Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

januari 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

 

31 januari 2003
Kort weekoverzicht

- Storm en sneeuw _ Vooral voor onze 'emigranten' willen we hier toch melden dat het sinds dinsdag 28 januari wit ziet in Berlare. Het begon met een vrij zware storm met bliksem en hagel en daarna kwam de sneeuw, zo veel dat kinderen al redelijke sneeuwmannen konden maken.

- Onrust bij Buitenschoolse kinderopvang _ Aan het vroegere meisjesschoolgebouw aan de Gaver, waar de Buitenschoolse kinderopvangdienst is gevestigd, hangt sinds enkele dagen een een pop en een spandoek met  'Kinderen in de kou' op. Aanleiding is de mededeling van minister Vogels aan Kind&Gezin dat er voor dit jaar geen middelen meer beschikbaar zijn om voor die opvang bijkomend personeel of andere kosten te subsidiëren. "Voor de Donkgemeenten heeft dit niet direkt gevolgen", zegt schepen Verhofstadt, "De personeelsuitbreiding is vorig jaar al gevraagd en de kosten voor het gebouw voor de opvang in Overmere worden toch volledig door de gemeente gedragen. Mochten er zich echter meer kinderen aanbieden voor de opvang, dan zullen wij die moeten weigeren want er komt geen personeel bij." De pop en het spandoek werden toch opgehangen uit solidariteit met andere gemeenten, aldus de schepen nog.

- Subsidiereglement Jeugdraad _ De Jeugdraad had het vorige week vooral over het tegenvoorstel van het schepencollege over de subsidiëring. Het college had voorgesteld om het gedeelte van de subsidies dat vrijkomt omdat Joko officieel geen jeugdhuis meer is, niet evenredig te verdelen over de zes andere jeugdwerken maar in een reservepot te stoppen. De verenigingen die aanwezig waren zijn in princiepe daarmee akkoord maar stellen een beslissing uit om de mening te horen van het afwezige jeugdhuis JZN. Wel werd overeengekomen om de reservepot voor te bestemmen voor bouwprojecten, steun aan eventuele nieuwe jeugdorganisaties, activiteiten voor jeugd die niet in jeugdorganisaties actief zijn, en voor 'speciale projecten'.

- Huur voetbalkantine Overmere _ Deze week vergaderde een afvaardiging van de jeugdraad ook met bestuursleden van de Overmeerse voetbalclub over de dure huurprijs van de kantine en over de bierprijs. Een akkoord over een verlaging is er nog niet maar wordt wel voorgelegd aan de bestuursraad van de voetbalclub.

26 januari 2003:
Geen nieuws tot 31 januari

Verplichtingen in het buitenland maken dat er tot vrijdag 31 januari geen nieuws komt op deze site. Misschien een ideale gelegenheid om eens de pagina's te bekijken die men nog niet heeft bezocht, om eventueel nieuwe voorstellen te doen of een bijdrage te doen over 'Ken je gemeente',  om te reageren op de columns of discussiethema's ... En hulp is ook altijd welkom.

26 januari 2003:
Column: Bijna 1000 bezoekers
Op de valreep halen we de 1000 bezoekers niet. De column gaat over wat we op deze drie maanden leerden bij het maken van deze site en de reacties.

26 januari 2003:
SK Berlare - Lochristie: 1-2

 Berlare verliest door deze nederlaag de tweede plaats aan Laarne. Voor een verslag, zie hier.

26 januari 2003:
Jef Cardijn wint referendum 'Grootste' Vlaming

Met acht stemmen, een meer dan het gemotiveerde bestuurslid, heeft Jef Cardijn het referendum voor de 'Grootste' Vlaming gewonnen. Derde werd Helmut Lotti. Alvast hartelijk dank aan al wie heeft geantwoord. Zie de volledige uitslag hier.

25 januari 2003:
Hoe als kiezer de verkiezingen voorbereiden ?

nkb informatief wil helpen om zich als kiezer voor te bereiden op 18 mei. Want kiezen is meer dan een bolletje kleuren, met potlood of op een computer. Lees er hier meer over.

