Honderdjarig aardappelras blijft nummer één.

Alhoewel de keuze aan aardappelrassen zeer groot is blijft de professionele markt van bewaar- en frietaardappelen beheerst door het ras Bintje, zo blijkt uit het artikel Belgische aardappelverwerking groeit en bloeit[AGRI PRESS BENELUX]:

Wat de rassen betreft spant het 100 jaar oude Bintje in België nog altijd de kroon. Meer dan 70% van de Belgische bewaaraardappelen zijn Bintje. België staat daarmee aan de top in de wereld.Naast Bintje worden in Vlaanderen ook o.a. Agria en Felsina verbouwd. In Wallonië zijn het eerder de rassen Ramos, Lady Olympia, Spantana, Saturna, Victoria, Innovator en Markies die veld winnen.Het ziet er niet naar uit dat Bintje de eerste jaren op grote schaal wordt vervangen. De Belgische frietindustrie staat overigens eerder weigerachtig ten aanzien van ggo-rassen.
Op de website www.bintje.info kun je lezen waar dit ras zijn succes aan te danken heeft. Deze website.....werd eigenlijk opgericht om zich tegen het 'gifpiepersverhaal' te verdedigen. Bintje wordt inderdaad aanzien als een ras gevoelig voor de aardappelplaag. Dat wil niet zeggen dat er voor dit ras meer gewasbeschermingsmiddel nodig is. Waarom niet? Dat leest u op deze pagina. Of u kunt de wetenschappelijke onderbouwing lezen in het afstudeerproject van een student (Word document)

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen