in beslag genomen. Na die periode moeten zij het voertuig onmiddellijk wettelijk in orde laten stellen. Zij kregen ook een proces-verbaal.

 

15 februari 2005

Hoeveel mensen zijn er van je geboortejaar (op 31-12-2004) ?
De detailgegevens over de samenstelling van de bevolking van de Donkgemeenten zijn hier te vinden. Voor de verschillende deelgemeenten zijn de gegevens voor 2004 nog niet aangepast. Dat gebeurt wellicht later deze week nog.

 

13 februari 2005

Hoe godsdienstig zijn de Donkgemeenten ?

Naar aanleiding van het debat van donderdag over 'Christus in stukken verdeeld ?', met geestelijken uit de katholieke, protestantse en orthodoxe kerk, enkele beschouwingen over waarom godsdiensten bestaan en hun invloed op de huidige maatschappij. Het moet niet altijd eenvoudig zijn ... Reacties zijn uiteraard welkom.

 

13 februari 2005

Kyoto ... en de lucht in de Donkgemeenten

Deze week treedt het verdrag van Kyoto in werking. Van dan af moeten landen onder meer trachten om de eigen CO2-vervuiling in te dijken of, als ze er niet in slagen, 'propere lucht van andere landen kopen. Links naar sites met meer uitleg hierover zijn te vinden op de Berlare-milieubladzijde. Ook onze lucht moet proper blijven ...

 

13 februari 2005

Nieuwe Zeelse straatnamen

In Zele zijn enkele straatnamen gewijzigd. Wie regelmatig daar adressen moet bezoeken, kijkt beter eens op de site van Zele.

 

13 februari 2005

Sport

bullet

Handbal
Don Bosco Gent 2 - Berlare: 31-13.

Er waren dit weekeinde geen voetbal- en volleybalwedstrijden.

 

 9 februari 2005

Urbanus filmt in Berlare

Deze namiddag waren er in de omgeving van de Bosstraat filmopnames, naar verluidt van een nieuw programma met Urbanus. Er kwam een hoge kraanwagen aan te pas. Uitkijken wanneer en hoe dat op het kleine scherm komt.

 

9 februari 2005

Inwoners per deelgemeente

Op 31 december waren er volgens de laatste gegevens 13.985 inwoners in de Donkgemeenten. Verdeeld over de deelgemeenten was dat:

bullet
Berlare          7 739 (waaronder 69 met een vreemde nationaliteit)
bullet
Overmere     4 402 (35 met een vreemde nationaliteit)
bullet
Uitbergen     1 844 (14 met een vreemde nationaliteit)

Meer gegevens over de leeftijdspiramide komen volgende week op de site. Met dank aan de dienst Bevolking van het gemeentehuis.

9 februari 2005

Equus krijgt veel belangstelling

Morgen wordt Equus een eerste keer opgevoerd in Stroming. Deze opvoering, een samenwerking tussen Frank Van Laecke, het Overmeerse Panta Rhei en Stroming, krijgt alvast heel wat mediabelangstelling. Wellicht ook omdat Frank er zelf de hoofdrol in speelt. Uit repetities is alvast af te leiden dat het iets speciaals wordt, en van alle spelers een bijzondere inspanning vraagt. Dat en het inzetten van enkele schijnbaar eenvoudige middelen zorgen voor een bijzondere sfeer en spanning. Om naar uit te kijken, maar wie nog geen kaarten heeft, neemt best zo vlug mogelijk contact op de cultuurdienst. (zie ook verslag in nieuwsbrief nr. 63)
Frank is intussen ook bezig aan een toneel 'Semper vivat', met het kerkhof van Campo Santo in Sint-Amandsberg als decor en met Chris Lomme in de hoofdrol. Hij schreef mee aan het verhaal over de 'uitvoering van het testament van Jean Rey'. Die voorstellingen beginnen eind deze maand.

 

9 februari 2005

Uit het politieverslag

bullet

Inbraak
Gisteren werd een inbraak vastgesteld in een bungalow aa
n de Lieven Bauwensstraat in Berlare. De eigenaar had die vakantiewoning pas gekocht en voerde er verbouwingswerken uit. De dief (of dieven) nam(en) allerlei gereedschap mee.

bullet

Ongevallen

bullet

Gisterenavond omstreeks 22 uur botsten een motorfietser en een personenauto in Overmere-centrum, op het kruispunt van de Kruisstraat met de Broekstraat. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Alain M. (62 jaar) uit Berlare, de bestuurder van de personenauto, reed onmiddellijk door. De politie vond hem later aan de Donklaan, slapend in zijn voertuig. Hij bleek gedronken te hebben. Het parket liet zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen intrekken.

bullet

Vanmorgen, omstreeks 0.45 uur vlooge een wagen over kop aan de Koolstraat. G.R. (32), de bestuurder, vluchtte onmiddellijk het veld in in en liet zijn passagierster D.G. (19 jaar) gewond achter. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis in Lokeren. De politie kon G.R. nog oppakken. De man bleek gedronken te hebben. Hij had bovendien geen rijbewijs.

