Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

maart 2005

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

maart 2005

31 maart 2005

Nieuwe OCMW-voorzitter

Als alles is verlopen zoals de CD&V-meerderheid dat betrachtte, dan koos de OCMW-raad vanavond Bart Van Malderen als opvolger van Martha Tackaert in de OCMW-voorzitterszetel. Martha, de eerste vrouw die een dergelijke belangrijke gemeentelijke functie vervulde, blijft raadslid. Het OCMW-personeel bedankte haar vanavond voor haar inzet met een feest in de refter van het rusthuis in Overmere (niet in parochiezaal).

Morgen - en dit is echt geen aprilvis - is het de beurt aan de gemeenteraad om een nieuwe schepen te kiezen, als opvolger voor Camiel Moerman. Wellicht volgende dinsdag zou er tijdens de vergadering van het college van burgemeester en schepenen over een verschuiving van de bevoegdheden van de schepenen worden beslist.

 

30 maart 2005

ACV-actie over studentenarbeid

Het ACV maakte zondag van de opening van het toeristische seizoen aan het Donkmeer gebruik om een informatieactie te houden over studentenarbeid. Het ACV doet dat om de twee jaar aan het Donkmeer omdat daar tijdens vakanties nogal wat studenten een bijverdienste trachten te verwerven. Vooral de veiligheid en de aanwerving via uitzendbureaus werden dit jaar belicht. De geïnteresseerde jongeren kregen een infopakket onder meer over veiligheidspictogrammen en persoonlijke beschermingsmiddelen (waarvoor sommige werkgevers naar verluidt ten onrechte een waarborg voor vragen), en mochten er in een tot tunnel omgetoverde bus ervaren hoe belangrijk het is de pictogrammen te kennen.

 

28 maart 2005

Verhalen uit Torrevieja

We kregen een berichtje binnen van Victor en Hilde Genbrugge, twee bewoners uit de Donkgemeenten die regelmatig in het Spaanse Torrevieja verblijven en via deze site over hun ervaringen willen vertellen. Lees hier. Alvast bedankt.

 

Een van de bedoelingen van deze site is mensen uit de Donkgemeenten die voor korte of langere tijd elders verblijven de kans te geven op de hoogte te blijven van wat hier gebeurt, maar ook hen aanzetten om de bevolking hier iets te laten 'beleven' van hun ervaringen. Blijkbaar heeft ook De Standaard begrepen dat dit interessant kan zijn: sinds kort maken zij reclame om ervaringen door te sturen naar hun speciale webblog...

 

27 maart 2005

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: SK Berlare - Tielrode: 2-0. Berlare staat opnieuw op kop, samen met Vrasene.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - Hamme: 3-1. Overmere hield  tegen een rechtstreekse concurrent de belangrijke drie punten in eigen huis.

 

25 maart 2005

Schepencollege volgt ACV-ACW in eis voor industrieterrein en dienstenbedrijf

Een delegatie van ACV-ACW Berlare maakte het schepencollege deze week tijdens een onderhoud duidelijk dat men in het gemeentelijk structuurplan de inplanting van een industrieterrein wil zien, en dat men rekent op de oprichting van een dienstenbedrijf om mensen werk te bezorgen die elders geen kans meer krijgen (zie ook 10 januari).

Naar verluidt zouden Berlare en Overmere elk 5ha industrieterrein mogen voorzien, maar het ACV-ACW vreesde dat deze kans niet zou worden benut omdat de Donkgemeenten zich meer als groene slaapgemeente profileren. Meer industrie zou naast de horeca aan het Donkmeer voor extra tewerkstelling kunnen zorgen, aldus deze organisaties. Burgemeester Van Sande en secretaris Lippens (die de stuurgroep voor de opmaak van het structuurplan voorzit) bevestigden dat men zal trachten die zone in het plan te krijgen. Een deel ervan zou voor de herlokalisatie van zonevreemde bedrijven worden gebruikt.

Wat het dienstenbedrijf betreft, kondigde schepen voor Sociale Aangelegenheden Audenaert aan dat met het OCMW wordt onderzocht een dergelijk bedrijf op te richten. Hij stelde dat er veel kans bestaat dat de gemeente er mee doorgaat. Zele zou volgens de schepen niet meestappen omdat VLD - dat er met de CD&V in de meerderheid zit - er tegen is.

 

25 maart 2005

Omheining kasteel hersteld

Al verschillende weken dreigde in de Frankrijkstraat een deel van de zware omheining van het kasteel in Berlare op het voetpad te vallen. Vandaag werden de nodige herstelwerken uitgevoerd.

