Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

september 2004

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

september 2004

30 september 2004

Nele Blanckaert in finale

Een lezer meldt dat Nele Blanckaert vorige zaterdag tot de 12 finalisten voor Miss Belgian Beauty is gekozen. De finale, in Knokke, heeft plaats op 16 november. Lees meer op de site van Nele.

 

29 september 2004

Scheirlinckx wint kermiskoers, VDB niet gestart

Een tachtigtal renners startten vandaag in de 54ste kermiswedstrijd voor elite met contract in Berlare. Frank Vandenbroucke, nochtans aangekondigd, was daar niet bij. Volgens de aanwezigen bleek zowat de helft van de deelnemers ondanks het goede weer, weinig zin in te hebben, wat tot grote achterstand en uiteindelijk tot de verplichting om te stoppen leidde. Winnaar van een spurt van vijf vluchters werd Bert Scheirlinckx, voor de Nederlander Roy Sentjens en de Litouwer Mindaugas Goncaras.

 

27 september 2004

OCMW volleyt opnieuw beter dan gemeente

Vorig jaar startten gemeentehuis en OCMW een volleycompetitie waarbij eens per jaar voor een wisselbeker wordt gespeeld. In elke ploeg moet steeds een lid van de gemeente- of OCMWraad op het plein staan. Vorig jaar won het OCMW met 3-1. Ook dit keer haalden ze het, maar het was duidelijk spannender. Er waren vijf sets nodig en in de laatste set werd het 15-13. Het was bovendien een wedstrijd met verschillende lange rally's en een regelmatig kantelend spelverloop. De spelers uit beide ploegen wilden duidelijk winnen. De ene zette er de ervaring of talent voor in, de andere meer inzet of doorzicht.

 

27 september 2004

Fred De Bruyne niet vergeten

Tien jaar geleden stierf Fred De Bruyne. Als wielrenner, sportjournalist en wielerploegleider behoorde hij tot de eersten die Berlare in de media bracht. Dat is blijkbaar nog niet iedereen vergeten. Aandachtige wandelaars zagen dit weekeinde wellicht dat het plein naast de bomen aan de kerk - waar vroeger werd gevolleybald - tot Fred De Bruyneplein werd omgedoopt. Er hangt, schuin over Joko, een bordje met 'Fred De Bruyneplein', de geboorte- en sterfdatum en -plaats. Wellicht heeft dat te maken met een reportage die de VRT draait over Fred. Ze kwamen daarvoor naar Berlare en interviewden ook zijn zoon. Het programma, in de Histories-reeks, komt op 28 oktober en 4 november op Canvas.

 

27 september 2004

Uit het politieverslag

Ongeluk

Zaterdag, omstreeks 11.15 uur, reed de 19-jarige Tom S. uit Schoonaarde in de Brugstraat in Berlare met zijn fiets tegen een vrachtauto aan. Hij had verzorging nodig.

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag 24 op 25 september werden diverse alcoholcontroles gehouden te Zele en Berlare.

Alcoholcontrole

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie alcoholcontroles in Zele aan de Gewestweg N47 en in Berlare aan de Dendermondse Steenweg. In Zele verbaliseerde men twee bestuurders tegen de lamp en in Berlare één wegens sturen onder invloed van alcohol. (En dan was de kermis nog maar begonnen.)

 

26 september 2004

Dubbel aantal Boerenkrijgstappers

Zo'n 1100 deelnemers stapten vandaag mee in de 2de Pa-Gijstochten, een initiatief van de Boerenkrijgstapper. "Dat is bijna een verdubbeling van vorig jaar", aldus organisator Norbert Sichien. De vermelding in de nationale wandelkalender maar ook de zelf verspreide folder en het goede weer droegen daar wellicht toe bij. "Er schreven meer dan 300 niet-aangesloten wandelaars in." De deelnemers konden kiezen tussen 5, 8, 15, 21 en 28km, telkens met de Festivalhal als vertrekpunt. Vorig jaar gaven de Boerenkrijgstappers de opbrengst aan het Kankerfonds, dit keer is het 'Fonds voor kinderen van bij ons' de gelukkige.