 

6 februari 2005

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: White Star Sint-Niklaas - SK Berlare: 1-2 waardoor Berlare leider blijft met twee punten voor op Kruibeke.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - SK Grembergen: 5-1. Prachtoverwinning tegen het hoger geklasseerde Grembergen, waarmee de club opschuift naar de 12de plaats. Het feesten zorgde voor een wat later verslag op hun site ...

bullet

Volley

bullet

1ste prov.: Panda's Lokeren - JTV Brigand: 3-1. Geen vervolg op de overwinning van vorige week. Tussendoor melden dat de 1ste Divisieploeg, die in Zele speelt, momenteel derde staat.

 

6 februari 2005

sp.a werkt aan toerismeplan

De sp.a sluit stilaan traditiegetrouw de reeks politieke nieuwjaarsrecepties af. Meer informatie geven, een toerismeplan uitwerken, en toezien op de uitvoering van de tien jeugdgeboden noemde voorzitter Wim Arbijn de voornaamste opdrachten voor 2005. Bestendig afgevaardigde Ivan Verleyen schetste de geschiedenis van de partij in Berlare en riep op om nu al met de voorbereiding van de volgende gemeenteraadsverkiezigingen te beginnen, "verkiezingen waarbij de sp.a hier wel eens een wip-positie zouden hebben". Meer.

 

6 februari 2005

Oudste inwoner overleden

Gisterenavond overleed Irma Jacobs. De oudste inwoner van de Donkgemeenten was in december 103 geworden.

 

5 februari 2005

Uit het politieverslag

bullet

Ongevallen

bullet

Op het kruispunt Wipakkerstraat-Heide botsten donderdag omstreeks 17:35 uur twee personenauto’s. De beide bestuurders, Willy D.K. (51 jaar) en Geoffrey V.D.A. (21 jaar), beiden uit Berlare, raakten hierbij gewond. V.D.A. diende overgebracht naar het ziekenhuis van Lokeren.

bullet

Nog donderdag, botsten omstreeks 18:15 uur een personenauto en een bromfietser in de Baron Tibbautstraat (Overmere). Bromfietser Rosalie D.C. (32 jaar), uit Uitbergen werd hierbij licht gekwetst. De auto werd bestuurd door Jens D.V. (31 jaar) uit Overmere.

 

2 februari 2005

Schoonaarde-station: 5,1 op 10

In de Metro stond vandaag dat het station van Schoonaarde in een NMBS-evaluatie van haar  248 stations maar 5,1 op 10 krijgt in de categorie 'stations met minder dan 5000 reizigers per week'. Het was daarmee derde laatste in de categorie. Er werd gekeken naar het gebouw, de fietsenstalling, de autoparking, de toegang en de staat van de perrons, en de beleving van de brede stationsomgeving. Zou dit nu aanzetten tot verbeteringen ? Overigens kreeg Dendermonde ook maar een 6 en was zo vierde laatste in de groep van 'stations met tussen 20.000 en 70.000 reizigers per week'.

 

2 februari 2005

Uit het politieverslag

bullet

Ongevallen
bullet

Vanmorgen omstreeks half negen werd Carine D. aangereden toen ze te voet de Donklaan overstak. De wagen werd bestuurd door de 29-jarige Koen B. uit Gent. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis van Lokeren.

bullet

Maandag raakten Nancy V. (26) uit Berlare en haar 1,5 jaar oude kindje gewond bij een kop-staartaanrijding aan het rond punt N47-Dendermondebaan in Zele. Ook de bestuurder van de andere wagen, Emanuel D.L. (36) uit Aalst raakte bij de botsing gewond.

 

2 februari 2005

Toch het oude kruis op de Weepse

Vanuit de Heem- en Oudheidkundige Kring laat men weten dat men wel het oude kruis gaat terugplaatsen op de Weepse. Vorige week, na de aankondiging tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Cultuurraad, was verondersteld dat er een nieuw zou komen, nadat iemand het oude had meegenomen en in zijn tuin geplaatst.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.