Groenten in potten, keuze containers (de serie, deel 3)

(3)De keuze van de containers
.
Dit kan voor een groot deel aan uw eigen fantasie overgelaten worden. Wenst u het decoratief te houden en vindt u extra uitgaven niet zo erg dan zijn gebakken, stenen potten zeer goed mogelijk. Door hun gewicht zullen ze ook minder makkelijk omwaaien, kies dan wel een pot met een niet al te smalle voet. Stenen potten drogen sneller uit in de zomer. Dit kan opgelost worden door de zijkanten langs binnen te bekleden met plastic.

Plastiekpotten zijn lichter en makkelijk hanteerbaar. Plastiek potten drogen minder snel uit, maar zwarte potten worden wel warmer als ze in de zon staan.
Langwerpige bloembakken zijn ook wel handig. U kunt er makkelijk in rijtjes zaaien.

Verder kunt u allerlei materialen gebruiken, u kunt ook telen in grote, ronde kuipen, die gebruikt worden voor orangerieplanten, of in allerlei huishoudelijke waterkuipen. Deze moet u dan wel zelf voorzien van drainagegaten. Enkele flinke gaten langs onder en ook enkele onderaan de zijwanden.
Grote kuipen kunt u niet zo vlot meer verplaatsen, wat op balkon of terras misschien wel onhandig is. Anderzijds kunt er zo’n groot volume aan grond in kwijt dat er minder aandacht nodig is voor voeding en watergift. Een dag van vergetelheid zal hier geen onherstelbare schade veroorzaken.
Klik hier voor de al gepubliceerde artikels over groenten in potten.

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen