Nieuws van de dag 'Grootste' Vlaming informatie column Discussiethema's nkb-wedstrijd Sponsors reacties over site Web overzicht Zoekpagina (deze site)

april 2004

 

U kan klikken op de onderwerpen bovenaan of links van elke bladzijde,
op onderlijnde woorden of op de top-vakken - terugkeren met Back- (of Vorige-)toets

Wil je inschrijven op de (wekelijkse) nieuwsbrief, dan volstaat een mailtje.

2007: 30 jaar fusie !

Geef uw mening, uw opmerkingen en voorstellen.

Lees hier meer.

Het gebeurde ... jaar geleden
nieuws 2005
nieuws 2004
Nieuws 2003
Nieuws 2002

 

Omhoog

april 2004

 

29 april 2004:

Reactie op column
Er kwam een eerste reactie binnen op de column over vrije meningsuiting.

 

28 april 2004:
Uit het politieverslag

bullet

Brand in Frankrijkstraat

Vannacht, omstreeks 1 uur, brak brand uit in de garage van een woning aan de Frankrijkstraat. Eerst was gemeld dat de bewoners nog in het huis waren, maar toen de brandweer toekwam bleken zij de woning al te hebben verlaten. Zij werden toch voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De brand bleek ontstaan in de onlangs aangebouwde garage, waar een wagen volledig werd vernield en een tweede kon worden gered. In het huis was er vooral rookschade. Het parket  stelde een branddeskundige aan omdat de oorzaak niet onmiddellijk te achterhalen was. Het zou wel niet om brandstichting gaan.

bullet

Niet verzekerde wagens

Opnieuw sloeg de politie twee niet-verzekerde wagens aan. Dinsdag moest een bestuurder uit Vorst zijn wagen achterlaten na een controle in Overmere aan de provincieweg Gent-Zele. En vanmorgen ondervond een bewoner uit Berlare aan het Schuitje dat de politie daar geen genade voor heeft.

 

27 april 2004:
Dehaene over Europa

Hier staat het ruimer verslag over wat, volgens CD&V-Berlare, geen verkiezingsmeeting maar enkel een poging om Berlare over Europa te informeren.

 

26 april 2004:
Ongewone CD&V-verkiezingsstart met Dehaene

Het moet toegegeven: met Jean-Luc Dehaene kan men zich aan iets ongewoons verwachten. Dat bleek vanavond weer bij de start van de verkiezingscampagne van de CD&V, in Stroming door een honderdtal mensen bijgewoond. Bij het hele gesprek met plaatselijk voorzitter Koen Brynaert, kwam 'CD&V' geen enkele keer over de lippen en werd ook over het verkiezingsprogramma niets gezegd. Dehaene hield het bij een, overigens informatief sterke, verdediging van een verdere uitbouw van de Europese Unie. De enige echte verwijzing naar de komende verkiezingen was de aankondiging dat Bart Van Malderen als 24ste op de lijst voor het Vlaamse Parlement opkomt. En er hingen wat affiches. Achteraf wou hij ook nog op de foto met de plaatselijke mandatarissen. Voor de volgende campagne ? Een ruimer verslag komt morgen.

 

26 april 2004:

Sport
Gisteren zou een jeugdlid van de plaatselijke judoclub als lid van een nationale selectie een internationale A-wedstrijd in Praag hebben gewonnen. Meer gegevens volgen nog (hopelijk).

26 april 2004:
Veel volk voor Terpsichore-jubileum

Balletschool Terpsichore vierde haar 20ste verjaardag zaterdag en zondag met de opvoering van '5, 6,7 8 !', een eigen productie die meer wou zijn dan het achter elkaar brengen van de dansjes die de verschillende leeftijdsgroepen hadden voorbereid. Het bestuur meldt dat het meer dan opgezet is met de meer dan 750 aanwezigen.

