Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

december 2002

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

31 december 2002:
Bespreking bevolkingshistogram is klaar

Water in de kelder - niet te verwonderen na zo veel regen - maakte dat de bijdrage over de leeftijdshistogram pas later kon afgewerkt. 

30 december 2002:
Hoe ziet de bevolking van Berlare er uit ?
Nee, we hebben het hier niet over het uitzicht of de schoonheid, maar over het aantal per leeftijdsgroep, het aantal mannen en vrouwen, het aantal vreemdelingen en van waar zij komen ... Lees er meer over onder "Berlare: sociaal": "Berlare: multicultureel ?" en "Berlare: de leeftijdshistogram" (nog niet volledig afgewerkt)

29 december 2002:
Brand in de Wipakkerstraat

Zondagmorgen omstreeks half een brak er in Berlare brand uit in de berging achteraan een woning aan de Wipakkerstraat 7. Buren konden de bewoners, een gezin met drie kinderen, tijdig wekken. Toen de brandweer toekwam sloegen de vlammen al tot aan de nok van de woning. Gelukkig kon de schade worden beperkt tot de berging en een badkamer. In het huis zelf is er vooral rookschade. De oorzaak kon nog niet worden achterhaald. Lees ook de column van deze week.

28 december 2002:
Onder Berlare: toerisme vindt u een lijst van restaurants in de Donkgemeenten. Correcties en aanvullingen zijn welkom.

27 december 2002:
Diefstal dure parkieten

Deze middag kreeg de politie een bijzondere diefstalmelding uit de Broekstraat in Overmere. Uit een volière werden vannacht twaalf grote parkieten gestolen. Het politieverslag meldt een geschatte waarde van €36.000. De eigenaar, Christoph Van Belle, had op kerstdag een wagen enkele keren zien langsrijden. Vast staat dat de dieven wisten welke vogels ze moesten hebben want in de volière zitten nog veel andere vogels die ze ongemoeid lieten. De parkieten zijn het resultaat van 20 jaar 'eigen kweek'. Enkele maanden terug werd ook in Berlare een verzameling parkieten gestolen.

26 december 2002:
Een eerste reactie

Kerstdag bracht een eerste reactie op een discussiethema. Zie hier.

25 december 2002:
Sint-Anna-kerstspel blijft verbazen
Voor de 16de keer brachten de bewoners uit de omgeving van het Sint-Annaplein een kerstspel op kerstmis-avond. Het zachte weer maar vooral de erkenning voor de inspanning brachten opnieuw vele tientallen mensen op de been om het resultaat te bekijken. En weer was men er in geslaagd om het zo gekende kerstgebeuren een nieuwe wending te geven.
Dit keer bouwde de wijk het rond een verhaal dat missionaris Leo De Visscher had bezorgd. Een van de aartsengelen, Boufouriou, vertelde hoe tijdens de kerstnacht in en rond Betlehem verschillende mirakels gebeurden en het leven van verschillende mensen veranderde. Door het verhaal heen herinnerde men regelmatig aan de onlangs overleden Jan Bosteels. Deze voormalige prefect van de Berlaarse afdeling van het H. Maagdcollege stond mee aan de bron van dit jaarlijkse gebeuren en bekommerde zich jarenlang om het verhaal en de regie. Maar anderzijds klonk er dit keer toch ook wat meer moderne muziek en waagde men zich zelfs aan 'special effects': Boufouriou kwam met de hulp van een kraan boven de kerststal zweven.
Een zeventigtal jonge en minder jonge acteurs deden mee. Het is op zich al bijna een mirakel om telkens opnieuw zoveel mensen achter het initiatief te krijgen. De hele voorbereiding had zo'n drie maand geduurd. Achteraf zorgde de wijk traditioneel voor gratis soep en kon bij glühwijn, of jenever nog lang worden nagepraat.

24 december 2002:
De beste wensen voor 2003

Bovenaan deze bladzijde kan u klikken om onze wensen voor 2003 te lezen. Wil u de Donkgemeenten iets wensen ? Stuur maximaal 10 lijnen naar dit adres.