24 januari 2003:
Referendum 'Grootste' Vlaming

Tot zondag kan u uw stem nog uitbrengen voor de zoektocht naar de 'Grootste' Vlaming. Niet vergeten ! (klik hier) 

24 januari 2003:
30 jaar flamingo's in Eendenkooi
In de begroting voor 2003 staat ook de herinrichting van de Eendenkooi, een project dat al meerdere jaren op de agenda staat. Van schepen Moerman, bevoegd voor toerisme, vernamen we dat er meningsverschillen zijn met minister Dua. Ook over de dieren die in de Eendenkooi nog mogen. Moerman: "Onze flamingo's zitten er juist 30 jaar en nu wordt gezegd dat ze er niet mogen zitten. Enkel inheemse eenden mogen nog. Dan zijn we met acht uitgeteld. Zo verliest de Eendenkooi, toch een succes voor gezinnen met jonge kinderen, alle aantrekkingskracht." Ook het met veel lawaai aangekondigde herstel van de oude eendenvangplaats wordt steeds achteruitgeschoven omdat men niet aan de nodige vergunningen geraakt.

24 januari 2003:
Politiecontrole aan 'Sint-Anna'-school
De politie controleerde deze morgen aan de kleuterafdeling van de Vrije Basisschool an de A.De Grauwelaan. Ouders die verkeerd geparkeerd stonden om hun kleuter naar school te brengen werden opgeschreven. Bij het begin van het schooljaar had de schooldirectie en de politie dergelijke acties aangekondigd en aangeraden om meer te voet of met de fiets te komen. 

23 januari 2003:
Belastingverhogingen

Vorig jaar waren er, op de stickers voor de huisvuilzakken en groencontainers na, geen belastingverhogingen in de Donkgemeenten, dit keer zijn er heel wat. "Om de kosten  die van hogere overheden op ons worden gelegd en de minderinkomsten te kunnen opvangen", zei de CD&V-meerderheid tijdens de gemeenteraadszitting van vanavond. "Omdat jullie doelbewust geen rekening houden met alle al gekende meerinkomsten", antwoordde de VLD en dan vooral nationaal voorzitter Karel De Gucht. Het werd bij momenten een bitse discussie die de meerderheid wel niet op andere gedachten kon brengen. Voor het containerpark is het nieuwe voorstel een uitbreiding aan de overkant van de Bollewerkstraat, waar vroeger de volkstuintjes waren. Met een bijzonder plan van aanleg (BPA) moet wel eerst de bestemming worden gewijzigd die op het gewestplan is vermeld. Om geluids- en visuele hinder te beperken komt er rond het nieuwe park een zandberm en een groenscherm.   Lees meer hier.

23 januari 2003:
Geen vertraging in Kerkstraat
De werken aan de Kerkstraat in Overmere zullen zoals gepland in maart de tweede fase ingaan. Dat werd meegedeeld na de wekelijkse werkbespreking. Het regen- en vriesweer van de voorbije weken heeft dus niet voor vertraging gezorgd. De technische dienst van het gemeentehuis werd ook verzekerd dat hulpdiensten steeds door kunnen. 

23 januari 2003:
Astrid De Backer bij Belgische ploeg
Kunstschaatster Astrid De Backer (14) is door de Belgische schaatsbond geselecteerd om van 6 tot 8 maart in de Sloveense hoofdstad Ljubljana deel te nemen aan een internationaal tornooi, samen met twee meisjes uit Brugge en een uit Eeklo. Astrid, die in de leeftijdsklasse van de novicen (=scholieren) uitkomt, is wel de jongste.  Het verslag komt op deze site.

22 januari 2003:
Verkiezingskandidaten

Bij de verkiezingen van 18 mei is er per provincie maar een lijst meer, zowel voor de kamer- als voor de senaatsverkiezingen. Dat beperkt ook het aantal kandidaten uit deze regio. Voor zover bekend doen zeker al mee (alfabetisch): Jef De Bruyne (vorig burgemeester van Zele, NV-A), Karel De Gucht (Berlare, Vlaams volksvertegenwoordiger en VLD-voorzitter), Greta D'hondt (Zele, federaal volksvertegenwoordiger, CD&V) en Peggy Van Hecke (Zele, sp.a-gemeenteraadslid).

