Groenten in potten, een nieuwe reeks op deze website.

Dit is een eerste in een reeks artikeltjes over 'Groenten in potten'.
1 Waarom groenten in potten telen?
Groenten in potten geven een speciaal tintje aan het terras en u kunt de groei van de groenten vanuit het raam iedere dag gadeslaan. Samen met enkele bloeiende kuipplanten maakt u zo een decoratieve, zomerse groene oase op uw balkon of terras. Groenten in potten telen maakt dat u ze een betere verzorging geeft dan in de vollegrond, het contact is als het ware intenser en het genot groter.

Groenten op het terras samen met kuipplanten zorgen ervoor dat de planten in elkaars gezelschap staan, dit is steeds bevorderlijk voor de groei. Planten die alleen staan groeien minder goed (tocht, uitdroging)

Telen in potten is een mooi alternatief voor wie even wil proeven van een eigen moestuintje of voor wie geen plaats kan voorzien in de kleine siertuin. Potten kunnen ook hier en daar over de tuin verspreid worden om lege ruimtes op te vullen, of omwille van het decoratieve aspect en zo in de siertuin een plaats vinden. Maar toch moet je er rekening mee houden dat wie in vollegrond teelt net dat ietsje meer uit zijn teelt kan halen, zowel kwalitatief als kwantitatief.
Deze artikels zijn al verschenen in deze reeks: Groenten in pot

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen