Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

augustus 2003

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

augustus 2003

31 augustus 2003:
SK Berlare-SOS Schellebelle: 1-1

Het ambitieuze SK heeft in de eerste competitiewedstrijd al punten laten liggen. Maar blijkbaar deden ook andere titelkandidaten dat. Lees er hier meer over. De uitslag van de Overmeerse ploeg kregen we  nog niet.

30 augustus 2003:
Volg John en Stef op hun wereldreis en steun de Kayapo's

Op 2 oktober vertrekken John en Stef van uit Overmere voor een reis van 14 maanden door 19 landen. Lees hier over hun motivatie en voorbereiding, en over hun steunactie voor de Braziliaanse Kayapo-indianen.

29 augustus 2003:
Duitse ZDF nu ook met 'Grootste Duitser'

Wat de BBC vorig jaar startte met 'Great Britons' en deze site met 'Grootste Vlaming' loopt nu ook bij het Duitse 2de net, ZDF. Zoals reeds eerder gemeld, willen we hier een tweede versie starten, hopelijk met wat hulp van verenigingen die 'hun' kandidaat willen steunen. Laat iets weten.

29 augustus 2003:
Kampverslagen ?

Met de KSJ, dat morgen thuiskomt, zijn alle kampen van jeugdbewegingen uit de Donkgemeenten weer geschiedenis. Jeugdbewegingen die een verslagje op deze site willen brengen, sturen dit (max 2 blz, liefst in een Word-bestand) naar hier. Misschien win je er nieuwe leden door.

29 augustus 2003:
Regen, regen, regen...

Een Berlaars weerbericht voor wie vanuit het buitenland naar deze site komt. De hittegolf heeft plaats gemaakt voor nu al bijna 24 uur regenen, en niet zo'n klein beetje. Bij Festivaria zal er sinds gisterenavond veel werk geweest zijn om de kostumes droog te krijgen tegen vanavond. En er is voor het hele weekeinde hetzelfde 'beloofd' ... De schoolvakantie kon niet treuriger eindigen.

29 augustus 2003:
Nog twee weken voor Koenraad

Met de finale van de 'Knapste Boer'-wedstrijd steeds dichterbij (13 september) wordt het voor Koenraad D'heer belangrijker om wat steun te krijgen. Op deze site kreeg hij al enkele berichten en op die van de organisatoren stemden ook al 145 mensen op hem, wat hem voorlopig een 10de plaats geeft. Die voting is wel niet beslissend voor de verkiezing, dus er is nog niets verloren.

27 augustus 2003:
Overmeerse rusthuis 150 jaar oud

Het OCMW-rusthuis in Overmere staat er 150 jaar. Dat wordt tijdens het weekeinde van 19-20-21 september gevierd met een academische zitting en tal van activiteiten. Maar het rusthuis is intussen niet meer aangepast aan de huidige noden. Tijdens de feesten (zie "activiteiten") stelt het OCMW de plannen voor van het nieuwe gebouw dat men naast de serviceflats wil bouwen. Voor de uitwerking ervan wacht men naar verluidt op de subsidietoezegging van minister Byttebier. Zodra die bouw af is - men hoopt ten laatste in 2006 te beginnen -, wordt het huidige afgebroken, ook de meest recente aanbouw. Renoveren werd na grondig berekenen als te duur en niet efficiënt beoordeeld.

27 augustus 2003:
Werelderfgoed in Trebic

In 1990 bracht het Overmeerse jeugdtheater Joker een bezoek, met optreden, in het toen nog Tsjechoslovaakse, nu Tsjechische Trebic bij Brno - 40.000 inw.). De Tsjechische groep bracht een tegenbezoek. In dat Trebic is eind juli de Sint-Procopusbasiliek en de oude Joodse wijk door Unesco als werelderfgoed erkend. Je ziet er meer over op deze (Engelstalige) sites: Trebic (zie Tourist attractions) - werelderfgoed (klik ook op Unesco).

Opmerkelijk, Trebic is intussen officiële verbroederingen aangegaan met een Oostenrijkse, een Duitse en een Slovaakse gemeente of stad en zoekt er een met een Nederlands(talig ?)e. Op de, zeker voor onze beleidsmensen, heel interessante bladzijde waarin het belang van internationale kontakten (international relations) wordt uitgelegd, staat als besluit: All international activities should seek support from the citizens of Trebic and should try to get them actively involved. This objective can be achieved only through sufficient and permanent explanatory campaign in the City Council's media just like independent media and through generating opportunities for the broad public to get involved. En dat geldt eigenlijk voor alle toeristische activiteiten die een gemeente wil ontwikkelen.

25 augustus 2003:
Geen "Slag van Berlare" in 2004

Bij de viering van 20 jaar Heem- en Oudheidkundige Kring Berlare werd gezegd dat er in 2004 wellicht een grootste herdenking zou komen van de 'Slag van Berlare'. Die veldslag in 1914 verhinderde dat het Duitse leger te snel de Schelde zou oversteken. Dit oponthoud gaf het Belgische leger de kans zich achter de IJzer terug te trekken.
De Heemkring kreeg onlang het bericht dat het leger niet meewerkt. Men oordeelde er dat het beter zou zijn de 100ste verjaardag van de slag af te wachten om er een groot evenement rond op te zetten. Lees hier meer over deze slag.

25 augustus 2003:
De echte King uit Thailand

Lees hier de Thaise versie van het  "The king and I"-verhaal (zie onder 'lees ook').

23 augustus 2003:
Schooldirecteurs

De site over professoren en schrijvers van leerboeken afkomstig of woonachtig in de Donkgemeenten is aangevuld met een rubriek over directeurs. Wellicht ontbreken hier nog namen, dus aanvullingen zijn welkom.

23 augustus 2003:
Zele bouwt jeugdlokalen

KSA-VKSJ Zele en speelpleinwerking Marsupilami uit Zele maakten deze week bekend dat zij samen en met steun van de gemeente een nieuw lokaal zetten op het terrein achter het H.Hartplein. Een renovatie van het bestaande gebouw zou te duur zijn en niet aan de eisen kunnen voldoen, werd beslist. Ook in de Donkgemeenten zijn er jeugdverenigingen die nog in erbarmelijke lokalen zitten, waar nog steeds veel geld aan verbeteringswerken wordt besteed. Misschien is een oplossing zoals Zele efficiënter. Uw mening ? 

22 augustus 2003:
The King and I: minder bombastisch en toch sterk

Gisteren zag een volle tribune de avant-première van de jongste Festivaria-productie. Lees hier het verslag. Reacties zijn welkom.

21 augustus 2003:
Autodiefstallen in Zele

Het politieverslag meldt opnieuw autodiefstallen in Zele, aan het Veldeken dit keer. Vorige week waren er nog in Zele. De dieven braken telkens in om de sleutels te stelen. De politie van zone Berlare-Zele werkt samen met de diensten van Dendermonde om de zaak op te lossen.

20 augustus 2003
'Grootste' Vlaming

Eind vorig jaar startte deze site een rondvraag naar de Vlaming die het meeste invloed had gehad. We zouden dit initiatief willen hernemen, nu toch al meer mensen deze site kennen. Als er zich ook meer verenigingen zouden achterzetten, die bijvoorbeeld een actie opzetten om een bekende Vlaming uit hun organisatie meer bekendheid te geven en mensen aan te zetten op hem/haar te stemmen, zou dit nog meer het uiteindelijke doel kunnen helpen: aantonen dat men niet uit een groot land moet komen om, mits inzet en het gebruik van de eigen mogelijkheden, iets belangrijk kan verwezenlijken. Geïnteresseerd ? Kijk alvast eens naar de vorige editie.

19 augustus 2003:
Eerste maand met 1000 bezoekers

Augustus wordt de maand waarin deze site voor het eerst meer dan 1000 bezoekers haalt. Dat aantal wordt morgen al bereikt. Sinds de statistieken zijn bijgehouden, intussen al 291 dagen, kwamen meer dan 6600 menen op deze site terecht. Sinds eind juli is het dagelijkse bezoekersaantal sterk gestegen. Bedankt voor de interesse.

19 augustus 2003:
Wereldreizigers sponsoren Braziliaanse indianen

John Van Langenhove en Stéphanie Peeters, de Overmeerse wereldreizigers die er op 2 oktober aan beginnen, willen met hun reis een actie steunen voor de Kayapo-indianen uit Brazilië, inderdaad de stam van hoofdman Raino waar Rob Vanoudenhove met Agalev-politica, toen nog Vlaams minister, Vera Dua naar toe trok. Wie er meer wil van weten, leest hier.