22 januari 2003:
Vergadering stuurgroep cultuurbeleidsplan

Vanavond komt de stuurgroep die de opmaak van het cultuurbeleidsplan zal begeleiden, voor het eerst bijeen. Zij zal moeten bepalen hoe de verdere uitwerking praktisch zal gebeuren. Het plan zelf moet in oktober in Brussel zijn.

21 januari 2003:
Mirabrug in Hamme weer open

De brug in Hamme, waar in 1971 voor de film 'Mira, de teleurgang van de Waterhoek' de brugscènes werden gedraaid, is het voorbije weekeinde na veel herstelwerk weer opengesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van Willeke Van Amelrooy en Jan Decleir, die met die film hun doorbraak kenden. Veel van 'Mira' werd in Berlare gedraaid in de omgeving van het Veer, vandaar de huidige naam: de Waterhoek. Vele figuranten kwamen ook uit Berlare. Enkele jaren terug werd Willeke in Berlare uitgenodigd om met figuranten nog eens naar de film te kijken.  

21 januari 2003:
Station Schoonaarde bijna monument

Treinreizigers kunnen sinds enkele dagen lezen dat een openbaar onderzoek is gestart om het station van Schoonaarde, het wachthok aan de overkant van de sporen en het gekasseide plein er voor als monument te beschermen. Het onderzoek loopt tot eind februari. Monumenten en Landschappen zou naar verluidt nog dit jaar ook in Berlare een onderzoek starten naar gebouwen of andere sites die men beter voor het nageslacht zou willen bewaren. Op de website van Monumenten en Landschappen is te lezen wat dit inhoudt en wat in de Donkgemeenten al is beschermd.

20 januari 2003:
Gemeenteraad op donderdag 23 januari

Zoals al gemeld tijdens de VLD-nieuwjaarsreceptie wordt donderdagavond (20 uur) tijdens de gemeenteraadszitting de begroting (met de nieuwe belastingsschale) voorgelegd en ook een nieuw voorstel voor de uitbreiding van het containerpark, niet aan het Donkmeer maar aan de overkant van de Bollewerkstraat. Gemeenteraadszittingen zijn openbaar, behalve het gedeelte waarin personen worden genoemd. Eigenlijk zou iedereen dat toch eens moeten bijgewoond hebben om te zien wat de mensen doen die we om de zes jaar kiezen. 

19 januari 2003:
In de column van deze week brengen we vooral 'onze' verkiezingsbelofte.

19 januari 2003:
Jeugdraad wil meer voeling met de jeugd

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Jeugdraad zei voorzitter Steven Baeyens dat de raad meer aandacht wil besteden om de voeling met de jeugd te vergroten en zo aantonen dat men werkelijk wil meehelpen om nieuwe initiatieven te steunen of zeker een stem te geven naar de lokale overheden. Lees het verslag hier.

19 januari 2003:
Nationale pers en dokters op VLD-nieuwjaarsreceptie
VRT, VTM, VT4, RTBF, Belga, Het Laatste Nieuws en ... nkb informatief, kortom de meeste 'grote' media waren vanmorgen present voor de VLD-nieuwjaarsreceptie in Overmere. Aanleiding was vooral de aankondiging van Ward Beysen dat hij de VLD verlaat. De huisdokters, Vlaamse en Waalse, maakten van de gelegenheid gebruik om er voor een beter statuut te betogen. Tijdens de receptie zelf gaven voorzitter De Gucht en premier Verhofstadt aan waarom zij vinden dat de VLD in de volgende regering moet blijven, als de kiezer dat wil. Plaatselijk VLD-voorzitter Vander Meirssche zei nog dat de CD&V, na oppositiedruk, afziet van de verhuizing van het containerpark, maar wel forste belastingverhoging in de begroting zet. Lees hier een verslag.