23 december 2002:
Vîrtop, een meerjarenplan

Deze avond, 13 jaar geleden, startte Willy Pardaens de actie voor Roemenië, wat later uitmondde in de acties voor Vîrtop, door Berlare geadopteerd. Lees hier een vijfjarenplanvoorstel dat vorig jaar door het actiecomité werd voorgesteld.

22 december 2002:
E. Zele-SK Berlare: 1-2
zie verslag hier

22 december 2002:
De wekelijkse column brengt bedenkingen over Irak, The lord of the rings, 1984, kortom over vrede en over wat wij kunnen doen ...

21 december 2002:
Vis- en mazoutproblemen aan Donkmeer
Bij de visstorting begin december werd al geklaagd over stropers die 's nachts kleine vis komen weghalen om die op eigen vijvers uit te zetten. De jongste dagen wordt ook meer en meer geklaagd over aalscholvers die met velen ook de grotere vissen komen vangen.
En daarnaast lijkt ook het probleem van een of meerdere lekkende mazouttank(s) nog niet opgelost. Nog deze week werd een grotere mazoutvlek opgemerkt.

21 december:
Nieuws van de kerkraad

Pastoor Redant liet weten:
- dat het bisdom Gent de parochieploeg van de Sint-Martinusparochie heeft erkend. Deken Willems van Zele heeft de erkenning in de kerk van Berlare bekendgemaakt. De leden zijn Pieter Schelkens, Carine Bauwens, Marc Vandersmissen, Noël de Backer, Leo Segerink, Steven Baeyens, Martha Van Malderen, Benny Vanhaele, Julienne Buyse en de pastoor. Een parochieploeg is het beleidsorgaan en overlegt met de pastoor over de werking van de parochie. Wie lid wil worden moet een aantal opleidingscursussen volgen. Meer informatie hier.
- dat de voordracht van Mgr. Danneels, opgezet in september samen met ACW-Berlare, €460 heeft opgebracht aan toegangsgeld. De check is overhandigd aan het Pater De Visscher-comité.

21 december:
Oppositie pakt meerderheid in snelheid

De CD&V-meerderheid had het moeilijk tijdens de laatste gemeenteraadszitting van 2002. Het punt dat de VLD had toegevoegd, over de geplande verhuizing van het containerpark naar de Donk, zorgde duidelijk voor problemen bij de CD&V. En ook de federale toelage voor de politiezone zorgde voor een opmerkelijke stemming. Met een ja-stem van de oppositie en een onthouding van de CD&V zal Berlare de tussenkomst wel krijgen. Leer hier meer.

20 december 2002:
Hand in Hand steunt Fonds voor Kinderen van bij Ons
Op voorstel van auteur Arthur Merckx schenkt toneelvereniging Hand in Hand de opbrengst van de boeken over de geschiedenis van de toneelvereniging, die vanaf nu worden verkocht, aan het 'Fonds voor kinderen van bij ons'. Medewerkers van het Fonds verkopen de boeken onder meer op kerstmarkten. Het jongste boek, vorige maand verschenen, kost €15, het eerste €8 en een pakket met beide boeken €20. 

20 december 2002:
Kennen we de Donkgemeenten ?

Tijdens de jongste vergadering van de Cultuurraad bleek dat zelfs vertegenwoordigers van Berlaarse culturele organisaties de betekenis van 'Pa en Gijs' niet kennen. Na 25 jaar fusie is de integratie van de Donkgemeenten blijkbaar nog niet groot. (Hoe zouden we dat dan kunnen verwachten van andere nieuwkomers ?) Vandaar hebben we aan mensen uit de drie gemeenten gevraagd een lijst te bezorgen van wat elke inwoner uit de Donkgemeenten uit de verschillende delen zou moeten weten. We hopen die zo vlug mogelijk op deze site te kunnen zetten. (Zie hier.)

20 december 2002:
Indexis komt electriciteitsmeterstand opnemen

Op de website van de gemeente Zele is aangekondigd dat   medewerkers van het bedrijf Indexis voortaan de electriciteitsstand komen opnemen. Zij hebben de nodige bewijzen bij zich om zich als werknemer van Indexis kenbaar te maken. Wellicht geldt dit ook voor de Donkgemeenten. Dit kadert immers in de maatregelen voor de vrijmaking van de electriciteitsmarkt. Voor de volledige tekst zie hier.

19 december 2002:
Niet vergeten je voorkeur over de 'Grootste' Vlaming te laten weten !!!

18 december 2002:
Brand in café ' t Kapelleken
Woensdagmorgen brandde café 't Kapelleken aan de Brugstraat uit. De brandweer van Berlare, met versterking uit Zele, kon na zo'n half uur verhinderen dat ook het aanpalende gebouw afbrandde.  Het is niet duidelijk of ook het kapelletje zelf is vernield. Bij de Berlaarse brandweer zal deze cafébrand zeker doen terugdenken hebben aan de brand in een voormalig café in de buurt. Daarbij stierven de kinderen van de uitbaters. Ditmaal vielen er geen gewonden. Het verkeer op de E.Hertecantlaan en de Brugstraat werd tijdens het blussen omgeleid. 

17 december 2002:
Berlaarse adoptieouders steunen Ray of Hope
Wie vanavond naar het tv-journaal keek, zag bij de betoging ten voordele van de adoptievereniging Ray of Hope ook Greta Van Boven. We vroegen haar en echtgenoot Filip De Sutter naar de reden van de steun. "Op advies van Kind&Gezin heeft minister Vogels de vergunning van Ray of Hope ingetrokken. Hierdoor is er heel wat onrust ontstaan bij mensen voor wie nog een adoptieprocedure loopt. Zij vrezen dat de procedure nu helemaal stopt. De minister zegt wel dat alle dossiers zullen worden afgewerkt, maar door wie ? Tegelijk wilden wij aantonen, en wij hebben al twee kinderen met deze vereniging geadopteerd, dat bij ons alles heel goed is verlopen. In Berlare zijn er trouwens nog gezinnen die via deze organisatie een kind konden aannemen. Wij wilden ook reageren tegen artikels in de pers en tegen uitspraken van de minister. Vele geadopteerde kinderen werden er over aangesproken en stellen zich nu eveneens vragen over hoe zij hier zijn geraakt. Wij mogen getuigen, en hebben de kans gehad het in Ethiopië zelf na te gaan, dat alles is verlopen zoals het moet." Over de redenen van het optreden van de minister tegen Ray of Hope tasten ze in het duister. Is het een actie van mensen die voorstander zijn van een meer vrije adoptieprocedure ? Zijn er andere motieven ?
Wilt u reageren dan kunnen wij hierover een discussiethema starten. 

17 december 2002:
Nieuwe rubriek: Onze emigranten
nkb informatief vond informatie over een van de inwoners uit de Donkgemeenten die in het buitenland leven en werken of waarover op buitenlandse sites wordt gepraat. De nieuwe rubriek 'Onze emigranten' staat onder (Informatie) Berlare.

16 december 2002:
Algemene vergadering Cultuurraad

Een 35-tal verenigingen uit de Donkgemeenten waren tijdens de algemene vergadering van de Cultuurraad vertegenwoordigd. Ze dienden onder meer advies te geven over een restauratievoorstel voor de eerste vlag (uit ongeveer 1800) van fanfare De Vriendenbond en over de naam van de vroegere turnzaal in Overmere.
De fanfare wil hun eerste vlag, die die in het Parochiehuis hangt, restaureren en beter bewaren. Als de gemeente ze (symbolisch) koopt, zou de provincie voor 40% kunnen tussenkomen in de kosten voor de restauratie en voor de aanschaf van een beschermende kast, samen geraamd op zo'n € 7 000,00. De fanfare is bereid de overige kosten zelf te dragen, eventueel gesteund door een projectsubsidie. De Cultuurraad  is alvast met het overnamevoorstel akkoord. Moeilijker ging het over een naam voor de vroegere turnzaal van de vroegere gemeenteschool in Overmere. In de overname van die school door de vrije lagere school is de zaal niet inbegrepen, zodat die nu deel uitmaakt van de culturele infrastructuur van de gemeente. Op voorstel van Overmeerse verenigingen aanvaardt de Cultuurraad 'Pa en Gijs' als naam. Eigenlijk was er een voorkeur voor 'OVER 't MEER', maar men legde zich neer bij het voorstel uit Overmere.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 12 januari krijgen Paul De Pauw, Marcel Meys, de Heem- en Oudheidkundige Kringen van Berlare en Overmere, Arthur Merckx, fanfare Sint-Pietersbanden en de Berlaarse chirojongens een cultuurnominatie en een zeefdruk van Luc Hoenraets.
Lees ook discussiethema: Cultuur, voor wie ?