18 augustus 2003:
Boeddha ziet dat het goed is

Voor het laatste nieuws over de voorbereidingen op "The King and I", moet je hier zijn.

18 augustus 2003:
Interessante Open Monumenten

Vandaag raakte het Berlaarse programma bekend van de Open Monumentendag, in het teken van steen. Te bezichtigen zijn dit jaar de steenkapperijen Valck en Moerman, de maalderij Vanden Berghe aan de Overheet (een van de weinige nog bestaande), de kerktoren in Berlare (met in de kerk een iconen-tentoonstelling, zie hier), de kerk van Uitbergen (met uitleg over de restauratie), collecties van steen-verzamelaars in het Overmeerse voormalige gemeentehuis. Meer info op de gemeente-site.

18 augustus 2003:
Even niet beschikbaar

De website kon gisteren niet worden aangevuld met nieuws. Daardoor is hier pas vandaag te lezen dat ...

18 augustus 2003:
Koenraad D'Heer derde

Gisteren haalde Koenraad D'Heer een derde plaats bij de praktische proeven, een onderdeel van de 'Knapste Boer'-wedstrijd. Inmiddels stijgt ook het aantal stemmen op de voting-website. Vanavond was hij er al opgeklommen tot de achtste plaats met meer dan 70 stemmen. De eerste heeft er wel al meer dan 300. Koen kan dus nog hulp gebruiken. Lees er ook hier meer over.

18 augustus 2003:
Voetbal: KSV Overmere-SK Berlare: 0-2

Berlare won gisteren het derby, een wedstrijd voor de beker van Oost-Vlaanderen. Lees hier het verslag.

16 augustus 2003:
Halfoogsttornooi SK Berlare

Wie wil weten wat er gebeurde op het Halfoogsttornooi  van SK Berlare (nog tot morgen), moet hier zijn. Nog te melden is het derby morgen tegen en in Overmere, voor de beker van Oost-Vlaanderen.

15 augustus 2003:
Concert onder de bomen

Het concert op 15 augustus onder de bomen aan het kerkplein in Berlare is echt een traditie geworden. Steeds meer mensen komen er op af, en dat zal wellicht nog groeien met de fusie van De Vriendenbond en Volharding. Vriendenbond-voorzitter Hugo Vercruyssen riep ook de muzikanten van de liberale fanfare Sint-Cecilia op om toe te treden en zo tot een muziekvereniging voor heel deelgemeente Berlare te komen. De aanwezigen werd gevraagd om mee te helpen bij de zoektocht naar een naam. Het was vandaag eigenlijk het eerste gezamenlijk optreden sinds de fusieplannen bekendraakten. Volgende optredens zijn voorzien tijdens Berlare-kermis, tijdens de Sint-Ceciliafeesten in oktober, het nieuwjaarsconcert en in april volgend jaar, wanneer men echt als een muziekvereniging wil opkomen.

15 augustus 2003:
Gasreuk in Kattebroekstraat

Vanmorgen werd de brandweer opgeroepen door omwonenden van de Kattebroekstraat in Overmere. Ze waren verontrust door een erge gasreuk. Gelukkig bleek er uiteindelijk niets ernstigs aan de hand.
Aanvulling: het bleek om een kortsluiting te gaan in een leiding. Electrabel-personeel kon de schade spoedig herstellen.

14 augustus 2003:
Bernice Coppieters, sterdanseres bij het Ballet van Monte Carlo

In onze rubriek "Onze emigranten" is Bernice Coppieters bijgezet. De dochter van Rik en van Hortense Van Wesemael is al 12 jaar sterdanseres van dit gezelschap en op de website ervan regelmatig te zien. Laat ons weten of u nog emigranten uit de Donkgemeenten kent, eventueel hun e-mailadres en/of een website waar men over hen spreekt. 

