Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

juni 2004

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

juni 2004

29 juni 2004

Klachten uit Overmere

bullet

Een inwoner uit de Bgm. De Lausnaystraat heeft de hulp ingeroepen van minister Anciaux om iets te doen aan de onveilige toestand voor fietsers en voetgangers in zijn straat. Meerdere brieven sinds november, en de laatste van vorige week, aan provincie en gemeente brachten immers weinig op. De man vraagt onder meer om paaltjes te zetten langs het smalle voetpad om voetgangers te beschermen. Het ministerie verklaarde zich al bereid te bemiddelen. 

bullet
Laurens, Thomas, Niek, Quincy, Kenny, Kenneth, Michiel, Frederik en Wim, of de skatebende van Overmere, vraagt de gemeente om op het oud tennisplein in het gemeentepark een skateramp te zetten. Momenteel skaten zij op zelf gebouwde toestellen aan de oude kantine van SKV Overmere, maar krijgen daar, naar eigen zeggen, klachten zoals 'krapuul, ga ergens anders'. Ze hopen op een oplossing in de eigen gemeente en niet met de bus naar Lokeren of Wetteren te moeten. Het gemeentebestuur kocht een ramp maar die komt in Berlare achter het cultureel centrum. Misschien is dat al een oplossing.

 

29 juni 2004

Uit het politieverslag

bullet

Autodiefstal in Overmere
Vorige nacht stalen dieven een wagen uit een woning aan de Loereveldstraat. Eerder was getracht via 'gaatjesboren' in een andere woning binnen te breken, maar daar waren de bewoners door het lawaai wakker geworden, waarop de dieven vluchtten. De politie vermoedt dat de diefstal te maken heeft met een andere in Lokeren. De wagen die daar was gestolen werd vanmorgen in de Kerkstraat teruggevonden. Wellicht zochten de daders een ander vervoermiddel.

bullet

Inbraak in taverne
Dinsdagnamiddag merkten de uitbaters van een taverne aan de Donklaan dat dieven er met een jukebox en bijhorende CD's waren vandoor gegaan. Om binnen te geraken hadden ze het glas van de achterdeur stukgeslagen.

bullet

Beestenboel in Zele
De politie diende vanmorgen aan de Kouterstraat een slang uit een wagen te halen. De slang, een blijkbaar ongevaarlijke wurgslang van ongeveer 1,5m lang, was daar tijdelijk ondergebracht door een vriend van de eigenaar, iemand uit Izegem. Omdat die echter weigerde het dier te komen terughalen, werd de politie gebeld. Met de hulp van de brandweer en een kenner, kon het dier worden overgebracht naar een speciaalzaak.
En in de namiddag merkten bewoners uit de Narcislaan in hun tuin een hagedis of kameleon op. Ook dit dier werd in veiligheid gebracht. De eigenaar wordt opgespoord. 

 

29 juni 2004

Sport

Judo: Sofie naar Europees kampioenschap
Nu zondag neemt Sofie De Saedelaer van de plaatselijke judoclub in Rotterdam deel aan het Europees kampioenschap voor -16-jarigen. Dat op zich is al een prestatie want ze diende er in verschillende internationale tornooien de nodige punten voor te behalen.

 

28 juni 2004

Sport

bullet

Uitslagen Mendag
Wie benieuwd is naar de uitslagen van de Mendag van gisteren, kan terecht op de website van de LRV.

bullet

Uitslagen Beast Sport Team
bullet

1/2-Triatlon van Brasschaat (300dln):
88 ste Daniel Beeckman
138 ste Cuepers Rony
168 ste Carl Demiddeleer

bullet

1/4-Triatlon van Aalter-Bellem (105dln):
54 ste Mike Vanderroost
85 ste Wouter Dierinck

27 juni 2004
Beeldenstroom-oproep

Vandaag opende Beeldenstroom, een openluchttentoonstelling over 'wind' langs de Schelde en de Kalkense Vaart van werk van plaatselijke kunstenaars. Ook zes kunstenaars uit de Donkgemeenten werden geselecteerd.

Hierbij een oproep naar mensen die langs de tentoonstelling wandelen of fietsen: laat eens weten wat je van deze tentoonstelling vindt !

Zie alvast een bijdrage van Birgitte Roelandt, een van de deelnemende kunstenaars.

 

27 juni 2004

Gezellige mendag

Voor de elfde keer was er een mendag in Berlare. Liefst 65 koetsen met een, twee of vier paarden legden de omloop met verschillende hindernissen en de dressuurproef af. De wedstrijd is de tweede in een LRV-criterium van zeven. Bij de deelnemers kwamen uit de Donkgemeenten onder meer Jaak Burm,  Eric Baert, Gino De Bruyne, Paul en Esther De Kimpe, Olaf Van Malderen, Geert Van Linter en Danny Van Hauwermeiren.

 

25 juni 2004

Juffrouw Lieve stopt   

Na veertig jaar als kleuterleidster vele generaties op het eerste leerjaar te hebben voorbereid, stopt juffrouw Lieve volgende week. Vandaag bezorgden de kleuters uit de school aan de A.De Grauwelaan haar een verrassingsfeestje. Maandag bedankt zij met frietjes. 

 

25 juni 2004

Uit het politieverslag

bullet

Inbraakpreventie
Vorige nacht hield de politie in zone Berlare-Zele extra controles om zo inbraken te voorkomen. Tussen 22 en 6 uur controleerden zes agenten wagens afwisselend aan de verschillende ingangswegen en reden patrouillewagens in de verschillende gemeenten door de woonwijken. Inbraakpogingen werden niet opgemerkt, wel waren er verschillende pv's wegens technische gebreken aan wagens en andere overtredingen. Alle uitgevoerde ademtesten gaven een negatief resultaat.

bullet

Niet verzekerde wagens
Sinds januari nam de politie sinds januari al 74 niet-verzekerde voertuigen in beslag, 39 in Zele en 35 in Berlare. Het betreft: 56 personenwagens, 4 lichte vrachtwagens, 1 motorfiets en 13 bromfietsen. De politie is van plan deze zoektocht verder te zetten omdat niet-verzekerde voertuigen na ongevallen dikwijls aanleiding geven tot vluchtmisdrijf.

 

24 juni 2004

Windschade viel mee

De schade door de wind van gisteren en vandaag viel, voor zover gekend, nogal mee. Er werd ons wel een ontwortelde boom aan de Kruyenberg gemeld en op het Berlaarse dorpsplein en in zowat alle bossen lag het vol met afgebroken takken.

 

23 juni 2004

Panta Rhei in de prijzen

Toneelvereniging Panta Rhei uit Overmere haalde met haar productie "Harry en Maude" een eerste prijs van de vzw Open Doek, de overkoepelende organisatie van het Vlaamse amateurtoneel, voor beste vormgeving. Dertien producties werden beoordeeld. Linda Sichien (Maude) kreeg bijna die van beste actrice. De jury was, aldus regisseur Franky Van Hee, vooral bekoord door de wijze waarop de meer dan 10 locaties in het stuk door de decor-, licht- en geluidregie sober maar efficient werden voorgesteld . Eerder haalde de groep ook al prijzen bij het Roelandjuweel, voor beste acteur (Bob Pieters) en regie (Franky Van Hee).

 

22 juni 2004

Sport

Beast-resultaten

De triatlon-atleten van Beast Sport Team waren actief in Viersel en in Brugge. In Viersel, een kwarttriatlon waarbij niet mag worden gestayerd werd Manuel Dreser 18de (op 200) en Bart Gruyaert 53ste. Erwin De Meyst gaf op met een blessure. In Brugge, waar wel mocht worden in het wiel gereden, haalde Carl Demiddeleer de 106de plaats (op 370), Rony Cuepers de 125ste en Wouter Dierinck de 204de. 

21 juni 2004

Nu lange gemeenteraad

Was het vorige maand een van de kortste gemeenteraadszittingen, dan duurde het dit keer héél lang. De aanvaarding van een al voorbijgestreefd mobiliteitsplan - om zo subsidies te krijgen voor het studiewerk - en de goedkeuring van werken aan het vroegere klooster aan het Donkmeer - dat een conciergewoning wordt waarvoor men vorig jaar al geļnteresseerden voor vroeg - deden de gemoederen bij wijlen heel verhit raken. Tussendoor aanvaardde de raad ook dat de Festivalhal van binnen volledig wordt ingericht. Dat kan omdat Festivaria bereid is het huurgeld voor de vijf speelperiodes tussen 2007 en 2015 vooruit te betalen. Voor de sporthal in Overmere gaat het plan in aanbesteding. Zie ook het  ruimere verslag.

 

20 juni 2004
Van Sande: "Blok niet meer radicaal"

Het Laatste Nieuws vroeg 243 van de 308 Vlaamse burgemeesters of het Cordon Sanitair moet worden doorbroken. In het verslag gisteren stond dat Willy Van Sande (CD&V) had geantwoord: "Het mag niet zo zwart-wit worden gezien. Het Blok heeft het radicalisme afgezworen." Blijkbaar heeft CD&V-formateur Leterme andere signalen gekregen. Hij besloot na het gesprek met die partij dat zij nog altijd het conflictmodel nastreefde. Burgemeester Poppe (VLD) van Zele gaf als mening dat men het cordon niet mag doorbreken maar "dat er naar de oorzaken van de opmars moet worden gekeken". In de Zeelse gemeenteraad zitten nu drie vertegenwoordigers van het Blok.

 

20 juni 2004

Sport

Tennis

De finale van de Oost-Vlaamse interclub tennis voor dames werd gisteren gewonnen door tennisclub Chiwawa uit Berlare.

 

18 juni 2004

OCMW-nieuws

bullet

Druggebruikers en mensen uit hun omgeving kunnen voortaan in het Drugmeldingspunt van het OCMW terecht voor vragen en begeleiding. Lees er hier meer over.

bullet

Het OCMW meldt dat Hilde Van der Jeugt op 1 juni haar taak als secretaris weer heeft opgenomen. Gedurende 2,5 jaar was ze waarnemend secretaris in het OCMW van Dendermonde. Freddy Schollaert is terug directeur van het rusthuis van Overmere. 

 

18 juni 2004

UIt het politieverslag

Motordief gevat

Gisterenavond zag een man zijn gestolen brommer aan een herberg in Berlare staan. De bijgeroepen politie kon de dader in de herberg vatten. Alle aanwezigen ontkenden dat ze met de brommer gekomen waren, maar uiteindelijk werden de sleutels bij een van hen gevonden.

16 juni 2004

Nieuwe voorzitter bij Sint-Pietersvrienden

Nadat de koninklijke fanfare in januari al van dirigent veranderde - Willy Dauwe die de vereniging naar de hoogste fanfareregionen had geleid, ging met pensioen en werd opgevolgd door Guy Audenaert - is men er nu ook aan een nieuwe voorzitter toe. Rony De Geest gaf de hamer door aan André De Lausnay, zoon van René en zelf al jaren muzikant.

 

16 juni 2004

De Gucht opnieuw VLD-voorzitter ?
"Ik kom zeker terug in de Belgische politiek", had Karel De Gucht tijdens een van de Ter Zake-debatten gezegd. Sommigen interpreteerden dat als 'niet naar het Europese Parlement gaan'. Nu blijkt dat dit evengoed kan betekenen dat hij weer alleen VLD-voorzitter wordt. Zijn tijdelijk vervanger, Dirk Sterckx, wil de taak alvast weer kwijt en zich op het Europese werk toespitsen. Over de zetelkeuze van De Gucht blijft het intussen nog verder gissen. Ook voor zijn eventuele opvolgers ...

 

14 juni 2004

Europanieuws
Het aantreden van een nieuw parlement en commissie is voor nkb informatief de aanleiding om meer nieuws over Europa te brengen. Belangstellenden vinden hier een eerste bijdrage. Suggesties, opmerkingen, vragen en zeker ook bijdragen zijn welkom.

 

14 juni 2004

Verkiezingsnieuws

Karel De Gucht (VLD) is, wat door zijn plaatsen op die lijsten moeilijk anders kon, zowel gekozen voor het Vlaamse parlement als voor het Europese. Het is nu afwachten welke keuze hij maakt. Hij kan ook nog altijd kamerlid blijven. Intussen bevestigde het partijbestuur wel het vertrouwen in interim-voorzitter Dirk Sterckx, wat er kan op duiden dat hij die plaats (voorlopig ?) niet opeist.

 

14 juni 2004

Gemeenteraadsagenda

De gemeenteraad komt samen op maandag 21 juni (20 uur). op de agenda staan onder meer:

bullet

het nieuwe (verhuur)voorstel aan Festivaria,

bullet

de goedkeuring van een mobiliteitsplan waaraan ook een plan voor de aanleg van fietspaden tussen de kernen is verbonden,

bullet

een ontwerpdossier voor de sporthal in Overmere

bullet

de openverklaring van enkele plaatsen, onder meer voor de cultuur-, jeugd-, toerisme- en sportdienst.

Wat Festivaria betreft is het voorstel nu om het podium, ponton en schiereiland, parkings en omliggende gronden te verhuren tijdens de jaren van opvoeringen en in de tussenliggende jaren een opstalrecht toe te staan. Omdat de materiaal- en verkleedcontainers niet permanent op het schiereiland mogen staan, diende een oplossing gezocht om die niet steeds te moeten verplaatsen. 

 

13 juni 2004

Verkiezingsnieuws (1.30 uur)

De uitslagen van kanton Zele voor de Europese verkiezingen zijn hier te vinden.

 

13 juni 2004

Verkiezingsnieuws (21.45 uur)
De uitslagen voor kanton Zele (met voorkeurstemmen) staan hier. Voor de Europese uitslagen is het wachten voor na 22 uur.

Nog enkele kleine verhalen:

bullet

Bijna diende een herlezing te gebeuren van de stembadges van enkele kiesbureaus: in een was de voorzitter van het kiesbureau bijna de diskette vergeten mee te brengen naar het vredegerecht in Zele, waar het tellen gebeurt en in enkele andere waren er problemen met het lezen van de diskette. UIteindelijk verliep alles vlot.

bullet

Het vooropgestelde stemuur bleek alvast in Berlare redelijk goed opgevolgd. Dat droeg er wellicht toe bij dat er bijna nooit echt grote files waren.

bullet

Er waren uiteindelijk twee urnen die een herstelling vroegen omdat ze niet toelieten er verkiezingsbadges in te stoppen.

bullet

De meest voorkomende 'fouten' bij het stemmen bleken het vergeten van een tweede stemming (voor het Vlaams Parlement), het vergeten te bevestigen van de uitgebrachte stem en het verkeerd instoppen van de kaart. Een kiezer trachtte te stemmen met de testkaart waarmee de voorbije weken in het gemeentehuis kon worden geprobeerd.

bullet

Verschillende, blijkbaar vooral heel grote mensen, zagen te laat dat ze zich in het stemhokje bestemd voor rolstoelgebruikers bevonden, waar de computer lager stond. Het werd een ongemakkelijke stemhouding...

bullet

Vooral oudere kiezers hadden zich duidelijk 'opgekleed' om te gaan stemmen. Omdat ze zich bewust waren van de ernst van het stemmen of omdat ze er een uitstap van maakten ?

 

13 juni 2004

Voetbalnieuws
De Overmeerse SKVO meldt dat zaterdag de zaterdagreserven  werden gevierd voor het behalen van het kampioenschap. Op de eigen site staan foto's én nieuws over de zes aanwinsten voor volgend seizoen.

SK Berlare heeft nog meer nieuwelingen volgend seizoen en plant ook met twee reserveploegen aan te treden, ook al om zo de junioren op te vangen.

 

13 juni 2004 (12 uur): 

Verkiezingsnieuws

De computers in de 12 stembureaus in de Donkgemeenten startten alle goed op, zegt gemeentelijk verantwoordelijke Karine Lammens. Enkel een urne, aan de Gaver, weigerde de stembadges te aanvaarden. Het probleem kon snel worden opgelost. Een grotere file veroorzaakte de controle door het ministerie van Binnenlandse Zaken van de computers in lokaal 16 in Stroming. De file was juist weg toen Karel De Gucht er kwam stemmen, met in zijn zog VTM, Kanaal 3, een fotograaf van Het Nieuwsblad en uiteraard ...

De Gucht gaf aan geen revanchegevoelens te hebben: "De pagina is omgedraaid." Of hij op Verhofstadt had gestemd ? "Ik heb de gewoonte op veel kandidaten te stemmen. En waarom niet op Verhofstadt ?" Zijn eigen uitslag vond hij minder belangrijk dan het resultaat van de partij, "hoewel ik hoop dat hier en daar toch ook iemand op mij zal stemmen". De betrachting blijft dat de VLD het werk van de voorbije jaren kan verderzetten. Met wie, daar wou hij zich niet over uitspreken. "We willen de uitslag rustig onderzoeken. Vanavond mag je geen concrete uitspraken daarover verwachten".

Of hij nu een Europees of binnenlands mandaat zal opnemen ? "Die beslissing kan ik tot 19 juli uitstellen (eerste bijeenkomst van het nieuw gekozen Europees parlement), maar om de link naar het plaatselijk niveau te leggen, als minister zal ik wellicht niet naar het burgemeesterschap in Berlare kunnen dingen."

 

Nog dit, dit keer is er geen eenrichtingsverkeer in de Hogeweg. En, de stemmenen worden in Zele geteld, het centrum van het kanton. Uit ervaring weten we dat waar electronisch wordt gestemd, enkel de einduitslag wordt bekendgemaakt, vorig jaar was dat omstreeks 17.30uur. We brengen hier zovlug mogelijk die voor het kanton, althans voor het Vlaamse parlement. Vermits uitslagen voor de Europese pas om 22 uur worden bekendgemaakt, komen die pas later op de site.

 

12 juni 2004:

Nieuws uit Vīrtop
Een delegatie uit Moerbeke was onlangs in Vīrtop, het Roemeense dorpje dat door Berlare is 'geadopteerd' en waar samen met verschillende andere gemeenten al onder meer een dispensarium is gebouwd. Lees hier het laatste nieuws en wat meer achtergrond over dit project, dat zeker tussen 1990 en 1994 de steun kreeg uit alle deelgemeenten.

 

9 juni 2004:

Hoog gras langs de dijken

Van verschillende kanten kwamen er opmerkingen over het hoge gras langs de Scheldedijken. Vooral na zondag, wanneer zo'n 2000 fietsers langskwamen bij de opening van het Zeelse toeristische seizoen, een samenwerking  met Radio2 en '1000 zonnen en garnalen'. Het lijkt inderdaad wat vreemd bij het begin van dé periode waarin fietsers en wandelaars gebruik maken van de rustige wegen langs de Schelde, maar wellicht is een van de redenen dat men nu niet mag maaien. Het zou de broedende rietvogels immers wegjagen. 

 

8 juni 2004:
20km van Brussel: correctie

Uit een nieuwe versie van de uitslag van de 20km van Brussel blijkt dat niet Marc Van Hauwermeiren maar Philip Rogiers als eerste uit de Donkgemeenten de eindstreep haalde. De volledige uitslag van de 'eigen' lopers staat hier. Zoals uit de clubvermelding is te zien, liepen er een aantal ten voordele van 'Vredeseilanden' en voor Artsen zonder Grenzen.

 

8 juni 2004:

Berlaarse kandidaten actief

Zowel Karel De Gucht als Bart Van Malderen doen hun best om de media te betrekken in hun verkiezingscampagne. Bart kwam met zijn naamgenoot en neef, maar sp.a'er, in de meeste regionale bladzijden en op de radio, Karel trok vandaag door het kanton Berlare-Zele en naar enkele scholen in de omgeving.

Over de verkeizingen nog dit: vergeet op je stembrief niet te kijken naar het voorgestelde stemuur. Dat opvolgen kan het wachten alleen maar verkorten. 

 

8 juni 2004:

Fietspad aan Schelde aan afwerking toe

Het fietspad, aan de Schoonaardse kant van de Schelde, is bijna klaar. Vanavond lag de asfaltlaag al tot aan de brug.

 

8 juni 2004

Sport

Van Beast Sport Team kwamen volgende uitslagen binnen:

Belgacom Superprestige kwarttriatlon in Zundert:

Daniėl Beeckman: 63ste van 120 atleten, een schitterende prestatie in deze internationale wedstrijd, waarmee hij ook 132 punten voor het SP klassement verkreeg.
triatlon Hamme: (143 deelnemers)

Manuel Dreser: 21ste .

Rony Cuepers 66ste

Carl Demiddeleer 76ste (ondanks een loopblessure).

Aan de Ironman in Klagenfurt (4 juli) nemen 5 Beasties deel: Manuel Dreser, Erwin De Meyst, Stephane Gerard, Erik Coppens en Bart Gruyaert.

De kwarttriatlon ingericht door de gemeentelijke sportdienst, de eerste zaterdag van augustus, wordt het plaatselijk clubkampioenschap.  Een 20 - tal Beasties staan aan de start, waarvan enkelen voor de eerste keer aan zo een wedstrijd deelnemen.

6 juni 2004:

Terug actief

Virusproblemen zorgden er voor dat sinds 22 mei geen nieuwe berichten op de site kwamen. Dat lijkt nu opgelost. Bedankt alvast aan al wie zijn bezorgdheid uitte over het uitblijven van nieuws.

Door dit tijdelijk uitvallen, werden de voorbije drie weken ook geen nieuwsbrieven verstuurd. De volgend komt wellicht deze week nog, met een terugblik op de D-Dayherdenking en 'iets' over de verkiezingen.

 

6 juni 2004:
Donkgemeenten en de verkiezingen

Als we alles goed hebben doorgelezen zijn er voor de verkiezingen voor het Vlaamse Parlement van volgend weekeinde drie kandidaten uit de Donkgemeenten: (volgens lijstnummer)  Karel De Gucht (VLD-Vivant), Nancy Vercammen (sp.a-Spirit) en Bart Van Malderen (CD&V - NV-A). Karel De Gucht is ook kandidaat voor het Europese Parlement.

Wat Europa betreft, de Europese Commissie heeft een website waarop jonge mensen meer over Europa maar ook over heel wat praktische zaken, zoals over reizen en studeren, kunnen vinden. En er hun mening kunnen geven. Uiteraard is jullie mening over Europa ook op nkb informatief altijd welkom.

 

6  juni 2004:

Onvolledig overzicht van de voorbije weken (wegens computerproblemen was er geen nieuws tussen 23 mei en 5 juni)

bullet

't Meziek heeft een voorzitter
Op 1 juni werd Stijn Vanden Abbeele verkozen tot voorzitter van muziekmaatschappij 't Meziek die sinds dit jaar de drie muziekverenigingen uit deelgemeente Berlare groepeert.

bullet

Toch nog onenigheid bij CD&V over opvolging ?
Het nkb informatief-bericht (zie 17 mei) over het opvolgingscenario voor burgemeester en schepenen bleek dan toch niet echt een akkoord dat binnen de hele fractie was afgesproken. Voorzitter Brynaert en burgemeester Van Sande blijken uit een GvA-artikel niet op dezelfde lijn te zitten.

bullet

Overlijden van Richard De Puydt
Heemkundig Berlare verloor een van zijn ijverigste voorlopers. Jarenlang hield Richard thuis allerlei werktuigen en gewone voorwerpen samen die een overzicht kunnen bieden van hoe hier werd geleefd en gewerkt. Een museum zou er wellicht heel wat kunnen mee doen, wat de vele tentoonstellingen bewijzen waar hij zijn medewerking aan verleende.

bullet

Donkgemeenten goed vertegenwoordigd in '20km van Brussel'
In de uitslag van de 25ste editie van deze stratenloop door Brussel staan 40 namen uit de Donkgemeenten. Uit deze groep haalde Marc Van Hauwermeiren de beste tijd en plaats (502de  of 20ste in zijn leeftijdsjaar, na 1:21:13). Tweede en derde zijn vrouwen: Miet D'Heer (1:22:59 en 678ste of 31ste in haar leeftijdsjaar) en Veerle D'Haese (1:24:03 - 784 - 21). Zeker vermeldenswaard is de prestatie van Achiel Clement. Deze 60-plusser  was met 1:48:37 2de van de 7 uit hetzelfde geboortejaar en 20ste uit de Donkgemeenten.
We brengen deze week de volledige lijst op de sportbladzijde.

bullet

Beast in WK Duatlon
Tijdens het laatste mei-weekeinde namen Daniėl Beeckman en Bart Gruyaert van de plaatselijke triatlonvereniging Beast Sport Team deel aan het WK Duatlon in Geel. Daniėl kwam in zijn 'age group' als 59 ste aan van de 68 en Bart als 55ste van de 63.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vīrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vīrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.