 

25 maart 2005

Annie komt naar het Donkmeer

Vanaf 19 augustus brengt Festivaria dertien keer de musical 'Annie' naar het Donkmeer. Gisteren werden tijdens een persconferentie de eerste gegevens vrijgegeven.

 

25 maart 2005

Gemeente- en OCMW-raadbijeenkomst

De gemeenteraad komt op vrijdag 1 april (en dat is geen grap) om 20 uur in het gemeentehuis samen om een opvolger voor schepen Moerman te kiezen. Op de agenda staan ook de herziening van het besluit om de loskaai aan het Sluis opnieuw op te bouwen - wat blijkbaar nu heel wat meer gaat kosten -, aanpassingswerken nabij het toeristisch informatiebureau om er verhuurfietsen te herstellen, enkele aankopen, het princiepsbesluit voor rioleringswerken in de Bosstraat, en snelheidsbeperking in de Baron Tibbautstraat.

Een dag eerder kiest de OCMW-raad een opvolger voor Martha Tackaert. Dat gebeurt in de Oude Kapel (18.30 uur) rechtover het OCMW-rusthuis in Overmere. Tijdens het openbaar gedeelte van de zitting is, zoals bij gemeenteraadszittingen, publiek toegelaten.

 

24 maart 2005

Uit het politieverslag

Inbraken in auto's

Vorige nacht haalden dieven autoradio's en GPS-systemen uit een zestal auto's die op straat of op opritten stonden aan Wilgenpark en Boerenkrijglaan in Overmere. Ze werden betrapt toen omstreeks 4.15 uur in Wilgenpark een autoalarm afging. Het zouden twee mannen in donkere kledij zijn geweest. De bijgeroepen politiepatrouilles doorzochten de buurt maar vonden de daders niet meer.

 

21 maart 2005

Uit het politieverslag

bullet

Weekendcontroles

In de nacht van zaterdag op zondag 19 op 20 maart 2005 was er een speciale controleactie in politiezone Berlare-Zele. Naast de gewone interventieploegen, namen nog 13 extra politiemensen aan de actie deel. De politie zocht vooral naar dronken bestuurders, maar de actie diende tegelijk als preventie voor inbraken, en men keek wat nader toe op de plaatsen die bekend staan als verzamelplaatsen voor druggebruikers.

Drie bestuurders hadden duidelijk te veel gedronken. Van één ervan liet het parket onmiddellijk voor 15 dagen het rijbewijs intrekken. Vier jongeren - twee met Franse nationaliteit, iemand uit Roeselare en een andere uit Lichtervelde - werden nabij het uitgangscentrum aan het Donkmeer betrapt met kleine hoeveelheden drugs in de wagen. Een had bovenop nog een soort boksijzer, een verboden wapen, in bezit. Zij kregen allen een proces verbaal.

bullet

Inbeslagname

Vrijdag nam de politie de wagen in beslag van Geert R. (32) uit Berlare. Hij mocht eigenlijk niet rijden en deed dat bovendien met een niet-verzekerde wagen.

 

20 maart 2005

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2e prov.: Svelta Melsele-SK Berlare: 4-3. Berlare kwam de eerste helft twee keer op voorsprong, kon zelfs in de tweede helft (met tien) even terugkomen, maar diende dan toch de drie punten aan Melsele te laten. Vrasene leidt nu, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - Kieldrecht: 0-1: Een tempoversnelling in het begin van de tweede helft deed de thuisploeg de das om. Een overwinning volgende week tijdens de inhaalwedstrijd tegen Hamme moet de ploeg definitief uit de gevarenzone halen.

bullet

Handbal

bullet

Berlare-Groot-Bijgaarden: 16-33. De thuisploeg maakte op geen enkel moment een kans tegen de toch wel ruwe en uitdagende bezoekers.

bullet

Volley

bullet

1ste prov: Kuros Zulte - JTV Brigand: 1-3. Met deze overwinning geeft JTV de rode lantaarn door aan Zulte, dat een wedstrijd  meer heeft gespeeld. De derdelaatste in de stand heeft wel twee punten meer.

 

20 maart 2005

Heemkundigen zoeken nieuw elan

De algemene vergadering van de Overmeerse Heem- en Oudheidkundige Kring had vrijdag op een pak minder aanwezigen dan bij vorige bijeenkomsten. Het solo-toneeloptreden over Uilenspiegel, door Jacques Lesage, was nochtans de moeite waard. Het bestuur erkende dat heemkunde wellicht in de eerste plaats die mensen aanspreekt die iets van hun eigen verleden willen behouden, maar wijst toch ook jongere mensen op om hun eigen geschiedenis te blijven kennen, al was het maar om fouten van vroeger niet opnieuw te maken.