14 augustus 2003:
Kerkstraat en kerplein in Overmere plechtig ingehuldigd

Met fanfare en klokkengeluid, het doorknippen van een lint aan het kruispunt Kerkstraat-Loereveldstraat en de onthulling van een rots met een glazen gedenksteen werden vanavond de vernieuwde Kerkstraat, kerkplein en enkele in de rand uitgevoerde werken plechtig ingebruikgenomen. Bestendig afgevaardigde Verleyen gaf toe dat de werken zelfs nog niet voorlopig zijn opgeleverd, maar dat men heeft gekozen voor een zo vlug mogelijk openstellen van de straat om meer verkeershinder te vermijden. Hij voegde er aan toe dat nieuwe wegen dikwijls tot sneller rijden aanzetten en beloofde maatregelen als de gebruiker misbruik zou maken.  Het Berlaarse gemeentebestuur kreeg felicitaties omdat men tijdig de provincie had aangezet om de versleten provinciewegen in de gemeente te laten vernieuwen voor de regel in voege kwam dat de gemeenten zelf voor het beheer moeten instaan. Burgemeester Van Sande, die de realisatie kaderde in de renovaties van de kernen van alle deelgemeenten, zei dat de Overmerenaars fier zijn op het werk.
De toekomst zal moeten uitwijzen of het kruispunt van de Kerkstraat met de provincieweg Gent-Zele veiliger is geworden. Een gevolg hebben de werken alvast: de kermisattracties staan nu allemaal in de Molenstraat en ook de jaarmarkt verhuist naar daar. Dat zou alvast heel wat veiliger zijn, wordt blijkbaar algemeen aanvaard.

14 augustus 2003:
Berlare-jaarmarkt op zelfde plaats

Na de werken aan het beukenplein in Berlare werd door omwonenden geopperd dat de jaarmarkt er niet meer zou kunnen doorgaan. Het schepencollege stelt echter dat het plein een gebruiksplein moet zijn en dat wat kermis en jaarmarkt betreft, alles blijft zoals het was. Zeker dit jaar is er geen probleem want het gras dat in het voorjaar is geplant, moet wellicht worden vernieuwd als gevolg van de droogte.

14 augustus 2003:
Berlare niet akkoord met DDS

Het schepencollege van Berlare zegt dat de maatregel van DDS om vanaf 1 september een nieuw regeling in te voeren voor het aanbrengen van puin en grond in de containerparken nog niet is goedgekeurd door de gemeenteraad. In Berlare zal er dus ook niets veranderen op 1 september, zegt leefmilieuschepen Audenaert. De volgende gemeenteraad is immers pas voorzien voor 29 september. In Berlare is men trouwens niet erg tevreden met een beslissing die zo wordt opgedrongen, hoewel men kan aanvaarden dat eenzelfde regeling zou bestaan voor alle DDS-beheerde containerparken.

14 augustus 2003:
Nieuwe website en programma voor Stroming

De gemeentelijke cultuurdienst heeft vanaf vandaag een nieuwe website en ook het programmaboekje voor het nieuwe seizoen is verkrijgbaar in de gemeentehuizen en bibliotheken van de Donkgemeenten en omliggende. Ter herinnering, abonnementen en reserveringen zijn vanaf maandag mogelijk.

14 augustus 2003:
Containerparken: betalen voor aanvoer puin

Intercommunale DDS herinnert er aan dat vanaf 1 september moet worden bijbetaald voor de aanvoer van puin en grond in de containerparken, ten minste als men met bestelwagen of aanhangwagen komt. Voor wie met een personenwagen komt (incl. stationwagen, monovolume en terreinwagen), blijft de bijdrage beperkt tot de gewone vergoeding van 1€. Aanvoer met een bestelwagen of pick-up zorgt voor een extra toelage van 5€, wie met een aanhangwagen komt betaalt 10€ bij. Opmerkelijk is dat de maximale aanvoer in alle gevallen beperkt blijft tot een keer per dag maximaal 1m3, het is dus enkel het gebruikte voertuig dat voor het verschil in vergoeding zorgt.

11 augustus 2003:
"The king and I" in laatste voorbereidingsfase

Een week voor de eigenlijke generale repetitie lijkt de voorbereiding al bijna af: nu al speelt men helemaal door, en al met de meeste attributen. Wat niet wil zeggen dat men 'alles' al kan zien. Lees hier meer.

11 augustus 2003:
Kaarten voor Stroming

In september start het nieuwe jaarprogramma van cultureel centrum Stroming. Hierin zitten onder meer Wannes Van De Velde, Paul Michiels, Kommilfoo en Johan Terryn, maar ook Aznavoners, een Schumannrecital en andere klassieke muziekavonden, hedendaags theater en dans, en - nieuw !!! - film en literatuurprogramma's. Jong talent krijgt kansen. Maar ook gaat opnieuw aandacht aan begeleidende activiteiten: workshops naar aanleiding van het programma en inleidingen bij verschillende van de initiatieven.
Ervaring van voorbije jaren leert dat sommige delen heel snel zijn uitverkocht. De voorverkoop van abonnementen en kaarten begint al volgende maandag (via 052-42 35 31 of via dit e-mailadres). Een verwittigd mens ...
Meer info over de programmatie is hier te vinden.