15 december 2002:
SK Berlare - Kallo:
1-0. Zie hier voor verslag

15 december 2002:
Berlare kan nog zingen

Dat er nog zijn in Berlare die de Vlaamse en andere repertorium kennen, werd zaterdagavond in het Cultuurcafé bewezen. Bijna alle van de meer dan 70 liedjes uit het programmaboekje werden gebracht, muzikaal begeleid door het Wichels Cocktailtrio. Vooral Oud-KSA'ers en een kleine (Aalsterse) Zuid-Afrikaanse delegatie trokken de aanwezigen mee. 

14 december 2002:
Berlare tussen 1632 en 1796
Het Nieuwsblad meldt de publicatie van een vierdelig werk over de officiële verordeningen in het Berlare tussen 1632 tot 1796, herschreven in verstaanbare taal van nu. Het is al het vierde boek van Jozef Vanderschot.

14 december 2002:
Dré en Co winnen Jokokwis
CC Stroming zat gisterenavond (13-12) afgeladen vol met 50 ploegen die deelnemen aan de 5de Jokokwis (nieuwe formule, 16de in totaal). De organisatoren hadden er weer iets tof en multimediaal van gemaakt, met vragen die het evenwicht hielden tussen doenbaar en toch niet te gemakkelijk. Er werd gepolst naar film- en muziekkennis, men vroeg de namen van de Washington-schutters en van de Nigeriaanse vrouw die met steniging is bedreigd, naar het baltype tijdens het jongste wereldbekertornooi, maar ook naar Hammoerabi (de Babylonische vorst aan wie, wellicht ten onrechte, de eerste wetboeken zijn toegeschreven) en naar de formule voor de inhoud van de bol  en de cilinder. Winnaars werden, al voor de derde keer, Dré en Co met 247 punten (op 340), voor De mindere goden (241) en Meesters van de Gerst (237). De winnaars wonnen naast de gebruikelijke keuzeprijs ook een ballonvlucht. Voor de laatsten (114 punten)  was er naast de rode lantaarn ook een 'weekeindje wenen' (een mand uien) ...

13 december 2002:
Agenda gemeenteraadszitting 20 december
De gemeenteraad vergadert op 20 december (20 uur). Op de agenda staan ondermeer de goedkeuring van voorlopige twaalfden (een maatregel die nodig is als men voor het begin van een nieuw jaar nog niet klaar is met de begroting) en de goedkeuring van de gemeentelijke dotatie aan de politiezone (voor Berlare meer dan € 900.000,00 en voor Zele meer dan € 1.400.000,00). Zie de volledige agenda hier

12-13 december 2002:
Volg de Europese top in Copenhagen
via http://europa.eu.int/comm/copenhagen_council_20021212/index_en.html kan je rechtstreeks het nieuws over de Europese top in Copenhagen volgen: persconferenties en andere nieuws worden er regelmatig getoond (klik op EBS). Tijdens deze top beslissen de lidstaten van de Europese Unie of er tien lidstaten kunnen bijkomen. Nadien moeten de parlementen van de huidige en nieuwe lidstaten het akkoord nog bekrachtigen. In de meeste kandidaatlanden is er eerst nog een referendum om het oordeel van de bevolking over toetreding te kennen. Lees ook Uitbreiden ?

