Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

reacties afficheactie

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Verkiezingen 8-10-2006
Verkiezingen 13-6-04
Verkiezingen 18-5-03
CD&V nieuwjaar
VLD nieuwjaarsreceptie
sp.a nieuwjaar

 

Omhoog

In februari 2006 startte nkb informatief een afficheactie (affiche - persbericht) met als doel politici en kiezers aan te zetten tot meer communicatie. Politici geven te weinig informatie over hun toekomstvisie en over de plannen om die visie uit te werken; en luisteren ook te weinig naar de bevolking. Die bevolking moet zelf wat inspanning doen om het beleid te volgen, om zelf voorstellen te doen; maar mogen daarbij niet verwachten dat al hun voorstellen zomaar worden uitgevoerd. Beleid moet rekening houden met het algemeen belang.

Reacties

20-2-06:

bullet

Persoonlijk zou ik het heel verrijkend vinden voor onze gemeente als de verenigingen (van jeugd tot fleur van leven (+65)) een platform krijgen om nog meer samen te werken. Info uit te wisselen, kennis door te geven, ervaringen uit te wisselen, samen evenementen op te zetten.... Het zal het verenigingsleven nog meer doen bloeien en zo kan je nog meer mensen bereiken die tot nu toe niet deelnamen aan het het socio-cultureel-sportief-groepsgebeuren. De aanstelling van een vast aanspreekpunt op de gemeente, een soort GROOT BERLARE LEEFT consulent(e), lijkt me in deze droom wel heel nuttig!
Piet Van der Sypt

 

19-2-06:

bullet

Ik heb persoonlijk nog geen negatieve ervaring met de communicatie vanuit de gemeente. Bij contact via telefoon of mail kreeg ik over mijn persoonlijke vragen vrij snel antwoord.

Maar ik kan de stelling bijtreden dat hoe meer en hoe betere communicatie, hoe meer duidelijk en dit resulteert sowieso in groter gevoel van vertrouwen, zekerheid en veiligheid. Dus ik schaar me volledig acher deze actie.

An Schuddinck, inwoner Uitbergen
 

bullet
Het is een leuk initiatief dat wel wat gevolg zal krijgen maar mensen moeten wel weten dat dit in beide richtingen moet gerealiseerd worden. Het is zeer makkelijk politici af te schilderen als gesloten boeken, het ene al dikker dan het andere. Ik vind ook dat er soms een betere communicatie moet zijn. Praten kan veel problemen en onnodige discussies achteraf voorkomen maar het gebrek daaraan ligt niet altijd bij de beleidsmensen. Er zijn bij verschillende projecten reeds infomomenten en debatten georganiseerd maar daar komt bitter weinig volk op af. Ik heb zelf de ervaring o.a. bij de opmaak van het Jeugdwerkbeleidsplan om "volksraadplegingen" te houden en daar kwam niemand op af, waarschijnlijk dus ook in verband met andere onderwerpen hetzelfde liedje...
 Dus ja, informatie kan er niet genoeg zijn en dat geldt voor politici EN voor ons, maar voor veel mensen zou alles in hapklare brokken moeten geserveerd worden zodat er makkelijk kritiek kan gegeven worden. Moeilijker is dan weer mensen uit hun stulpje te krijgen om actief mee te werken of hun mening te geven. Nadien is het makkelijk praten, dat weten de beste stuurlui aan wal ook. Laat dit ook een oproep zijn voor dialoog! Spreek luidop en niet binnensmonds of als het veel te laat is. Als de hoeveelheid stemmen groeit, zal ook het luisterend oor groter en aandachtiger worden, volgens mij.

Sven Possé


16-2-06:

bullet

Gefeliciteerd met uw campagne voor meer communicatie. Ik vind dit al jaren een grote tekortkoming van ons gemeentebestuur. Zie de bouw van het Cultureel Centrum in Uitbergen. Blijkbaar heeft niemand de definitieve plannen daarvan gezien. Op geen enkele manier bereikt ons de stand van zaken van dit project. Op vragen naar informatie wordt niet geantwoord. En zo gaat het met alles waarmee ze bezig zijn.
Een inwoner van Uitbergen

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.