Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

maart 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

maart 2003

30 maart 2003:
De mol in Irak

Het bericht dat er in de omgeving van Saddam een mol zou zijn, leidde tot een column over de macht en het gevaar van 'het gerucht'.

30 maart 2003:
Voetbal: Zaffelare - SK Berlare 1-3

Voor een verslag, zie hier.
Voor wie het nog niet zou weten: Yves Van Der Straeten, keeper bij SK Lierse en gisteren reservedoelman bij de Rode Duivels, woont in Berlare.

27 maart 2003:
The King and I deze zomer aan het Donkmeer

Vanavond gaf Festivaria met een persconferentie het startschot voor de informatiecampagne rond haar volgende productie, overigens de tiende openluchtopvoering vanop het Donkmeer. Het wordt "The King and I", de musical van Rodgers en Hammerstein die bij het grote publiek vooral bekend werd door de film en de theaterproductie met Yul Brunner, en door de film met Jodie Foster. Frank Van Laecke bewerkte en regisseert. Ook voor hem wordt het een jubileumuitgave want al zijn vijfde regie aan het Donkmeer waar hij, naar eigen zeggen, in 1989 met "The Sound of Music" een belangrijke stap in zijn carričre zette. De opvoeringen hebben plaats op 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 30 en 31 augustus en op 1, 4, 5 en 6 september, telkens vanaf 21 uur. Kaarten kosten € 25 en zijn vanaf 2 april te bestellen onder meer via deze website. Op deze site van nkb informatief komt achtergrondinformatie. 

26 maart 2003:
Belbus naar Berlare ?

Tijdens de gemeenteraadszitting in Zele is gezegd dat op 6 april een vergadering plaats vindt met De Lijn waarop mogelijk ook over een belbusverbinding met Berlare zou worden gepraat. Bijna zeker is dat er een belbus komt in Lokeren, met verbinding in het industriepark met de belbus die Zele aandoet. En de bus in Hamme zou verdwijnen. Hierdoor zou ruimte komen om de Zeelse bus te laten doorrijden tot Berlare-centrum. Een belbus die inwoners uit Berlare zou toelaten naar de markt of het ziekenhuis te rijden is al langer gevraagd, maar tot nu steeds afgewimpeld als 'niet prioritair'. 

26 maart 2003:
Werken in Zele

Maandag starten de werken voor een nieuwe toplaag op de gewestweg tussen de Klappel en Zele. De eerste dagen zal wel nog plaatselijk verkeer mogelijk zijn, vanaf 7 april niets meer. De omleiding loopt langs Nieuwstraat, Dorp, Gaver en Kamershoek. De duur van de werken wordt op 14 dagen geraamd. Later dit jaar mag men omleidingen verwachten om via Zele naar Lokeren of de E17 te rijden, wegens wegenwerken aan de Lokerenbaan, en ook aan de N47 zijn nog allerlei werken gepland. Hopelijk is een spreiding voorzien...

26 maart 2003:
Berlare verandert
(Voor de Berlarenaars die momenteel elders wonen)
De voorbije dagen en weken veranderde het uitzicht van zowel de Gaver als van het beukenplein achter het kasteel. Aan de Gaver zijn de gebouwen van het voormalige klooster en van de lagere school volledig verdwenen. Hulp in Woningnood wil er sociale appartementen bouwen. En op het plein langs de Hoogstraat/Bakkerstraat zijn de oude (en zieke) bomen verdwenen. De gemeente wil het plein renoveren, samen met het pleintje langs het Bakkerstraatje en de Beukendreef.

25 maart 2003:
Station Schoonaarde

De parking aan het station in Schoonaarde is grotendeels bruikbaar. Toch blijft het de treinreiziger aangeraden om niet op het laatste moment aan te komen: door werken aan het perron moet men wat verder van het stationsgebouw opstappen.

24 maart 2003:
Werken station en post

De werken aan het stationsplein in Schoonaarde zijn nog niet gedaan. Pendelaars die met de wagen naar de trein rijden, zijn nog steeds aangewezen op de parking aan de Schelde of langs de 'grote steenweg'.
En de post zet ook haar modernisering verder. Eerst in Overmere (24-26 maart), dan in Berlare (28-3 vanaf 12 uur tot/met 1 april)  is het postkantoor gesloten om het informaticasysteem klantvriendelijker te maken. Brieven posten kan tijdens de werken en ook de bedeling mag geen hinder ondervinden, maar voor andere posttaken moet men naar kantoren in omliggende gemeenten (Zele of Wichelen). 

23 maart 2003:
Historische gebeurtenis in OCMW-raad

De column heeft het over de andere sfeer in de OCMW-raad, nu voor het eerst 'publiek' aanwezig was tijdens een vergadering.

23 maart 2003:
SK Berlare - Oudegem: 1-1

Voor een verslag zie hier.

22 maart 2003:
Volley: verlies en winst

De 1ste herendivisieploeg won vanavond haar wedstrijd met 3-0 en stelde zo wellicht haar plaats in de reeks veilig. De 2de prov. dames, sinds vorige week zeker van de titel, verloor met 2-3 van Oudegem, de ploeg die voor de competitiestart als een van de grootste kanshebbers werd beschouwd. Meer hier.

20 maart 2003:
OCMW-rusthuisdossier bijna klaar

Vanavond kreeg de OCMW-raad meer uitleg over de samenstelling van het dossier dat als subsidieaanvraag voor het nieuwe rusthuis naar de Vlaamse Regering moet worden gestuurd. In een extra-raad op 3 april volgt wellicht een goedkeuring. Volgens dat dossier, het zogenaamde technisch-financieel plan, wordt de kostprijs voor de nieuwbouw met 120 kamers, ontspannings- en verzorgruimtes en keuken (zonder rekening te houden met de leningsintrest) op 12 miljoen euro geraamd. Daarvan zou de Vlaamse Regering maximaal de helft subsidieren. Om het exploitatieverlies te beperken zal de OCMW-raad de dagprijs verhogen. In het plan staat tot 40 euro, maar men hoopt dat bedrag te kunnen verlagen of de stijging voor de huidige bewoners over enkele jaren te kunnen spreiden. De nieuwbouw zou voor besparingen kunnen zorgen omdat er slechts een rusthuis overblijft, wat dubbele functies uitschakelt. Over de bouwplannen volgt later een meer gedetailleerde beschrijving. Nog dit: de raad hoopt op de subsidielijst van 2004 te staan. Als dat lukt dan rekent men er op nog dat jaar de aanbestedingen te doen en zelfs met de werken te starten. Die zouden zeker twee jaar duren.

19 maart 2003:
Geen windmolens in Overmere

De provincie laat niet toe dat Electrabel windmolens langs de E17 in Overmere-Lokeren zet. Als motivatie geeft de bestendige deputatie dat het om landbouwgebied gaat. Er was ook een bezwaar van het Instituut voor Natuurbehoud omdat de molens te dicht bij een vogeltrekgebied zouden staan. Het gemeentebestuur van Berlare had de aanvraag positief geadviseerd, ook al omdat de betrokken landbouwers er niet tegen waren, wellicht omwille van de hoge huurprijs voor de ingenomen grond. Het stadsbestuur van Lokeren was echter tegen.

18 maart 2003:
De ultimatum-toespraak en de achtergrond van oorlogspropaganda

Vindt via het Golfoorlog-dossier de volledige tekst van de toespraak van Bush van vannacht. En met 'De tien geboden van oorlogspropaganda' krijg je een inzicht over het waarom van bepaalde uitspraken van onze wereldleiders...

17 maart 2003:
Goed nieuws voor carpoolers en voor Overmeerse sporters

Tijdens de gemeenteraadszitting werd onder meer goedgekeurd dat het kerkplein in Overmere na de huidige verfraaiingswerken blauwe zone wordt. De VLD-oppositie verkreeg dat carpoolers een speciale ruimte krijgen in de Molenstraat. Momenteel heeft de Vlaamse regering een actie om carpoolen te promoten als middel tegen de verkeersdrukte.

Nog tijdens de raad werd goedgekeurd dat de gemeente voor zo'n 4.100 euro extra werken mag aangaan om het reserve-voetbalplein in het sportdomein in Overmere opnieuw aan te leggen. Kort na de opening van het plein bleek het onbespeelbaar door de vele stenen, een gevolg van een onvoldoende verwijderen van de fundamenten van de cantine die er vroeger stond. Omdat het aanbestedingsdossier blijkbaar onvoldoende duidelijk was, wil de gemeente een deel van de schuld hiervoor op zich nemen en zo snel tot een oplossing voor het probleem komen. Bedoeling is het plein tegen het volgende seizoen speelklaar te maken. Ook aan de looppiste zijn blijkbaar extra werken nodig om waterhinder weg te werken. De kost hiervoor wordt op bijna 5.900 euro geraamd.

