Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site) Sponsors

Eindejaar bij onze 'buitenlanders'

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

Mensen in het nieuws
Ik ben fier op ...
Onze emigranten

 

Omhoog 

nkb informatief vroeg  eind 2006 aan de ons bekende oud-inwoners uit de Donkgemeenten die nu in het buitenland wonen (en van wie we het e-mailadres hebben) hoe bij hen de eindejaarsfeesten worden gevierd.

Dit leerden we al:

bulletAustraliŽ
Jo De Smet vanuit Anglesea:
Kerst en Nieuwjaar Down Under
 Kerstdag is net achter de rug. Het was een dag van eten, drinken, en gezellig samen met familie vieren. Op het menu stond de traditionele kalkoen. Het dier was een beetje groter dan verwacht: 7.4kg ! Elke AustraliŽr heeft een gas-barbecue, waarop de kalkoen dan ook wordt geroosterd. Bij de kalkoen worden verschillende groenten, geroosterde aardappelen ... geserveerd. Voor de kinderen is het een hele leuke dag, want op kerstdag komt Santa de cadeautjes brengen. (In AustraliŽ viert men dus niet op kerstavond, maar op kerstdag zelf, nkb)
2de Kerstdag is hier Boxing Day. Een dag van relaxatie ... en Mylanta voor diegenen die op kerstdag teveel gegeten hebben. Wij hebben een gezellige dag op het strand gehad (op 5 minuutjes wandelen). Heel veel vakantiegangers gebruiken deze dag om op hun vakantiebestemming te geraken. Hier in Anglesea is het dan ook plots heel wat drukker. Dat blijft zo tot midden januari.
Op Boxing Day start ook elk jaar the Cricket Test Match, in het MCG ( Melbourne Cricket Ground). Dit jaar speelt Australia tegen Zuid-Afrika. Voor heel veel Melbournians is het bijwonen van deze startdag een jaarlijkse traditie. De match wordt gespeeld over 3-4 dagen. En wie er niet bij is, speelt cricket in de tuin, op het strand, of waar ze ook maar kunnen.
Het oude jaar en de start van het nieuwe jaar worden ook hier met de nodige frisse drankjes gevierd  ...Het weer is hier lekker warm, 30 graden vandaag met vooruitzicht dat het voor de rest van weekmooi zal blijven . Wij vieren oudejaarsavond hier thuis in Anglesea. We hebben vrienden uitgenodigd voor een feestje dat wellicht tot een stuk in de nacht zal uitlopen, met barbecue en drankjes (natuurlijk). AustraliŽrs vinden altijd wel voor een goede reden om te feesten, en nieuwjaar laten ze zeker niet voorbijgaan.
 
Voor ons gezin zijn het zeker heel drukke dagen, met letterlijk niets anders dan feesten. Er is Kerstdag, onze huwelijksverjaardag op 28 december (9 jaar), Amelia's 4de verjaardag op 30 december, nieuwjaar en mijn verjaardag op 1 januari..... Reden genoeg dus om het hierbij te laten en aan de voorbereidingen te beginnen....bier, ijs, wijn, eten......let's party !!!!!!
 
BESTE WENSEN VOOR 2006 !!!
 Jo De Smet en familie

 

bullet

 Spanje
Hilde en Victor Genbrugge vanuit Torrevieja

Over druiven en rood ondergoed ...

Wel beste, ik kan je vertellen dat hier oud en nieuw uitbundig wordt gevierd , maar toch een beetje anders dan bij ons.
Er wordt hier ongelooflijk veel vuurwerk en lawaai gemaakt om 12 uur 's nachts. Er is eveneens de gewoonte om bij iedere klokslag van twaalf uur, middernacht, een druif op te eten, de UVAS DE SUERTE ofte geluksdruiven genoemd. En er is nog iets heel speciaal: hier kopen de mannen voor hun vrouw ter gelegenheid van het nieuwe jaar RODE LINGERIE die ze dan, volgens de gebruiken, in de slaapkamer van het lichaam van hun vrouw kapot trekken om op 1 januari, te verbranden. Eigenaardig maar waar.
Verder wordt er hier verschrikkelijk veel gegeten en gedronken. De meeste restaurants hier bieden het oudejaarsmenu, nachtbuffet en het ontbijt voor de volgende morgen samen aan.
 
 Feliz Navidad y prospero aŮo nuevo en
 
de groetjes van Hilde enVictor

 

bullet

Thailand
Fauve De Backer vanuit Bangkok

Fauve woont sinds juli in Thailand, waar ze een heel jaar zal verblijven. Ze houdt van haar ervaringen een internet-dagboek bij, waarin ze ook vertelt hoe de eindejaarsdagen worden doorgebracht. (Deze website bestaat intussen niet meer.)

 

De activiteitenkalenders:

cultuur

gemeente

politieke partijen

jeugd

milieu

toerisme

sociaal

(ook socio-cult.verenigingen)

sport

 

Verkiezingen 10/06/07

 

De jeugd
 aan het woord

 

De politici
aan het woord

 

Ken je
 (deel)gemeente

 

Er zijn nog copies van het

nkb informatief

Jaarboek 2006

beschikbaar !!!

Info

Bestellen

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje VÓrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje VÓrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 25/12/07. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2007 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.