19 januari 2003:
Nieuw discussiethema: de taak van de sportclub
Hoe kiezen sportclubs de gulden middenweg tussen de eigen bevolking aanzetten om aan sport te doen, en het aantrekken van sponsors en supporters met goede uitslagen (en 'vreemde' spelers). En wat is de taak van de lokale overheid hierbij. Geef je mening. Ook sportclubs kunnen leren van je suggesties. En clubs kunnen zeker nog hulp gebruiken !!!

19 januari 2003:
Handbal: Berlare - Ajax Lebbeke: 19-31

Ajax, reeksleider, heeft enkele spelers die nog in de hoogste nationale reeks hebben gespeeld. Berlare, dat het vooral van het enthousiasme moet hebben, kon daar weinig tegen inbrengen en had, naar verluidt, bovendien de scheidsrechter niet echt mee. Tot 9-11 kon men het tempo nog aan maar dan moest men de bezoekers laten gaan.

18 januari 2003:
Bosbranden in Australië
Gelukkig hoorden we nog niet dat onze Berlaarse Australiërs getroffen zijn.

17 januari 2003:
Vandaag gelezen

Tokio blijft de duurste stad ter wereld - Kannibalisme in noord-oost Congo
En daar wonen mensen uit onze gemeente !

16 januari 2003:
'Grootste' Vlaming

Vandaag kwam met de post de 30ste stem binnen voor het referendum 'Grootste' Vlaming. Cardijn heeft nog steeds de meeste stemmen (7) maar 'het gemotiveerde bestuurslid' volgt kortbij (6). Derde staat Helmut Lotti (3). Jij al gestemd ?

16 januari 2003:
Website voor volleybalclubs
Volleybalclubs Thunderballs (heren) en VC Berlare (D) starten een eigen website waarop supporters, volley- en andere sportliefhebbers naast uitslagen en rangschikkingen ook andere informatie over het reilen en zeilen van deze clubs kunnen lezen. De site is nog in opbouw maar toch al bereikbaar. Klik hier.

15 januari 2003:
Al 750 keer bezocht

Volgens Belstat, dat sinds 2 november telt hoeveel keer deze site wordt bezocht, is vandaag de kaap van 750 overschreden. Daar moet wel, vooral dan van in de begindagen, een aantal keren worden afgetrokken omdat we zelf naar 'onze' site keken, maar toch, het mag al een redelijk aantal worden genoemd voor een site die zich toch vooral naar de bevolking uit deze gemeente richt. En vooral, de stijging sinds begin december is opmerkelijk. Bedankt voor uw belangstelling. Uw suggesties om de site beter te maken blijven welkom.

15 januari 2003:
Aanstellingsmis pastoor Redant

Pastoor Redant start zijn nieuwe functie in Drongen op zondag 23 februari. De aanstellingsmis (15 uur) heeft plaats in de SInt-Gerolfkerk van Drongen-centrum (aan de oude abdij). De pastoor nodigt iedereen uit naar de mis en/of naar de receptie achteraf in het parochiaal centrum. wel liefst verwittigen om genoeg broodjes te kunnen voorzien. Over een nieuwe pastoor voor Berlare is nog niets geweten.

15 januari 2003:
Korte electriciteitsonderbreking

Vanavond omstreeks 20 uur viel in zowat heel deelgemeente Berlare de electriciteit uit. Er werd al gevreesd voor toestanden zoals in het Zeelse Huivelde, waar zaterdagmorgen na een dergelijke panne veel elektische toestellen stukgingen. Hier viel het vermoedelijk nogal mee.

14 januari 2003:
Gezocht: mensen die willen meehelpen aan de debatreeks: 
"De Donkgemeenten hebben een mening !"

13 januari 2003:
Ken je (deel)gemeente(n)

Een eerste aanzet is gegeven tot een inburgeringsbeleid. Neen, niet van vreemdelingen, maar van de inwoners van de verschillende deelgemeenten van de Donkgemeenten, die blijkbaar niet zo erg veel weten over de verschillende deelgemeenten. Lees meer hier. En vul aan ...