 

26 september 2004

Sport

Voetbal

bullet

2de prov.: SK Berlare-RC Wetteren: 5-0. De thuisploeg lijkt zich na twee mindere weken te herpakken.

bullet

3de prov: Moerbeke-SKV Overmere: 3-2. Er zat blijkbaar meer in...

 

25 september 2004

Nieuwe site van de gemeente

Gisteravond werd de nieuwe site van de gemeente voorgesteld. Die is beter gestructureerd en bevat meer informatie. Nieuw is het e-loket, waarmee je heel wat informatie en documenten kan aanvragen zonder naar het gemeentehuis te moeten. Er is ook beloofd dat er regelmatiger nieuwe informatie zal worden bijgeplaatst.

 

25 september 2004

Kermis gestart

Het regende wel, maar dat liet niet na de kermis in Berlare te starten. Hoewel niet officieel is dat nu bijna traditioneel met de opening van de tentoonstelling van de Heem- en Oudheidkundige Kring in het gemeentehuis. Dit jaar is het thema: Berlare en WO1, naar aanleiding van de herdenking van de slag van Berlare, 90 jaar geleden. "Om te verhinderen dat de jeugd oorlog weer als aanvaardbaar gaat beschouwen", zei Cyriel De Bruyne, die onlangs Raf Verstraeten als voorzitter opvolgde. De tentoonstelling is nog tot dinsdag te bekijken. En volgende week opent dan in Stroming een andere, die het meer over de slag van Berlare zal hebben.

 

Ook gisteren was er een debat over sport en opvoeding, ingericht door volleybalclub JTV Brigand, die ook de ploegen voor het inmiddels gestarte seizoen voorstelde. In het panel zaten onder meer

Tim Maeyens (finalist skiff tijdens de Olympische Spelen) en Frans Van De Wijngaert (ex-topscheidsrechter). Voor een verslag rekenen we op de club...

 

25 september 2004

De Gucht voor de Verenigde Naties

Wil je De Gucht zien terwijl hij de algemene vergadering van de Verenigde Naties toespreekt (gisterenavond), klik dan hier en kies bij 'Belgium' de taal waarin je de toespraak wil horen. Die werd in het Frans gegeven.

 

23 september 2004

Geslaagd mountainbike-initiatief

De chiro van Berlare richtte vorige zaterdag, in het kader van hun Scheef Weekend, voor het eerst een mountainbiketocht in. Een 220-tal bikers van binnen en buiten de gemeente kwam er op af. Achteraf hadden die, aldus de inrichters, heel wat lof over het parkoers, de aanduidingen en de opvang. Het initiatief zal dan ook volgend jaar worden hernomen. Nog iets om Berlare mee op de kaart te zetten, zegt chiro-Berlare.

 

21 september 2004

Meer over de gemeenteraad

Meer details over wat zoal tijdens de gemeenteraadszitting van gisteren werd gezegd staat hier.

 

21 september 2004

Sint-Martinuskerk: eervolle restauratie

De vzw Heemkunde Oost-Vlaanderen geeft de Sint-Martinuskerk uit Berlare een oorkonde voor de geslaagde restauratie. De overhandiging gebeurt op 1 oktober in het cultureel centrum in Lokeren.