11 augustus 2003:
Auto bijna verpletterd op Scheldebrug

Vanavond, omstreeks 18.15 verloor een vrachtwagen van een transportbedrijf uit Wieze vier prefab muurplaten bij het oprijden van de Scheldebrug in Schoonaarde, richting Berlare. De platen, duidelijk onvoldoende vastgemaakt, vielen op het voorste gedeelte van een wagen. Volgens de politie zouden de  vier inzittenden niet levensbedreigend zijn verwond. Nadat de nodige opmetingen waren verricht kon de brandweer van Berlare de platen met een kraanwagen terug op de vrachtwagen leggen. Het verkeer kon zo'n anderhalf uur niet over de brug. 

11 augustus 2003:
Nog over de Dodentocht

We kregen het bericht dat naast Nico De Groote bereikten alvast ook Mark De Vriendt en ene Burm uit de Hoogstraat de eindmeet haalden. Schepen Francky Verhofstadt kon zijn prestatie van vorig jaar niet herhalen. Vermoedelijk zorgde het warme weer ervoor dat het halfwegpunt aan brouwerij Palm te verleidelijk was ...

11 augustus 2003:
Stem op Koenraad D'Heer

Koenraad kreeg tot vanmorgen twaalf stemmen op de stemlijst op de website van de Knapste Boer. Steun Koen en geef hem je stem. Je moet hem wel wat zoeken want zijn foto staat op de allerlaatste plaats. En wie Koen wil aanmoedigen bij de praktische proeven moet op 17 augustus in Vijvenkapelle zijn. Inlichtingen bij Koen. Ook op deze site kan je aanmoedigingen zetten, zie meer hier.

11 augustus 2003:
SK Berlare-Grembergen: 4-0

De voetbalploeg uit Berlare is duidelijk goed bezig. Gisteren won het gemakkelijk de tweede wedstrijd voor de beker van Oost-Vlaanderen. Voor een verslag zie op de SK-site.

10 augustus 2003:
Dodentocht

Onder het recordaantal deelnemers aan de Dodentocht bevonden zich opnieuw enkelen uit de Donkgemeenten. Voorlopig hebben we enkel de bevestiging van de aankomst van Nico De Grote. Kent u andere deelnemers, laat het ons dan weten.
En is er iemand die het record van Gaston De Waele benadert ? (ik dacht dat hij de tocht 20 keer heeft uitgestapt) 

8 augustus 2003:
Uit het politieverslag

Diefstal
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een wagen gestolen aan Kamershoek. Buren zagen dat drie personen richting Berlare uitreden. Daar werd omstreeks 5.20 uur in een huis aan de E.Hertecantlaan € 800 gestolen. De politie vermoed dat er een verband is tussen beide diefstallen.

8 augustus 2003:
Discussiethema over onderwijs

Op enkele weken van een nieuw schooljaar start hier een discussiethema over het onderwijs in de Donkgemeenten. Waarom stuurt u uw kind(eren) naar een bepaalde school ? Speelt traditie een rol, of de nabijheid van de school ? Wat zijn uw ervaringen met de scholen uit de Donkgemeenten ? Vindt u dat er niet zoveel verschillende scholen moeten zijn, of juist wel ? Laat het ons weten ! Scholen kunnen hier ook terecht om zich kort voor te stellen en te benadrukken waarom zij er zijn en waar zij voor staan.

8 augustus 2003:
Gezocht: sportverslaggevers

Niet alle sportploegen uit de Donkgemeenten hebben een website zoals SK Berlare. Die andere ploegen kunnen hun uitslagen en verslagen kwijt op deze site. Wie daar gebruik wil van maken, neemt best zo vlug mogelijk kontakt op.

8 augustus 2003:
Voetbal: SK Berlare sterk tegen vierdeklasser Lebbeke

Gisterenavond speelde de eerste ploeg tegen vierdeklasser Rapid Lebbeke 0-0 gelijk en volgens het verslag op de SK-website zou een overwinning niet onverdiend zijn geweest. De reserven speelden voor de beker van de Denderstreek thuis tegen Bavegem. Het werd een 1-1 gelijkspel. Meer is te lezen op de SK-site.

4 augustus 2003:
Bron voor Radio Contact

Radio Contact liet ons weten voor het regionale nieuws op hun zender, behalve op zondag elke dag om 9.50, 11.50, 15.50 en 17.50 uur op 107,4FM, ook deze site als bron te gebruiken.

4 augustus 2003:
Olifanten aan het Festivaria-podium

Opgelet, overstekende olifanten ! Dat bordje staat al klaar op het Festivaria-schiereiland. En je houdt er best rekening mee. Dat bleek vanavond bij de eerste repetitie met al de figuranten. Lees er hier meer over.

4 augustus 2003:
Donkmeer bijna opgekuist

Een dag na de Waterfeesten is het gebied rond het Donkmeer bijna volledig opgekuist. De gemeentediensten en enkele van de VVV Donkmeermedewerkers zorgden daarvoor. Enkel op de Festivariaparking is nog een en ander weg te doen.

3 augustus 2003:
Veel volk op Waterfeesten (21 uur)

De vele surfers op zoek naar de Waterfeesten - vandaag werd het bezoekersrecord opnieuw gebroken - waren inderdaad een aanduiding voor de ruime belangstelling. De Donklaan kon je deze namiddag maar heel stapvoets door en de activiteiten op de parking nabij de Festivalhal hadden heel wat bekijks, vooral dan de Radio Donnashow. Het publiek voor de Waterfeesten blijkt steeds meer dat van de gratis vedettenshows te zijn. De organisatoren hopen wel dat het gestegen aantal radiostations deze shows goedkoper maakt. Donna blijkt heel duur, maar krijgt serieuze concurrentie van zenders als 4FM. Bijna traditioneel reden na 20 uur nog verschillende mensen naar het Donkmeer om er op tijd te zijn voor het vuurwerk.

De hulpdiensten hadden een rustige namiddag. De zes van het Vlaamse Kruis hadden enkel wat mensen met  wespensteken moeten behandelen en de politie meldde enkel twee vrouwen die elkaar in het haar waren gevlogen. Ook zaterdagavond was het rustig voor de hulpdiensten, tijdens en na de Donnafuif. De politie schatte er een duizendtal aanwezigen.

3 augustus 2003:
Meer over de knapste boer-wedstrijd ...
De organisatoren van de 'Knapste Boer'-wedstrijd hebben een website gestart waarin informatie te vinden is maar ook een stemmogelijkheid om zelf je favoriet aan te duiden. Voor een verslag over de avonturen van Koenraad, moet je hier zijn.

3 augustus 2003:
Veel belangstelling voor Waterfeesten

Voortgaande op het aantal surfers die op deze site informatie zochten over de Waterfeesten, blijft die activiteit zeker nog mensen aanzetten om naar het Donkmeer te komen. Een reden te meer voor een duidelijk en doelgericht toerismebeleid ...
Gisteren haalde de site bijna honderd bezoekers (een record), waarvan veruit de meesten naar de Waterfeesten zochten.

3 augustus 2003:
Uitslag triatlon

187 deelnemers deden gisteren de kwarttriatlon uit, gezien het weer een enorme prestatie. Winnaar werd Philippe Malcolm (Gent) in 1:46:55. Bij de dames haalde Inge Vancauwenberghe (Zwevegem) het in 2:02:53. Beste van de acht uit de Donkgemeenten werd François Bockstaele, met 1:53:25 tevens derde in zijn leeftijdsgroep en 18de in de totaalstand. Ook Wauter Monchy werd derde in zijn categorie en 25ste totaal). Meer vind je hier.

1 augustus 2003:
20ste kwarttriatlon

Morgen nemen het toegelaten maximum van 220 atleten deel aan de 20ste, dus jubileumuitgave, van de kwarttriatlon in en rond het Donkmeer, ingericht door de gemeentelijke sportdienst. Bij de deelnemers onder meer Jo De Neve, lid van dezelfde club als Luc Van Lierde en dus groot favoriet. Van de top van vorig jaar zijn ingeschreven: Jeroen Maertens, die 5de werd, Frank Smolders, winnaar in de +40-reeks, en Miet Deckers, die het bij de vrouwen haalde. Uit de Donkgemeenten komen 8 kandidaten, onder wie T. Beeckman, die vorige week twee ribben brak maar toch wil starten. De deelnemers gaan om 14uur het water in voor 950m, dan volgen nog 45km fietsen en 10,5km lopen.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.