 

17 maart 2005

Grootste Fransman en Grootste Belg

Ruim twee jaar nadat deze site het voorbeeld van BBC volgde en een referendum over de Grootste Vlaming hield - waarbij vooral belangrijk was de persoon te kiezen die door inzet en creativiteit een voorbeeld kon zijn voor de jeugd -, en nadat ook in Duitsland en Nederland de verkiezing al plaatshad, is er nu ook een verkiezing van de Grootste Fransman. En volgende week start op Radio 1 en Canvas de actie voor de Grootste Belg.

 

17 maart 2005

Uit het politieverslag

bullet

Nieuw thema: gsm'en tijdens het rijden is verboden

De voorbije 30 dagen controleerde de politie het dragen van de autogordel. Daarbij dienden bijna 100 bekeuringen uitgeschreven. Maar de politie kon ook zo'n 650 'gordeldiertjes' uitreiken aan kinderen die wel de gordel droegen. Het volgende aandachtspunt wordt het gebruik van de gsm terwijl men een wagen bestuurt.

bullet

Aanrandingspoging

Vanmiddag een poging tot aanranding was op de Scheldedijk in Zele, nabij taverne Sint-Antonius, op een meisje dat van school uit Dendermonde terugkwam. De dader zou tussen 30 à 35 jaar zijn, ongeveer 1,70 meter groot en met kort zwart haar behandeld met gel en in “piekjes”. Hij was eerder tenger van gestalte, met bleke gelaatskleur en wat kalend op het voorhoofd. Hij reed op een mountainbike.

 

16 maart 2005

CD&V viert aftredende mandatarissen

In aanwezigheid van nationaal voorzitter Jo Vandeurzen, voormalig minister Jan Lenssens en arrondissementeel voorzitster Miet Deckers zette het plaatselijk CD&V-bestuur vanavond Martha Tackaert en Camiel Moerman in de bloemetjes. Martha ruilt eind deze maand het OCMW-voorzitterschap voor een plaats als gewoon OCMW-raadslid, terwijl Camiel Moerman in plaats van schepen gewoon gemeenteraadslid wordt, en zo ook zijn andere functies in regionale en andere instellingen kan blijven uitoefenen.

 

Plaatselijk voorzitter Koen Brynaert gaf aan hoe de vorige verkiezingen, ondanks opnieuw de absolute meerderheid werd behaald, toch hadden aangegeven dat meer inspanningen nodig zullen zijn voor de volgende, in oktober 2006. Dat leidde kort na de verkiezingen tot de afspraak dat enkele jongere mensen tijdig beleidstaken zouden overnemen om zich zo te kunnen voorbereiden. "Het siert de mensen die we vandaag vieren dat ze die overeenkomst nakomen", aldus Brynaert. Van Deurzen schetste het belang van de plaatselijke politici voor de partij en wees er op dat wie niet in de politiek zit, niet inziet welke gevolgen politieke inzet voor het gezin heeft. "Als mensen dat dan meer dan 40 jaar (Camiel) en tien jaar (Martha) doen, dan kunnen we als nationaal voorzitter enkel nederig 'dank u' zeggen." Burgemeester Van Sande schetste de politieke loopbaan van beiden, maar legde ook nadruk op hun sociale betrokkenheid voor de gemeenschap.

 

Camiel Moerman gaf ons als zijn voornaamste verwezenlijking mee dat Uitbergen - waarvan hij de laatste burgemeester was - voor de fusie al de plannen voor het rioleringsplan klaar had. De fusiegemeente kon zo onmiddellijk met de uitvoering beginnen. Wat het Donkmeergebied betreft - hij is al meer dan 50 jaar lid van de VVV, waarvan de meeste als secretaris -, stelt hij dat de gemeente de nodige investeringen heeft gedaan. "Het is nu aan de middenstand om er iets mee te doen." Martha Tackaert was de eerste vrouwelijke OCMW-voorzitster en gaf nkb informatief te kennen dat dit eigenlijk haar voornaamste verwezenlijking was. Het werk als voorzitster lag in de lijn van wat ze al jaren voordien deed: organiseren, mensen samen brengen, zich inzetten voor wie in nood is.  Haar Jeugdatelier Vrij, volledig ondersteund door vrijwilligers, bracht verschillende jaren vakantieontspanning voor honderden kinderen en werd de voorloper voor de gemeentelijke buitenschoolse opvangdienst.

 

Voor de opvolging als schepen vergadert de gemeenteraad op 1 april. CD&V schuift Jan De Palmenaere naar voor. De herschikking van de bevoegdheden gebeurt de dinsdag erna tijdens de vergadering van het college van burgemeester en schepenen. De OCMW-raad duidt op 31 maart de nieuwe voorzitter aan. In theorie komen alle 9 (5 CD&V, 4 VLD) in aanmerking. Bart Van Malderen werd al langer als kandidaat naar voor geschoven. Hij blijft wellicht ook gemeenteraadslid, een plaats die hij wel in het belang van de partij wil afstaan. In de rand van de viering werd ook gezegd dat Luc Vercruyssen in 2006 de lijst zou trekken en Willy Van Sande zou duwen. Camiel Moerman heeft niet de intentie zich opnieuw kandidaat te stellen.

 

16 maart 2005

Scheldeland coördineert

In aanvulling op het verslag over het promotieplan voor het Scheldeland in Oost-Vlaanderen en Antwerpen, en van de commentaar in de nieuwsbrief nr. 61, stelt de dienst Schelde-Dender (dat het provinciaal infokantoor aan het Donkmeer openhoudt) dat men tegen maart volgend jaar volgens de regels van Toerisme Vlaanderen een 'strategisch beleidsplan toerisme' wil ontwikkelen. Daarbij zou, in  geografisch afgebakende klankbordgroepen, iedereen worden uitgenodigd die iets met toerisme/recreatie te maken heeft. De regionale coördinator Schelde-Dender heeft daarna als taak initiatieven op te zetten en daarvoor zelf het nodige draagvlak en de middelen te zoeken zowel op lokaal, provinciaal, Vlaams als Europees niveau. 

 

15 maart 2005

Schepenwissel aangekondigd

Het voornaamste nieuws uit de gemeenteraadszitting kwam er zowat tussen gewaaid. Als eerste variapunt gaf burgemeester Van Sande aan dat de raadsleden op 1 april - en dat is geen grap - opnieuw worden samengeroepen om een nieuwe schepen aan te duiden. Waarmee niet werd gezegd dat Camiel Moerman, de laatste Uitbergse burgemeester en sinds de fusie schepen, zijn functie overlaat. De CD&V zou Jan De Palmenaere, eveneens uit Uitbergen, als opvolger voordragen. Eerder was al bekend dat OCMW-voorzitster Martha Tackaert - de eerste vrouw in die functie - op 1 april de fakkel doorgeeft aan Bart Van Malderen, eveneens van de CD&V. Later meer.

 

15 maart 2005

Opnieuw judokampioene

Sofie De Saedelaere werd vorige zondag in Charleroi Belgisch kampioene bij de -63kg. Het wordt intussen een heel fraai lijstje van - opvallend - vrouwelijke kampioenen.

 

13 maart 2005

Sport

bullet

Voetbal

bullet

2de prov.: SK Berlare - Oudegem: 3-0. Uiteraard blijft Berlare leider. En blijkbaar zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen (in eerste ?) al druk bezig.

bullet

3de prov.: Sint-Pauwels - SKV Overmere: 2-1. Overmere kon een voorsprong uit de eerste helft niet aanhouden. Het verlies brengt de ploeg niet echt in gevaar.

bullet

Volley
1ste prov.:
JTV Brigand b - VT Kemzeke/Stekene B: 0-3. Met libero Peter De Schrijver op de pas -een nieuwe taak waarvan hij zich uitstekend kweet- kon de thuisploeg de tweede in de competitie meer dan het vuur aan de schenen leggen. Jammer genoeg kon de vechtlust niet in gewonnen sets worden verzilverd.

 

13 maart 2005
Wijzigingen in E.Hertecantlaan

Het ziet er naar uit dat de E.Hertecantlaan binnenkort wat van uitzicht verandert. Het landbouwbedrijf op de hoek met de Pastoor Chrisitaensstraat is afgebroken en de bouw van enkele houtskeletwoningen (er stond verkeerdelijk: appartementsblok) is begonnen. Vrijdag raakte bekend dat Delhaize de Cash&Freshwinkels heeft overgenomen en dat op termijn de naam en het uitzicht wordt aangepast. Voor het personeel zou niets veranderen. En de Christelijke Mutualiteiten en het ACV kondigen aan dat ze op 8 april naar hun nieuwe woonst verhuizen (in het gebouw waar de Cera vroeger was gehuisvest). Naar verluidt zou hun huidige verblijfplaats, en het gebouw waar de BAC(OB) vroeger zat, worden afgebroken om ook daar appartementen te zetten.  En zeggen dat BAC ooit een prijs heeft gewonnen voor de architectuur van dat gebouw.