 

20 september 2004

Overmere-kermis en museum zorgen voor vuurwerk

Een matte gemeenteraad zorgde enkel nog voor wat vuurwerk bij punten over de kermis in Overmere en bij een varia-punt over het museum aan het Donkmeer. Bij het eerste kloeg de VLD-oppositie aan dat de kermis dan toch niet op het kerkplein stond, en dat de uitbating van een tent door een plaatselijke vereniging voor concurrentie zorgde voor de plaatselijke herbergiers. Het gemeentebestuur herhaalde dat de foorkramers tegen het splitsen van de kermis waren en dat de tent door het feestcomité was goedgekeurd. Over het museum kreeg het, toch iets talrijker opgekomen publiek, nog eens de hele geschiedenis te horen. Hoewel er geen subsidies van Toerisme Vlaanderen of van de provincie komen, werkt een werkgroep - 'vrijwilligers' zei burgemeester Van Sande - verder aan de uitbouw. Hij beloofde voor het jaareinde een voorstel en misschien zelfs de opening van het museum. Over de inhoud kwam het verhaal dat hier eerder al is gegeven.

In de geheime zitting werden Bob Pieters en Leen De Greve, die sinds enkele jaren al de cultuurprogrammatie uitwerken, als statutair ambtenaren aanvaard, nadat ze eerder deze maand als besten uit een examen kwamen.

 

20 september 2004

Uit het politieverslag

Te veel alcohol

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag stopte de politie in Berlare en Zele samen 138 wagens voor een alcoholcontrole. Zeventien bestuurders moesten in het zakje blazen. Bij twee was het resultaat positief. Hun rijbewijs ging voor 30 dagen naar het parket in Dendermonde. Dezelfde nacht sloeg men nog twee niet-verzekerde voertuigen aan.

 

In de nacht van zaterdag op zondag was de patrouille getuige van een merkwaardig ongeval in de Donklaan. Door een te hoge snelheid raakte een wagen bij het nemen van de bocht aan de Bareldonkkapel in een slip. Zonder erg kwam de wagen op een nabijgelegen parking tot stilstand. De bestuurder trachtte nog met gedoofde lichten te ontsnappen, maar werd door de politie tegengehouden. De 30-jarige bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. Hij mocht eveneens zijn rijbewijs inleveren.

 

19 september 2004

Sport

Voetbal

bullet

2de prov: Schoonaarde - SK Berlare: 0-0: een sterke (vooral verdedigende) prestatie van debutant in 2de prov. tegen titelkandidaat Berlare, dat er naar verluidt vooral in de afwerking er weinig van af bracht.

bullet

3de prov: SKV Overmere-Sombeke: 3-1. De eerste overwinning.

Volley

bullet

heren 1ste prov: JVT Brigand B - Haavoc Haasdonk: 3-0 de strijd tussen de twee pas gepromoveerden eindigde, zoals vorig jaar in de competitie in 2de, in het voordeel van de thuisploeg.

bullet

de dames uit tweede provinciale begonnen minder goed aan de competitie: ze verloren met 0-3 tegen Avanti Assenede

 

19 september 2004

Tien jaar Stroming

Dit weekeinde startte het feestjaar voor cultureel centrum Stroming. Een concert door petekind de gidsen van de Luchtmacht, een volle zaal voor de Chaplin-musical, een academische zitting en een Disneyfilm waren de eerste ingrediënten. Tijdens de academische zitting kregen de (weinige) aanwezigen een overzicht van hoe de infrastructuur en de invulling was gegroeid, en benadrukte men de noodzaak aan meer kwaliteit.  

 

In de tentoonstellingsgalerij liggen nog tot begin oktober herinneringen aan tien jaar werking, met uittreksels uit het gastenboek waarin de artiesten (o.a. Bram Vermeulen) hun mening gaven over zaal en onthaal. Cultuurfunctionaris Bob Pieters kon melden dat van het feestprogramma al meer dan 3200 kaarten zijn verkocht.