En er komt wellicht opnieuw een overzetboot op het Donkmeer. De raad keurde een contracttekst voor een concessie goed. De concessie is gratis, maar de houder moet wel de boot volledig onderhouden. De aanlegsteiger komt opnieuw op de oude plaats: in het midden van de Strijddam. 

Na klachten van VLD'er Temmerman over de staat van de gemeentelijke socio-culturele infrastructuur in de vroegere jongensschool in Uitbergen, bevestigde schepen Vercruyssen dat de begroting zo'n 250.000 euro voorziet voor wellicht een nieuwbouw op die plaats. De optie van vernieuwen wordt te duur geacht.

Over het milieujaarprogramma 2003 wordt later nog bericht, op de milieupagina.

17 maart 2003:
Stationsplein Schoonaarde dicht

Wie in Schoonaarde de trein wil nemen en met de wagen naar het station wil, moet er rekening mee houden dat de hele week het stationsplein wegens werken afgesloten is. Parkeren kan enkel langs de steenweg of op de parking langs de Schelde.

16 maart 2003:
Een fiere 'kleine' versus een klagende 'kleine'

Een column deze week over de toespraken van een gemeenteschooldirecteur en van een nationale voorzitter van middenstanders.

16 maart 2003
Volleydames kampioen !!!

Nadat de 2de prov. dames van volleybalclub Berlare vorig weekeinde al de Oost-Vlaamse beker wonnen, kwam er vanavond, met een 0-3 overwinning bij hekkesluiter Oudenaarde, ook de bevestiging van de titel. Hun reservenploeg waren twee weken terug al zeker van de titel. Proficiat !!!

16 maart 2003:
Rusthuisplannen op OCMW-raad

Volgende donderdag beslist de OCMW-raad over de laatste fase voor de bouwplannen voor een nieuw rusthuis. Daarna kan de subsidieaanvraag officieel gebeuren. Rekening houdend met beschikbare subsidies hoopt men er op om in 2006 met de bouw te starten. De OCMW-raden hebben sinds januari ook een openbaar gedeelte, waar iedereen naar toe kan. De vergadering heeft plaats in de gebouwen van het rusthuis in Overmere en start om 20 uur.
Ter herinnering: morgen, maandag 17-3 (20 uur), is er gemeenteraad in Berlare.

16 maart 2003:
Voetbal: Laarne - SK Berlare: 6-3

Een geslaagd steakfestijn met meer dan 700 eters werd niet bekroond met een overwinning. De kansen op stijgen zijn daardoor wellicht volledig weg. Voor een verslag, zie hier.

16 maart 2003:
Jagers ruimden zwerfvuil

De zwerfvuilophaling, gisteren opgezet door wildebeheerseenheid  Donkmeer, een vereniging van jagers, kon naar verluidt over een nooit eerder bereikt aantal medewerkers rekenen. Tussen 9 en 11 werd in de drie deelgemeenten zwerfvuil bijeengehaald en nadien nabij de Bareldonkkapel verzameld. Volgens de organisatoren, die de medewerking kregen van het gemeentebestuur, waren het echter opnieuw vooral de 'groene jongens' die ontbraken.

15 maart 2003:
Middenstandsverenigingen willen samenwerken

Op de vooravond van de viering van 75 jaar Unizo raakte bekend dat de afdeling die nu in Overmere en Uitbergen actief is, wil trachten om meer samenwerking met middenstandszaken uit Berlare te krijgen. In Berlare is al enkele jaren geen echte werking meer en een poging om een eigen Unizo-afdeling op te richten kwam niet echt van de grond. Een verkennend gesprek is gepland om de werking van de Overmeers-Uitbergse afdeling naar Berlare uit te breiden. 

15 maart 2003:
Omleiding naar Aalst

Tussen 19 maart en 16 april zijn de spoorwegovergangen in Schoonaarde en Oudegem gesloten wegens werken aan de sporen. Wie richting Aalst moet, zal wellicht langs Wichelen of Appels worden omgeleid. Het is nog onduidelijk of fietsers nog overkunnen.