 

26 april 2004:
Uit het politieverslag

bullet

Drugsvangst in Kabarka en aan sporthal

De plaatselijke politie wil zich volop inzetten om iets te doen aan het drugsgebruik in de gemeente. Dat bleek onder meer zaterdagnacht bij controles zowel in dancing Kabarka aan het Donkmeer als aan de sporthal in Berlare. Voor de controle kreeg men de medewerking van collega's uit zone Buggenhout-Lebbeke en van een drugshond.
In de dancing fouilleerde de politie 38 aanwezigen en ondergingen een 15-tal auto’s een grondige controle. Bij één jongere vond men één XTC-pil aangetroffen, bij 4 anderen verboden wapens zoals messen en een gevaarlijke matrak vervaardigd uit staal en slechts overtrokken met een zwarte plakband. Nog in de dancing ontdekte men een zakje met 6 XTC-pillen en nog een verboden wapen. In een van de wagens zat een dealer met 40 XTC-pillen. De man, een Franstalige jongere van Belgische nationaliteit die in Frankrijk woont, bekende dat ook de 6 pillen uit de dancing van hem waren. Bij de dancingbezoekers, overwegend Franstaligen, bleken er nog meerdere die in het gerechterlijk informatiesysteem gekend zijn, veelal voor drugsdelicten.
Aan de sporthal in Berlare ontdekte de interventieploeg bij de controle van een geparkeerd voertuig een paxon met 1 gr. speed, een zakje weed en enkele drugsattributen.
bullet

Verkeersongeval

Bij een kop-staartongeval in de Donklaan, zondag omstreeks 14 uur, geraakte de 42-jarige Luc D.G. uit Overmere licht gewond. De aanrijder, Jeffrey D.T. (21) uit Berlare bleef ongedeerd. 
bullet

Wagen aangeslagen

Zondagmorgen sloeg de politie de wagen aan van Jorg T. De wagen was al twee jaar niet meer verzekerd noch gekeurd.

 

25 april 2004:
Verkiezingen komen dichter

Dat blijkt onder meer uit de komst van Jean-Luc Dehaene, CD&V-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Morgen heeft hij het in Stroming (20 uur) over de verkiezingen, de uitbreiding en de grondwet. Zaterdag zit hij met Karel De Gucht (VLD) en Mia De Vits (sp.a) in een panel tijdens een debat in het Europees Parlement. Inschrijven kan via deze krant.

 

25 april 2004:
Heikant start nieuw werkjaar

De Heikantwijk in Overmere startte gisteren een nieuw werkjaar. Wim De Geest meldt dat dit gebeurde met een pannenkoekenbak. Zo'n 1400 pannenkoeken, door zeven medewerkers met ingrediënten uit de eigen wijk gebakken, werden er verkocht. De opbrengst dient om de telefoonkosten van het Buurtinformatienetwerk te kunnen betalen. Een andere ploeg deed intussen gisterenavond mee aan de KWB-kwis, en haalde samen met de Landelijke Gilde de eerste plaats op 34 ploegen, ook al een bewijs van het bloeiende verenigingsleven in Overmere.

 

25 april 2004:
Column ...

De politieke partijen mogen dan al zeggen dat het beter is niet meer over het Vl.Bl. te praten, het blijft nodig om te zeggen waar het werkelijk over gaat. Vandaar opnieuw een column.

 

25 april 2004:
Sport

Voetbal

bullet

2de prov.: SK Berlare-E.Laarne: 4-0
Deze overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen gaf de thuisploeg de tweede plaats maar geen kans op promotie. Omdat E.Meldert het behoud in 1ste prov. niet kon verzekeren, komt er geen eindronde om een bijkomende stijger aan te duiden.

bullet

3de prov.: SKV Overmere - Tenstar Melle: 1-1
Vandaag werden de zondagreserven, door een 1-1 gelijkspel tegen rechtstreeks concurrent Daknam, bevestiging van de titel.

 

24 april 2004:
Zeelse Schuimkragen met Berlaarse hoofdproever

In het gemeentehuis van Zele is morgen (10-17 uur) nog een tentoonstelling te zien van zowat alles wat met bier-cultuur te maken heeft. Aanleiding is de 10de verjaardag van De Schuimkragen, een plaatselijke vereniging van bierproevers met ook Berlaarse banden. Zo is Renaat Philips er hoofdbiermeester. In de tentoonstelling zijn verschillende verzamelstukken te zien van schepen Franky Verhofstadt, ook van de laatste Zeelse brouwerij Amelot. Wie een van de laatste Klonkaerts wou drinken is het alvast te laat: het bier dat n.a.v. 1200 jaar Zele werd gebrouwen is sinds vandaag letterlijk uitgedronken.

Op de 'Ken Berlare'-bladzijde staat een link naar een overzicht van vroegere brouwerijen in Berlare.

 

22 april  2004:

Brandweer heeft eigen site

De brandweer van Berlare zet informatie over de eigen tussenkomsten op een eigen site. Voortaan zijn de gegevens hier te bekijken.

 

21 april 2004:
ACW  steunt haar mandatarissen

Het gemeentelijke ACW organiseerde vanavond in de parochiale kring in Overmere een informatie-avond met enkele van haar vertegenwoordigers in het schepencollege (Robert Audenaert, Julien Spruyt en Francky Verhofstadt), gemeenteraad (Jan De Palmenaere uit Uitbergen) en OCMW (voorzitter Martha Tackaert). Halfweg de legislatuur wou het ACW zo evalueren wat het gemeentelijke beleid had gedaan met de ACW-nota uit 1999. Uit de zachte wijze waarop men moderator Fred Smet de mandatarissen liet ondervragen, blijkt dat het ACW globaal genomen tevreden is over de impact die de beweging tot nu op het beleid had. Een onduidelijk toerismebeleid, een tekort aan openbaar busvervoer,  de verkeersnelheid en sluikstorten kregen de meeste aandacht. Over het nieuwe rusthuis werd gezegd dat Overmere 16de staat op de subsidie-wachtlijst. Voorzitter René Stevens besloot dat het ACW de mandatarissen blijft steunen. Hij voegde er aan toe dat hogere overheden het een gemeente niet gemakkelijk maken, maar dat die toch moet trachten om nog initiatieven te nemen, zonder nieuwe lasten te leggen op de bevolking.  Buiten de CD&V-politici waren nog zo'n 30-tal inwoners uit de Donkgemeenten in het onderwerp geïnteresseerd. "De afwezigen hadden ongelijk", zei Stevens hierover. 

 

21 april 2004:
Bestuurswijzigingen op 1 april 2005 ?

Er zou een nieuw akkoord zijn binnen de CD&V-meerderheid over de vernieuwing in het gemeentebestuur. Op 1 april zouden OCMW-voorzitter Martha Tackaert en schepen Camiel Moerman hun plaats afstaan aan een jongere. De datum werd gekozen omdat een OCMW-jaar dan begint. Burgemeester Van Sande en schepen Audenaert zouden nog aanblijven, ook al omdat de vooropgestelde opvolger als burgemeester, Luc Vercruyssen, dat  door werkomstandigheden nu onmogelijk kan doen. Een officiële bevesting wilde de CD&V niet geven.

 

21 april 2004:
Eendenkooi gratis open op 1 mei

Neen, geen Stevaertstunt op 1 mei, maar een toegifte van het schepencollege omdat de eendenkooi tijdens het paasweekeinde niet open kon. De hele dag zal men het opgekuiste domein gratis kunnen bezoeken. De grotere werken om er opnieuw een echte eendenvangplaats van te maken zoals die vroeger werd gebruikt, zijn voor volgend jaar gepland. Intussen is ook bekend dat de nieuwe Donkmeerroute, een wandeling bijna volledig langs het meer, op 15 mei officieel wordt geopend.

 

20 april 2004

Gemeenteraad vooral over jeugd

Maandagavond was er gemeenteraad. Wat vooral zal bijblijven was de manier waarop de jeugddienst en de jeugdraad, tijdens een schorsing, het jeugdwerkbeleidsplan voorstelden. Ook de toch wel opmerkelijke aanwezigheid van leden van die jeugdraad in de zaal, iets wat het voorstellen van cultuur- of milieubeleidsplan nog niet is gezien. Het plan zelf bevatte heel wat actiepunten waar bij de opmaak van vorige beleidsplannen al is naar gevraagd (aandacht voor gehandicapten en voor kinderen uit sociaal zwakkere gezinnen, intergemeentelijke en internationale projecten, meer aansporingen om leiderscursussen te volgen), maar geeft toch nog geen echte oplossing voor de lokalennood van jeugdverenigingen, enkel wat oplapwerk in verschillende fazen. De VLD-oppositie had bovendien vragen bij het oplappen van lokalen die niet in eigendom van de gemeente zijn. De sp.a vroeg naar een algemeen plan met kostprijsberekening.