Meer

 

17 september 2004

Gemeenteraadsagenda

Maandag (20 uur) komt de gemeenteraad samen. Op de agenda staan onder meer de nieuwe concessievoorwaarden voor de cafétaria van de sporthal - inderdaad, Maria stopt op 1 november -, een nieuwe reglementering voor de lozing van het huishoudelijk afval en de opvang van hemelwater, de raad legt de vergoedingen vast voor het elektriciteitsgebruik door foorkramers en voor het afgeven van administratieve stukken (o.a. de nieuwe identiteitskaarten !), het jeugd-ruimteplan kreeg na enkele opmerkingen van hogerhand een opfrisbeurt en er zijn heel wat personeelsbeslissingen te nemen.

 

17 september 2004

Uit het politieverslag

Meer hardrijders op 't Schuitje dan in E.Hertecantlaan ...

De politie maakte vandaag de cijfers bekend van de snelheidscontroles die men dinsdag en woensdag in politiezone Berlare-Zele hield. Dinsdag zocht de politie in Zele naar autobestuurders die in de bebouwde kom sneller dan 50 reden. In Huivelde noteerden de agenten 2 overtredingen, in de Bakkerstraat 9, de Dendermondebaan 39 en de Lokerenbaan 6. In Berlare was de 'oogst' woensdag groter. In deelgemeente Berlare boekte de politie op het Schuitje 34 overtreders en in de Em. Hertecantlaan 1 (één). In Overmere stelde men in de Baron Tibbautstraat 14 overtredingen vast en in de Molenstraat 37.

 

13 september 2004

Uit het politieverslag

Ongeval

De 30-jarige motorrijder Glenn T. reed zondagavond omstreeks 20 uur in de Bollewerkstraat tegen een geparkeerd voertuig aan. Het medisch urgentieteam en de 100-dienst werden er bijgehaald om de bewusteloze bestuurder te verzorgen.

 

12 september 2004

De nieuwsbrief is voor maandagavond ...

 

12 september 2004

Moeke Lea brengt 'kinderen' samen

34 jaar geleden ving Lea De Bruyne als opvangmoeder de eerste kinderen op. Dit jaar wordt wellicht het laatste. Zodra Sieben naar school moet, wil ze het rustiger aan gaan doen. Als afscheid nodigde ze vandaag de 80 (eigenlijk 81) kinderen die ze in al die jaren naast haar eigen kinderen in huis heeft gehad, en hun ouders, uit voor een pannenkoek in de Parochiezaal. Meer dan de helft ging op de uitnodiging in. Voor verschillende werd het een weerzien na vele jaren met moeke Lea en vake Achiel.

 

12 september 2004

Pannenkoeken voor het Fonds voor kinderen bij ons

Morgen begint de jaarlijkse veertiendaagse pannenkoekenbak ten voordele van de werking van het Fonds voor kinderen van bij ons. Via scholen en deur-aan-deurverkoop hopen de initiatiefnemers op de steun van de bevolking om zo verder gezinnen met gehandicapte of langdurig zwaar zieke kinderen wat extra hulp te bezorgen. Het Fonds dat in 1996 werd opgericht, wil ook meer doen om deze kinderen meer kansen op integratie te bezorgen en aan activiteiten te laten deelnemen. Meer over het Fonds.

 

12 september  2004

Sport

Voetbal

SK Berlare - SK Lochristi: 1-1 Een collectief zwakke thuisploeg laat eerste punten liggen en heeft op het einde een goede keeper Merckx nodig, die een penalty stopte.

 

12 september 2004

Het Woord verlegt grenzen

Een prachtige Unichorn big band met jonge muzikanten uit het Aalsterse, een Nigel Williams die van zijn eerste optreden na de zomervakantie meer dan een algemene repetitie maakte, een Gilbert de la Tourette en Gunther Lamoot die beiden met soms origineel maar ook iets over de rand-stand upwerk brachten. Dat was de derde editie van 'Het woord', een initiatief van Bosquimano dat hiermee wil aantonen dat met het woord meer kan worden gedaan dan Berlare tot nu gewend is en daarbij ook minder gekende mensen een kans wil geven. Daarbij worden zeker grenzen verlegd, dingen gezegd die niet zo lang geleden in een gemeente als Berlare zeker niet zouden hebben gekund. Maar het publiek was in de aankondiging zeker gewaarschuwd. Wat niet wil zeggen dat het altijd van dit moet zijn.

 

11 september 2004

GOS wint Curieus-quiz

De ploeg Gos heeft gisterenavond de zesde Curieus-quiz gewonnen, een initiatief van CSC-Berlare. Organisator Wim Arbijn meldt dat Hand in Hand tot de pauze de leiding had, maar dan de latere winnaar diende te laten voorgaan. Gos won met 162 punten, Hand in Hand haalde er 156 en hield zo NYX nog drie punten achter zich. Het bleef echt spannend tot het einde. In tegenstelling tot vorig jaar - toen werkte het projectiescherm niet - was nu ook technisch alles in orde. Het projecteren van de vragen zorgde voor een vlotter verloop.

 

Berlare wordt stilaan een quiz-gemeente. Op 8 oktober is er nog een muziekquiz, van PhiNyX, en op 17 december is er de eindejaarsquiz (max. 56 ploegen), het vervolg op de Jokoquiz of zowat de moeder van alle Berlaarse quizzen. En misschien vergeten we er nog.

 

10 september 2004

Sint-Martinuskerk baanbrekend met tentoonstelling

Een kerk als tentoonstellingsplaats ? Waarom niet, dacht men bij Open Kerk in Berlare. Het werd uiteindelijk een tentoonstelling waarmee Open Kerk heel duidelijk wil maken dat zij het pluralisme nastreeft. "Echt pluralisme, aldus Leo Segerinck, is het recht hebben om vrij en openlijk de eigen overtuiging te belijden, maar ook die van anderen respecteren." Hij hoopte dat die open instelling velen zal aanzetten om de tentoonstelling te komen bekijken. Voor de tentoonstelling vroeg men de medewerking van twee kunstenaars uit de eigen gemeente: beeldhouwer broeder Peter Janssens en abstract schilder Walter Schelfhout. Broeder Janssens, dat was nog te verwachten, hoewel hij duidelijk niet uitsluitend religieus getinte werken maakt. Schelfhout zal zichzelf echter niet tot de katholieke, laat staan kerkelijke vleugel rekenen. Hij was dan ook verrast met de uitnodiging en ging er op in met een overzicht van meer dan 40 jaar schilderen. De tentoonstelling, die vanavond werd geopend, zit dus vol tegenstellingen: filosofische, steen en hout versus schilderijen, realistische beelden tegenover abstracte vormen. En ook de omgeving, een kerk, zou hiervoor nog niet zo lang geleden niet worden gebruikt. "Hoewel, zei inleider Marc Van Gyseghem - voor wie het ook de eerste keer was in een kerk -, kunst is eigenlijk altijd iets sacraals." Hij had het ook over de tweestrijd in kerken over kunst: door de eeuwen vroegen de verschillende godsdiensten zich af of de goddelijkheid mocht worden verbeeld. Pastoor Van Steen baseerde zich bij de opening op een uitspraak van Herwig Aerts, jezuïet en professor in Antwerpen. Die beweerde dat kunstenaars, filosofen en mystici de wereld kunnen veranderen. "In jullie beiden zit zeker een stuk van die drie, maar vooral bezieling."  Maandag worden de Berlaarse schoolkinderen met al deze tegenstellingen geconfronteerd en krijgen hierbij de nodige begeleiding. De tentoonstelling is nog dit weekeinde (za: 14-18 ur, zo:  10-18 uur) en ook het volgende (14-18 uur) te bekijken. Op 12 september krijgen bezoekers in de namiddag bovendien een concert op het gerestaureerde Van Peteghemorgel aangeboden . De toegang is gratis. De werken zijn eventueel te koop, maar dan moet men wel bij de kunstenaars zelf zijn. Open Kerk werkt zonder subsidies, maar kon voor deze tentoonstelling op heel wat steun rekenen.

 

10 september 2004

Uitbergse heemkring opgestart

De kogel is door de kerk: Werkgoed Erfgoed Uitbergen is gestart. Met een tentoonstelling van oude foto's wil men dat ook aan de inwoners uit de kleinste deelgemeente duidelijk maken. Bij de opening vanavond was er alvast heel wat belangstelling, ook voor de oude postkaarten, die sneller dan verwacht werden gekocht. Voorzitter Etienne Janssens en secretaris Mark De Martelaer hopen nu dat dit eerste initiatief kan aanzetten tot voldoende medewerking om het verleden van Uitbergen te kunnen verzamelen en archiveren. "Het blijft belangrijk dat ook de komende generaties kunnen nagaan van waar we komen", zei de voorzitter. De tentoonstelling, in het vroegere gemeentehuis, is nog toegankelijk zaterdagavond (17-21 uur), zondag (10-12 en 15-18 uur) en op jaarmarktmaandag (10-12 uur).

 

9 september 2004

Melanie, Belgisch degenkampioene, op Kanaal 3

De 14-jarige Melanie Van Dorpe uit Berlare werd in maart dit jaar opnieuw Belgisch kampioene degenschermen, bij de kadetten en nu ook bij de junioren. En op (internationale) tornooien haalde zij, volgens de website van de Gentse Schermgilde Sint-Michiels, puike resultaten, zelfs tegenover seniores. Melanie komt zondag uitgebreid aan bod in het zondagprogramma op Kanaal 3 (tussen 18.30 en 0 uur).

 

9 september 2004

Stem Nele naar finale

Voor Nele Blanckaert uit Berlare worden het heel spannende weken. Op 25 september, in de kermisweek, staat zij met 18 andere meisjes in de halve finale van Miss Belgian Beauty. Daar kiest de jury de 12 die op16 oktober in Knokke voor de titel gaan. Blijkbaar helpt televoten om haar zo ver te krijgen. Nele doet dan ook een oproep om voor haar te stemmen. Meer informatie is te vinden op haar website. Nog dit, kamervoorzitter Herman De Croo is haar peter en VT4 zendt elke woensdag een reportage uit over de belevenissen van de kandidaten.

 

8 september 2004

Schoonaarde en ... Schoonaarde

Filip Blanquaert, sinds enkele jaren in Erps-Kwerps gehuisvest, meldt dat hij nu even ver af is van Schoonaarde als toen hij in Berlare woonde. Zijn nieuwe gemeente heeft immers een gehucht met dezelfde naam. En om er te geraken moet hij ook een brug over, maar dan wel over een spoorlijn. Hij voegt er aan toe dat het stationsgebouw er, lang voor de fusie, aan de kant van (Erps-)Kwerps werd geplaatst om verwarring met het Oost-Vlaamse Schoonaarde te vermijden. Dat station is intussen afgebroken, als gevolg van de werken voor de snelheidstreinen. De halte is wel gebleven. In ons Schoonaarde is alvast het gebouw beschermd, maar wellicht heeft het voorgoed haar functie als spoorwegstation verloren. Of komt daar toch nog reactie op ?

 

7 september 2004

Werken met Roma's

Vanavond kort voor zes uur zond het Radio 1-programma 'De Wandelgangen' een reportage uit over het leven van een Roemeens Roma-gezin in het Brusselse. Tolk was Gaby, zelf uit het Roemeense dorpje Vîrtop, dat door Berlare is geadopteerd. Gaby woont al verschillende jaren in Berlare en werkt  in Brussel in een consultatiebureau van Kind en Gezin, waar regelmatig migranten komen. Het programma is nog de hele week te beluisteren op de Radio 1-site. Klik op 'Programma's', dan op De Wandelgangen en vervolgens onder 'iets gemist' op 'dinsdag'. Je kiest dan het eerste item, over het Roma-gezin.

 

7 september 2004

De boerenkrijg duurt verder

Gisteren liet burgemeester Van Sande via Radio 2 weten dat de provincie (of was het Toerisme Vlaanderen ?) geen subsidies zou verlenen voor de inrichting van het museum aan het Donkmeer, dat de gemeente wel al zo'n €12.500 heeft voorbestemd en dat met experten wordt verder gewerkt aan de uitbouw van een multimediamuseum over de periode van de Verlichting tot nu. Wie deze site regelmatig leest, weet dat dit eigenlijk geen echt nieuws was. Enkel misschien dat er zou worden getracht om het museum nog dit jaar te openen.

 

7 september 2004

Station Schoonaarde ...

Er is nog altijd geen officieel bericht over de sluiting van het stationsgebouw in Schoonaarde. Wel is er alles al uitgenomen en deze week werd gestart met de voorbereiding om er extra wachthokjes te plaatsen. Als halte zou Schoonaarde dus vermoedelijk nog wel blijven. NMBS-personeel houdt het er nog steeds bij dat het gebouw dicht blijft omdat men geen stationswachter meer zou vinden. En intussen wil men elders blijkbaar zo'n 1200 overtollige personeelsleden ontslaan. Kan er daar niemand van naar Schoonaarde komen ?

 

7 september 2004

Uit het politieverslag

Het verslag dat de politie vandaag verspreidde, meldt twee ongevallen van zaterdag in Zele. Telkens waren inwoners uit de Donkgemeenten betrokken.

bullet

In de nacht van vrijdag op zaterdag, kort na middernacht, reed Edmond D.C. (42) uit Berlare met zijn wagen tegen het rond punt aan de Keltenlaan. Hij werd daarbij licht gekwetst.

bullet

Kort voor zeven uur 's avonds botsten twee wagens aan het kruispunt Gentsesteenweg-Kromme Heistraat. Omer V.D.V. uit Uitbergen, die een van de wagens bestuurde, en een inzittende uit de andere wagen werden licht gewond naar het ziekenhuis in Lokeren gebracht.

 

6 september 2004

Sport

Mountainbike

Geoffrey Maes Wereldkampioen. Op de internetkrant van Wielerbond Vlaanderen is te lezen dat Overmerenaar  zaterdag in het  Canadese Bromont wereldkampioen mountainbike werd bij de masters (KBWB-reglement: "Deze categorie is bestemd voor renners van 30 jaar en ouder, die zelf voor dit statuut kiezen. De keuze van het statuut als “Master” wordt niet gelaten aan een renner die deel uitmaakt van een sportgroep."). Vorig jaar werd hij derde, dit jaar won hij ook al het nationale en het Beneluxkampioenschap.
 

Voetbal

SKV Overmere - S Buggenhout: 2-2. Omdat men Jean-Marie Pfaff nog moest verwelkomen, kwamen het resultaat en het verslag van de eerste competitiematch pas later op de SKVO-site. Daar staan binnenkort ook foto's van het bezoek van onze meest gekende doelman.

 

6 september 2004

Alternatief voor zoekfunctie

De zoekfunctie zoals Frontpage die voorstelt, lijkt nog steeds niet te werken. We vonden echter een tussenoplossing. Zie op de zoekpagina. Gezien de grootte die nkb informatief intussen kreeg, zeker het proberen waard als je iets wilt terugvinden.

 

 

5 september 2004

Sport

Voetbal

SK Kalken-SK Berlare: 0-2

 

1 september 2004

Gratis spaarlamp

Zowel Radio2 als Kanaal 3 melden dat in Berlare de eerste spaarlampen zouden zijn verdeeld. Elk gezin krijgt er zo een gratis. Deze bedeling past in een campagne van de Vlaamse regering om energie te sparen. Wie niet thuis is als de postbode langskomt, krijgt een briefje in de bus met de vraag om de lamp zelf in het postkantoor op te halen.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.