14 maart 2003:
'Uitbergen, een kleine, fijne school'

"Een kleine, fijne school", zei directeur Johan Meganck bij de opening van de laatste aanwinst aan de gemeenteschool in Uitbergen: een nieuwbouw met plaats voor een eerste kleuterklas, een zesde leerjaarklas, een zedenleer- en taakklas, een lerarenkamer en aangepast sanitair, met de inrichting goed voor een kostprijs van zo'n 175.000 euro. Hij benadrukte dat de school verder een voorbeeld wou blijven van wat een gemeenteschool is: dicht bij de mensen, het meeste democratisch en kwaliteitsonderwijs. Gemeentebestuur, leerkrachten en medewerkers, de aannemers maar ook de ouders kregen woorden van dank voor hun bijdrage aan deze uitbreiding. Burgemeester Van Sande schetste hoe de school in het midden van de jaren tachtig ontstond uit een fusie van een jongens- en een meisjesschool, waarbij toen de vrije school werd overgenomen. De school heeft nu 160 leerlingen, waarvan verschillende van buiten de gemeente. De recente groei, die de uitbreiding noodzaakte, kwam er ook door de nieuwe wijken, die vooral jonge gezinnen aantrokken.

14 maart 2003:
Waar zijn de bomen aan gemeenschapsschool Ten Berge ?

Enkele jaren geleden plantte de gemeente rechtover gemeenschapsschool Ten Berge in Berlare fruitbomen. Sinds enkele dagen zijn die verdwenen. De ruimte werd opgehoogd en effen gemaakt. Navraag leerde dat de bomen tijdelijk werden ingekuild, maar dat het zeker de bedoeling is ze te herplanten.

14 maart 2003:
En wat met de Berlaarse representatiekosten ?

In de gemeentebegroting voor 2003 zijn 17.350 euro ingeschreven voor representatiekosten en 4.950 euro voor reiskosten voor personeel en mandatarissen. Dit zijn dezelfde cijfers als voor 2002, maar hoger dan wat de rekeningen van 2001 aangeven, resp. 17.130 en 3.171 euro. De administratie verduidelijkt dat voor dienstreizen het college, zowel voor personeel als voor mandatarissen, een individuele toelating moet geven en dat de voorwaarden dienen vervuld die door de gemeenteraad zijn bepaald. Representatiekosten dienen voor bloemen bij overlijdens, inhuldigingen, ontvangsten ten gemeentehuize, voor vieringen, huldigingen, maaltijden voor speciale ontvangsten (prov, gewest, federaal ...). Al deze kosten moeten door het college van burgemeester en schepenen worden goedgekeurd en staan dus vermeld in de verslagen die alle fracties ontvangen.

13 maart 2003:
Opening nieuwbouw gemeenteschool

Morgen, vrijdag (18 uur), opent het gemeentebestuur een nieuw gebouw van de gemeenteschool in Uitbergen. Deze is, na de overname van de Overmeerse afdeling door een vrije school, nog de enige overblijvende.

11 maart 2003:
Meer dan 2000 bezoekers

nkb informatief heeft de kaap van 2000 bezoekers overschreden, eigenlijk gisteren al. Alvast bedankt aan iedereen die het de moeite vond om deze site te (her)bezoeken. We hopen te voldoen aan de doelstellingen die we bij het begin stelden: nieuws brengen, achtergrondinformatie aanreiken, columns en discussiethema's aangeven, kortom een bijdrage leveren tot een goede debatcultuur. Een evaluatie, voorstellen, een eigen bijdrage zijn nog altijd welkom. We deden eerder al het voorstel om cursiefjes te brengen. 

11 maart 2003:
CD&V Zele niet akkoord met politiekritiek

In het jongste Keerpunt-nummer van CD&V-Berlare stond nogal wat kritiek op de werking van de politiezone. Burgemeester Van Sande vergeleek het korps met het Mexicaans leger ("Veel generaals en geen soldaten") en stelde dat er nauwelijks nog politie in Berlare te zien is. Hij vroeg naar een herwaardering van de wijkagent. Aan de Gazet van Antwerpen zei de Zeelse burgemeester Poppe verbaasd te zijn over deze uitlatingen. En gisterenavond, na een persconferentie over de inbreng van de CD&V-schepenen in het Zeelse beleid, vond men het ook daar nogal vreemd. "Dan hadden ze dat vorige maandag bij de voorstelling van het veiligheidsplan moeten zeggen. Maar daar heb ik van Berlaarse zijde weinig gehoord", klonk het.

10 maart 2003:
Berlare-milieu

Op deze nieuwe pagina, onder Informatie, komen naast wat geschiedenis, aankondigingen van milieuacties, samenvattingen van milieuprogramma's en links naar milieusites.

10 maart 2003
Agenda gemeenteraadszitting 17-3

Op de agenda voor volgende maandag (20 uur) staan onder meer de aankoop van een camera voor Stroming, subsidies voor Bosquimano, Heemkundige Kring Overmere en het Boerenkrijgcomité, een onteigeningsprocedure voor een ondergrondse doorgang aan de Grote Kouterstraat, de werken aan het Bakkerstraatje, meerwerken voor het reserveplein van de Overmeerse voetbalclub, het milieujaarprogramma 2003 en het uitschrijven van een concessie voor de overzetboot op het Donkmeer.

9 maart 2003
Meer blauw op straat

De column heeft het naar aanleiding van de voorstelling van het zonaal veiligheidsplan over de subjectieve kost van meer blauw op straat.

9 maart 2003:
Volleydames Oost-Vlaams kampioen

De 2de provinciale dames van VC Berlare wonnen vandaag in en tegen Kruibeke de finale van de Oost-Vlaamse beker met 2-3.

9 maart 2003:
Voetbal: SK Berlare - Heikant: 0-2

Een verslag vind je hier onder 'Actueel nieuws'.

9 maart 2003:
Golfoorlog

Surf naar achtergrondsites en geef je mening over dit discussiethema.

5 maart 2003:
Uit het politieverslag

Woningbrand
Gisteren omstreeks 16.15 uur brak brand uit in een huis aan de A. De Grauwelaan in Berlare. De schade bleef beperkt tot een slaapkamer en bleek waarschijnlijk ontstaan door nasmeulende asse van een sigaret. Er vielen geen gewonden.

Vandalisme opgelost
De politie van Berlare-Zele pakte gisteren, dank zij een alerte wijkagent, vier minderjarige vandalen op. Zij bekenden recente autobeschadigingen en bloembakvernielingen rond het Sluis in Berlare maar ook het gooien van stenen naar de ruiten van de OCMW-serviceflats, het beschadigen van auto's in de omgeving van het station in Dendermonde en het inslaan, tijdens de jongste zomervakantie, van ruiten van de gemeenschapsschool Ten Berge . Daar alleen al bedroeg de schade meer dan 3.800 euro.
Of er een verband is tussen deze vier en de klachten van serviceflatbewoners over onveilige skaters op de parking achter het cultureel centrum is niet meegedeeld.

4 maart 2003:
Uit het politieverslag

Niet alleen op gewestweg Zele-Lokeren hield een ongeval met een omgekantelde vrachtwagen het verkeer lang op. In Overmere botste vanmiddag omstreeks 13.30 uur een vrachtwagen tegen een electriciteitspaal in de Molenstraat. De brandweer diende de geknelde bestuurder uit de stuurcabine te halen. De MUG en een ziekenwagen werden er bijgehaald om de eerste zorgen toe te dienen alvorens de bestuurder naar het ASZ in Aalst te brengen. De lading lag verspreid over de weg.

3 maart 2003:
Lokaal veiligheidsplan

Vanavond stelde zonechef De Rocker het lokale veiligheidsplan voor. Een verslag is hier te lezen.

3 maart 2003:
Uit het politieverslag

Snelheidscontroles en resultaten “verkeersveilige dag”
Tussen 17 en 22 februari 2003 werden in de Politiezone op diverse plaatsen in Zele en Berlare snelheidscontroles met radar verricht. Op 2366 controles werden 105 overtredingen vastgesteld of minder dan 5%. Vooral de resultaten in de Frankrijkstraat en in de Lindestraat vallen op: geen overtredingen. De actie van buurtbewoners in de Lindestraat, momenteel omleidingsweg wegens de werken aan de Kerkstraat, heeft blijkbaar resultaat. Hier de resultaten:
Maandag 17-2 : 
Overmere - Lindestraat                169 controles - 11 overtredingen
Overmere - Molenstraat               107 controles - 9 overtredingen
Zele - Dendermondebaan           147 controles - 17 overtredingen
Zele - Driesstraat                          167 controles - 5 overtredingen
Zele - N47                                       638 controles - 7 overtredingen
Zele - Oude Kouterdreef               52 controles - 8 overtredingen 

Dinsdag 18-2
Berlare - Frankrijkstraat               193 controles - geen overtredingen
Berlare - Hoogstraat                     31 controles - 3 overtredingen
Overmere - Lindestraat                115 controles - geen overtredingen
Zele - Dendermondebaan           158 controles - 16 overtredingen
Zele - Lokerenbaan                      175 controles - 4 overtredingen

Zaterdag 22-2
Berlare - Donklaan                       162 controles - 1 overtreding
Overmere - Lindestraat                68 controles - 4 overtredingen
Berlare - Schuitje                          63 controles - 6 overtredingen
Zele - Heikant                                68 controles - 2 overtredingen
Zele - Langestraat                        45 controles - 3 overtredingen
Zele - Veldeken                            208 controles - 9 overtredingen

Verkeersveilige dag 27-2-2003
Ter gelegenheid van de verkeersveilige dag van de provincie Oost-Vlaanderen hield PZ Berlare - Zele de ganse dag  met 7 politiemensen, waaronder 2 motorrijders, verkeerscontroles. Tijdens de voormiddag was Berlare aan de beurt. Een PV werd opgesteld voor een opgefokte bromfiets. De bromfiets is voor 30 dagen inbeslaggenomen. Dat gebeurde ook met twee auto’s omdat ze niet verzekerd waren. 13 autobestuurders kregen een PV omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. En voor 7 bestuurders was er een waarschuwing wegens diverse technische gebreken aan de voertuigen.

Ter herinnering: vanavond om 19.30 uur is er politieraad met onder meer tijdens de openbare zitting (publiek toegelaten) de voorstelling van het veiligheidsplan voor deze zone.

3 maart 2003:
Een column over de 'hogere' belangen deze week.

2 maart 2003:
Voetbal: SK Berlare-Lede 1-1

Dit gelijkspel zal het niet gemakkelijker maken om alsnog de tweede plaats te pakken.Een volledig verslag is hier te lezen.

2 maart 2003:
Volleyuitslagen

Heren 1ste divisie B: Ooigem - Th. Berlare         3-2
2de prov.B                   Berlare - Beveren              3-2 winst tegen de leider !
Dames 2de prov. B: Lokeren - Berlare                2-3 op 2punten van titel
Verslagen zie hier.

1 maart 2003:
Omloop Het Volk in Overmere

Nog 22km voor de aankomst. Bettini rijdt als eerste de kasseien van Koningsstraat in Overmere op. Van Heeswijck haalt hem juist op dit moment bij, gevolgd door Museeuw. De anderen uit de groep die de finale had beheerst, Boonen, Vandenbroucke, Farazijn en Pozzato, zijn definitief gelost. Het leiderstrio bouwt in de twee km door de Boerenkrijggemeente, langs Broekstraat, Lindestraat, de kasseien van de Heikant en de Kerkstraat, de voorsprong uit tot meer dan 20sec. Toeschouwers zijn er vooral langs de Koningstraat en ook wel in de Lindestraat, waar enkele brigantenvlaggen hangen. Daarna terug naar de televisie om te zien hoe Museeuw met twee demarrages Van Heeswijck kan achteruitslaan. Het Quickstepsucces is compleet met een derde plaats voor Bettini, en een vierde en vijfde voor Vandenbroucke en Boonen, die nog ontsnappen en hand in hand over de meet rijden. 

1 maart 2003:
Station Schoonaarde dicht ?

Volgens De Standaard staat ook het station van Schoonaarde op de lijst van 49 stations die de NMBS om besparingsredenen zou  willen sluiten. De NMBS-woordvoerster zegt wel dat het slechts een van de mogelijke besparingsplannen betreft en dat nog niets definitief is beslist. 
Onlangs startte de procedure om het station als beschermd monument te klasseren. Zou dat er iets mee te maken hebben ? Wie regelmatig de trein neemt, weet dat er in Schoonaarde toch nogal wat mensen op- en afstapppen. Wel hebben de meesten vermoedelijk een abonnement, zodat de menselijke tussenkomst voor passagiers beperkt is. Onlangs zag ik de loketbediende wel iemand, die moeilijk te been was, helpen bij het opstappen. 

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.