12 december:
Cultuur voor wie ?

Lees en reageer op het nieuwe discussiethema: cultuur voor wie ? Enkele bedenkingen nu er een oproep is voor de oprichting van een stuurgroep voor de opmaak van een cultuurbeleidsplan.

12 december 2002:
Raad van State tegen verplichting zedenleer

 Tijdens de discussies in de gemeenteraad over de overname van de gemeentschoolafdeling in Overmere door de vrije katholieke school, zei VLD-voorzitter De Gucht dat de Vlaamse Regering een decreet voorbereidt waarin, met terugwerkende kracht tot september 2002, zou worden verplicht om verder zedenleer te blijven geven. De Raad van State zei intussen dat zo een verplichting niet kan en aanvaardde gisteren een CD&V-uitdovingsvoorstel. Hierbij zouden leerlingen die voor de overname zedenleer- of andere dan katholieke godsdienstlessen volgden , dat verder zouden kunnen blijven doen tot ze de school verlaten. De verdere bespreking  over het ontwerpdecreet in het Vlaamse Parlement gebeurt in januari. De school in Overmere is een van de vier die intusen al door een katholieke school zijn overgenomen. nkb informatief polst naar reacties.

8 december:
De wekelijkse column gaat dit keer in op de invloed van reclame en politiek op de media en op de democratie

8 december:
SK Berlare - Vrasene 3-2
klik hier voor verslag

6 december 2002:
OCMW heeft al verhuurkantoor
Het OCMW reageert op de vraag van het gemeentelijk ACW naar de oprichting van een woonbemiddelingsdienst dat men al jaren zo een dienst heeft, onder de naam sociaal verhuurkantoor (SVK). "OCMW-Berlare stond in september 1998 zelfs mee aan de wieg van de oprichting van het overkoepelend platform met betrekking tot de sociale verhuurkantoren regio Dendermonde.

6 december 2002:
Jarige Heemkring krijgt gemeentelokaal

De Heem- en Oudheidkundige Kring (HOK) van deelgemeente Berlare vierde vandaag haar 20ste verjaardag en werd daarvoor op het gemeentehuis ontvangen.
Gastspreker Robert Ruys, voorzitter van het Oost-Vlaamse Verbond van Heemkundigen, omschreef de taak van de heemkundige (zoeken in stoffige papieren om voor het nageslacht te bewaren hoe men leefde), de persoon die dat werk doet (straatlopers) en de voldoening die men daarbij heeft. Hij had het zelfs over een historisch orgasme wanneer een heemkundige eerste een nieuw document ontdekt, het kan onderzoeken en in de juiste context plaatsen en het uiteindelijk delen met de gemeenschap. Maar ook riep hij meer mensen op om niet zomaar alles weg te smijten: "Geef het liever aan de HOK."
Voorzitter Raf Verstraeten, al sinds het begin, schetste de eigen geschiedenis en het werk dat in het tijdschrift, tentoonstellingen, archiveren (of conserveren) en in de verschillende boeken is gekropen. Hij dankte nog de vele medewerkers die het hebben mogelijk gemaakt en de gemeente die onlangs besloot om de eerste verdieping van het politiegebouw rechtover cultureel centrum Stroming door de Kring te laten gebruiken. Er waren nog primeurs.  Wellicht in september komt een vervolg uit op de Geschiedenis van Berlare. Op het boek van Edmond Van den Breen volgt nu een deel uit over de gemeente in de 18de eeuw. En voor 2004 werkt men samen met het leger aan herinneringsactiviteiten aan den Slag van Berlare in 1914, een veldslag die het Belgische leger het nodige respijt gaf om zich achter de IJzer terug te trekken.
Schepen Vercruyssen mocht een pro-forma schaal overhandigen: die met de herinneringstekst was nog niet klaar. Nog dit vermelden: de prachtige muzikale intermezzi kwamen van Drieklank, op orgel (dat van de Bareldonkkapel), viool en klarinet. 