Uit het nieuwe personeelsbeleidsplan vielen vooral de aanwerving van een museumbewaarder op, voorzien voor eind 2005 (het museum aan het Donkmeer dan open ?), en de verplichting, opgelegd van hogerhand, om de cultuurfunctionarissen in het effectieve kader op te nemen. Dit betekent dat Bob Pieters en Leen De Greve, momenteel contractuelen, na de goedkeuring van het nieuwe voorstel, opnieuw examen zullen moeten doen om te kunnen blijven. Ze verklaarden alvast dat te zullen doen. Meer volgt later deze week.

 

20 april 2004

Burgemeester op familiefeest
Burgemeester Van Sande van Berlare zegt dat hij de datum van de doortocht van wereldreizigsters Nicole en Ingrid verkeerd in zijn agenda had geschreven. Hij dacht dat het op maandag was. En gisteren had hij een familiefeest omwille van zijn 40ste huwelijksverjaardag, zei hij na de gemeenteraad maandag. De schepenen beweerden van niets te weten. De VLD-oppositie vond het alvast een gemiste promotiekans voor het Donkmeer.

 

20 april 2004:

Vierde diefstal in schutterslokaal
Bij de Overmeerse boogschutters van de Sint-Sebastiaansgilde zit men in zak en as. In hun clublokaal werd het voorbije weekeinde al voor de vierde keer ingebroken. Ditmaal ging men aan de haal met een zitgrasmaaier, een compressor, heel wat drank en de sleutels voor de toegang tot de hoge wippen. Volgens voorzitter Colman begonnen de diefstallen nadat het gemeentelijke sportdomein naast de hoge wippen werd aangelegd. Toen men er nog helemaal alleen was, werd nooit iets gestolen. Omdat volgende zaterdag jeugdkampioenschappen plaats hebben, en er dus veel materiaal in het lokaal moet worden opgeslagen, besliste men al om er het hele weekeinde te blijven waken.

19 april 2004:
Annie op het Donkmeer

Festivaria brengt in augustus-september 2005 de musical Annie, over het roodharig weesmeisje dat het hart van een miljonair verovert. Frank Van Laecke staat in voor de tekst en de regie, Mark Manuel voor de liedjesteksten. Voor het bestellen van kaarten is het wel nog wachten tot april volgend jaar. Meer zie de Festivaria-website.

 

18 april 2004:

Europees nieuws
In het dossier over de Europese verkiezingen is de voorbije dagen heel wat nieuws bijgezet, ook links naar de al goedgekeurde rapporten van de Vlaamse EP-leden (zie Vlaamse lijsten). Sommige lijsten konden al volledig worden ingevuld, andere vonden we nog niet terug op de partij-websites.

 

18 april 2004:

Wereldreizigers zonder Berlaarse hulp
Vanmiddag trokken Ingrid De Wilde en Nicole Dierckx, gisteren in Antwerpen vertrokken voor een wereldreis, door de Donkgemeenten. Het was de bedoeling dat de burgemeester en de schepen van sport aan 't Veer de plaats op de fietsen zouden overnemen van de Zeelse collega's om die dan, na een lunch op het Nieuwdonkdomein, aan de Aard (veer Uitbergen) weer over te geven aan die van Wichelen. Een stoet van zo'n 80-tal fietsers kwam omstreeks 14uur aan aan de Waterhoek, waar echter geen Berlaarse vertegenwoordiging te zien was. "Niet echt erg", zeiden de globetrotters, ,,De Zeelse burgemeester is veel liever", en ze 'dwongen' hem mee verder langs de Scheldedijk,  richting Nieuwdonk.