13 januari 2003:
Uit het politieverslag
Woning totaal vernield door brand
Een uitslaande brand vernielde vanmorgen een woning aan de Kerkstraat in Overmere. Er vielen geen gewonden. De bewoners konden bij familieleden terecht voor tijdelijk onderdak. Men vermoedt dat een zetel die te dicht bij de kachel stond vuur vatte.

12 januari 2003:
Cultuurraad start knuffeljaar

Lees hier het verslag over de nieuwjaarsreceptie van de Cultuurraad en de uitreiking van de cultuurnominaties.

12 januari 2003:
Juist 20 inzendingen zijn er al voor het referendum 'Grootste' Vlaming. Voorlopig staat Jozef Cardijn op kop. Inzendingen zijn nog mogelijk tot 25 januari. Kies uit deze lijst.

12 januari 2003:
De wekelijkse column handelt over 'enthousiasme'.

12 januari 2003:
CD&V start verkiezingscampagne
Lees hier het verslag van de CD&V-nieuwjaarsreceptie.

12 januari 2003:
Schaatsen op Donkmeer
Sinds donderdagavond is er ijs op het Donkmeer in Berlare. Vandaag waagden er zich schaatsers op, hoewel het zeker nog niet overal de noodzakelijke 7cm dik is. Wie het toch wil doen, gaat best in de nabijheid van het podium waar de openluchtspektakels worden gehouden: daar is het meer het minste diep. Vermoedelijk wordt het ook de laatste ijsdag want dooi is al aangekondigd.

12 januari 2003:
Vandalisme in Overmeerse voetbalkantine
Gisterenavond, tijdens de Vredeseilandenfuif voor Senegal in de nieuwe voetbalkantine, hebben vandalen de thermostatische kranen afgebroken. Dit is een serieuze streep door de rekening van de organisatoren: zij zullen voor de schade moeten opdraaien, wat minder opbrengst voor hun goede doel betekent. Er is dan ook een oproep om de daders te helpen vinden.

12 janauri 2003:
Uitbergse dijken houden het
Voor het weekend was er springtij. Reden dus om de dijken in Uitbergen goed in het oog te houden. Ze hielden goed stand. "De toestand kan vooral gevaarlijk worden bij een noord-westenwind", zegt dijkgraaf Herman De Bruycker.

11 januari 2003:
Volleyuitslagen
Heren 1ste divisie B Th. Berlare - VT Diksmuide: 1-3
Dames 2de Prov. B  VC Berlare - VDK Gent D:   3-2

De herenploeg kon tegen de tweede uit de reeks met een snelle start uitlopen tot 9-4, maar moest dan de sterkte van de tegenstander ondergaan (19-25). In set 2 was het de West-Vlaamse ploeg die wegschoot, tot 10-4 zelfs. Berlare sloeg echter terug (14-13). Een kleine inzinking bij de thuisploeg liet Diksmuide weer uitlopen (19-21). Maar Berlare vond nog de kracht om uit te maken (25-23). Die remonte kon niet worden doorgetrokken in de volgende set. Tot 6-8 kon Berlare aanklampen maar dan haastte Diksmuide zich via 9-13 en 11-19 naar 17-25 setwinst. Berlare dan toch weer het beste weg in set (5-3). Dan werd het spannend, er waren enkele betwiste scheidsrechterbeslissingen (voor beide kampen), zelfs een gele kaart voor de thuiscoach. Tot 15-16 ging het gelijk op, dan spurtte Diksmuide, aangemoedigd door een schare supporters en trommels, naar 21-25.

De dames, zelf tweede in de reeks, moesten tegen de tweede laatste en hadden de opdracht blijkbaar onderschat. Dat leidde tot verlies in set 1. De twee volgende gingen dan toch naar de thuisploeg en in set vier stond men zelfs 20-13 voor. Blijkbaar dacht men de buit binnen. Een enthousiast Gent sloeg echter nog terug en won met 23-25. De beslissende set had bijna hetzelfde verloop: draaien met 8-1, Gent dat terugkomt tot 10-8, maar ditmaal niet de kans krijgt om het af te maken (15-10).