6 december 2002:
Pastoor van Berlare vertrekt
Vandaag lekte uit dat pastoor Paul Redant wellicht in februari de Sint-Martinusparochie verlaat. Gisteren kreeg hij van mgr. Luystermans, bisschop van Gent de brief dat hij benoemd is tot lid van de pastorale equipe van de dekenij Gent-Rand en tot pastoor van de parochie St. Gerolf in Drongen, pastoor van de O. L. Vrouwparochie in Drongen-Luchteren en pastoor van de St. Martinusparochie in Baarle (Drongen). De drie parochies tellen samen ongeveer 14.700 inwoners. De definitieve vertrekdatum is nog niet gekend, maar is vermoedelijk tijdens de tweede helft van februari. Over een opvolger is evenmin al iets geweten. De pastoor had het nieuws graag zelf meegedeeld tijdens een misviering maar het gerucht was sneller. Pastoor Redant: "Alvast dank aan alle mensen wie mij in de voorbije zes jaar als pastoor van Berlare Sint Martinus steunden en steunen. Ik voelde en voel mij met hart en ziel verbonden met deze mensen." In die zes jaar werd pastoor Redant een echte vriend. Katholiek en niet-katholiek, iedereen kon bij hem terecht. 

4 december 2002:
Berlare viert burgemeester
Het personeel van de gemeentelijke diensten en tal van genodigden uit de politieke en aanverwante wereld huldigden vandaag burgemeester Van Sande voor zijn zilveren burgemeesterschap. In hun toespraken schetsten bestendig afgevaardigde Sander Vercaemer, eerste schepen Luc Vercruyssen, gemeentesecretaris  Frank Lippens en (onder meer) voormalig premier, CVP-voorzitter en Europarlementslid Leo Tindemans de kwaliteiten en verdiensten van Van Sande, als mens, als politicus en als burgemeester. De uitbouw van 'een gemeente waar het goed is om te wonen' was zowat de rode draad.  De uitgebreide receptie achteraf gaf velen de gelegenheid om heel wat na te praten.
meer a

4 december 2002:
Loopt Uitbergen overstromingsgevaar ?

In Het Nieuwsblad meldt dijkgraaf De Bruycker dat Uitbergen nog niet voldoende is beschermd tegen overstromingen van de Schelde. De dijkverhogingen die in het Sigmaplan zijn opgenomen en sinds de laatste grotere dijkbreuk, acht jaar geleden, door toenmalig minister Kelchtermans nog eens beloofd, zijn nog niet uitgevoerd. "Intussen zijn er nog kleinere doorsijpelingen geweest, maar door tijdig opmerken waren die niet echt gevaarlijk." Maar het gevaar loert bij elk hoogtij, zeker als die zou samenvallen met andere factoren zoals strakke wind of veel regenval. Volgens De Bruycker wordt momenteel teveel gezocht naar overstromingsgebieden en liggen de dijkverhogingsplannen ergens in een schuif. "Het wordt opnieuw een bange winter.", aldus De Bruycker.

3 december 2002:
Wie mag Vlaamse symbolen gebruiken ? Wat is de betekenis van symbolen ?

Geef uw mening over dit nieuwe discussiethema.

2 december 2002:
Lokaal Drugoverleg van start
Vorige maand aanvaardde de gemeenteraad de oprichting van een werkgroep voor initiatieven om het lokale drugsprobleem tegen te gaan. Zo'n 60-tal personen gingen in op de uitnodiging voor een eerste vergadering. Ze hoorden welke initiatieven de lokale politie al had genomen, zowel naar preventie als naar ontrading, hoe hulporganisaties als Delta uit Sint-Niklaas en het Gentse CAT hun acties en opvang opzetten, en hoe in Zele de preventiewerker en ouders van verslaafden andere gezinnen kunnen helpen. De aanwezigen beslisten tot de oprichting van een kerngroep, die naar gelang de omstandigheden van samenstelling kan verschillen, om acties te coördineren. Een volgende vergadering is gepland voor 3 februari. Intussen kan iedereen voorstellen schriftelijk kwijt in het gemeentehuis.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.