 

18 april 2004:

Berlaarse fietsen gewijd
Een twintigtal leden van Vakantiegenoegens liet vanmiddag door pastoor Van Steen de fiets wijden. Goed weer kregen ze daardoor alvast niet voor de tocht nadien naar Moerzeke.

 

18 april 2004:
Sport

Volley:

De 2de herenploeg van JTV Brigand, eerder al kampioen in hun reeks, won gisteren de algemene titel in 2de provinciale door in Aalter met 3-2 van Hizo Zottegem te winnen.

Voetbal:

bullet

2de prov.: HO Kalken-SK Berlare: 0-2
Vermits ook Zele won, is het nu wel zeker van de titel. Berlare moet voor promotie nog hopen op een eindronde.

bullet

3de prov.: Dyn.Beervelde-SKV Overmere 0-1

 

18 april 2004:

Brandweeroefening
Gisteren was er heel wat bedrijvigheid aan de Konkel in Berlare. De brandweer van Berlare en drie andere corpsen oefenden er bij een 'lekkende' vrachtwagen, 'gevuld met een giftig materiaal'. Wat de uitkomst van de oefening was, is niet geweten want de pers was, naar goede gewoonte, niet op de hoogte gebracht.

 

17 april 2004:

Historische muziekdag
Het is toch wel een historische dag voor de fanfare- en harmoniewereld in Berlare. Vanavond geeft 't Meziek in CC Stroming (20 uur) haar eerste officiële concert, met Dennis Van Broeck als dirigent. 't Meziek is een fusie van de voormalige 'katholiek' De Vriendenbond, de 'socialistische' Volharding en het 'liberale' Sint-Cecilia. Lees meer hier.

 

16 april 2004:

Gemeenteraadsagenda

Op maandag 19 april (20 uur) komt de gemeenteraad samen. Op de agenda staan onder meer gewijzigde gebruiks- en tariefreglementen voor Stroming en de Festivalhal, de goedkeuring van projectsubsidies voor jeugdwerken en van het jeugdwerkbeleidsplan voor 2005-07, de statuten voor een gemeentelijke sportraad, voorstellen voor het oplossen van verkeersproblemen in de Bosstraat, Kruyenberg-Dorp en aan de Sint-Jobkapel, de voorstelling van een nieuw statuut voor het gemeentepersoneel en de goedkeuring van statutenwijzigingen in intercommunales waarin Berlare aandeelhouder is.

 

14 april 2004:

Uit het politieverslag

Inbraak in Uitbergen
Vannacht, omstreeks vijf voor 2, hoorde de bewoner van een woning aan de Kerkwegel in Uitbergen hoe iemand in huis rondliep. Hij zag nog twee mannen in het donker gekleed weglopen. Achteraf bleek dat ze via een opengeduwd raam aan de voorzijde van de woning waren binnengeraakt. In de woonkamer stalen ze een brieventas, de auto- en huissleutels. De auto zelf hadden ze voor de woning laten staat. Een zoektocht van de bijgeroepen politieploegen bracht niets op. De Buurt Informatie Netwerken (BIN’s) uit de buurt werden gealarmeerd.   

 

13 april 2004:
Ik ben fier op ...

(Oud-)Inwoners uit de Donkgemeenten kunnen op nkb informatief verslag brengen over iets waar ze heel fier over zijn: hun hobby, hun werk, een bijzondere prestatie. Vorige bijdragen gingen vooral over fysieke prestaties. Birgitta Roelandt vertelt hoe fier ze is over haar eerste kunstwerk, geselecteerd voor de tentoonstelling Beeldenstroom, die in juli en augustus langs de Schelde tussen Schoonaarde en Wetteren te zien is.

 

13 april 2004:
Uit het politieverslag

Diefstal in Eendenkooi

Voor het grote publiek was de Eendenkooi het vorige weekeinde nog niet open, dieven vonden er blijkbaar wel een opening. Waarschijnlijk in de nacht van vrijdag op zaterdag knipten ze een gat in de afsluitingsdraad en stalen 8 koppeltjes eenden: diverse soorten talingen en 1 mandarijneend. 

Niet-verzekerde wagens aangeslagen
De wagen van Siegfried G. (49 jaar), uit het Gentse, werd op 27 maart bij een wegcontrole aangeslagen omdat Siegfried geen verzekeringspapieren had. Vorige zaterdag werd hij opnieuw voor hetzelfde gesnapt. De auto waarmede G. zich nu verplaatste had twee verschillende nummerplaten. Er waren opnieuw geen verzekeringspapieren en bovendien was de wagen niet ingeschreven of geschouwd. Ook deze wagen werd in beslag genomen. 
En in de Hogeweg hield de politie zaterdag H.V. uit Berlare aan. Ook deze wagen was, en dit al geruime tijd, niet verzekerd en onderging dus het beslag-lot.

 

12 april 2004:

SK Berlare wint Oost-Vlaamse beker

Met een 1-0 overwinning tegen eersteprovincialer Eendracht Meldert in de finale van de Oost-Vlaamse Beker heeft SK Berlare dan toch een trofee binnengehaald. Het is nu hopen op een eindronde om alsnog een promotie naar eerste provinciale te verwerven.

 

11 april 2004:
't Lam Gods en de Donkgemeenten

Zeventig jaar geleden werden twee panelen van 't Lam Gods, het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck, uit de kathedraal van Gent gestolen. Kort nadien werd een ervan tegen losgeld teruggegeven. Bisschop van Oost-Vlaanderen was toen mgr. Coppieters, uit Overmere. En er is nog een band met de Donkgemeenten. De vermoedelijk dief, Goedertier, was toen koster in Overmere. Dat, en het feit dat beeldhouwer Aloïs De Beule toen bezig was aan de Calvarie nabij de Bareldonkkapel, zorgde er voor dat in de jaren tachtig nabij die kapel - tevergeefs - naar het verdwenen luik is gezocht. Men dacht dat Goedertier bij die werken het luik had verstopt. Te melden is nog dat in de Sint-Baafskathedraal mementeel enkele mensen uit de Donkgemeenten bij de dagelijkse werking betrokken zijn.

 

8 april 2004:
Wereldreizigers in Australië

John en Stef, de twee wereldreizigers die in oktober uit Overmere vertrokken, zijn nu 190 dagen weg en in noord-Australië. Voor ze vertrokken, zeiden ze daar contact te zoeken met de Berlarenaars die er wonen. We zijn benieuwd.

 

8 april 2004:
Bloedinzameling

De driemaandelijks bloedinzameling in deelgemeente Berlare heeft vanavond plaats, tussen 17 en 19.30 uur in CC Stroming.

 

6 april 2004:
Will Tura op Remuze

Dat Remuze, het concert dat klassiek en pop bij elkaar brengt,  van Zele naar het Donkmeer verhuist, was al gekend. De organisatoren lieten weten dat Will Tura als grootste naam op de affiche staat. Het Remuzefestivalorkest o.l.v. Dirk De Caluwé, zal op 3 en 4 september verder nog Ann Lauwereyns en Laura Seys begeleiden, en de muziek spelen van Steve Willaert, die o.m. het themalied van 'Stille waters' componeerde. De ticketverkoop start op 15 april. Meer info is te vinden op de Remuzesite.

 

4 april 2004:
Sport

bullet

2de prov C: SK Berlare verliest van zwak Zele
Zelfs de Zele-supporters waren het er mee eens: Berlare speelde beter, had de meeste en de beste kansen, maar Zele won met 1-2.  Door deze overwinning is Eendracht Zele bijna zeker van de titel in 2de prov. C. De kloof met Berlare is vijf punten, op twee wedstrijden van het einde. Bovendien haalde Heikant Zele het tegen de derde, Vrasene. Voor Berlare blijft de opdracht de overige wedstrijden winnen en zo alsnog een kans op promotie afdwingen als er een eindronde voor een bijkomende stijger komt. Meer op de SK-site

bullet

3de prov: SKV Overmere - SVS Gent:  0-3


4 april 2004:
Eendenkooi pas later open

Volgende week, zondag én maandag, opent het Donkmeer het nieuwe toeristische seizoen. VVV Donkmeer en de Donkse Middenstand zorgen voor ritten met een huifkar en de paashaas deelt paaseieren uit. Voor de kleinsten zijn er nog springkastelen en een grime-stand. Varen op het meer kan met de plezierbootjes en met de grotere overzetboot. De provinciale infodienst, in de lokalen van het vroegere openluchtzwembad, is van dan af dagelijks open.