 

10 maart 2005

Toch Waterfeesten

Naar aanleiding van het bericht over mogelijks heel beperkte Waterfeesten dit jaar, meldt schepen voor Feestelijkheden, Francky Verhofstadt, dat gemeente en VVV Donkmeer toch aan de uitwerking van een programma zijn begonnen, naar verluidt met verschillende nieuwigheden. Of dat wil zeggen dat de minister de toelating heeft gegeven om de gewestweg af te sluiten en toegangsgeld te vragen (zie bericht van 6 maart), werd niet bevestigd: "Spoedig meer nieuws".

En voor wie zelf nog een initiatief wil nemen waarbij randanimatie of straattheater nodig is, kan op za. 2 (16-23 uur) en zo. 3 (15-18 uur) april  op de markt en rond de kerk van Ieper terecht op een promotiefestival waarbij professionele straatacteurs maar ook jonge talenten zich voorstellen. Meer op de site van Gevleugelde Stad.

 

10 maart 2005

Gordel dragen !

De politie schreef vandaag 20 pv's uit voor mensen die de gordel niet droegen in de wagen. Daarom nog eens een oproep om dit voortaan toch te gaan doen: het kan ernstige kwetsuren vermijden en zelfs je leven redden.

 

9 maart 2005
En nog een Overmeerse kampioene !

Vorige zondag werd Lynn Van Der Stricht, aangesloten bij Atletiekclub Overmere, kampioene op de 400m indoor  in een scherpe tijd van 57"66. Het is al haar vierde titel. Eerder deze winter werd zij ook al Vlaams kampioene op de 200m indoor.

 

8 maart 2005

Milieu, jeugd en OCMW op gemeenteraad

Op dinsdag 15 maart komt de gemeenteraad samen. Op de agenda onder meer de goedkeuring van het werkingsverslag van de jeugdwerking van de milieuraad, de goedkeuring van het milieujaarplan voor 2005, en de goedkeuring van het budget en de meerjarenplanning van het OCMW. De volledige agenda.

 

Naar verluidt zou er begin april opnieuw een gemeenteraad komen om alvast de opvolging van OCMW-voorzitster Martha Tackaert te regelen. En wat milieu betreft, zaterdag is er een sluikafvalinzameling. Wie wil weten of hij zelf milieubewust leeft, kan een afvaltest doen op de site van OVAM.

 

8 maart 2005

Internationale vrouwendag ... en oorlogen

Naar aanleiding van de internationale vrouwendag bracht het Rode Kruis de bepalingen in de verdragen van Genève in herinnering over de bescherming van vrouwen. De recente berichten over verkrachtingen in Kongo en in Darfoer bewijzen dat niet iedereen die verdragen toepast. Meer hier.

 

8 maart 2005

Uit het politieverslag

Inbraak in voetbal-kleedkamers

Gisteren, terwijl de politie in het gemeentehuis haar nieuwe veiligheidsplan voorstelde, drongen dieven tijdens de training van de scholieren binnen in de kleedkamers van SK Berlare. Ze stalen er 2 GSM’s, een discman en een som geld. De kleedkamer was niet op slot.

 

7 maart 2005

Politie: ongevallen verminderen en fietsdiefstallen vermijden

De politie evalueerde tijdens de politieraad de acties tussen 2003-2004 en legde het Zonaal Veiligheidsplan voor 2005-2008 voor. Drugs, inbraken en verkeersveiligheid blijven behouden, de speciale aandacht voor het Donkmeergebied wordt vervangen door meer acties tegen fietsdiefstallen. Lees verder.

 

7 maart 2005

Nog een kampioene

Melanie Van Dorpe werd vorige zondag in Jodoigne, als 2de jaars kadet, nationaal kampioene bij de junioren in het degenschermen. Het is al haar vierde titel op rij.

 

6 maart 2005

Toerisme ...