11 januari 2003:
Discussiethema Rioleringen - cross border lease
: lees de nieuwe aanvullingen

10 januari 2003:
Politieke nieuwjaarsrecepties
Na de wat verregende nieuwjaarsreceptie op 1 januari zelf, beginnen de politieke partijen vanaf dit weekeinde aan hun recepties. Met de aankondiging van de verkiezingsdatum (18 mei) krijgen deze een extra belang. Zie de datums hier.

10 januari 2003:
Berlare in het Vlaams en het federaal parlement
De Donkgemeenten zijn de voorbije dagen vernoemd zowel in het Vlaams als in het federaal parlement. In het Vlaamse is een onderwijsdecreet goedgekeurd waardoor onder meer gemeenten meer autonomie krijgen om te beslissen of gemeentescholen naar een ander net kunnen worden overgedragen. Het bepaalt ook dat zedenleer blijvend moet worden aangeboden door de school die een gemeenteschool overneemt. Dit laatste zou nog kunnen worden vernietigd als de Raad van State het advies van de auditeur volgt, die stelde dat zedenleer enkel in een overgangsperiode moet blijven gegeven. De gemeenteschool in Overmere is een van de 24 gemeentescholen die door een ander net zijn overgenomen.

En in het federale parlement vond Tony Van Parys (CD&V) dat 'het Berlare van Karel De Gucht" met € 107.000 toch wel veel krijgt om de meerkost van de politiehervorming op te vangen, in vergelijking met bijvoorbeeld Gent (€ 105.000). (Bron: De Standaard)

9 januari 2003:
Tot 22.30uur konden geen aanvullingen worden doorgestuurd naar de server wegens een onderbreking van de serverdiensten. Dat was ook de reden waarom u de website niet kon openen. Onze excuses.

9 januari 2003:
UIt het politieverslag
Bestuurder met gestolen nummerplaat
Gisteren kon de politie de dader van een autonummerplaatdiefstal vatten. Een politieploeg merkte in het centrum van Berlare een voertuig zonder bumper of nummerplaat vooraan. De nummerplaat achteraan bleek in augustus in Berlare gestolen. Bovendien bleek dat de verdachte wagen niet verzekerd was, niet naar de autocontrole geweest en zelfs niet ingeschreven. De eigenaar, een 22-jarige Timmy V.D. uit Berlare, werd opgepakt en de wagen in beslag genomen. 

8 januari 2003:
Oud-bewoner over gestrande baggerboten
Vooral de oud-spelers van volleybalclub Thunderballs-Berlare zullen Gery Vandewalle nog kennen. Vandaag werd hij in de krant Metro als woordvoerder van het Aalsterse bedrijf De Nul aangehaald over de baggerboten die al sinds juli in Indonesië aan de ketting liggen. Het betreft twee boten van De Nul en een van een ander Belgisch bedrijf (DEME). De Indonesische regering eist meer dan 23,5 miljoen dollar schadevergoeding, waarvan 19 miljoen van De Nul, voor zand dat deze bedrijven zouden hebben gestolen. Na betaling zouden de schepen vrijkomen. De bedrijven proberen het bedrag naar beneden te halen. Vandewalle blijkt niet optimistisch over het vrijkomen van de schepen. Werkt er niet iemand van Berlare bij De Nul in Indonesië ?

8 januari 2003:
Gezocht: verspreiders van stembiljetten
De stembiljetten voor de 'Grootste' Vlaming-referendum zijn klaar. Het is de bedoeling deze te verspreiden op plaatsen waar veel mensen komen, om het referendum aan te kondigen én om mensen die niet 'surfen' de kans te geven hun stem uit te brengen. Laat je ons weten waar we ze kunnen verspreiden de komende dagen ? En ofje eventueel wilt helpen ? Niet vergeten de laatste stemdag is 25 januari !!!

7 januari 2003:
Eendenkooi-dieren terug

Enkele kranten werden getipt dat bij de wateroverlast van de vorige dagen de dieren uit de Eendenkooi dienden geëvacueerd. Vandaag mochten ze terug.