De Eendenkooi wordt pas op 1 mei opengesteld. Eerst moet de gemeentelijke technische dienst nog omgevallen bomen verwijderen. En ok de nieuwe Donkmeerwandelroute, die bijna volledig rond het meer loopt, is nog niet volledig klaar.

4 april 2004:
Motorhome-toeristen verenigen zich

Sinds maart zijn de Donkgemeenten een vereniging voor campeerders rijker. De Turfputzwervers, intussen al zo'n 40 leden, komen om de drie maanden samen om informatie uit te wisselen, onder meer over technische zaken, over bestemmingen en reisroutes. Hoewel deze campeerders het vooral over andere bestemmingen hebben, dragen zij bij tot de promotie van het Donkmeer: de meeste leden komen van buiten de gemeente en leerden zo deze omgeving kennen. Meer info bij Ferdinand Samson (052/42.67.82 of samho@belgacom.net).

3 april 2004:
Nieuwe website voor Heikantwijk

De Heikantwijk, voortrekker voor de Buurtinformatienetwerken (BIN) in politiezone Berlare-Zele, heeft een vernieuwde website met heel wat informatie over de eigen wijk en over wat een BIN is. Zeker een bron van informatie voor andere wijken die met dergelijke plannen rondlopen. 

3 april 2004:
Sportief weekeinde

Vandaag rijden enkele leden van wielerclub De Puiterijders mee in de Ronde van Vlaanderen voor fietstoeristen.
Morgen zal die Ronde bij voetballiefhebbers uit Berlare wellicht op de tweede plaats komen. SK speelt thuis tegen leider E. Zele, dat op drie wedstrijden van het einde twee punten meer heeft. Als SK alle resterende wedstrijden wint, dan hebben we na de 2de prov. (en enkele jeugdploegen) volley'ers van JTV Brigand, nog kampioenen in een ploegsport bij.

1 april 2004:
Geen vis...

Neen, geen aprilvis op deze site. Ook weinig echt nieuws te melden. Wel zijn de pagina's over de Europese verkiezingen wat aangevuld.

 

De gemeenteraads-

verkiezingen

8 oktober 2006

 

 

Al eens naar
de archiefartikels
gekeken ?

 

Meer themanieuws
uit de Donkgemeenten
(Berlare, Overmere, Uitbergen)
met aankondigingen van activiteiten
(per thema)

Volg Europa

met ook:

bullet

informatie over de nieuwe grondwettelijke verdragstekst

bullet

een overzicht van crisissituaties in de wereld

 


 Doe mee !
(klik op de foto voor meer info)

 

Mensen uit de Donkgemeenten
in het nieuws

 

Gluren bij de buren

adressen uit buurgemeenten of van interessante, leerrijke
plaatsen elders.
 

En tips van de lezers.

 

Om eens te vergelijken ...

 

Deze site steunt het Roemeense dorpje Vîrtop, maar heeft ook oog voor andere acties voor ergens in de wereld.

Een overzicht.

 

De redactionele teksten uit de nieuwsbrieven kunnen een week na verschijnen hier worden herlezen.

Advertenties van bedrijven en organisatoren van manifestaties dragen bij in de kosten van deze site en steunen of het 'Fonds voor kinderen van bij ons' of het Roemeense dorpje Vîrtop. Lees er hier meer over.
Vraag de voorwaarden
 via
e-mail of bel ons (052-42.34.00)


Je mening al gegeven over het stemrecht voor vreemdelingen

Of over een van de andere
discussiethema's
?
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd (of door ons geopend)  op 03/12/06. 
Zend ons uw reacties, aub !!! web- en emailadres zijn veranderd !!!
© nkb 2002-2006 - Overname is toegelaten mits bronvermelding.