Uit De Streekkrant leren we dat de kans bestaat dat de Waterfeesten dit jaar enkel uit het vuurwerk zou bestaan. VVV Donkmeer maakte blijkbaar tijdens haar algemene vergadering bekend dat het niet meer wil tussenkomen in de programmatie. Overleg met de gemeente - dat het vuurwerk betaalt - zou nog niets meer hebben opgeleverd. Naar minister Peeters is een aanvraag gestuurd om opnieuw toegangsgeld te mogen vragen. De minister moet hiervoor een uitzondering toestaan, omdat het afsluiten van een gewestweg normaal niet mag. Benieuwd of daar meer informatie over komt. In Infogem staat een kalender voor 2005 met als nieuwigheid een 'Dubbelgangersdag' op 25 juni en een Pompoenfestival waar dit jaar ook de grootste ajuin wordt gezocht. Op de VVV-blz van de gemeentesite is de kalender echter nog niet aangepast. Intussen nemen enkele andere organisaties toeristische initiatieven. Zo is er een samenwerking tussen vzw Durme en restaurant Elvira en koos de Landelijke Gilde Berlare als 'Dorp in de kijker', met verschillende activiteiten tussen 24 april en 16 september.

 

6 maart 2005

Sport

bullet

Atletiek
Lynn De Coninck werd vorige week Belgisch kampioene bij de cadetten (1990). Deze Overmeerse is aangesloten bij Lebbeke om er bij Franky De Feyter te trainen. Dit crossseizoen waren er ook overwinningen in
Overmere, Wespelaar, het provinciaal kampioenschap, Machelen, de crosscup in Hannuit, en de crosscupfinale in Dour, naast nog verschillende andere podiumplaatsen, onder meer in het Engelse Margate. Meer over Lynn is te lezen op de site van de club.

bullet

Volley
1ste prov.heren: VC Belvoc Belsele - JTV Brigand: 3-1. Tegen de virtuele leider speelde de ploeg een verdienstelijke wedstrijd. Moet hoop geven voor de volgende.

bullet

Handbal
Berlare - Don Bosco: 22-36. Na een heel slechte eerste helft (5-23) herpakte de thuisploeg zich heel goed, vooral met enkele snelle uitbraken.

bullet

Voetbal
Afgelast. Nadat eerder deze week al de nationale wedstrijden werden afgelast, besliste de bond zaterdag om ook de provinciale niet te laten plaatsvinden.

 

4 maart 2005

Jeugdboekenweek

Volgende week is het Jeugdboekenweek, ook in de bibliotheken in de Donkgemeenten. Het programma vind je op de site van de gemeente.

 

4 maart 2005

Nieuwe huisnummers (vervolg)

Vorige week was er het bericht over de nieuwe huisnummers aan een kant van de Gaver in Berlare, door de inplanting van de sociale appartementen. Op de site van de gemeente staat vermeldt wat de bewoners met een nieuw nummer moeten doen en welke instanties de gemeente hiervan op de hoogte brengt.

 

4 maart 2005

Uit het politieverslag

De politie is van plan het aantal controles nog op te voeren. Het aantal ongevallen met gekwetsten ligt te hoog in zone Berlare-Zele, en dat wil men tegengaan door naast preventieve acties, vooral naar de jeugd gericht, ook repressief op te treden. Gisteren werd toegezien op het dragen van de gordel. Dertien personen werden geverbaliseerd. Bij die controle vond men ook drie wagens die niet naar de technische controle was geweest, en iemand die met een niet-verzekerde wagen reed. Die wagen werd in beslag genomen.

 

4 maart 2005

Acties voor Marc Verhofstadt

De steunacties om A.L.S.-patiënt Marc Verhofstadt toe te laten in China een behandeling te ondergaan, breiden steeds uit. Gemeenschapsschool Ten Berge verkocht 336 taarten, Bosquimano schenkt de opbrengst van de quiz op 1 april, op verschillende plaatsen zijn steunkaarten te koop. Het verhaal van Marc kwam ook al in Dag Allemaal.

 

3 maart 2005

Politie evalueert 2004

Op maandag 7 maart (gemeentehuis Berlare, 19.30 uur) vergadert de politieraad van zone Berlare-Zele. Op de agenda onder meer de evaluatie van de actieplannen die vorig jaar zijn gehouden.

 

1 maart 2005

Sport: Goede prestaties van Overmeerse crossers

Vorige zondag namen ook verschillende atleten van AK Overmere deel aan het Belgisch kampioenschap cross in Oostende. De beste resultaten behaalden Christine Sonck - 18e plaats op de korte cross - en neo-seniore Ingrid Van Peteghem - 12e plaats in de lange cross. En ook bij de jeugd waren enkele zeer hoopvolle resultaten.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.