6 januari 2003:
Eerste stem voor 'Grootste' Vlaming-referendum is uitgebracht

Of hij de uiteindelijke winnaar wordt, dat is nu zeker te vroeg om te besluiten, maar Andreas Vesalius kreeg alvast de eerste stem in het referendum naar de 'Grootste' Vlaming. Klik hier en breng ook jouw stem uit. Bij elke kandidaat kan je surfen naar een website met meer informatie over zijn/haar verdienste. Doen !!!

5 januari 2003:
Zitdag pensioenen in gemeentehuis van Zele
Op maandag 6 januari 2003 (van 13.30 tot 15.30 uur) houden ambtenaren van de Rijksdienst voor Werknemerspensioenen en het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen een zitdag in het gemeentehuis van Zele. Zie ook onder België.

5 januari 2003:
De column van deze week geeft enkele bedenkingen bij de gemeentelijke prioriteiten voor 2003.

4 januari 2003:
Beschermde monumenten en landschappen in de Donkgemeenten

Lees hier informatie over waarom en hoe een gebouw of landschap wordt geklasseerd, en wat nadien nog kan, en een overzicht van wat al is beschermd. nkb informatief vernam dat wellicht midden dit jaar een onderzoek gebeurt naar wat in de Donkgemeenten waardevol genoeg is om voor het nageslacht te worden bewaard. De link staat ook op de pagina met links naar sites over Vlaanderen.

4 januari 2003:
Volley: Th.Berlare (1ste Divisie) - SSJ Hemelveerdegem (1ste nationale): 1-3
Berlare, dat de heenwedstrijd in deze kwartfinale van de Trofee Walraeve met 2-3 had gewonnen, haalde het niet in de terugwedstrijd en is uitgeschakeld na een wedstrijd waarin het tot de derde set met veel moed tegen de hoger spelende ploeg opkwam.

3 januari 2003:
Geen grote waterproblemen

De Donkgemeenten ontsnappen aan de watersnood. Gisteren was er wat bezorgdheid over het hoge Donkwaterpeil, maar de brandweer diende niet in te grijpen.

2 januari 2003:
Ik ben fier op ...

dat is de naam van een nieuwe rubriek waarmee we iedereen de kans willen bieden te vertellen waarover hij/zij fier over is: het werk, een hobby, ... Te vinden onder Berlare: Ik ben fier op ...

2 januari 2003:
Hacker-aanslag
Dit is een waarschuwing. Blijkbaar is iemand aan het trachten de computers onklaar te maken. Zelf hadden we heel wat werk om bestanden te recupereren. Blijkbaar zendt men ook e-mails rond, zogezegd vanaf mijn e-mailadres. Gelukkig zijn de titels zodanig dat ze duidelijk niet van mij kunnen komen. Toch spijtig dat deze computerfreaks hun, zonder twijfel, grote informaticakennis niet voor positieve dingen gebruiken !

2 januari 2003:
Dankmis voor pastoor
Pastoor Redant heeft, zoals erder gemeld, een nieuwe opdracht in Drongen aanvaard. De parochieploeg wil de pastoor bedanken voor wat hij hier heeft gedaan, vooral aangetoond een pastoor voor iederen te willen zijn. Op 8 februari is er om 17.30 uur een misviering en om 19 uur een receptie in de parochiezaal. Op uitdrukkelijke wens van de pastoor is iedereen hierop uitgenodigd, zodat iedereen afscheid kan nemen. Achteraan de kerk ligt tot dan een Dankboek waar iedereen iets kan schrijven of tekenen. Het boek zal tijdens de receptie in de parochiezaal liggen. Wie wil bijdragen in een geschenk van de parochie kan dit ook. U vindt het rekeningnummer op een folder die van huis tot huis wordt rondgedragen. 

2 januari 2003:
Donkwater over de oever
Het Donkwater stond deze middag al goed over de oevers. Aan de Strijddam, waar de bootjes in de zomer liggen, stond het water al tot aan het muurtje.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.